Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

witcher

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Εταιρία Λογισμικού
  1. Αν και δεν έχω την ιδιότητα του μηχανικού "πέρασα" απο αυτό το forum για να ενημερωθώ για διάφορα θέματα που με απασχολούν, όπως η ενημέρωση γύρω απο τα παθητικά σπίτια. Κατά την περιηγησή μου έπεσα πάνω σε αυτόν το οδηγό τον οποίο εξύμνησα σε προηγούμενη μου ανάρτηση. Διαβάζοντας τα όσα γράφει ο μακαρ σχετικά με την ιστορία μέλους απο άλλο forum, σχετικά με την αγορά κινητού απο την Κίνα και στην παγίδα του τελωνείου στην οποία υπέπεσε και συνάμα γνωρίζοντας αρκετές παραπλήσιες ιστορίες απο φίλους και γνώστους, γίνεται σαφές η αναγκαιότητα αυτός ο οδηγός να γίνει pinned ώστε να διαβαστεί απο όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη, που ενδιαφέρονται να κάνουν τις αγορές του μέσω internet και δεν γνωρίζουν όλα τα προαναφερθέντα! Σχετικά με την extra κράτηση απο το paypal δεν νομίζω να μπορούσε αυτός ο οδηγός να βοηθήσει εξαρχής. Ειναι γνωστό απο οποιονδήποτε που έχει ασχοληθεί έστω και λίγο με συναλλαγή με το paypal οτι χρεώνει μια μικρή προμήθεια. Παρόλα αυτά και εγω νομίζω οτι η κράτηση που έγινε στην περίπτωση του topografea είναι αρκετά υψηλή. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις λοιπόν για να μάθεις τι είναι αυτά τα 30 ευρώ που πλήρωσες παραπάνω, ειναι να στείλεις ενα email στην ίδια την paypal και να ζητήσεις εξήγηση. Μόνο έτσι μπορείς να είσαι 100% σίγουρος για το λόγο και να ενημερώσεις το forum μετέπειτα ώστε να ενημερωθούμε και εμείς και να αποφύγουμε τυχόν παγίδες παραπλήσιες!
  2. Ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις! Θα τσεκάρω τα links και ελπίζω να φανούν χρήσιμα. Όσο για το αν τα παθητικά σπίτια γίνουν μόδα ή όχι, ο χρόνος θα δείξει. Παρόλα αυτά ένα δίκιο το έχεις σχετικα με τα φωτοβολταικά! Βέβαια στην προκειμένη περίπτωση μερίδιο ευθύνης έχει τόσο το κράτος που έχει ρίξει κατα ένα ποσοστό τις τιμές κέρδους σε σύγκριση με το παρελθόν, όπως και απο την άλλη πλευρά που πολλοί νεοέλληνες παρερμήνευσαν την επένδυση των φωτοβολταικών σαν μια κίνηση άμεσου πλουτισμού και όχι σαν μια μακροχρόνια επένδυση.
  3. Υπάρχουν πιστοποιημένες εταιρίες η μηχανικοί που πιστοποιουνε επισήμως αν ένα σπίτι είναι παθητικό η μηδενικής ενέργειας και αν ναι που μπορώ να βρω μια λίστα με αυτούς;
  4. Συγχαρητήρια, απίστευτη δουλεία εχεις κάνει ΜΑΚΑΡ!! Όπως λέει και ένας φίλος ποιο πάνω το να το αποκαλείς απλός οδηγό ακούγετε τουλάχιστον φτωχό!! Διδακτορικό και βάλε!! Πέρα απο το χιούμορ όμως η δουλεία σου ειναι αξιέπαινη και χρήζει ειδικής μνείας, γιατί πιστεύω οτι μπορεί καποιος που θα αφιερώσει λίγο χρόνο για να το διαβάσει, να αποφύγει και να γλιτώσει τυχόν παγίδες -αλλα και χρήματα- που κρύβονται στις αγορές μας απο το εξωτερικό (βλέπε τελωνεία, extra χρεώσεις, μεταφορικές, κτλ).
  5. Δυστυχώς όπως αναφέρεται και ποιο πάνω την σήμερον ημερα δεν τίθεται τετοιο δίλλημα. Είτε μας αρέσει είτε οχι οι ευκαιρίες εύρεσης εργασίας στη χώρα μας πλέον ειναι δυσεύρετες και ακόμη χειρότερο ειναι οτι ο "εχων δουλεία" πλέον θεωρείται προνόμιο! Καλός ο ήλιος μας, καλή η θάλασσα και το καλοκαίρι μας, αλλα χωρις τη μαρμιτα για να γεμίσει το στομάχι, χαιρι δεν υπάρχει! Προσωπική μου άποψη σε τυχόν ευκαιρία για δουλεία στο εξωτερικό (που να ειναι φυσικά πάνω στην ειδικότητα του καθενός) δεν πρέπει να πάει χαμένη!
  6. Λέει η μια ξανθιά στην άλλη: - Όταν κερδίσω το Τζόκερ, θα πάω ταξίδι στο φεγγάρι. Λέει η δεύτερη: - Εγώ όταν κερδίζω το Τζόκερ, θα κερδίσω περισσότερα χρήματα και θα πάω ακόμα πιο μακριά μέχρι τον ήλιο!!! Και της λέει η φίλη της: - Hellooooooooo, θα καείς!!! Και απαντάει η άλλη: - Hellooooooooo, θα πάω βράδυ!!!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.