Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

mike_cv

Members
  • Περιεχόμενα

    34
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by mike_cv

  1. @Pavlos33 Δεν είχαμε κάποια συζήτηση με τον κ. ΚΑΝΑ, απλά επειδή είδα ότι ανέφερε πρώτος αυτός περί αποθήκης, θεώρησα ότι θα έχει μελετήσει περισσότερο τη συγκεκριμένη περίπτωση. Ζητώ συγνώμη αν δεν έπρεπε να τον επισημάνω. Έκανα την ερώτηση αυτή, γιατί πραγματικά ένιωσα λίγο διανοητικά ανάπηρος. Να προσθέσω, επίσης, ότι στην περίπτωση των ΕΕΜΚ στην αρχή, όταν είχε πρωτοβγεί η έννοια αυτή, η τότε Πολεοδομία ζητούσε αποστάσεις από τα όρια βάσει της εκτός σχεδίου δόμησης, τουτέστιν 15,00 μ από τα όρια. @dimitris GM Δεν ζητάει απόσταση? Από που προκύπτει αυτό? Από τη στιγμή που ο 4495 αναφέρει (στην περίπτωση κγ, παρ.2, αρθ.29) "σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 6 του από 24.05.1985 π.δ." στο οποίο ορίζεται απόσταση από τα όρια 10,00μ.
  2. @ΚΑΝΑ Καλησπέρα σας και απολογούμαι για την ενόχληση. Για να δω κι εγώ αν καταλαβαίνω καλά, βάσει του 1843Β/2020 από την περίπτωση κγ της παρ. 2 του αρθ. 29 του 4495, περί "κατασκευής μιας και μόνο λιθόκτιστης αποθήκης ανά καλλιεργούμενο αγρόκτημα, σύμφωνα με την παρ.4 του άρθρου 6 του από 24.5.1985 π.δ, με επιφάνεια μέχρι δεκαπέντε (15) τετραγωνικά μέτρα και συνολικό ύψος με τη στέγη έως και τρία (3,00) μέτρα, εφόσον δεν γίνεται χρήση οπλισμένου σκυροδέματος στην οροφή της και κατασκευάζεται ανεξάρτητα από τυχόν υπάρχουσα κύρια οικοδομή, ύστερα από έγκριση της αρμόδιας Διεύθυνσης Γεωργίας, με την επιφύλαξη των όσων ορίζονται στην πιο πάνω διάταξη του από 24.5.1985 π.δ." αφαιρέθηκε η δυνατότητα κατασκευής σε γήπεδα με Ε>1.000,00 τ.μ. και απόσταση από τα όρια 5,00 μ και πάμε πλέον στα 10,00 μ από τα όρια βάσει του Π.Δ. 1985/270Δ με οποιοδήποτε εμβαδόν αφού αναφέρεται το 1843Β/2020 και σε γήπεδα? Ευχαριστώ προκαταβολικά για την απάντηση
  3. Μπράβο σου... απλά πολύ καλή δουλειά....!!
  4. Καλησπερα κι απο εμενα. Ενδιαφερομαι για την αγορα ενος γεωδαιτικου σταθμου. Εχω παρει προσφορες για το stonex rs2, τιμη α, το spectra focus 6, τιμη 2α και το leica ts02, τιμη 2α+. Επειδη το ταμειον ειναι μειον σκεφτομαι να παρω το stonex rs2 και αργοτερα να εξοπλιστω με κατι καλυτερο (αν ανοιξει λιγο η δουλεια που ολοι ελπιζουμε). Θεωρειτε οτι ειναι καλη λυση? Εχω διαβασει ολα τα σχετικα με το γεωδαιτικο σταθμο εδω και απο οτι καταλαβα τα leica ειναι απο τα κορυφαια, αλλα δυστυχως δεν παιρνει η τσεπη. Κινεζικο μεν το stonex αλλα φθηνο και το ζητημα μου ειναι αν κανει για τη δουλεια που το θελω, αποτυπωσεις, χαραξεις, εξαρτησεις, δουλειες φασματος συνηθους πολιτικου μηχανικου. Ποια ειναι η γνωμη σας? Αξιζει τουλαχιστον για τη χρηση που το θελω? Δεν θελω να παω σε κατι το οποιο ναι μεν να ειναι καλο μηχανημα αλλα να καθεται στο σπιτι. Ευχαριστω προκαταβολικα για τις απαντησεις σας. Υ.Γ. Χρηστης stonex δεν υπαρχει να μας πει τη γνωμη του? δεν θυμαμαι να διαβασα καποιο.
  5. Σε ευχαριστώ...αύριο που θα το τυπώσω θα σου πω πραγματικά τη χρησιμότητα του (τουλάχιστον σε εμένα).. Ευχαριστώ πάντως που το έχεις ελεύθερο και κυκλοφορεί!
  6. @ engineer84 μπορώ να σε ρωτήσω κάτι? Από που είσαι? Που μένεις? Μένεις μόνος? Έχεις πιάσει ποτέ δουλειά? Έχεις πάει ποτέ σε οικοδομή? Τι @@ λες? Είσαι 27 χρονών (ένα χρόνο μικρότερος από μένα) και το μόνο που σκέφτεσαι είναι η καλοπέραση σου...ΕΛΕΟΣ!! Τι χειρότερο για μία χώρα που έχει βαλτώσει, οι νέοι της να σκέφτονται έτσι?
  7. Καλησπέρα σας καταρχάς από τη χιονισμένη!!! παραλιακή Ανατολική Κρήτη. Δεν ξέρω αν τοποθετώ το ερώτημα μου στο σωστό θέμα αλλά έψαξα και δεν βρήκα κάτι αντίστοιχο (αν υπάρχει παρακαλώ δείξτε μου το για να μην σπαταλάω το χρόνο σας άδικα). Η περίπτωση μου είναι η εξής: Χώρος με χρήση αποθήκη στην Ο.Α., χωρίς φωτισμό κι αερισμό. Πλέον υπάρχει τακτοποιημένος χώρος σύμφωνα με το ν. 3843/10 ο οποίος εξασφαλίζει αερισμό και φωτισμό στην αποθήκη. Μπορεί να γίνει αλλαγή χρήσης της αποθήκης σε κατοικία? Για οποιοδήποτε επιπλέον στοιχείο ρωτήστε με. Αν χρειάζεται κάποιος σκαρίφημα να το κάνω γρήγορα. Σας ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις σας.
  8. Γιατί να κάνετε καθαίρεση του παλιού σοβά? Το γρήγορο και αξιόπιστο μηχάνημα είναι το κομπρεσσεράκι κι ένας εργάτης καλός.
  9. XAXAXAXAXAXAXAXA.........................Απίστευτο...ήταν ότι πρέπει για να φτιάξει τη διάθεση πρωί πρωί...
  10. Μήπως το πινακάκι γράφει, πλάτος, ύψος ποδιάς και ύψος πρεκιού? Άρα μπορεί τα στοιχεία του ανοίγματος να είναι : πλάτος 0,70 μ, ύψος 1 μ, ύψος ποδιάς 0,70 μ και ύψος πρεκιού 1,70 μ. Αυτό καταλαβαίνω εγώ, γιατί παράθυρο 1,70 μ ύψος???Ποιο το νόημα του?
  11. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου georg coco.
  12. Καλησπέρα σας καταρχάς! Θα ήθελα να ρωτήσω, γιατί δεν έχω βρει κάτι παρόμοιο, αν αφενός για την προσθήκη αποθήκης σε υπάρχουσα οικοδομή χρειάζεται να τηρούνται κάποιες αποστάσεις από την υπάρχουσα οικοδομή και αφετέρου αν η επιφάνεια της αποθήκης μετράει στην κάλυψη και στη δόμηση, δεδομένου ότι δεν έχω καθόλου υπόλοιπο. Σας ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις σας. Να πω την αλήθεια, πιστεύω ότι μετράει και σε κάλυψη και σε δόμηση απλώς θα ήθελα να μου το επιβεβαιώσει κάποιος.
  13. cv98019 κορυφαίο!!!! χαχαχαχαχα....θα γελάω κανά τρίωρο τώρα!!
  14. Βάλε κάτι παραπάνω.. Το μέσο κόστος για το ένσημο του ΙΚΑ είναι 61,93 €, οπότε 440 Χ 62,93 = 27249,20 € . Υπολόγισε το κόστος του ΙΚΑ κάπου εκεί. Προηγείται όμως η αναθεώρηση.
  15. Να ρωτήσω κάτι κι εγώ? Χρησιμοποιώ τώρα το Autocad 2005 με το Cadware το αντίστοιχο και ψάχνω να βρω την εντολή Join να ενώσω δύο polylines και δεν μπορώ να τη βρω με τίποτα. Έχει κάποιος καμιά ιδέα? Ευχαριστώ προκαταβολικά για την απάντηση.
  16. ΣΜΑ = Σχολή Μηχανικών Αεροσκαφών...σίγουρη δουλειά από τη στιγμή που θα μπεις. Αρκεί να αντέχεις το στρατιωτικό τρόπο ζωής. Οποιαδήποτε άλλη σχολή και να επιλέξεις θα πρέπει μετά να ψάχνεις για δουλειά. Επαγγελματική αποκατάσταση Μηχανολόγων? Εδώ δεν ξέρουμε αν θα έχουμε να φάμε αύριο, εσύ θες να δεις τι αποκατάσταση θα έχεις μετά από 5-6 μπορεί και παραπάνω χρόνια που θα βγεις στον επαγγελματικό στίβο? Πάντως να μην σε απογοητεύω, έχουν δουλειά οι μηχανολόγοι γιατί ασχολούνται με πάρα πολλά πράγματα. Καλή επιτυχία στις εξετάσεις και το βλέπεις όλο αυτό μόλις έρθουν τα αποτελέσματα σου.
  17. kvasil.....ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!!! χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχααχαχα.....
  18. Οι Η/Χ χώροι μπαίνουν ξεχωριστά στις αμοιβές. Βγαίνει μία συνολική αμοιβή για το συνολικό εμβαδό του κτιρίου σου. Μπορείς να μεγαλώσεις την κάλυψη? Αυτό εννοείς με το να επεκτείνεις το υπόγειο?
  19. Ευχαριστώ GR-TOPO για τη διευκρίνηση. Συγνώμη αδερφέ αν σου έδωσα φρούδες ελπίδες.
  20. Χωρίς να είμαι σίγουρος 100% νομίζω ότι μπορείς να έχεις άνοιγμα στο όριο αν οι ιδιοκτησίες εκατέρωθεν του ανοίγματος ανήκουν στον ίδιο ιδιοκτήτη. Υπάρχει μία εγκύκλιος νομίζω ή κάτι τέτοιο,ένα χαρτί το οποίο αναφέρει αυτό το θέμα με αφορμή μία ιδιωτική κλινική στον Πειραιά. Δηλαδή ότι υπάρχει δυνατότητα να υπάρχει άνοιγμα στο όριο. Δεν ξέρω βέβαια τι γίνεται στην περίπτωση σου που κάνεις χρήση μόνο ενός μέρους της οικοδομής. Για απευθύνσου μέσω ενός μηχανικού (θα μπορούσες κι εσύ) στην πολεοδομία της περιοχής σου και ίσως σου δώσουν αυτό το διευκρινιστικό που λέω.
  21. Όταν γράφεις τροχοβίλλα τι εννοείς? Θα είναι σταθερή ή θα έχει δυνατότητα κίνησης. Δηλαδή θα την τοποθετήσεις σε μία βάση και δεν θα κουνιέται ή θα έχει ρόδες,μηχανή,τιμόνι,άδεια κυκλοφορίας,τέλη κυκλοφορίας κλπ? Αν έχει άδεια κυκλοφορίας και μπορείς να την κουνήσεις τότε δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα...απλώς παρκάρεις την τροχοβίλλα σου στο χωράφι σου. Αν σκοπεύεις να αφαιρέσεις από την τροχοβίλλα κάθε δυνατότητα κίνησης τότε χρειάζεσαι οικοδομική άδεια. Τώρα πέργκολα σε χωράφι τι να την κάνεις? Μάλλον θες να κάνεις ένα σπιτάκι εκεί. Άσε που και από το έγγραφο που παραθέτεις για τις εργασίες μικρής κλίμακας δεν προβλέπεται πουθενά πέργκολα σε αγροτεμάχιο παρά μόνο σε ακάλυπτους και εσωτερικούς χώρους σύμφωνα με τον κτιριοδομικό κανονισμό. Ας πει τη γνώμη του και κάποιος πιο έμπειρος. Πάντως άποψη μου είναι μην κάνεις κάτι πριν συμβουλευτείς ένα μηχανικό της περιοχής σου, γιατί μπορεί να βρεις το μπελά σου. Και από αυτά που καταλαβαίνω μάλλον θα το βρεις.
  22. Φοιτητής ΕΜΠ είσαι?και καλά δεν ξέρεις η δεν έχεις ακούσει κάποιο καλό βιβλίο για στατική? Ένα είναι το βιβλίο...ρώτα κάποιον που κάνει φροντιστήριο στατική να σου δώσει... Ένα όνομα είναι που γιορτάζει στις 8 Νοεμβρίου (μάλλον) αλλά δεν ξέρω αν επιτρέπεται να το πω εδώ...μην τυχόν και θεωρηθεί διαφήμιση...
  23. beam2d λέγεται νομίζω ένα μικρό προγραμματάκι... Για ψάξε το στο ίντερνετ να δεις αν το βρεις. Δεν θυμάμαι από που το είχα βρει εγώ... Έχει ότι ασκήσεις μπορούν να μπουν σε εξεταστική για στατική. Δες το και πες μου αν θυμάμαι καλά.
  24. Δεν πρόλαβα να διαβάζω όλες τις δημοσιεύσεις για να δω αν υπάρχει κανείς άλλος ΟΦΗτζης εδώ....πάντως μια ζωή ΟΦΗ!!!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.