Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Έρη

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Τοποθεσία
    Ηράκλειο

Έρη's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Γεια σας συνάδελφοι. Έχω μια περίπτωση όπου σε γήπεδο 68,6 στρεμμάτων υπάρχει μικρό αυθαίρετο κτίσμα. Στο ίδιο γήπεδο θέλουμε να βγάλουμε άδεια ανέγερσης νέας κατοικίας. Η διαδικασία φυσικά είναι νομιμοποίηση και προσθήκη κατ' επέκταση. Το αυθαίρετο κτίριο ολοκληρώθηκε το 2000 όπου έγινε μετατροπή από αποθήκη που ήταν σε κατοικία. Δεν υπάρχει καμία απόδειξη για το έτος κατασκευής αλλά είμαι σίγουρη πως θα βρούμε... Το ερώτημα μου επειδή έχω μπερδευτεί με όλα τα παραπάνω, είναι πότε συμφέρει να δηλώσω ότι έγινε η ανέγερση προκειμένου τα πρόστιμα να είναι τα ελάχιστα δυνατά. Εαν αποδειχθεί ότι είναι 10ετίεας παραγράφονται τα χρέη στο ΙΚΑ.Και το πρόσημο διατήρησης είναι πολύ μικρό σε σχέση με το τι θα ζητήσει το ΙΚΑ.Σωστα; Ευχαριστώ
  2. Ο πελάτης μου στην αρχή μου έφερε ένα τοπογραφικό όπου φαινόταν ένα οικόπεδο 7500τ.μ. Παρά την επίμονή μου να δω τα συμβόλαια όχι απλά δεν τα έφερε αλλά δεν μου είπε και ότι δεν αγοράστηκε ως ενιαίο οικόπεδο αλλά από τρεις διαφορετικούς ιδιοκτήτες το 98 και το 99.Πλέον τα σχέδια είναι σχεδόν έτοιμα... Στην προηγούμενη δουλεία που έκανα είχα ορκιστεί να μην ξαναξεκινήσω τίποτα αν δεν δω συμβόλαια και σίγουρα είχα δίκιο. Δεν μου έχει τύχει ποτέ κάτι τέτοιο και ο "πανικός" έχει να κάνει ΄με το γεγονός ότι έχω κάνει πολύ δουλεία για να μην μπορώ τελικά να καταθέσω σχέδια. Από όσο έχω βρει στο ψάξιμο που έκανα δεν θα έχω πρόβλημα. Αύριο θα πάω και στην πολεοδομία. Θα σας ενημερώσω.
  3. Γεια σας συνάδελφοι. Ο πελάτης μου έχει τρία συνεχόμενα αγροτεμάχια εκτός σχεδίου εκ των οποίων κανένα δεν είναι άρτιο(Εμβαδά 2172τ.μ.,2784τ.μ.2500τ.μ.).Από την συνένωση τους θα προέκυπταν περίπου 7500τ.μ που θα είχαν αρτιότητα. Τα αγροτεμάχια ανήκουν κατά το ίδιο ποσοστό στον πελάτη μου και την γυναίκα του. Δεδομένου ότι μόλις το ανακάλυψα και έχω ήδη προχωρήσει σε σχεδιασμό είμαι σε ένα μικρό πανικό. Θα μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει;
  4. Ευχαριστώ.Είχα φάει ώρες να ψάχνω που το βάλανε.Χρώμα πάντως δεν κατάφερα να του αλλάξω αλλά τουλάχιστον τον βρήκα!!!
  5. Μήπως ξέρει κανείς πως εμφανίζεται το ghost floor στο archicad 12??;
  6. Εγώ ήθελα να ρωτήσω,σε ημιϋπαίθριο 3όροφης πολυκατοικίας μπορώ να δείξω θέσεις στάθμευσης??
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.