Μετάβαση στο περιεχόμενο

een6gk

Members
  • Περιεχόμενα

    12
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by een6gk

  1. Καλησπέρα σε όλους, θα ήθελα την γνώμη σας για αγορά βερνικιού για προστασία ξύλου το οποίο βρίσκεται εκτεθειμένο στα καιρικά φαινόμενα. Σημειώνω ότι τα ξύλα που θέλω να προστατέψω βρίσκονται σε ορεινό χωρίο όπου κατά τους χειμερινούς μήνες οι θερμοκρασίες φτάνουν ακόμα και τους -20 βαθμούς Κελσίου. Πρόκειται για παλαιά ξύλα τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί ενδιάμεσα στις πέτρες για να τις σταθεροποιήσουν σε παλαιό πετρόχτιστο τοίχο (ξερολυθιά). Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας.
  2. Συμφωνώ για τις κλειδαριές αλλά οι διαρρήκτες πλέον έχουν πολύ εμπειρία και τα ανοίγουν όλα ... Ο ηλεκτρομαγνήτης θα είναι από την μέσα μεριά συνεπώς ότι και να κάνει από έξω (π.χ να χαλάσει τις βίδες που τον στηρίζουν στην πόρτα) δεν θα έχει διαφορά καθώς θα είναι σταθερός από μέσα και αφού θα είναι ενεργός ο μαγνήτης δεν θα μπορεί να φύγει από την θέση του. Όπως και να έχει δεν θα βασίζομαι μόνο στα ηλεκτρονικά καθώς έχω πάρει και ασφάλειες για τις πόρτες-παράθυρα. Σχετικά με τα κάγκελά δυστυχώς την πάτησα είδη γιατί μπήκαν από παράθυρο κουζίνας το οποίο είχε κάγκελα τα οποία έκοψαν με λοστό ή κάτι παρόμοιο ... Το κακό είναι ότι θα κάνω ότι είναι να κάνω κατόπιν εορτής … αφού το ένα από τα τρία σπίτια το έκλεψαν και τα πήρα όλα από μέσα … αλλά καθώς ξέρω ότι εάν μπουν μια φορά θα μπουν ξανά πρέπει να κάνω κάτι για αυτό … Ευχαριστώ όλους για την βοήθεια και τις πληροφορίες ...
  3. την πρώτη (cdvi) την βρήκα και εγώ μετά από ψάξιμο και περιμένω απάντηση για κόστος εξοπλισμού η δεύτερη (honeywell ) δεν έχω βρει να έχει κατάστημα στην Ευρώπη ώστε να μην πληρώσω τελωνεία κλπ επίσης έχω βρει και την RGL αλλά δεν μπορώ να βρω reviews για αυτή συνεπώς δεν γνωρίζω την ποιότητα της.
  4. Ευχαρίστως να βάλω τα site αλλά δεν ξέρω εάν επιτρέπετε καθώς μπορεί να θεωρηθεί διαφήμιση ... Υπάρχει δυνατότητα για εναλλακτική πηγή ρεύματος (δηλ. μπαταρία) η οποία κατά το ελάχιστο κρατάει για μια ώρα. Μετά την μια ώρα η πόρτα θα ανοίξει εάν είναι ξεκλείδωτη. Όπως είπα και από την αρχή ο σκοπός είναι να τους καθυστερήσω-αποτρέψω ώστε να πάνε αλλού.
  5. Αφορά πόρτα διαμερίσματος αλλά σε μονοκατοικία ... συνεπώς είναι εξωτερική πόρτα ... από το site που σκέφτομαι να τις πάρω έχω δει ότι έχει καλές κριτικές ... τι να πω … δεν μπορώ να γνωρίζω τι ποιότητα είναι ... για να πω την αλήθεια έχω ψάξει για κάποια καλή ποιότητα αλλά δεν έχω βρει αντιπροσωπίες σε Ευρώπη παρά μόνο Αμερική και δεν μπορώ να μπλέξω με τελωνεία κλπ λόγο κόστους - διαδικασίας. Η λύση αυτή θα εφαρμοστεί σε μια παλαιά ξύλινη πόρτα σε μια αλουμινένια (5-ετίας) και σε μια σχετικά παλαιά πόρτα ασφαλείας. Εννοείται εάν γνωρίζεται κάποια καλή μάρκα θα ήθελα να μου την πείτε ώστε να την κοιτάξω, δεν έχω παραγγείλει ακόμα. Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.
  6. Καλησπέρα συνάδελφοι, είμαι σε διαδικασία αγοράς και εγκατάστασης ηλεκτρομαγνήτη στην κεντρική πόρτα διαμερίσματος. Καθώς θεωρώ ότι εγκαθιστώντας μια πόρτα ασφαλείας ακόμα και με πολύ καλή κλειδαριά με όλα τα παρελκόμενα (καταπέλτη - defender - μη αντιγράψημο κλειδί) ουσιαστικά δεν καταφέρνεις να καθυστερήσεις – αποτρέψεις τον κλέφτη καθώς για όλες οι κλειδαριές μετά από 6-7 μήνες οι επιτήδειοι διαθέτουν αντίγραφα κλειδιά. Επιπροσθέτως το κόστος είναι πολύ μεγαλύτερο σε σχέση με τον ηλεκτρομαγνήτη. Σε συζητήσεις που είχα με φίλους κλειδαράδες μου είπαν ότι η μοναδική λύση που θα αποτρέψει τον κλεφτή είναι η εγκατάσταση ηλεκτρομαγνήτη σε υπάρχουσα πόρτα. Λαμβάνοντας υπόψη ότι το κόστος του δεν ξεπερνά τα 250 ευρώ το θεωρώ μια πολύ καλή λύση (εγκατάσταση θα την κάνω εγώ). Το σετ θα περιλαμβάνει ηλεκτρομαγνήτη εξωτερικό keypad με προστασία ip 68 & antivandal το οποίο μπορεί να λειτουργεί με συνδυασμό (από το key pad) αλλά και με RF id κάρτα για απευθείας άνοιγμα του ηλεκτρομαγνήτη. Έχω βρει κάποια κομμάτια να πάρω από εξωτερικό, καθώς Ελλάδα χρεώνουν πολύ ακριβά, αλλά θα ήθελα και την γνώμη σας εάν έχει κάποιος εγκαταστήσει κάτι παρόμοιο.
  7. Καλησπέρα συνάδελφοι, θα ήθελα την γνώμη σας σχετικά με την σύνδεση σόμπας ξύλου με την κεντρική θέρμανση. Ο σκοπός μου είναι να την συνδέσω με την υπάρχουσα κεντρική θέρμανση και να την χρησιμοποιώ αντί του λέβητα και του καυστήρα πετρελαίου που διαθέτω. Το σπίτι είναι περίπου 80 τετρ. μέτρα και έχω 7 σώματα καλοριφέρ. Εάν κάποιος έχει εφαρμόσει παρόμοια εγκατάσταση θα ήθελα συμβουλές και προτάσεις. Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας. Γιώργος
  8. Καλησπέρα συνέδελφε ... συγνώμη και απο εμένα για την αργοπορία στην απάντηση ... να σου πω την αλήθεια δεν το είχα σκεφτεί για πάτωμα ξύλο γιατι ακόμα δεν έχω δει τιμές ... αλλά θα το έχω υπόψη μου. Για το ξύλινο πάτωμα δεν πρέπει να γίνει και καδρονιάρισμα πρώτα ή κάτι αντίστοιχο για να μπούν τα ξύλα ;;;; Συνεπώς θα ανέβει το ύψος του πατώματος ... με ότι συμαίνει αυτό για πόρτες κλπ ;;;; Το πάτωμα δεν έχει τσιμεντοκονία έχει μωσαϊκό σε καλή κατάσταση αλλά άσχημο χρώμα (κίτρινο μουσταρδί 40 ετών). Από ότι έχω δει ανάμεσα στα top προϊόντα είναι και τα Quick Step αλλά δεν ξέρω άλλα εξίσου ποιοτικά laminate στην Ελληνική αγορά ... εάν έχεις κάποιο υπόψη σου τότε ευχαρίστως να το δω και αυτό.
  9. Καλημέρα σε όλους, είμαι σε διαδικασία ανακαίνισης και μεταξύ άλλων έχω επιλέξει να βάλω δάπεδο laminate πάνω από μωσαϊκό στον διάδρομο και σε δυο δωμάτια μετά από αρκετό διάβασμα έχω καταλήξει τις παρακάτω προδιαγραφές (ώστε να είναι κάποιας καλής ποιότητας και να μην δημιουργήσει σκασίματα και λοιπά προβλήματα αργότερα) : High Pressure Laminate (HPL) καθώς έχει μια επιπλέον προστατευτική επικάλυψη η οποία το προστατεύει και του δίνει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Να είναι κλάσης 33 καθώς θα είναι πιο σκληρό και πιο ανθεκτικό. Θεωρώ ότι το κλάσης 34 είναι υπερβολή και είναι μόνο για χώρους με μεγάλη κίνηση (αεροδρόμια κλπ). Θε πρέπει να εγκατασταθεί ένα καλό υπόστρωμα βάση των προτάσεων του εκάστοτε κατασκευαστή laminate (για να έχω υγρομόνωση / θερμομόνωση και ενιαία επιφάνεια) Το πάχος της κάθε τάβλας να είναι από 11 έως 13 χιλιοστά για καλύτερη αίσθηση και σταθερότητα Το μήκος της κάθε τάβλας να είναι αρκετά μεγάλο ώστε να δίνει καλύτερη αίσθηση στον χώρο Για την εγκατάσταση αλλά και για την αλλαγή οποιασδήποτε τάβλας σε περίπτωση προβλήματος να είναι «click-lock». Θα ήθελα να σχολιάσετε τα παραπάνω και να μου πείτε την γνώμη σας. Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.
  10. Δίκιο έχετε αλλά έκανα λάθος δεν έχει δρυ αλλά οξιά η οποία απο ότι έψαξα έχει μεγαλύτερη σκληρότητα απο το Πευκό συνεπώς θα την προτιμήσω ... Ευχαριστώ για την επισύμανση
  11. Καλησπέρα σε όλους, θα ήθελα την βοήθεια σας στο εξής πρόβλημα που έχω .... Έχω ένα σπίτι στην επαρχία (συγκεκριμένα σε ορεινή περιοχή - Τσοτύλι Κοζάνης) το οποίο το ανακατασκευάζω και τώρα έχω φτάσει να θέλω να φτιάξω τα εσωτερικά πατώματα. Η κατάσταση έχει ως εξής .... τα πατώματα είναι ξύλινα και οι τάβλες έχουν "πετσικάρει" με αποτέλεσμα να χρειάζονται αντικατάσταση .... το ξύλινο πάτωμα είναι πολύ παλαιό και αποτελείτε από τάβλες πάχους περίπου 2 εκατοστών και από δοκάρια (γριδιές) από δρυ ή καραγάτσι τα οποία έχουν διάμετρο μέχρι και 10 εκατοστά. Όπως ανέφερα ήδη οι τάβλες έχουν πετσικάρει θέλουν αλλαγή οπωσδήποτε. Έχω βρει να αγοράσω ξύλο ραμποτέ από πεύκο (15 ευρώ/m2) ή από δρύ (13 ερώ/m2) πιο από τα δυο προτείνετε εσείς ;;;; Εγώ λέω να βάλω Πεύκο καθώς είναι πιο σκληρό από τον δρυ και συνεπώς θα είναι πιο μεγάλης αντοχής. Επίσης εφ όσον θα ξηλώσω το πάτωμα και θα έχω τα δοκάρια εκτεθειμένα θέλω να τα περάσω κάποιο μυκητοκτόνο – σκοροκτόνο καθώς είναι πολύ παλιά και σίγουρα έχουν υποστεί κάποιες φθορές τις οποίες θέλω πλέον να περιορίσω και να εξαφανίσω εάν μπορώ τον παράγοντα που τις προκαλεί. Έχω βρει στην αγορά ότι υπάρχουν πάρα πολλά διαθέσιμα βερνίκια ξύλου τα οποία είναι και μυκητοκτόνα – σκοροκτόνα αλλά θα ήθελα για καλύτερη προστασία να περάσω πρώτα κάποιο καθαρό μυκητοκτόνο - σκοροκτόνο και μετά να περάσω κάποιο βερνίκι ξύλου το οποίο θα είναι και μυκητοκτόνο – σκοροκτόνο. Ποια η γνώμη σας για αυτό υπάρχει λόγος να το κάνω ή είναι υπερβολή ;;;; Βρήκα για παράδειγμα το DUROSTICK DUROWOOD KILLER αλλά αυτό είναι σε ενέσιμη μορφή εγώ θα ήθελα κάτι το οποίο να μπορώ να το περάσω με πινέλο ή ρολάκι … έχετε να προτείνετε κάποια μάρκα για την συγκεκριμένη δουλειά ;;;; Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας Γιώργος ΥΣ : Το αναφερόμενο (DUROSTICK DUROWOOD KILLER) είναι όντως τόσο καλό ώστε να αξίζει να το πάρω και να το αραιώσω ώστε να το εφαρμόσω με πινέλο ;;;;;
  12. Καλημέρα ρε παίδες ... και εγώ που πήρα σήμερα τηλέφωνο για να πάω να κάνω τα χαρτιά μου (Βόρειο τομέα) με ενημέρωσαν ότι παίρνουμε άδεια μόνο για Ηλεκτρολογικά ... με τα μηχανιολογικά τι γίνεται αναμένουμε (είμαι ηλεκτρολόγος ΕΜΠ) ;;;;; (εκτός του ότι μου είπαν για 2 φωτογραφιες και όχι 3, δεν μου ανέφεραν κάτι για την Εφορία και την έναρξη και δεν ήθελαν επικυρωμένη φωτοτυπία ταυτότητας)
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.