Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

ARMAGEDON

Members
  • Περιεχόμενα

    12
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός

ARMAGEDON's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΑΣ ΜΑΖΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΤΣΜΕΔΕ. ΝΑ ΤΟΥ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΝΑ ΕΞΩΔΙΚΟ ΣΤΟ ΤΣΜΕΔΕ, ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΕΙΣΦΟΡΕς ΓΙΑ ΟΣΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΑΝΕΡΓΟΙ.
  2. λαθος ! ηδη βγηκαν αποφασεις του τεε που επανεγγραφουν διαγραμμενους. Το δυσκολο δεν ειναι να μπεις ειναι να βγεις! τον καλο πελατη που θα πληρωνει παχυλες εισφορες σε περιοδο κρισης κανεις δεν θα του κλεισει την πορτα'! ) το αντιθετο μαλιστα. Δεν μπορω να πληρωσω εισφορες οσο ειμαι ανεργος ? διαγραφομαι. Μπορω ? επανεγγραφομαι . Ετσι μας αναγκαζει το αντισυνταγματικο καθεστως της υπεχρεωτικης ασφαλισης ιδιοτητας και αοχι εργασιας του τεε-τσμεδε. Οποτε και εμεις αναλογα πρατουμε. Τα κοροιδα τελειωσαν....οι εισφορες 40 ετων στην μαυρη τρυπα του εοπυυ πλεον για να παρουμε 360 ευρω εθνικη ενιαια βουλγαρικη συνταξη θελουν πλεον πολυ σκεψη αν θα δοθουν . προσωπικα στην 15ετια διαγραφηκα εθελοντικα το 2012 για τον παραπανω λογο. Καλυτερα στην τσεπη οι εισφορες παρα στην μαυρη τρυπα του τσμεδε-εοπυυ αφου δεν χρειαζομαι την σφραγιδα .
  3. αν δεν χρειαζεσαι την σφραγιδα για να εργαστεις, μην κανεις το λαθος και μπεις στα διχτυα του τεε -τσμεδε διοτι εκει ασφαλιζεται η ιδιοτητα (μεχρι να παρεις συνταξη ) αδιαφορο αν εργαζεσαι η οχι. Οταν λοιπον θα εισαι ανεργος θα χρεωνεσαι υποχρεωτικα 6000 ευρω τον χρονο . θα το αντεχεις ? εκατονταδες ανεργοι μηχανικοι καταθετουν αιτησεις διαγραφης στο τεε λογω της κρισης και αδτυναμιας καταβολης εισφορων, ΣΑαν μισθωτος σε καποια εταιρεια μπορεις να εργαστεις σαν μηχανικος με ασφαλιση ικα πχ. Τι προυπηρεσια μου λες τωρα! εδω γινεται αγωνας επιβιωσης των ανεργων μηχανικων
  4. δικαιουσαι αφου εχεις κρατησεις και ικα, αρκει να εχεις συμπληρωσει 1-2 χρονια κρατησεις , ρωτα τον αοεδ ποσες μηνες ακριβως κρατησεις χρειαζονται, προσωπικα εχω παρει επιδομα ανεργιας απο τον οαεδ πολλες φορες για 12 μηνο, καθε φορα που αλλαζα εταιρεια ως μισθωτος μηχανικος τσμεδε, με απολυση φυσικα
  5. ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΤΑ ΤΣΜΕΔΕ : επειδη η ομαδικη αιτηση προς τεε-τσμεδε για αλλαγη καθεστωτος ασφαλισης, οι εργατολογοι δικηγοροι , οι καταγγελιες, οι ασφαιρες εξαγγελιες και τα πολλα μπλα-μπλα των συλλογων των μηχανικων εναι χωρις αποτελεσμα διοτι τα τεε -τσμεδε δεν προκειται να αλλαξουν το καθεστως ασφαλισης ιδιοτητας σε εργασιας για να μην χασουν τα προβατα απο το μαντρι , οπου τα αρμεγουν ειτε θελουν ειτε δεν θελουν με παχυλες εισφορες.,ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ : ΕΞΩΔΙΚΗ η και ΑΠΛΗ ΑΤΟΜΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΣΜΕΔΕ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΝΕΡΓΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ (που το επιθυμει ) ΠΟΥ ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΤΟΥ ΟΤΙ : 1) ΔΕΝ ΘΑ ΟΦΕΙΛΕΙ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΣΜΕΔΕ ΓΙΑ ΟΣΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΑΝΕΡΓΟΣ, 2) ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΕΕ ΤΟΥ ΕΞΩΔΙΚΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ , ΟΤΙ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΣΤΟ ΤΕΕ, ΚΑΙ ΟΤΙ Η ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΤΟΥ, ΔΕΝ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΟΦΕΙΛΗ ΤΟΥ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΣΤΟ ΤΣΜΕΔΕ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΒΑΣΗ. θα επισυναψει ολα τα δικαιολογητικα-αποδεικτικα της ανεργιας του και για το ποτε ξεκινησε . (πχ απολυση αν ηταν μισθωτος ή και εγγραφη στον αοεδ αν εχει (αν ειχε και κρατησεις ικα ) , εκαθαριστικο οτι δεν εχει πλεον εισοδηματα ως μηχανικος, παυση δου και περιφερεια αν υπαρχει, δελτιο παροχης υπηρεσιων χωρις κανενα δελτιο δπυ κομενο απο την ημερομηνια εναρξης της ανεργιας...κλπ ) Η παραπανω προτεινομενη ενεργεια αφορα και τους συναδελφους που θελουν την σφραγιδα, αλλα αδυνατουν να πληρωσουν τις εισφορες τους λογω ανεργιας. Και αφηστε το τσμεδε να στελνει οσα ειδοποιητηρια θελει...στου κουφου την πορτα οσο θελεις βροντα ! Εναντι συνεχιζομενων χρεωσεων απο το τσμεδε, και για να εχει νομικη καλυψη για να αποριψει τις χρεωσεις οσο ειναι ανεργος , Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΩΤΟΚΟΛΟΥ ΣΤΑ ΤΕΕ-ΤΣΜΕΔΕ της παραπανω ΔΗΛΩΣΗΣ ειναι η ενδεδειγμενη και η ποιο αποτελεσματικη ασπιδα του μηχανικου, η οποια εγινε προσωπικα απο μενα και επεσπευσε και την αιτηση διαγραφης μου στο τεε οπου καθυστερουσε με κωλυσιεργια του τεε. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !
  6. Αν ξαναυπαρξει εργασια μηχανικου που χρειαζεται την σφραγιδα ξαναεγγραφομαστε στο τεε-τσμεδε. Εχουν ηδη γινει επενεγγραφες με αποφασεις προσφατες του τεε. Το δυσκολο δεν ειναι να μπεις ειναι να βγεις ! κανενας δεν θα πει οχι στον καλο πελατη που θελει να επανεγγραφει στα τεε-τσμεδε και να πληρωνει παχυλες εισφορες σε περιοδο κρισης, Το αντιθετο μαλιστα .
  7. το πρωτο και βασικο αυτονοητο ειναι οτι ο ανεργος δικαιουται να μην χρεωνεται εισφορες αν το επιθυμει,.Πρωτη προτεραιοτητα ειναι η επιβιωση του ανεργου (αδυνατη αν χρεωνεται και με 5-6000 το χρονο ) και μετα η ανευρεση εργασιας, η οποια μπορει να ειναι και με αλλο ασφαλιστικο ταμειο αν εχει διαγραφει απο τσμεδε. Αν παλι χρειαζεται την σφραγιδα και μπορει να πληρωνει εισφορες στο τσμεδε ας παραμεινει οσο αντεχει. Αλλα αυτη ειναι αλλη περιπτωση, Εδω μιλαμε για τον μηχανικο που δεν αντεχει τις εισφορες, Αλλωστε μετα την διαγραφη αν θελει παραμενει μονο στον κλαδο υγειας του τσμεδε. Προσωπικα το απεριψα και αυτο και πηγα στην περιθαλψη ικα δωρεαν για 2 χρονια διοτι ειχα και καρατησεις ικα ως μισθωτος τσμεδε. Οι τοκοι και η περιθαλψη ειναι ψιχουλα μπροστα στο ποσο των χρεωμενων εισφορων. Μην χανουμε τον στοχο που ειναι Η ΠΑΥΣΗ ΧΡΕΩΣΗΣ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΟΣΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΡΓΟΙ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΦΥΣΙΚΑ .
  8. διορθωση ¨για να ΜΗΝ πληρωνω τελος επιτηδευματος και φουσκωμενες εισφορες
  9. Ως μισθωτος μηχανικος τσμδε ειχα κρατησεις και ικα, και επειδη αλλαζα εταιρια καθε 2-4 χρονια, με την απολυση επαιενα εποδομα ανεργιας απο τον οαεδ για 12 μηνες καθε φορα που αλλαζα εταιρεια. τωρα διεκδικω και απο το τσμεδε (αφου διαγραφηκα εθελοντικα μετα απο πολυ αγωνα το 2012 )φυσικα οταν συμπληρωσα 15 ετια για να πληρωνω τελη επιτησευματος , φουσκωμενες εισφορες τσμεδε (μια που δεν ειχα πια εργοδοτη να μαου τα πληρωνει ) , να μου αναγνωριστει και 1 χρονος δωρεαν συνταξιμος, οτι προβλεπεται δηλαδη σε ολα τα αλλα ασφαλιστικα ταμεια. Η καλυτερη αμυνα ειναι η επιθεση συναδελφοι κατα των τεε -τσμεδε. Σκεφτομαι και να ριξω και κατα τους και μια αγωγη αποζημιωσης για το διαστημα που ημουν χωρις περιθαλψη οσο μου καθυστερουσε την διαγραφη το τεε.Οσοι ειχαν παρομια ζημια ( χωρις περιθαλψη λοφω οφειλης εισφορων στο τσμεδε ) ενω ειχαν κανει αιτηση διαγραφης , καλο θα ητανε να κανουμε μια ομαδικη αγωγη .
  10. ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΤΑ ΤΣΜΕΔΕ : επειδη η ομαδικη αιτηση προς τεε-τσμεδε για αλλαγη καθεστωτος ασφαλισης, οι εργατολογοι δικηγοροι , οι καταγγελιες, οι ασφαιρες εξαγγελιες και τα πολλα μπλα-μπλα των συλλογων των μηχανικων εναι χωρις αποτελεσμα διοτι τα τεε -τσμεδε δεν προκειται να αλλαξουν το καθεστως ασφαλισης ιδιοτητας σε εργασιας για να μην χασουν τα προβατα απο το μαντρι , οπου τα αρμεγουν ειτε θελουν ειτε δεν θελουν με παχυλες εισφορες.,ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ : ΕΞΩΔΙΚΗ η και ΑΠΛΗ ΑΤΟΜΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΣΜΕΔΕ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΝΕΡΓΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ (που το επιθυμει ) ΠΟΥ ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΤΟΥ ΟΤΙ : 1) ΔΕΝ ΘΑ ΟΦΕΙΛΕΙ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΣΜΕΔΕ ΓΙΑ ΟΣΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΑΝΕΡΓΟΣ, 2) ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΕΕ ΤΟΥ ΕΞΩΔΙΚΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ , ΟΤΙ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΣΤΟ ΤΕΕ, ΚΑΙ ΟΤΙ Η ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΤΟΥ, ΔΕΝ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΟΦΕΙΛΗ ΤΟΥ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΣΤΟ ΤΣΜΕΔΕ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΒΑΣΗ. θα επισυναψει ολα τα δικαιολογητικα-αποδεικτικα της ανεργιας του και για το ποτε ξεκινησε . (πχ απολυση αν ηταν μισθωτος ή και εγγραφη στον αοεδ αν εχει (αν ειχε και κρατησεις ικα ) , εκαθαριστικο οτι δεν εχει πλεον εισοδηματα ως μηχανικος, παυση δου και περιφερεια αν υπαρχει, δελτιο παροχης υπηρεσιων χωρις κανενα δελτιο δπυ κομενο απο την ημερομηνια εναρξης της ανεργιας...κλπ ) Η παραπανω προτεινομενη ενεργεια αφορα και τους συναδελφους που θελουν την σφραγιδα, αλλα αδυνατουν να πληρωσουν τις εισφορες τους λογω ανεργιας. Και αφηστε το τσμεδε να στελνει οσα ειδοποιητηρια θελει...στου κουφου την πορτα οσο θελεις βροντα ! Εναντι συνεχιζομενων χρεωσεων απο το τσμεδε, και για να εχει νομικη καλυψη για να αποριψει τις χρεωσεις οσο ειναι ανεργος , Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΩΤΟΚΟΛΟΥ ΣΤΑ ΤΕΕ-ΤΣΜΕΔΕ της παραπανω ΔΗΛΩΣΗΣ ειναι η ενδεδειγμενη και η ποιο αποτελεσματικη ασπιδα του μηχανικου, η οποια εγινε προσωπικα απο μενα και επεσπευσε και την αιτηση διαγραφης μου στο τεε οπου καθυστερουσε με κωλυσιεργια του τεε. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.