Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

SOFIGR

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Εταιρία Λογισμικού
  1. Καλημέρα! Κύριε Γιάννη, το πρόβλημα ξεκάθαρα οφείλεται στο ότι ο κύριος του δεύτερου δεν καθάριζε την καμινάδα του, τόσες φορές όσες χρειαζόταν ανάλογα με το πόσα ξύλα έκαψε. Δηλαδή: Τα πρώτα χρόνια που το άναβε λιγότερες φορές, χρειαζόταν τουλάχιστον 1 φορά καθάρισμα. Αυτόν τον χειμώνα που ζεσταινόταν μόνο με το τζάκι, θα έπρεπε να το είχε καθαρίσει τουλάχιστον 2-3 φορές. Και αυτό το λέω γιατί από τις αρχές Νοεμβρίου που έγινε ο καθαρισμός των καμινάδων αλλά και οι συντηρήσεις τους όπως προανέφερα, μέχρι την δεύτερη φορά που ξαναπήρε η καμινάδα φωτιά πέρασαν μόλις 4 μήνες. Και αυτό σημαίνει ότι για πάρει φωτιά ήταν γεμάτη πουρί η καμινάδα. Τα είδη ξυλείας που χρησιμοποίησε για καύση, απαγορεύονται από τον νόμο α) γιατί αναπτύσσουν μεγάλη φωτιά, η οποία φτάνει στο ύψος της αρχής της καμινάδας και άρα πυροδοτεί το λεγόμενο πουρί εφόσον υπάρχει και β) τα ξύλα αυτά όπως και κάποια άλλα περιέχουν χημικά τα οποία μετά την καύση πηγαίνουν στο περιβάλλον άρα και στο αναπνευστικό μας.
  2. Brasco η απόληξη της καμινάδας του δεύτερου, απολήγει σε σταθερό απλό καπέλο, όσο για τους ανέμους την πρώτη φορά ήταν βόριοι ώς 5-6 μποφόρ, την δεύτερη όμως φορά σχεδόν δεν φυσούσε καθόλου. Δεν μπορώ να καταλάβω σε τι μπορεί να βοηθάνε αυτές οι πληροφορίες?
  3. Aithilenio έχω να πω ότι οι πληροφορίες σας είναι πιο σαφής, κάποιοι ίσως βιαστούν να πουν ότι με βολεύει εν μέρη και γι' αυτό τις βρίσκω πιο σαφής. Μετά και από δική μου γρήγορη έρευνα, σχετικά με την καταλληλότητα των γαλβανιζέ ελικοειδών ή σπιράλ "καμινάδων για τζάκια", το συμπέρασμα που έβγαλα αλλά και αυτά που αναφέρουν τα περισσότερα site είναι: πως είναι ακατάλληλοι για καπνοδόχους και ότι πρέπει να λειτουργούν μόνο ως αεραγωγοί. Και εξηγώ το γιατί: Γιατί στις περιπτώσεις που γεμίσουν με το λεγόμενο πουρί και αυτό αρπάξει φωτιά, λογικό είναι να ανεβούν οι θερμοκρασίες περισσότερο από αυτές που επιτρέπει η κατασκευή τους, με αποτέλεσμα λόγω του φαινομένου συστολής - διαστολής να δημιουργείται πρόβλημα στις ενώσεις του ελικοειδούς σωλήνα αλλά και να υπάρχει διάβρωση του υλικού του σωλήνα. Στην περίπτωση της καπνοδόχου του δεύτερου ορόφου που πήρε φωτιά από την πρώτη ακόμα φορά, εμφανίστηκε αυτή η διάβρωση μέσα σε 2 το πολύ χρόνια και κατά το καθάρισμά της από τον ιδιοκτήτη, του έμεινε στα χέρια το κομμάτι της καμινάδας που βρισκόταν πάνω από τη στέγη. Φυσικά έσκασε και το τοιχίο που ήταν πακτωμένοι οι σωλήνες, από τη μεγάλη θερμοκρασία. Όσο για πιστοποιήσεις εννοείτε πως δεν υπάρχουν.
  4. Σας ευχαριστώ πολύ όλους για το ενδιαφέρον. Αν υπάρχει κάποια λύση πιο ξεκάθαρη, είναι πάντα καλοδεχούμενη.
  5. Η καύσιμη ύλη που έκαψε ήταν μελαμίνη ή κάτι παρόμοιο γιατί τα κομμάτια που έπεφταν από την καπνοδόχο ήταν σε μέγεθος παλάμης, πλακέ και είχαν όψη σφουγγαριού. Σε όσους τα δείξαμε είπαν το ίδιο. Το καλύτερο είναι πως μάθαμε ότι το πουλάει το σπίτι και τα ερωτήματά μου είναι το εξής: θα ενημερώσει τους αγοραστές για την κατάσταση εφόσον δεν το διορθώσει? Οι επόμενοι πόσο συννενοήσιμοι θα είναι? Δεν βγάζω άκρη. Να σας πω και το τελευταίο, με την παράδοση των διαμερισμάτων ο εργολάβος μας έδωσε το κερασάκι. Μας είπε μεταξύ αστείου και σοβαρού ότι αν θέλουμε μπορούμε να κόψουμε την λειτουργία των τζακιών. Πάρα πολύ ωραία, δεν λέτε...!
  6. Όπως καταλάβατε katrmp, έχουμε φτάσει στα όρια μας για να σκεφτόμαστε τις ακραίες αυτές λύσεις. Γιατί την πρώτη φορά που έγινε η διαρροή ήταν 12 το βράδυ, είχε κοιμηθεί η υπόλοιπη οικογένεια και ευτυχώς εγώ όχι και προλάβαμε τα χειρότερα. Παρόλα αυτά όμως ήρθαμε σε επικοινωνία με τον ιδιοκτήτη του δεύτερου ορόφου για την καλή συντήρηση της καπνοδόχου του. Δεν είχαμε κανέναν λόγο να θέλουμε να έρθουμε σε ρίξη των σχέσεων μας μαζί του "γιατί πιστέψαμε ότι δεν γνώριζε ότι έπρεπε να καθαριστεί τόσο σύντομα". Δύο εβδομάδες από τη στιγμή που μιλάμε έγινε και η δεύτερη διαρροή στις 11:30 το βράδυ. Τη φορά αυτή σκεφτόμασταν να βγούμε με το σύζυγο για μια μικρή βόλτα αφήνοντας το 12χρονο παιδί για λίγο μόνο του στο σπίτι. Δεν θέλω να σκεφτώ τι θα μπορούσε να είχε γίνει εάν βγαίναμε... Και τις δύο φορές ήρθε η πυροσβεστική (άσχετα αν ο ιδιοκτήτης του δεύτερου ορόφου είπε στην πυροσβεστική την πρώτη φορά να μη γραφεί το γεγονός στο βιβλίο συμβάντων όπως ο ίδιος μας είπε) κι εμείς σαν .......... πιστέψαμε ότι από τότε και μετά θα ήταν πιο προσεκτικός στην συντήρηση αλλά και στο τί είδους ξύλα καίει. Την δεύτερη φορά απαιτήσαμε φυσικά να γραφτεί στο βιβλίο συμβάντων της πυροσβεστικής. Επόμενη κίνηση επίσκεψη στον πρώτο δικηγόρο και από κει στον εισαγγελέα ο οποίος μας είπε να κάνουμε κατευθείαν μήνυση και να του ζητήσουμε ένα ποσό για τις ζημιές και επιδιορθώσεις και ότι άλλο αποφάσιζε ο δικηγόρος μας, μήπως έτσι τον κάνουμε να αναλάβει ουσιαστικά τις ευθύνες του και όχι απλά να μας λέει να κλείσουμε τις περσίδες που έχει στα πλάγια η γυψοσανίδα μας ώστε να αποτρέψουμε τον καπνό να εισέλθει στον χώρο μας. Μετά από εισαγγελική παραγγελία πήγαμε στην αστυνομία και καταθέσαμε κι εκεί το πρόβλημά μας. Του έγινε η ανάλογη σύσταση από τους αστυνομικούς για περισσότερη φροντίδα της καμινάδας του. Η απάντησή του ήταν ότι την φρόντιζε. Πείτε μου τώρα πώς γίνεται μέσα σε 5 μήνες να γεμίσει πάλι η καμινάδα του, αφού το φρόντιζε και να πάρει πάλι φωτιά? Μπορεί να μου πει κάποιος πια είναι η αρμόδια αρχή, υπηρεσία που θα μου εγγυηθεί την ασφάλειά μου? Γιατί από τον κύριο, όσο και να θέλω εγώ να συννενοηθούμε, δεν το βλέπω. Απόγνωση...
  7. Σας ευχαριστώ κύριε didonis για τις ενδιαφέρουσες πληροφορίες πιστεύω θα μου φανούν χρήσιμες, καλό απόγευμα κι από μένα!
  8. Δεν με απασχολεί αν γεμίσει το σπίτι του με ντουλάπες και τζάκια και οτιδήποτε του έρθει στο μυαλό. Επίσης δεν θέλω να κάνω κουμάντο σε κανενός την ιδιακτησία παρά μόνο στη δική μου. Γι' αυτό, λέγοντας να σταματήσω την λειτουργία του τζακιού του, δεν εννοώ να πάω και να το βγάλω από το διαμέρισμά του παρεμβένοντας η ίδια στον χώρο του, αλλά ίσως κόβοντας και βουλώνοντας την καπνοδόχο του μέσα από το δικό μου διαμέρισμα και φυσικά ενημερώνοντάς τον επίσημα. Εάν επιλέξω αυτή την λύση, ποιος θα μπορεί να μου κάνει κουμάντο στην δική μου ιδιοκτησία?
  9. Κύριε Didonis, σας ευχαριστώ που ασχολείστε με το πρόβλημα που προανέφερα! Έχω μιλήσει είδη με 2 δικηγόρους. Ο πρώτος μου έδωσε 2 επιλογές α) να μιλήσω σε εισαγγελέα β) να στείλω εξώδικο. Ο δεύτερος δικηγόρος με στέλνει σε πολιτικό μηχανικό για να μου πει πόσο νόμιμο είναι το τζάκι του δευτέρου ορόφου. Σ' αυτό το σημείο αναφέρω ότι : α) τα τζάκια των τριών ορόφων βρίσκονται στην ίδια ευθεία, το ένα κάτω από το άλλο και το καθένα έχει ξεχωριστή καπνοδόχο. β) έχουν φτιαχτεί σε ημιυπέθριους χώρους οι οποίοι έχουν κλειστεί και στους τρεις ορόφους. γ) δεν υπήρχαν στην μελέτη κατασκευής ούτε και θέρμανσης αλλά ούτε και στις υποχρεώσεις του εργολάβου. ε) εμείς τον ημιυπαίθριο τον έχουμε δηλώσει πριν ένα χρόνο για την ρύθμιση των 40 χρόνων και έχουμε πληρώσει το ανάλογο ποσό. Δεν γνωρίζω κατά πόσο έχει δηλώσει τον ημιυπαίθριο χώρο του, ο ιδιοκτήτης του δεύτερου ορόφου. Με δεδομένη αυτήν την κατάσταση, απευθύνομαι σε πολιτικούς μηχανικούς ή και άλλες ιδικότητες που έχουν άμεση σχέση με το θέμα, για να μου δώσουν τις ανάλογες κατευθύνσεις και κυρίως να μου πουν αν βάση του ΓΟΚ ή κάποιου άλλου νόμου μπορώ να διασφαλίσω την ζωή μου και της οικογένειάς μου. Και αν τελικά υπάρχουν περιπτώσεις που η πολεοδομία απαγόρευσε την λειτουργία τζακιών. Ευχαριστώ και πάλι.
  10. Καλώς σας βρήκα στο forum. Πρώτη φορά που συμμετέχω σε τέτοια συζήτηση και ο λόγος: το πρόβλημα που αντιμετώπισα στο διαμέρισμά μου για δεύτερη φορά μέσα σε τρία χρόνια. Το πρόβλημα είναι το εξής όπως το αναφέρω και στον τίτλο: Για πρώτη φορά διαρροή καπνού εντός του διαμερίσματός μου, σε όλο το ύψος του, μετά από φωτιά της καπνοδόχου του δεύτερου ορόφου (εγώ μένω στον τέταρτο και από πάνω υπάρχει κεραμοσκεπή). Την δεύτερη φορά, μετά από τρία χρόνια και πάλι διαρροή καπνού εντός του διαμερίσματός μου. Να συμπληρώσω ότι πριν την δεύτερη διαρροή είχε γίνει κάποια υποτηθέμενη συντήρηση της καπνοδόχου του δεύτερου ορόφου (όπως καθάρισμα αλλά και ξανασφράγισμα της ένωσης των δυο κομματιών των μπουριών που συνδέονται στη μέση περίπου του ύψους, του δικού μου διαμερίσματος) μετά από μεγάλη πίεση δική μας προς τον ιδιοκτήτη του δεύτερου ορόφου και επίσης να πω, ότι του είπαμε να αλλάξει όλο το μπουρί που είναι γαλβανιζέ σπιράλ με κάποιο πιο ειδικό σε τέτοιες περιπτώσεις, όπως inox ή κάτι άλλο. Αυτό που επιθυμώ εγώ είναι να σταματήσω τη λειτουργία του τζακιού του δεύτερου ορόφου, όσο και αν καταλαβαίνω ότι οι καιροί είναι δύσκολοι και η καύση ξύλων είναι μια οικονομική λύση θέρμανσης για όλους μας, δεν μπορώ όμως να ρισκάρω για τρίτη φορά τη ζωή της οικογένειάς μου από δηλητηρίαση αερίων, λόγω αμέλειας, αδιαφορίας και μη συννενόησης του ιδιοκτήτη του δεύτερου ορόφου. Αν γνωρίζει κάποιος ειδικός και κυρίως πολιτικός μηχανικός φαντάζομαι, τί γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις και αν δικαιούμαι να το καταργήσω και με ποιον τρόπο; (πάντα σε νόμιμα πλαίσια) θα ήμουν ευγνώμων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.