Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Bakaliaros

Members
  • Περιεχόμενα

    11
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Τοποθεσία
    Vienna, Austria
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

643 profile views

Bakaliaros's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

8

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα φίλε. Όταν λες σου προτάθηκε η θέση με το συγκεκριμένο μισθό εννοείς έχεις πάρει γραπτό συμβόλαιο στο οποίο αναφέρεται αυτός ο μισθός ή όλα αυτά ήταν προφορικά? Αν η πρόταση έγινε προφορικά τότε να τους πεις να σου στείλουν γραπτό συμβόλαιο με την προσφορά θέσης εργασίας. Στα προφορικά τα πάντα μπορεί να λεχθούν στο γραπτό είναι σημαντικό το τι υπάρχει και μάλιστα όπου υπάρχει υπογραφή. Αν σου στείλουν γραπτό συμβόλαιο το διαβάζεις αναλυτικότατα από την πρώτη μέχρι την τελευταία λέξη και ο,τιδήποτε μπορεί να σου φανεί ύποπτο τους ρωτάς ευθέως. Αν δε σου στείλουν γραπτό συμβόλαιο για οποιοδήποτε λόγο αυτό είναι ύποπτο. Αν για οποιοδήποτε λόγο όσο καλόπιστος και να φαίνεται αυτός σου ζητήσουν χρήματα προκαταβολικά τότε είναι απατεώνες 100% μη στείλεις σε καμία περίπτωση. Αν προσφέρουν 6000 μισθό τότε σίγουρα έχουν 500 ή 1000 ή όσα ζητήσουν για βίζα, ταξιδωτικά έγγραφα ή ο,τιδήποτε άλλο. Η συγκεκριμένη εταιρεία που αναφέρεις έχει πολύ καλή φήμη αλλά αυτοί με τους οποίους μιλάς μπορεί να είναι απλά απατεώνες και να χρησιμοποιούν το όνομα της εταιρείας για να προσελκύσουν θύματα μπορεί να μην έχουν στην πραγματικότητα καμία σχέση με την εταιρεία. Αν ένα συμβόλαιο φαίνεται πολύ καλό για να είναι αληθινό συνήθως είναι έτσι. Αλλά βέβαια ποτέ μη λες ποτέ. Θεωρώ εξωπραγματικό το μισθό αλλά ψάξτο να είσαι τουλάχιστον σίγουρος ότι ξεσκέπασες απατεώνες και δεν πέταξες μια δουλειά ευκαιρία ζωής.
  2. Φίλε MoonLoop αν κάποιος δημιουργήσει ένα νήμα σε αυτό το forum και αυτό το νήμα έχει ενδιαφέρον πολλά μέλη θα γράψουν την άποψή τους. Αν απευθύνονται στο συγγραφέα του νήματος ο συγγραφέας δεν έχει το δικαίωμα να απαντήσει? Δηλαδή αυτό που λες περί τρολαρίσματος λίγο άκυρο είναι νομίζω γιατί αν, όπως λες, κάποιος ποστάρει απαντώντας (έμφαση στο απαντώντας) επί δέκα μέρες, πάει να πει ότι αυτό που πόσταρε είχε μεγάλο ενδιαφέρον. Έπίσης γράφεις ότι οι παλιές γενιές μηχανικών τα φάγανε αυτά στη μάπα για χρόνια. Όταν τέλειωνε κάποιος το πολυτεχνείο πριν 30 χρόνια διάλεγε αυτός πού θα πάει δε διάλεγαν οι εταιρείες ποιον θα πάρουν. Τα HR είναι εφεύρεση των τελευταίων χρόνων και ειδικά στην Ελλάδα των πολύ τελευταίων χρόνων . Οπότε νομίζω ότι αυτές τις διαδικασίες πρόσληψης (test και πάλι test, ψυχομετρικά τεστ και τεστ προσωπικότητας, τεστ δεξιοτήτων κλπ) δεν τις φάγανε στη μάπα οι παλιοί μηχανικοί εμείς τις τρώμε. Το να γκρινιάζει ο συνάδελφος Κωνσταντίνος επειδή η διαδικασία πρόσληψης ήταν απάτη δεν αφορά τον α ή β έμπειρο μηχανικό αυτός έχει βρει το δρόμο του και αν τύχει σε συνέντευξη σε κανέναν καραγκιόζη HR θα τον γελοιοποιήσει όπως του αξίζει. Αυτό αφορά τους νεοεισερχόμενους μηχανικούς οι οποίοι έχουν πολύ δύσκολο δρόμο μπροστά τους και γίνονται έρμαιο στις διαθέσεις του κάθε HR πολυεθνικής οι οποίοι σκέφτονται μια μέρα "τι να κάνουμε ρε παιδιά σήμερα να περάσει η ώρα? Δε βγάζουμε μια ψεύτικη αγγελία πολύ δελεαστική να δοκιμάσουμε στις συνεντεύξεις αυτά τα καινούρια τεστ που φτιάξαμε?" και άσε τον άλλο να αγωνιά και να χάνει το χρόνο του επί μήνες. Οπότε ή κάνουμε τα στραβά μάτια και λέμε "δε βαριέσαι" και αφήνουμε την κατάσταση να χειροτερεύει και τους HR να ξεσαλώνουν ή αν συναντήσουμε αδικία τους ξεμπροστιάζουμε και πού ξέρεις κάτι μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο. Πάντως κάνοντας τα στραβά μάτια τίποτα και ποτέ δε θα αλλάξει (προς το καλύτερο τουλάχιστον).
  3. Ίκαρε θα συμφωνήσω μαζί σου όσον αφορά τους μισθούς του γενικού προσωπικού HR πιστεύω και εγώ ότι όλοι παίζανε εκεί που δούλευα πάνω από 2K. Τώρα για τον HR manager δεν ξέρω φίλε 14K ίσως είναι πολύ μεγάλο νούμερο αυτό που λες. Ξέρω ότι πάνω κάτω εκεί έπαιζε ο τεχνικός διευθυντής της εταιρείας (7ης τάξης). Αλλά να πω την αλήθεια για το μισθό του HR manager δεν έχω ιδέα. Αυτό που ξέρω είναι ότι ,εκτός από τη μέρα που προσελήφθην και τη μέρα που παραιτήθηκα, οι υπόλοιπες επαφές με το HR ήταν e-mail για ενημέρωση περί Χριστουγεννιάτικης γιορτής, περί αλλαγής ωρών λειτουργίας του εστιατορίου, να γίνει οικονομία στα μελάνια των εκτυπωτών και διάφορα άλλα παρόμοια μέγιστης σημασίας θέματα. Αλλά αν παίρνεις 2Κ για να ξύνεσαι μέχρι αιμορραγίας και να μη σε ακουμπά κανένας νομίζω πολύς κόσμος θα ήθελε μια τέτοια θέση. Έχεις δίκιο ότι οι περισσότερες θέσεις HR είναι βυσματικές οι περισσότεροι είναι γνωστοί του γνωστού. Όσον αφορά τις συνεντεύξεις αν το HR είναι ευγενικό απέναντι στον υποψήφιο από την αρχή μέχρι το τέλος της διαδικασίας επιλογής, ενημερώνει για την εξέλιξη συνεχώς, έχει θέσει τη διαδικασία επιλογής επακριβώς στον υποψήφιο από την πρώτη στιγμή ώστε αυτός να ξέρει τι τον/την περιμένει τότε κανένας δε μπορεί να τους πει τίποτα κάνουν τη δουλειά τους όπως πρέπει. Αλλά αν σε στήνουν, αν είναι αγενείς, αν σε ταλαιπωρούν χωρίς λόγο και δε δείχνουν σεβασμό όπως στην περίπτωση της ΜΙΝΕΡΒΑ τότε ναι θέλουν κράξιμο από παντού.
  4. Τα HR τμήματα από τη δικιά μου εμπειρία ξύνονται ανελέητα και παίρνουν παχυλούς μισθούς πολύ ανώτερους των μηχανικών στην ίδια εταιρεία. Αυτοί οι παχυλοί μισθοί κάπως πρέπει να δικαιολογηθούν οπότε ανάλογα με το μέγεθος και το όνομα της κάθε εταιρείας το HR καταφεύγει σε όλο και πιο εφευρετικούς τρόπους αξιολόγησης υποψηφίων. Μια μικρή εταιρεία που δεν έχει καθόλου HR θα κάνει μια συνέντευξη και τέλος. Μια εταιρεία σχετικά μεγάλη που έχει HR μπορεί να κανονίσει 2-3 συνεντεύξεις με κανένα test. Μια διεθνής πολυεθνική, για να δείξει ότι δεν είναι σαν το σωρό κι ότι αν δουλεύεις εκεί όντως είσαι ξεχωριστός, βάζει συνεντεύξεις επί συνεντεύξεων, ψυχομετρικά tests , προσομοίωση καταστάσεων και ό,τι καραγκιοζιλίκια μπορεί να φανταστεί κάποιος. Το να κάνει κάποιος μια αίτηση για μια θέση εργασίας και να φάει άκυρο είναι μες στο πρόγραμμα. Αυτό που δεν είναι μες στο πρόγραμμα είναι το να σε αναγκάζουν να χάνεις το χρόνο σου για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, να φθείρεσαι ψυχικά από το άγχος των απανωτών συνεντεύξεων και tests , να σε προσβάλουν και στο τέλος να σου λένε ότι όλο αυτό έγινε για μια θέση η οποία ακυρώθηκε. Εκεί τον πλακώνεις στο ξύλο τον HR manager ή δεν τον πλακώνεις? Θέλουν κράξιμο τέτοιες πρακτικές εταιρειών και όσο πιο πολύ τους κράζουμε τόσο καλύτερα.
  5. Φίλε Κωνσταντίνε πολλά και ειλικρινή συγχαρητήρια από μένα που αναφέρεις ένα τόσο επίκαιρο θέμα και ξεμπροστιάζεις τη για μένα ανιδεότητα των HR των μεγάλων εταιρειών. Eπίσης κατά τη γνώμη μου πάρα πολύ καλά έκανες που τους πίεσες μετά και τους ξεμπρόστιασες για την ανοργανωσιά τους και την αγένειά τους. Έτσι να μαθαίνουν. Αν όλοι το κάναμε αυτό θα στέκονταν σούζα οι HR που το παίζουν τώρα μεγάλοι μάγκες με την ανεργία να οργιάζει στην Ελλάδα. Δουλεύω στην Αυστρία. Πριν δούλευα σε μια μεγάλη κατασκευαστική στην Ελλάδα αρκετά γνωστή. Όταν έψαχνα για δουλειά πριν πάω σε αυτή την κατασκευαστική μου είχε τύχει να πάω σε συνέντευξη στην καθορισμένη ώρα, να μην είναι κανένας , να παίρνω τηλέφωνο τον υπεύθυνο και να λέει "ωχ σας ξεχάσαμε έρχομαι έρχομαι σε μια ώρα είμαι εκεί" (ήταν μικρό τεχνικό γραφείο). φυσικά έφυγα δεν περίμενα απλά απαράδεκτος ο τύπος όπως εγώ είχα βάλει στο πρόγραμμά μου να είμαι στο συγκεκριμένο σημείο τη συγκεκριμένη ώρα έτσι έπρεπε να είχε κάνει κι αυτός. Το ότι είμαι υποψήφιος για μια θέση εργασίας δε με κάνει ανάξιο στοιχειώδους σεβασμού. Για καφέ με το φίλο σου να αργήσεις μια ώρα θα τα ακούσεις. Να αργήσεις μια ώρα σε συνέντευξη θεωρείται καταστροφικό. Έτσι είναι και από την ανάποδη όμως. Απαιτώ και εγώ σεβασμό. Κατά τη δεύτερη αναζήτηση δουλειάς πριν έρθω στην Αυστρία είχε τύχει να στείλω βιογραφικό για μια θέση η οποία ήταν στη Γερμανία αλλά η επιλογή θέσης θα γινόταν από Έλληνες recruiters. Μίλαγα μέσω e-mail με μια αγενέστατη κυράτσα η οποία αφού μου ζήτησε ένα κάρο βεβαιώσεις (μόνο ακτινογραφία θώρακα δε μου είπε να της στείλω) στο τέλος μου λέει "θα σας ειδοποιήσουμε εντός 4 μηνών γιατί υπάρχει η φάση Α προεπιλογή, μετά η φάση Β κυρίως επιλογή,κλπ κλπ" έχασα το μέτρημα από τις πολλές φάσεις δεν ξέρω αν στο τέλος θα μας βάζανε να περάσουμε και διαβολοβδομάδα χωρίς φαϊ και νερό και όποιος επιβιώσει να πάρει τη θέση.Κάπου δίμηνο μετά από αυτή την επικοινωνία με την κυράτσα άρχισαν οι επαφές με Αυστρία. Οι άνθρωποι απλοί, ευγενικότατοι και εξυπηρετικοί. Μία αρχική επικοινωνία με e-mails για να τους λύσω κάποιες βασικές απορίες όσον αφορά την εθνικότητά μου , την οικογενειακή μου κατάσταση και τη μόνιμη κατοικία μου, μετά μια τηλεφωνική συνέντευξη να δουν αν ξέρω κάποια βασικά πράγματα (όχι να λύσω τον κύβο του Rubick σε 5 λεπτά και μετά να κάνω spagato και να τραγουδήσω όπερα για να αποδείξω την καταλληλότητά μου ως μηχανικός). Προσλαμβάνομαι στην αυστριακή εταιρεία και μετά απλά περίμενα να δω αν θα μου απαντούσε η κυράτσα ότι απορρίφτηκα θα της έδινα πολύ ωραία απάντηση . Αλλά δε μου έστειλε e-mail δυστυχώς Πού θέλω να καταλήξω? Αυτοί που δείχνουν έλλειψη σεβασμού προς τον υποψήφιο θα πρέπει να γίνονται γνωστοί και μετά να τους κράζουμε ομαδικώς για τις μεθόδους που χρησιμοποιούν (αν κάποιος το φτάσει στα κανάλια ή στις εφημερίδες ακόμα καλύτερα). Εκεί να δεις μετά πώς θα συμμαζευτεί ο κάθε "μάγκας" του HR . Για μένα έκανες εξαιρετικά πολλά μπράβο ειλικρινά εγώ ίσως δε θα είχα το θάρρος να τους πιέσω τόσο.
  6. Καλησπέρα συνάδελφε. Για το πρώτο που ρωτάς θα συμφωνήσω με τον anavatis. Οριστική διακοπή δε χρειάζεται να κάνεις εφόσον μπορείς απλά να εξαιρεθείς από το ΤΣΜΕΔΕ για όσα χρόνια θα είσαι Αγγλία και όταν αποφασίσεις να επιστρέψεις στην Ελλάδα ξαναξεκινάς το ΤΣΜΕΔΕ. Το τρίτο που ρωτάς γίνεται εφόσον δουλεύεις στην Αγγλία ως ελεύθερος επαγγελματίας και όχι ως μισθωτός. Αν είσαι μισθωτός υποχρεωτικά ασφαλίζεσαι στη χώρα στην οποία εργάζεσαι.
  7. ergotelis θα έλεγα καλύτερα να μην τους πληρώσεις και να περιμένεις να σου στείλουν την επιβεβαίωση γραπτώς. Γενικά αργούν πάρα πολύ. Είχα κάνει αίτηση εξαίρεσης το Νοέμβρη του '12 και μου ήρθε η απάντηση Μάιο του '13. Το ΤΣΜΕΔΕ σε εξαιρεί από την πρώτη ημέρα κατά την οποία ξεκίνησες να δουλεύεις εξωτερικό (ό,τι γράφει το Α1 βασικά). Αν έπιασες δουλειά στο μέσο του εξαμήνου τότε το διάστημα που ανήκει στο εξάμηνο κατά το οποίο ακόμα δε δούλευες εξωτερικό τους το χρωστάς. Αν τους πληρώσεις όλο το εξάμηνο τότε τους χαρίζεις στην ουσία κάποιους μήνες (αυτούς κατά τους οποίους δούλευες εξωτερικό).Χρωστάω κι εγώ το μισό Β εξάμηνο του 12 δεν τους το έχω πληρώσει κι ούτε σκοπεύω.
  8. Καλησπέρα kipangie_17913.Αν από τη Δανία μπορείς να πάρεις το δανέζικο Α1 από το φορέα που είσαι ασφαλισμένη και μετά το καταθέσεις στο ΤΣΜΕΔΕ τότε αυτόματα το ΤΣΜΕΔΕ σε εξαιρεί από τις εισφορές. Το Α1 λειτουργεί ως απόδειξη ότι πληρώνεις ασφαλιστικές εισφορές στη χώρα στην οποία βρίσκεσαι.
  9. Παιδιά τα χρήματα αν συγκρίνω την τραγική κατάσταση στην Ελλάδα να δουλεύω δωδεκάωρα για ψίχουλα και οι κολλητοί του διευθυντή να θησαυρίζουν κωλοβαρώντας χίλιες φορές καλύτερα εδώ στην Αυστρία. Βέβαια είμαι φρέσκος δεν έχω κάτσει καιρό δεν ξέρω τι θα λέω μετά από δυο χρόνια αλλά προς το παρόν το ότι πήρα την απόφαση να φύγω μου φαίνεται η καλύτερη απόφαση που πήρα πέρυσι. Πλούσιος δε θα γίνω αλλά μένουν χρήματα, δε μου τα τρώει ο 'νταβατζής' ΤΣΜΕΔΕ ούτε ο δεύτερος νταβατζής 'ελληνική εφορία' και η ποιότητα ζωής είναι πολύ καλύτερη. Τουλάχιστον εδώ έχω ελπίδα και προοπτική στην προηγούμενη εταιρεία στην ελλάδα δεν είχα τίποτα.
  10. lefe έτσι είναι όπως τα λες στην πόλη που είμαι δε μιλιούνται hochdeutsch αλλά διάλεκτος τοπική . βέβαια όλοι στο σχολείο τους μαθαίνουν hochdeutsch οπότε ξέρουν να τα μιλήσουν και αν μιλάνε με ξένο το γυρίζουν σε hochdeutsch γιατί ξέρουν ότι αν του μιλήσουν με διάλεκτο δε θα καταλάβει τίποτα. στη δουλειά μου μιλάνε με hochdeutsch εκτός από κάποιες εκφράσεις που τους ξεφεύγουν και είναι στην τοπική διάλεκτο αλλά αυτές εντάξει τις μαθαίνεις μετά από λίγο καιρό δεν είναι πρόβλημα. mcraster έχω ένα φίλο CEng στην Αγγλία με λιγότερο από δέκα χρόνια εμπειρίας από ό,τι μου είπε παίρνει κοντά στις 40.000 λίρες (μεικτά) το χρόνο. Βέβαια με αυτό το μισθό αυτός μου είπε το βγάζει το μήνα άνετα και του μένει και κάτι στην άκρη. Αλλά δε μένει Λονδίνο είναι κάπου αλλού από ό,τι θυμάμαι.
  11. Συνάδελφοι καλησπέρα. Να πω την άποψή μου για το θέμα γλώσσας μιας και διαμένω και εργάζομαι στην Αυστρία από τον Οκτώβρη του 2012. Προσωπικά είχα πάρει Mittelstufe πριν καμιά δεκαριά χρόνια τότε δεν ήταν ακόμα Β1, Β2 κοκ. Νομίζω το Mittelstufe τώρα αντιστοιχεί σε Β2. Δουλεύω σε τεχνική κατασκευαστική εταιρεία και θεωρώ ότι άπταιστα γερμανικά δεν είναι απαραίτητα. Τουλάχιστον με το Β2 συνεννοούμαι ανετότατα. Σε θέματα τεχνικά αν δεν ξέρω κάποια λέξη ή τεχνική ορολογία ρωτάω το συνάδελφο τον αυστριακό πώς είναι αυτή η λέξη στα αγγλικά και μετά τη μαθαίνω κι εγώ (έχω καταλάβει ότι εξασκεί και αυτός τα αγγλικά του όταν τον ρωτάω χαχα ) Τώρα αν κάποιος δεν έχει την παραμικρή γνώση γερμανικών παιδιά θα δυσκολευτεί πάρα πολύ. Σκεφτείτε ότι όλα τα e-mails και τα έγγραφα είναι στα γερμανικά. Τι θα κάνει κάποιος θα είναι όλη την.ώρα με το google translator? Σκεφτείτε γίνεται meeting θα είναι στα γερμανικά . Δηλαδή εν κατακλείδι η άποψή μου είναι από Β1 και πάνω άνετα μπορεί να ανταπεξέρθει κάποιος. Άπταιστη γνώση φυσικά καλό είναι να υπάρχει αλλά δεν είναι απαραίτητη κατά τη γνώμη μου.
  12. Σε σχέση με την κατάσταση που βίωσα στην Ελλάδα ως μηχανικός με μπλοκάκι 3,5 χρόνια εδώ είναι η μέρα με τη νύχτα. Οι εισφορές εδώ στην Αυστρία είναι τεράστιες αλλά τις πληρώνει ο εργοδότης και μια βασική διαφορά με το ΤΣΜΕΔΕ εδώ έχεις παροχές πραγματικές όχι πληρώνω το γιατρό 100 ευρώ και περιμένω μετά από 2 χρόνια να πάρω πίσω 20 ευρώ. Εδώ σε γιατρούς δεν πληρώνεις τίποτα και η σύνταξη πάει αναλογικά με το μισθό σου. Δηλαδή άλλες εισφορές πληρώνει αυτός που παίρνει 1000 ευρώ καθαρά και άλλες αυτός που παίρνει 1500. Ανεξαρτήτως από χρόνια εγγραφής στο ταμείο. Όπως πιστεύω έπρεπε να είναι και στο ΤΣΜΕΔΕ. Αλλά στο ΤΣΜΕΔΕ έχουμε τον παραλογισμό 30ρης που έχει να κόψει απόδειξη δυο χρόνια να πρέπει να καταβάλλει τα ίδια χρήματα με κάποιον που βγάζει 2000 ευρώ το μήνα απλά και μόνο επειδή και οι δύο έχουν τα ίδια χρόνια ασφάλισης. Γενικά θεωρώ το ΤΣΜΕΔΕ ένα άθλιο ταμείο με παροχές ανύπαρκτες και εισφορές δυσανάλογα υψηλές για τα τωρινά εισοδήματα των ασφαλισμένων του.
  13. Καλημέρα σε όλους στο forum. Σιδεράς έτσι είναι όπως τα λέει η Κάτια. Εργάζομαι από τον Οκτώβρη του 2012 στη Αυστρία ως μισθωτός μηχανικός. Επειδή ο εργοδότης μου εδώ πληρώνει τις ασφαλιστικές εισφορές μπορώ να εξαιρεθώ από τις εισφορές του ΤΣΜΕΔΕ . Τους πας το κοινοτικό έντυπο Α1 από τη χώρα που εργάζεσαι , το καταθέτεις στο ΤΣΜΕΔΕ μαζί με μια αίτηση εξαίρεσης και ....περιμένεις . Έχω καταθέσει την αίτηση εξαίρεσης από το Νοέμβρη και ακόμα καμία απάντηση. Πήγε η μητέρα μου να ρωτήσει πριν μια βδομάδα και της λένε 'νωρίς είναι ακόμα περιμένετε για απάντηση' . Έχουν περάσει τρεις μήνες από τότε εντωμεταξύ. Καλά τα χάλια του ΤΣΜΕΔΕ είναι γνωστά σε όλους νομίζω.
  14. Φίλε mxv για να εξαιρεθεί ο αδερφός σου από τις εισφορές του ΤΣΜΕΔΕ θα πρέπει στην Κύπρο να δουλεύει και να πληρώνει τις ασφαλιστικές εισφορές εκεί στην Κύπρο. Αν είναι έτσι η κατάσταση τότε προμηθεύεται το ευρωπαϊκό έντυπο Α1 από τον κυπριακό φορέα, το πάει στο ΤΣΜΕΔΕ, το καταθέτει μαζί με μια αίτηση εξαίρεσης και παίρνει εξαίρεση. Αν δε δουλεύει ακόμα εκεί όπως γράφεις δεν καταλαβαίνω πώς ακριβώς το εννοείς ότι μπορεί να πάρει εξαίρεση.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.