Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Giannis31

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Φοιτητής
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Giannis31's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Με το σφράγισμα δεν έχω καταλάβει τι γίνετε. Δηλαδή αν τι σφραγίσεις τι αλλάζει?
  2. Σφραγίζοντας μια επιταγή η οποια δεν έχει χρήματα,ο κάτοχος της πως διασφαλίζει τα χρήματα του?(που αναφέρετε στο πρώτο ποστ) Εγώ δεν περιλαμβάνομε στις επιχειρήσεις με αναστολή-ώστε να το "εκμεταλλευτώ" ,και τα χρήματα πρέπει να μπουν αμμεσα γιατί μερικές μέρες μετά έχουμε έκδοση δικες μας. Εγώ τώρα έχω την επιταγή στα χερια μου. Σαν πρωτη κίνηση παίρνω τον πελάτη μου ,και αυτός ενημερώνει τον εκδοτη. Εάν αυτός δεν τα βάζει,ή δεν έχει να τα βάλει,οπως λες απαιτείς και έχεις το δικαίωμα να στη πληρώσει ο πελάτης σου? Θέλω να πω είναι υποχρεωμένος κανονικά ,ή του το ζητάς σαν εξυπηρέτηση,και είναι στο φιλότιμο του. Υ.Γ. το λέω γιατί υπάρχει άψογη συνεργασία ,και δεν θέλω να "κλονιστεί" η σχέση με τον πελάτη.
  3. Καλησπέρα μπορεί να μου δώσει κάποιος τα φωτα του. Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας και διατηρώ ένα τραπεζικό λογαριασμό στην Εθνική. Εχω στη κατοχη μου μια επιταγή(Εθνικής) ενός πελάτη μου (ο οποιος εκδοτης δεν είναι ο ίδιος). Σήμερα ήταν η ημερομηνια να πληρωθεί,και την εμφανίσαμε στη τραπεζα. Όμως ο υπάλληλος εκεί ,μας είπε ότι δεν μπορεί να πληρωθεί διότι δεν επαρκεί το υπόλοιπο που έχει στο λογαριασμό του ο εκδοτης ,και μας την έδωσε πίσω ,ωστε να συννενοηθουμε με τον εκδοτη.(τον οποιο εμείς δεν έχουμε συνεργασία ,αλλα ο πελάτης που μας έδωσε) **Τώρα εμείς υποτιθετε πρέπει να ενημερώσουμε τον πελάτη που συνεργαζόμαστε και μας την έδωσε,να ενημερώσει εκείνος τον εκδοτη ,και πάει λέγοντας. Και ρωτώ τι γίνετε σε αυτη τη περίπτωση? Δεν θα έπρεπε να μας ενημερώσει ώστε να τη σφραγίσουμε? Δεν τι πληρώνει κανονικά η τραπεζα σε εμάς ,και τα "κανονίζει"η τραπεζα με τον εκδοτη που δεν ήταν "κύριος"? Μια φορα πάντως που ξεχάσαμε εμείς βάλουμε τα χρήματα και ζητήθηκε η επιταγή μας (καθώς ήμασταν εμείς οι εκδοτες)μας πηρε τηλέφωνο η τραπεζα και μας ενημέρωσε να τα βάλουμε ή αλλιώς να σφραγιστεί. Δεν θα πρεπε να κάνει το ίδιο και για αυτόν? Ειναι αυτή η "διαδικασία"** που πρέπει να ακολουθηθεί σε αυτές τις περιπτώσεις?
  4. Να ειστε καλα,σας ευχαριστω πολυ.Που να ηξερα απο κφασ και βαχ ,χαχα
  5. Του το εχω πει και περιμενω απαντηση,απλα ειπα να αναθεσω το ερωτημα και εδω μηπως γνωριζει καποιος.
  6. Καλησπερα.Εχω μια επιχειρηση 0.Ε.,και μεχρι τωρα θεωρουμε -Δελτιο αποστολης- και -Τιμολογιο-δελτιο αποστολης- μια και τα κοβουμε χειρογραφα. Επειδη ομως δεν θελω να χρονοτριβω και να γραφω με το χερι στοιχεια και να κανω πραξεις με το κομπιουτερακι,(που ενεχει και λαθη),μπορω να κοβω και να εκτυπωνω το ιδιο παραστατικο στον υπολογιστη αντι να το γραφω με το χερι?? Δηλαδη. Εχω φτιαξει προγραμμα,στον υπολογιστη,βαζω τα στοιχεια ,τις ποσοτητες μου βγαζει τα ποσα τα παντα για να μη καθυστερω,και μετα στον εκτυπωτη βαζω το θεωρημενο παραστατικο και το εκτυπωνω(εχω υπολογισει πεφτουν ακριβως τα στοιχεια-ποσα στα πεδια -κουτακια του παραστατικου) . Ηθελα να ρωτησω λοιπον για να ειμαι 100%σιγουρος ,κατι τετοιο θεωρητε επιτρεπτο? Δηληδη εν ολιγης εχει καμια σημασια αν ειναι ειναι γραμενο με χειρογραφα γραμματα ή απο του υπολογιστη?
  7. Για σας και καλως σας βρηκα,ειμαι νεος στη παρεα και θα ηθελα να ρωτησω καποια πραγματα. Εχω λοιπον μια παραδοξη απορια. Θελω να εργαστω σε μια επιχειρηση ως χειριστης κλαρκ. Θα μου πειτε εσυ μπορει να θελεις!Ομως ολες οι επιχειρησεις ζητανε με προηπηρεσια,και να εχεις αδεια χειριστη κλαρκ. Για να βγαλεις λοιπον αυτη την αδεια χειριστη κλαρκ ,απο οσο ρωτησα κ εμαθα,θα πρεπει να δουλεψεις καπου ως βοηθος χειριστη κλαρκ,και επειτα απο καποιο χρονικο διαστημα προηπηρεσιας μπορεις να δωσει εξετασεις και να παρεις το διπλωμα -αδεια χειριστη κλαρκ. Τα ερωτηματα μου ειναι: 1)Πως μπορεις να κανεις αυτη τη προηπηρεσια ,να εχεις εστω την πρωτη επαφη με κλαρκ, τι στιγμη που ολες οι επιχειρησεις ζητουν χειριστες με αδεια? 2)Εγω που δεν εχω καμια επαφη με κλαρκ ,πως μπορω να μαθω(οχι οτι ειναι τιποτα).Υπαρχει καποιο σωματιο κατι ,που μαθαινεις και περνας εξετασεις για να παρεις την αδεια πως γινετε? 3)Απο την αλλη μπαινοντας σε μια εταιρια,η οποια εχει κλαρκ με χειριστες ,δεν μπορω να νοησω την αρμοδιοτητα "βοηθος χειριστη"! Αφου το κλαρκ απο ενα ατομο αποτελειτε ο χειρισμος του.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.