Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

JohnB

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    23
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

505 profile views
  1. Θα ήθελα να ρωτήσω αν οι αναλογίες για τσιμεντοκονία 1 τσιμέντο προς 3 μέρη άμμου που θυμάμαι είναι σωστή. Θα βάλω και ρητίνη και ίνες γιατί θέλω να βγει πολύ δυνατή αλλά ήθελα να ρωτήσω αν οι αναλογίες για ισχυρή τσιμεντοκονία είναι σωστές. Είχα βρει στο παρελθόν έναν πίνακα “analogiesoikodomikonylikon” στο Google sites που είχε αναλογίες για σοβά, μπετόν, τσιμεντοκονία κλπ αλλά ο χρήστης έχει σβήσει το λογαριασμό . Ευχαριστώ προκαταβολικά!
  2. Γιατί μας αρέσει το οπτικά κυκλαδίτικο αποτέλεσμα.
  3. Ενδιαφέρομαι για εφαρμογή πατητής τσιμεντοκονίας σε εξωτερικό δάπεδο (περίπου 60τ.μ.) σε κατοικία μου στην Αρτέμιδα Αττικής (και σε τσιμεντένιο παγκάκι και τραπέζι), έχοντας ακούσει ότι υπάρχουν αλλά και ότι δεν υπάρχουν μελλοντικά προβλήματα, θα ήθελα αν είναι δυνατόν να διαπιστώσω εάν τελικά η συγκεκριμένη τεχνοτροπία είναι κατάλληλη για εμάς ή όχι. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. H αναζήτηση μηχανικών και γενικώς επαγγελματιών σε δημοσιεύσεις δεν επιτρέπεται. Το μήνυμά σου έχει τροποποιηθεί καταλλήλως. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ. Pavlos 33
  4. Σας ευχαριστώ! Το ερώτημα που χρίζει περαιτέρω έρευνας είναι τι επιτρέπει ο νόμος και τι όχι σχετικά με αποστάσεις από στηθαία και επέκταση πέραν του δώματος, θα κάνω και μία ερώτηση στην πολεοδομία (αν και δεν είναι σίγουρο ότι ...)
  5. Δεν μου έχει ζητήσει σχέδια της οικοδομής, απλά ήρθε από το σπίτι και είδε από κοντά το χώρο. Απ΄ό,τι καταλαβαίνω δεν υπάρχει μία απάντηση σε σχέση με τα 2 ερωτήματα μου...τι επιτρέπεται και τι όχι...σας ευχαριστώ θερμά.
  6. ΟΚ, δηλαδή να μην επιτρέπεται κατασκευή πέργκολας? Θα συνεχίσω το ψάξιμο...
  7. Ευχαριστώ nik, ερευνώντας διάβασα και εγώ το άρθρο 19 ¶2 (στ). Στην έως τώρα έρευνά μου δεν διάβασα κάπου να λέει ότι η κατασκευή πέργκολας πρέπει να τηρεί αποστάσεις από στηθαία και ότι δεν μπορεί να επεκτείνεται εκτός του δώματος (δηλαδή να καλύψει μέρος της κεραμοσκεπής). Αναφέρεται ότι δεν υπάρχει περιορισμός στα τ.μ. αρκεί να είναι εντός των ορίων του κτιρίου και μην ξεπερνάει το συνολικό επιτρεπόμενο ποσοστό κάλυψης (τέλος ¶7, άρθρου 17 ΝΟΚ).
  8. Αγαπητέ κύριε, καθώς δεν προβαίνω σε υποθέσεις για τις γνώσεις σας και τον επαγγελματισμό σας, σας παρακαλώ να μην προβαίνετε και εσείς σε υποθέσεις για το πως λειτουργώ σαν άνθρωπος. Ο λόγος είναι απλός: δεν γνωριζόμαστε! Έκανα μία ερώτηση για το αν μπορεί να καλυφθεί μέρος κεραμοσκεπής και αν πρέπει να κρατηθούν αποστάσεις από τα στηθαία, μου απαντήσατε όπως μου απαντήσατε, σας ευχαρίστησα και τελείωσε εκεί! Ο Κωτσόβολος και τα λοιπά δεν υποδηλώνουν κάτι για τον χαρακτήρα μου, μάλλον για το δικό σας...
  9. Η συνεργασία μας με τον πρώτο μηχανικό σταμάτησε για άλλους λόγους και γι αυτό αναζητήσαμε δεύτερο μηχανικό ο οποίος μας ενημέρωσε (αφού ήρθε από το σπίτι, χωρίς να δει σχέδια) ότι η σιδηροκατασκευή η οποία θα είχε κλίση και θα τοποθετούνταν τα panels δεν μπορεί να γίνει (όπως την είχε προτείνει ο πρώτος έχοντας δει σχέδια). 3 μηχανικό δεν γνωρίζουμε, ανοίγουμε χρυσό οδηγό? Η κατοικία βρίσκεται στην Αθήνα. Ευχαριστώ για την απάντηση.
  10. Καλησπέρα σε όλους! Χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας παρακαλώ γιατί θα τρελαθούμε Ο μηχανικός Α λέει ότι μπορούμε να κατασκευάσουμε μία πέργκολα (θέλουμε να τοποθετήσουμε φωτοβολταϊκα) στο δώμα χωρίς αποστάσεις από στηθαία και καλύπτοντας και μέρος της κεραμοσκεπής (χωρίς όμως στήριξη πάνω στην κεραμοσκεπή), ο μηχανικός Β λέει ότι δεν γίνεται. Τι από τα 2 ισχύει?
  11. Αγαπητέ DIMITRIS80, Οικόπεδο ιδιοκτησίας μας επιθυμούσαμε να το αξιοποιήσουμε και όπως σωστά αναφέρετε απευθυνθήκαμε σε μηχανικό ο οποίος προκειμένου να διαπιστώσει τους συντελεστές κάλυψης και δόμησης μας κατεύθυνε σε τοπογράφο μηχανικό, καθώς δεν υπήρχε πρόσφατο τοπογραφικό του οικοπέδου (το οποίο όπως ενημερωθήκαμε ήταν απαραίτητο). Το τοπογραφικό εκδόθηκε και δεν έγινε κάποια αναφορά για την αλλαγή του Σ.Δ., καθώς σωστά αναφέρετε ότι στην περιοχή δεν έχει κυρωμένες πράξεις εφαρμογής (το οικόπεδο είναι εντός σχεδίου) ο τοπογράφος μηχανικός ανέλαβε να βγάλει την οικοδομησιμότητα και σε εκείνο το σημείο ενημερωθήκαμε ότι ο συντελεστής δόμησης ήταν 0,28 αντί για 0,4 το οποίο κατέστησε τα σχέδια της οικοδομής που είχαν ολοκληρωθεί με 0,4 άχρηστα και τέλος πάντων ακυρώθηκε το project αφού όμως είχαν πληρωθεί αρκετά χρήματα.
  12. Μάλιστα...σας ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια και ζητώ συγνώμη που δεν το πέρασα στην αρχή στα θέματα ιδιωτών! Τελικά το συμπέρασμα είναι ότι ο τοπογράφος μηχανικός είχε κάνει λάθος, αφού μεν στο τοπογραφικό παραδέχεται ότι δεν υπάρχει πράξη εφαρμογής στην περιοχή, από την άλλη δε εμφανίζει κτίριο (που θα μπορούσε να ανεγερθεί) τουλάχιστον 60% του τελικού οικοπέδου, δηλαδή απλά αφήνει 3 μ. από κάθε πλευρά από τα όρια του οικοπέδου. Πάνε και τα χρήματα μας έγινε η καρδιά περιβόλι Ευχαριστώ πολύ και πάλι!!!
  13. Καλησπέρα σε όλους! Είμαι ιδιώτης και διαθέτω ένα οικόπεδο στην Αρτέμιδα Αττικής (αρχικό 247,57 τ.μ.) το οποίο μετά τη ρυμοτόμηση προκύπτει ως τελικό στα 210.82 τ.μ. αφού προσκυρώνεται και ένα τμήμα 4.12 τ.μ. Η ερώτηση μου έχει να κάνει με τον τρόπο που προκύπτει η οικοδομησιμότητα , καθώς είχα την εντύπωση ότι ο συντελεστής δόμησης είναι στο 0,4 και καθώς με ενημέρωσε ο τοπογράφος από την πολεοδομία μας δίνουν 0,28 και δεν αποδέχονται το 0,4. Θα μπορούσε κάποιος να με ενημερώσει για τον τρόπο/τύπο που προκύπτει αυτός ο συντελεστής? Υ.Γ. Οι συντελεστές φαίνονται εδώ: http://www.scribd.com/doc/37396633/OROI-DOMHSHS-ARTEMIDOS#scribd Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  14. Σε ευχαριστώ astrah, θα τηλεφωνήσω στην εταιρία για περισσότερες πληροφορίες...(με μπέρδεψε λίγο ο κυκλοφορητής που αναφέρει...)
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.