Μετάβαση στο περιεχόμενο

vandermonde

Members
  • Περιεχόμενα

    13
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by vandermonde

  1. όμως η αεροφωτογραφία του 1940 του ΕΚΧΑ είναι πολύ θολή, οριακά φαίνεται , ενώ με το υπόβαθρο του 1945-1960 οριοθετούν και προσδιορίζουν σε θέση και σε έκταση την οικία. Μάλλον πρέπει στείλω ένα emal στην ΕΚΧΑ για περισσότερες διευκρινήσεις αν μπορεί το υπόβαθρο τους να χρησιμοποιηθεί ως τεκμήριο απόδειξης ύπαρξης οικίας.
  2. Καλησπέρα παράλειψη δική μου, δεν ανέφερα το πλήρης ιστορικό, η κατασκευή του ισογείου είναι του 1936-1938, την περίοδο 76-78 έχτισε και έναν όροφο. Το σημαντικό είναι ότι φαίνεται έστω το ισόγειο στο υπόβαθρο του 1940-1960. ευχαριστώ για την παρατήρηση.
  3. Καλησπέρα Επειδή δεν φαίνεται ξεκάθαρα στην αεροφωτογραφία που μελέτησα, θα ήταν αποδεκτό να σχηματίσω το πολύγωνο στο ζητούμενο ακίνητο στο χαρτογραφικό υπόβαθρο 1945-1960 της ΕΚΧΑ , και να σώσω το απόσπασμα σε μορφή jpg ;
  4. (Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. akis73) Καλησπέρα Σε υπόθεση γνωστού μου για τεκμηρίωση αυθαίρετης ( μη ύπαρξη οικοδομικής άδειας) πετρόκτιστης οικίας προ του 1980 σε εκτός σχεδίου περιοχή , εψαξα αρκετά για φωτογραφίες ΓΥΣ περίοδο πριν το 1980 αλλά δεν βρήκα, θα μπορούσα ως ύστατή λύση να χρησιμοποιήσω το χαρτογραφικό υπόβαθρο της ΕΚΧΑ 1940-1960 οπου σε παράθεση με το υπόβαθρο του 2010-2015, φαίνεται οτι υφίσταται κατασκευή ίδιας εκτασης περίπου με απόκλιση 5-10%;
  5. Δεν είδα πουθενά μέσα στην προκήρυξη να γράφει αριθμό θέσεων, μήπως κανείς γνωρίζει ;
  6. Η αποθήκη δεν υφίσταται πλέον, έχει γκρεμιστεί τελείως και στην θέση κτίσθηκε η λιθόκτιστη κατοικία, η μόνη απόδειξη υπάρξης της αποθήκης έιναι από ανάλυση του κτηματολογίου σε περίοδο 1945-1960 που δείχνουν ύπαρξη κάποιου δομικού στοιχείου. Το μόνο που υπάρχει είναι το κτίσμα του 1992. Συγγνώμη για το λάθος στον τίτλο πρέπει να γίνει "Ένταξη σε κατηγορία του Νόμου 4495/2017 λιθόκτιστού κτίσματος του 1992, χωρίς άδεια σε περιοχή εκτός σχεδίου" Οι συνεχόμενες δημοσιεύσεις-παραθέσεις δεν επιτρέπονται. Τα μηνύματά σου συγχωνεύτηκαν. Αν προκύπτει η ανάγκη συμπλήρωσης της αρχικής δημοσίευσης, χρησιμοποίησε την επιλογή «επεξεργασία» και αν θέλεις να παραθέσεις τμήματα μηνυμάτων από περισσότερα posts επίλεξε "multiquote" . Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ. Pavlos33
  7. Σε αεροφωτογραφίες προ του 1990 βρήκα κάποιεσ 1960 που δείχνουν κάποιο δομικό στοιχείο χωρίς λεπτομέρειες, επίσης η ανάλυση του ορθοφωτοχάρτη του κτηματολογίου στην περίοδο 1945-1960, δείχνουν καποια κατασκευή. Μπορεί να θεωρηθεί ανακατασκευή της αποθήκης;
  8. Καλημέρα Σε ερώτηση γνωστού , αν μπορεί να ρυθμιστεί κτίσμα που έχτισε ο πατέρας του το 1992, Χωρίς άδεια , Σε εκτός σχεδίου οικισμό. Σε μη άρτιο γεωτεμάχιο, (λόγω εμβαδού 2 στρέμματα). Νομίζω οτι υπάγεται σε κατηγορία 5 , αλλά θυμάται οτι υπήρχε μια λιθόκτιστη αποθήκη διαλυμένη του 1938, χωρίς να μπορεί να το αποδείξει. Σε πρόχειρη ερευνά μου αεροφωτογραφιών πριν το 1990 Σε αεροφωτογραφίες προ του 1990 βρήκα κάποιες 1960 που δείχνουν κάποιο δομικό στοιχείο χωρίς λεπτομέρειες, επίσης η ανάλυση του ορθοφωτοχάρτη του κτηματολογίου στην περίοδο 1945-1960, δείχνουν κάποια κατασκευή. Μπορεί να θεωρηθεί ανακατασκευή της αποθήκης; (1) Μην ανοίγεις χωρίς ουσιαστικό λόγο νέο θέμα και χωρίς πρώτα να κάνεις αναζήτηση σε ήδη υπάρχον, με ίδιο ή παραπλήσιο περιεχόμενο. Το θέμα σου συγχωνεύτηκε στο παρόν. (2) Οι συνεχόμενες δημοσιεύσεις-παραθέσεις δεν επιτρέπονται. Τα μηνύματά σου συγχωνεύτηκαν. Αν προκύπτει η ανάγκη συμπλήρωσης της αρχικής δημοσίευσης, χρησιμοποίησε την επιλογή «επεξεργασία» και αν θέλεις να παραθέσεις τμήματα μηνυμάτων από περισσότερα posts επίλεξε "multiquote" . Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ. Pavlos33
  9. Ας κοιτάξουν να απογειώσουν με ασφάλεια κανένα πύραυλο (με δικά τους μέσα ) και όχι rocket engine made in russia γιατι τα τελευταία 12 χρόνια έτσι είναι, και μετά ας κάνουν αρχιτεκτονική στον Άρη.
  10. Αυτές είναι δουλείες για κατασκευαστικές να δουλεύουν σε βάθος πενταετίας τουλάχιστο και μετά θα αναλαμβάνουν άλλες πιο εξειδικευμένες, προφανώς θα βγάλουν τα έξοδα των αεροπορικών επιδρομών στο πεντπλάσιο με εξαπλάσιο.
  11. Καλησπέρα , αν και δεν είμαι χημικός αλλά ασχολούμαι με τη χημεία (μου άρεσε από παλιά) θα κάνω κάποιες παρατηρήσεις 1) ο εμπειρικός τύπος πρέπει να είναι (CH2)xO2 οπότε είναι κάποιο οξύ ή (CH2)xO καρβονυλική και μέσω της σχέσης (12+2)*χ+16*2=Μ.Β δοκιμάζοντας κάποιες τιμές στο χ μπορείς να βρείς μοριακή μάζα 2) πρέπει να δίνει ακόμα κάποιο δεδομένο η άσκηση για να βρεθει το Μ.Β της οργανικής ουσίας Α ωστε μέσω του Ν raoult P/Po=N/(n+N) => P/Po=(mΔ/ΜΒΔ)/[(mA/MBΑ)+(mΔ/ΜΒΔ)] => με αντικατασταση 102/105=(160/ΜΒΔ)/[(5,3/MBΑ)+(160/ΜΒΔ) οπότε να μπορείς να βρείς το MBΔ ελπίζω να βοήθησα!
  12. Τι άλλη συζήτηση να χωρά (για Ε.Δ και οτιδήποτε άλλο) όταν υπάρχει νοοτροπία του 1970 και το ΤΕΕ "Δεν γνωρίζει" οτι πλήν των Α.Μ υπάρχουν οι γραφίστες από ΤΕΙ, που γνωρίζουν αρκετά καλά γραφιστική αλλά και σχέδιο.
  13. Η κριτική μου έγινε με καλό σκοπό. Σύμφωνα με αυτά που αναφέρεις συνάδελφε, θα έπρεπε τουλάχιστον να μετονομαστεί η τοπογραφία ΙΙΙ σε συνορθώσεις παρατηρήσεων άλλα και να προστεθεί και κάποιο μάθημα φυσικής (οπτική & μηχανική) έτσι ώστε να θεμελιώνεται και να προβάλλεται το κατάλληλο θεωρητικό υπόβαθρο για να μην βρίσκουν έρεισμα κάποιοι και μας χαρακτηρίζουν ως απλούς χειριστές οργάνων. Στα υπόλοιπα δεν έχω κάποιο λόγο να διαφωνήσω μαζί σου.
  14. Χωρίς να έχω άμεση επαφή με το συγκεκριμένο τμήμα, αλλά ως φοιτητής του τμήματος τοπογραφίας του ΤΕΙ Αθήνας,και βλέποντας τον οδηγό σπουδών του τμήματος, νομίζω ότι θα μπορούσα να θέσω κάποιες συγκρίσεις, καταρχήν δεν είδα στο διδακτικό προσωπικό μέλος ΔΕΠ κάποιο ΑΤΜ που νομίζω το απαιτεί το όνομα του τμήματος, Μάλιστα αυτό μπορεί και να σχετίζεται με την απουσία μαθημάτων Γεωδαισίας, Φυσικά κυρίαρχο ρόλο καταλαμβάνουν μαθήματα γεωπληροφορικής ενώ η τοπογραφία ως επιστήμη καταλαμβάνει δευτερεύοντα ρόλο. Προφανώς ο προσανατολισμός της σχολής στοχεύει ώστε να χρησιμοποιήσει τις μεθόδους και εφαρμογές της τοπογραφίας και όχι την ίδια τη τοπογραφία, γι αυτό και διαφέρει από το τμήμα μου.Θεωρώ αρνητικό ότι απουσιάζει μάθημα συνόρθωσης παρατηρήσεων,(θεωρώ τον εαυτό μου αρκετά τυχερό που το διδάχτηκα ως μάθημα εξαμήνου) που είναι από τα βασικότερα του τοπογράφου μηχανικού, αλλά και μαθήματα φυσικής (βασικές έννοιες οπτικής, μηχανικής). Ελπίζω το Σχέδιο Αθηνά να συντελέσει στην εισαγωγή αυτών των μαθημάτων στο πρόγραμμα σπουδών του τμήματος.
  15. τοπογραφοι τει

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.