Μετάβαση στο περιεχόμενο

fotis91

Members
  • Περιεχόμενα

    127
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by fotis91

  1. Καλησπέρα σας, Υπάρχει περίπτωση να έχει κάποιος συνάδερφος τον χάρτη 1:5000 (76318) Νάξου? Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  2. Γεια σας συνάδερφοι, Ως νέος σχετικά στο αντικείμενο θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχουν drones (πχ. mini) της dji που να μπορούν να συλλέγουν δεδομένα κατάλληλα για τη δημιουργία ορθομωσαϊκού (χωρίς RTK, PPK) σε κόστη των 1000 ευρώ και κάτω; Θα είναι το πρώτο drone και δε θα ήθελα να πάω αμέσως σε κάτι πολύ ακριβό και για λόγους εξάσκησης. Ευχαριστώ πολύ
  3. Συνάδελφε @sdtopo ευχαριστώ για την απάντηση. Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι η διατύπωση σου είναι σωστή αλλά νομίζω ότι πρέπει να αναφέρεται αν οφείλονται και τα δύο ή ένα εκ των δύο βάσει των πινάκων. Ας μου επιτραπεί να ανεβάσω τη διατύπωση της δήλωσης από τα πρότυπα διαγράμματα εντός σχεδίου του ΥΠΕΚΑ στην εφαρμογή των ΚΗΔ τα οποία πολλές φορές επικαλούνται και οι Υ.ΔΟΜ. ως οδηγό.
  4. Συνάδελφοι καλησπέρα σας, Σε οικόπεδο με εισφορά σε χρήμα κυρωμένης πράξης εφαρμογής, όταν έχει εξοφληθεί από τον ιδιοκτήτη αυτή η εισφορά (ή έχει παραγραφεί) πρέπει να αναφερθεί στον 651 ότι δεν υπάρχει οφειλή για αυτούς τους λόγους ή εξακολουθούμε να γράφουμε ότι οφείλει εισφορά σε χρήμα βάσει των πινάκων; Ευχαριστώ!!
  5. Καλησπέρα σας συνάδερφοι, Είναι εφικτό να διορθώσουμε την αρχική περιγραφή του οικοπέδου ή τον γεωχωρικό εντοπισμό ενώ έχουμε κάνει την αρχική υπόβολή και βρισκόμαστε σε φάση επεξεργασίας της ιδιοκτησίας; Ευχαριστώ!
  6. Σας ευχαριστώ συνάδερφοι και πάλι για τις άμεσες απαντήσεις! Έχω επιβεβαίωσει με αίτηση και έγγραφη απάντηση από την Περιφέρεια και την Κτηματική Υπηρεσία πως δεν υπάρχει όριο ζώνης ασφαλείας - όριο απαλλοτρίωσης. Η αποτύπωση αφορά αίτηση διόρθωσης της ιδιοκτησίας στο Κτηματολόγιο. Το Κτηματολόγιο (με κακή όμως αποτύπωση του) δείχνει μεγάλο μέρος του επίμαχου τμήματος εντός της ιδιοκτησίας.
  7. Καλημέρα συνάδερφοι, Σε γεωτεμάχιο 4 στρεμμάτων(με κτίσματα) εντός οικισμού προ του '23 έχει πρόσωπο σε εθνική οδό(τριτεύον δίκτυο). Γνωρίζω ότι δεν υπάρχει όριο απαλλοτρίωσης(το έδαφος είναι ομαλό). Σε παλαίοτερο τοπογραφικό διάγραμμα (για μεταβίβαση) συνάδερφος "έδειξε το πρόσωπο κατά μισό μέτρο εσωτερικά του γεωτεμαχίου από την υφιστάμενη περιτοίχιση(αφέθηκε εκτός ένα τμήμα του οικοπέδου). Διαμορφωμένα κράσπεδα δεν υπάρχουν παρά μόνο το ίχνος της οδού. Η απορία μου καθότι είμαι νέος σχετικά στον κλάδο είναι, με πιο κριτήριο το έκανε αυτόο συνάδερφος και αν ακολουθήθηκε κάποια διοικητική πράξη υπηρεσίας για την εφαρμογή του νέου προσώπου. Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  8. Καλησπέρα σας. Γνώριζει κάποιος συνάδερφος αν υπάρχει ή έχει τον αναδασμό στην περιοχή ΟΤΑ Αγναντερής στην Π.Ε Λάρισας? Αν έχει τη διάθεση κάποιος συναδερφος να τη μοιραστεί θα ήμουν ευγνώμων. Παραθέτω ενδεικτικά τις συντεταγμένες σε ΕΓΣΑ 87 , 388786,4365244. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  9. Ευχαριστώ πολύ Δημήτρη. Επειδή είμαι και νέος σχετικά στον επαγγελματικό στίβο, λαμβάνοντας υπόψη τη γνώμη σου η οποία είναι απολύτως σεβαστή, αν τα θεωρήσουμε ώς 2 όμορα ακίνητα του ιδίου ιδιοκτήτη, θα πρέπει (εφόσον τακτοποιηθούν τα κτίσματα του πρώτου οικόπεδου) να διερευνηθεί η μετατόπιση του κοινού τους ορίου ώστε να καταστεί άρτιο και οικοδομήσιμο και το 2ο οικόπεδο . Αντιλαμβάνομαι τελικά ότι, ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να κάνει "μεταβίβαση-ανταλλαγή" μεταξύ των δικών του τμημάτων για να πετύχει 2 άρτια και οικοδομήσιμα όμορα οικόπεδα με νέα συμβολαιογραφική πράξη ??
  10. Η προσωπική μου άποψη πριν προκύψει το ζήτημα (το αντιμετωπίζω πρώτη φορά) ήταν πάντα πως ιδιοκτήτης το διαχειρίζεται όπως θέλει για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση της ιδιοκτησίας δίχως περαιτέρω πράξεις. Και αν θέλει να προβεί σε πώληση του ενός εκ των δύο ,(άμεσα εφικτό αν είχαμε δύο όμορα αδόμητα) εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις που έχουν αναφέρει αλλωστε και οι συνάδερφοι παραπάνω..
  11. Καλησπέρα συνάδερφοι. Σκεπτόμενος όσον αφορά το ιδιοκτησιακό (Ένας τίτλος του ιδιοκτήτη, 2 όμορα περιγραφόμενα ακίνητα) αν είναι εφικτός ό έλεγχος στο κτηματολόγιο για το πως έχει περαστεί τελικώς το ακίνητο ή ακίνητα , δεδομένου ότι η περίοδος προανάρτησης έχει παρέλθει και αναμένεται η ανάρτηση.. Ευχαριστώ πολύ και πάλι.
  12. Ευχαριστώ και πάλι για τις χρήσιμες τοποθετήσεις σας! Θα επανέλθω όταν έχω περισσότερες πληροφοριες στα χέρια μου.
  13. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Θα ελεγχθούν όλα (δεν έχει γίνει ακόμα) ως προς τη νομιμότητα τους. Δηλαδή ως πρώτο βήμα θα πρέπει να γίνει έλεγχος στο γεωτεμάχιο 1 (250 τ.μ) όλων των πολεοδομικών παραβάσεων που σίγουρα θα πρόκύψει κάτι όταν έχω άδειες και σχέδια στα χέρια μου και έπειτα τακτοποίηση ..??
  14. Καλησπέρα συνάδερφοι, Δεν γνωρίζω αν έχει απαντηθεί ακριβώς αυτή η περίπτωση που θα παραθέσω αλλά θα ήθελα τη συμβουλή σας από τις εμπειρίες σας. Εντός εγκεκριμένου σχεδίου πόλης ο σημερινός ιδιοκτήτης Γ αγόρασε από τους προηγούμενους A και B δύο όμορα οικόπεδα τα 1 και 2. Το πρώτο με Ο.Α (με τις αυθαιρεσιούλες του) και το 2ο αδόμητο. Το πρώτο είναι άρτιο και οικοδομήσιμο (200 τ.μ αρτιότητα ο κανόνας) και το 2ο όχι. Θέλει τώρα να μεταβιβάσει στα παιδια του τα οικόπεδα με την προϋπόθεση ότι θα γίνουν δύο άρτια και οικοδομήσιμα κατά κανόνα ομορα οικόπεδα(μεταβολή κοινού ορίου). Ποια είναι η σωστή σειρά των βημάτων ξεκινώντας από τακτοποίηση?(στην περιοχή δεν υπάρχει λειτουργουν κτηματολόγιο) Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  15. fotis91

    Topografia 2014

    Για αρχείο μετρήσεων της μορφής (.gt7) γεωδαιτικού σταθμού topcon, πως εκτελείται η διαδικασία εισαγωγής του αρχείου ? Ευχαριστώ και συγχαρητήρια για την προσπάθεια στον συντάκτη.
  16. Καλησπέρα συνάδερφοι, Βεβαίωση περί μη καταδίκης λόγω πειθαρχικού παραπτώματος πότε απαιτείται? Ο μηχανικός απόφοιτος Τ.Ε.Ι απαιτείται να τη λάβει ? Αν ναι, αυτό γίνεται μέσω του Τ.Ε.Ε ? Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  17. Καλησπέρα σας! Έχει κάποιος συνάδερφος χάρτη του Αναδασμού Μοσχοχωρίου Λαρίσης? Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  18. Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Δεν είναι οριοθετημένο το τεμάχιο. Ως πρώτη μου σκέψη είναι να αναγράψω στο τοπογραφικό το εμβαδόν της αποτύπωσης και το εμβαδόν του αναδασμού και την εφαρμογή του αντίστοιχα ώστε να συνυπάρχουν και τα δύο εμβαδά και να απεικονίζονται στο τοπογραφικό. Μήπως μπορεί το θεωρηθεί περιττό λόγω του ότι είναι εργασία για δήλωση ιδιοκτησίας στο κτηματολόγιο στην προκειμένη περίπτωση; Ενδεχομένως να προκύψει ζήτημα αρτιότητας οικοδομησιμότητας στο μέλλον αλλά προηγείται και αυτό με αγχώνει να δηλωθεί το σωστό εμβαδόν, διότι μου φαίνεται περίεργο το εμβαδόν των 4000 τ.μ του συμβολαίου, ενώ υπήρχε ήδη κυρωμένος αναδασμός στα 3990 .τμ
  19. 1. Έχω μόνο την αναφορά του συμβολαίου για την ιδιόγραφη διαθήκη-θάνατος(1991) και πως η δημοσίευση έγινε το 1992 από μονομελές πρωτοδικείο το οποίο όρισε και τους κληρονόμους. 2. Για το συγκεκρίμενο τεμάχιο του κληρονόμησε εξ ολοκλήρου ο ένας αδερφός εκ των δύο 3. Με την αποδοχή του 1992 αποδέχθηκαν κάποια χωράφια και οικόπεδα του πατέρα. 4. Ότι κατείχε καλόπιστα με διάνοια κυρίου , αδιατάραχτα και αδιαφιλονίκιτα το συγκεκρίμενο τεμάχιο με αριθμό πρωτ. αποφ. προέδρου κοινοτητας. .... (ο πατέρας) Το ερώτημα είναι ότι προκύπτουν 2 εμβαδά (, 4000 συμβόλαιο, 3990 αναδασμός). Που θα πρέπει εγώ να στηριχτώ για να δηλωθεί σωστά το εμβαδόν στο τοπογραφικό και στο Κτηματολόγιο κατ΄' επεκταση.??
  20. Ευχαριστώ για την απάντηση! Το έτος της αποδοχής κληρονομιάς των αδερφών από τον πατέρα είναι το 1992-το έχω στην κατοχή μου (έπειτα από χρησικτησία 30 ετών με πιστοποίηση προέδρου κοινότητας 1992), ο αναδασμός έγινε το 1973.
  21. Καλησπέρα και καλή χρονιά συνάδερφοι! Κατόπιν αποτύπωσης γεωτεμαχίου με σκοπό την σύνταξη τοπογραφικού διαγράμματος για την υποβολή δήλωσης στο Κτηματολόγιο, ο ιδιοκτήτης μου προσκόμισε τον τίτλο ιδιοκτησίας(απόδοχή κληρονομιάς) . Ο ιδιοκτήτης με διαβεβαίωσε πως δεν πρόκειται για τεμάχιο εντός αναδασμού ή διανομής(δεν αναφέρεται και στο συμβόλαιο). Ως νέος μηχανικός μη γνωρίζοντας καλά την περιοχή δεν έφερα αντίρρηση τηρώντας όμως τις επιφυλάξεις μου. Σε επίσκεψή μου για έρευνα στην υπηρεσία της Περιφέρειας διαπίστωσα πως το τεμάχιο είναι εντός ΑΝΑΔΑΣΜΟΥ. Επομένως έχουμε, εμβαδόν συμβολαίου 4000 τ.μ και εμβαδόν αναδασμού 3990 τ.μ Και αναρωτιέμαι τώρα, για το τοπογραφικό διάγραμμα που θα προσκομισθεί για τον εντοπισμό στο Κτηματολόγιο τι πρέπει να αναφέρω στο τοπογραφικό ? Λίγο τα φώτα σας συνάδερφοι!! Ευχαριστώ!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.