Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

DOMIKOSPOUL

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by DOMIKOSPOUL

  1. Καλημέρα, έχω ίδια παρατήρηση σε αρνητικά αποτελέσματα εκταμίευσης. Έβγαλες κάποια άκρη; ή έκανες την διαδικασία νομιμοποίησης και πλήρωσες το πρόστιμο. Κατά την γνώμη μου ο έλεγχος "πληρότητας" που κάνουν, είναι αυθαίρετος και απαράδεκτος. Δεν αναφέρεται πουθενά στον οδηγό ότι πρέπει τα παραστατικά θα πρέπει να έχουν κοπεί μετά από την έκδοση της ΕΕΔΜΚ, ούτε και στο εγχειρίδιο με τις οδηγίες πληρότητας που αναρτήσανε τον Ιούνιο του 22 αναφέρεται κάπου. Ειδικά για τις ημερομηνίες έκδοσης των παραστατικών αναφέρεται μόνο <<• Για να είναι επιλέξιμες οι δαπάνες των παραστατικών θα πρέπει η ημερομηνία του κάθε παραστατικού να είναι μετά την ημερομηνία του Α’ ΠΕΑ και πριν ή και ταυτόσημη με την ημερομηνία του Β’ ΠΕΑ. Εάν ΟΧΙ, θα πρέπει να υπάρχει Δελτίο Αποστολής με αντίστοιχη ημερομηνία. Σε αντίθετη περίπτωση οι παρεμβάσεις είναι μη επιλέξιμες και το ποσό των συγκεκριμένων δαπανών πρέπει να κατατεθεί ως ίδια κεφάλαια από τον ωφελούμενο στους προμηθευτές.>>. Ενω αντίστοιχα για την ΕΕΔΜΚ αναφέρεται μόνο<<Για να είναι επιλέξιμες οι δαπάνες των παραστατικών θα πρέπει η ημερομηνία του κάθε παραστατικού να είναι μετά την ημερομηνία του Α’ ΠΕΑ και πριν ή και ταυτόσημη με την ημερομηνία του Β’ ΠΕΑ. Εάν ΟΧΙ, θα πρέπει να υπάρχει Δελτίο Αποστολής με αντίστοιχη ημερομηνία. Σε αντίθετη περίπτωση οι παρεμβάσεις είναι μη επιλέξιμες και το ποσό των συγκεκριμένων δαπανών πρέπει να κατατεθεί ως ίδια κεφάλαια από τον ωφελούμενο στους προμηθευτές.>>. https://exoikonomo2020.gov.gr/documents/10182/0/%CE%9F%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CE%AF%CE%B5%CF%82+%CE%A0%CE%BB%CE%B7%CF%81%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1%CF%82+%CE%95%CE%9E%CE%9F%CE%99%CE%9A%CE%9F%CE%9D%CE%9F%CE%9C%CE%A9-%CE%91%CE%A5%CE%A4%CE%9F%CE%9D%CE%9F%CE%9C%CE%A9+final+v1.pdf/dd139819-9bf6-4e05-b537-7889d903ef9c
  2. Καλησπέρα, θέλω να παραθέσω μια απορία μου, σχετικά με τις πλάγιες αποστάσεις. Οταν έχω κτίσμα νόμιμα υφιστάμενο προ του 1955΄και υπάρχει αυθαίρετη εγκατάσταση χρήσης. Eίναι προφανές οτι δεν βάζω παράβαση πλάγιων αποστάσεων;
  3. Συμφωνώ οτι πρέπει να γίνεται έρευνα αγοράς για την επιλογή CAD προγράμματος, επίσης πρέπει να υπάρξει και ανάλογη προσαρμογή των τιμών για προγράμματα CAD και άλλα, ειδικά από Ελληνικές εταιρείες. Μειώνοντας τη τιμή αυξάνεις τη ζήτηση.
  4. Φίλτατε, πολύ ωραία τα λες για τα ΤΕΙ (απο οτι φαίνεται έχεις καταλάβει τον σκοπό της ίδρυσης τους, αφού τον αναφέρεις στο τέλος)!!! Αλλά για πες μας, εμείς οι καθυστερημένοι, οι χαζοί, οι βλαμμένοι, οι αγράμματοι, που θέλαμε να περάσουμε στις Πολυτεχνικές σχολές και δεν τα καταφέραμε, γιατί δεν είχαμε την δική σου ευφυΐα και αναγκαστικά σπουδάσαμε στα ΤΕΙ (κατά την γνώμη σου όλα τα παραπάνω, αφού αυτά καταλαβαίνουμε απο τα λεγόμενα σου). Τι επαγγελματικά δικαιώματα θα έπρεπε να έχουμε? ή μήπως κατά τη γνώμη σου, δεν θα έπρεπε να έχουμε κανένα επαγγελματικό δικαίωμα και απλώς να κάνουμε σπουδές για εγκυκλοπαιδικές γνώσεις? Το ότι δεχόμαστε πόλεμο και αποκλεισμούς από επιμελητήρια, πολιτικούς κ.τ.λ., δείχνει, πως μηχανικοί τεχνολογικής εκπαίδευσης είναι ανταγωνιστικοί στην αγορά εργασίας. Η Τροπολογία αυτή δεν πρέπει να περάσει, αποκλείει αυθαίρετα τους Μηχανικούς ΤΕΙ και σαφώς είναι μια άδικη τροπολογία, που εξυπηρετεί συγκεκριμένες ειδικότητες, σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για όλους.
  5. Πρόσεχε, διότι αν κάνεις έναρξη επαγγέλματος και δηλώσεις έδρα στο σπίτι σου δεν θα επιδοτηθείς απο τον ΟΑΕΔ. Για να πάρεις την επιδότηση πρέπει να έχεις επιχειρηματικό σχέδιο και επαγγελματικό χώρο τον οποίο θα δηλώσεις ως έδρα. Μπες στο σιτε του ΟΑΕΔ να πληροφορηθείς για τις επιδοτήσεις.
  6. Γεια σας, μήπως μπορεί να με συμβουλέψει και να μου προτείνει κάποιο σεμινάριο για φέσπα ή κάποιο manual που θα με βοηθήσει να το μάθω.
  7. Συμφωνώ με τα λεγόμενα του συναδέλφου jimevi13. για τις δυο τελευταίες μέρες τουλάχιστον, τις οποίες εχω διαβάσει.. Είναι γνωστό οτι το ΤΕΕ λείτουργεί ως συντέχνεια.Πρέπει να συνεχίσουμε να διεκδικούμε αδίακοπα τα δικαιώματα μας.Οι συνάδελφοι μηχανικοί αποφοιτοι των πολυτεχνείων πρέπει να παραδεχτούν την επιστημονική μας αρτιότητα, την οποία την αποχτούμε μέσα απο 70 και πλέον μαθήματα που είναι εξιδεικευμενα στην οικοδόμη (όσον αφορά τις σπουδες μου),δηλαδη εχουμε τετραετής φοίτηση σε εναν γνωστικό αντικείμενο απο τους ιδιους καθηγητές που παραδίδουν διαλέξεις και στα ΑΕΙ (προσωπική μου εμπειρία αφού πολλοί καθηγητές μου στο ΤΕΙ Σερρών δίδασκαν και στο ΑΠΘ και σε άλλα ΑΕΙ). Ελπιζω συντομά να ανοίξει το ΤΕΕ τις πορτές του στους αποφοίτους των ΤΕΙ και να αποκτησουμε τα επαγγελματικα δικαιώματα που μας πρέπουν, αφου αργά ή γρήγορα το θέμα θα διευθετιθεί μέσω τις Ε.Ε. η οποία καταδίκασε την χώρα μας δυστυχώς την Πέμπτη 23-10-2008 από το ΔΕΚ για την μη ενσωμάτωση στο Δίκαιό μας της 89/48 Οδηγίας περί αναγνώρισης επαγγελματικών δικαιωμάτων πτυχιούχων πανεπιστημίων της Ε.Ε. τα οποία πτύχια είναι τρειετούς διαρκειας σπουδών. Υ.Γ. Αν κάποιες θέσεις μου εχουν επαναληφθεί παλαιότερα απο συναδέλφους συμβαινει επειδή δεν εχω διαβασει όλη την συζήτηση και ζητω συγνωμη.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.