Μετάβαση στο περιεχόμενο

dazisimo

Core Members
  • Περιεχόμενα

    211
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.045 profile views

dazisimo's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

6

Φήμη στην κοινότητα

  1. Αγαπητοί συνάδερφοι, θα μπορούσε κάποιος να μου λύσει την εξής απορία. Σε ένα ακίνητο με σύσταση οριζοντίων ιδιοκτησιών (όχι Κατηγορία 1) μπορούν οι συνιδιοκτήτες βάσει του άρθρου 99 παρ. α είτε να πάνε με μια κοινή δήλωση όλο το ακίνητο ή ο καθένας με ξεχωριστή δήλωση για κάθε αυτοτελή οριζόντια ιδιοκτησία. Η απορία μου είναι η εξής: Αν κάποιος έχει μία οριζόντια στο ισόγειο και μία ανεξάρτητη στον Ά ορόφο (υπάρχουν και αλλες οριζόντιες σε κάθε όροφο και δεν είναι ενοποιημένες εσωτερικά ή κάτι τέτοιο) μπορεί να τακτοποιήσει τις δύο δικές του ανεξάρτητες οριζόντιες ιδιοκτησίες εντός του ιδίου κτιρίου με μία δήλωση? Η΄υποχρεωτρικά δύο δηλώσεις ξεχωριστες?
  2. Καλημέρα συνάδερφοι, θα μπορούσε κάποιος να μου πει το εξής: σε υφιστάμενο διώροφο κτίριο γραφείων έβγαλα άδεια επισκευών και εσωτερικών διαρρυθμίσεων. Στην νέα μελέτη, έγινε πρόβλεψη για πρόσβαση ΑΜΕΑ από το πεζοδρόμιο και τον προαύλιο χώρο στο ισόγειο. Ωστόσο από λάθος στην μελέτη το φρεάτιο του ανελκυστήρα πρόσβασης στον Ά όροφο δεν πλήρει τις προϋποθέσεις για να κατασκευαστεί ανελκυστήρας ΑΜΕΑ. Το κτίριο έχει κατακσευαστεί και δεν έχω τρόπο κατασκευαστικά να διορθωθεί. Υπάρχει κάποιο παράθυρο στον νόμο με το οποίο να απαλλάξω το κτίριο από την απαίτηση πρόσβαση σε Ά όροφο από ΑΜΕΑ? (δηλαδή θέλω να μπεί ανελκυστήρας τελικά αλλά να μην έχει προδιαγραφές ΑΜΕΑ)
  3. Καλημέρα. 1. Τακτοποιώ με αναλυτικό προυπολογισμό ή με υπέρβαση δόμησης-κάλυψης δεξαμενή υγρών καυσίμων σε βενζινάδικο? 2. Πρέπει να τακτοποιηθεί και το στέγαστρο των αντλιών στο βενζινάδικο 3. Οι δεξαμενές και το στέγαστρο μετράνε στην δόμηση και κάλυψη στο διάγραμμα κάλυψης?
  4. Καλησπέρα συνάδερφοι. Ανήκει στην κατηγορία 3 η "αλλαγή χρήσης από ισόγεια αποθήκη 60 μ2 σε κατοικία, εντός οριοθετημένου οικισμού, σε οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο ??? Και αν όχι σε ποια κατηγορία πιστεύετε ότι ανήκει?
  5. Άρα πλέον αν κάτι παραβιάζει πρασιά, δεν το βάζουμε Κατηγορία 4? Εγώ δεν καταλαβαίνω κάτι τέτοιο από τον νόμο και την εγκύκλιο. "Σύμφωνα με την Εγκύκλιο 2/19, στην κατηγορία 4 υπάγονται αυθαίρετες κατασκευές ή αυθαίρετη αλλαγή χρήσης σε οικόπεδο / γήπεδο, για το οποίο έχει εκδοθεί οικοδομική άδεια, οι αυθαίρετες κατασκευές της παρούσας κατηγορίας εξαιρούνται οριστικά από την κατεδάφιση μετά την περαίωση της υπαγωγής, εφ' όσον δεν βρίσκονται εντός προκηπίου." Καταλαβαίνω ότι μπορεί να ανήκει στην Κατηγορία 4, απλώς δεν θα εξαιρεθεί οριστικά από κατεδάφιση με την περαίωση.
  6. Καλημέρα συνάδερφοι, Σύμφωνα με την Εγκύκλιο 2/19, στην κατηγορία 4 υπάγονται αυθαίρετες κατασκευές ή αυθαίρετη αλλαγή χρήσης σε οικόπεδο / γήπεδο, για το οποίο έχει εκδοθεί οικοδομική άδεια, οι αυθαίρετες κατασκευές της παρούσας κατηγορίας εξαιρούνται οριστικά από την κατεδάφιση μετά την περαίωση της υπαγωγής, εφ' όσον δεν βρίσκονται εντός προκηπίου. Το ερώτημα μου είναι το εξής: Μπορεί να ανήκει στην Κατηγορία 4 ένα ακίνητο με παραβίαση προκηπίου? Εγώ καταλαβαίνω πως ναι, απλά δεν θα πάρει οριστική εξαίρεση από κατεδάφιση. Ωστόσο σε μια δήλωση που προσπαθω να περαιώσω το σύστημα μου εμφανίζει το μύνημα "Δεν επιτρεπεται κατηγορια 4 και παραβίαση προκηπίου". Ενώ μου επιτρέπει να ολοκληρώσω την δήλωση, στην περίπτωση που αφήσω όλα τα Φύλλα Καταγραφής με Κατηγορία 4, και το φύλλο καταγραφής που αφορά παραβίαση προκηπίου το βάζω 5. Τι γνώμη εχετε για αυτό?
  7. Ευχαριστώ πολύ. Γνώριζα ότι μπορεί να την διεκδικήσει ως κοινόχρηστο χώρο, ή ότι δεν μπορούν συμβολαιογραφικά να αλλάξουν την χρήση ή την σύσταση χωρίς συναίνεση 100%, αλλά δεν γνώριζα ότι μπορεί να ακυρώσει και ολόκληρη την τακτοποίηση. Μα γιατί να την ακυρώσει? Τουλάχιστον θεωρούσα ότι ο νομοθέτης επιτρέπει την νομιμοποίηση αυθαιρεσιών σε χώρους αποκλειστικής χρήσης. και απλά θα εκκρεμούσε συναίνεση για να διορθωθούν οι τίτλοι και η σύσταση.
  8. Ωραία είναι πολύ μεγάλο το θέμα και σκοπός μου δεν ήταν να αναλύσουμε όλη την υπόθεση. Προς το παρόν απλά νομιμοποιούμε με συναίνεση 90% όλη την οικοδομή. Και το κλείσιμο της πυλωτής είναι στην αποκλειστική χρήση αυτών που συναινούν. (Αυτό που είπα για μελλοντική διεκδίκηση μου το έχει πει συμβολαιογράφος ότι θα μπορούσε μελλοντικά κάποιος συνιδιοκτήτης να την διεκδικήσει. Άλλα σας παρακαλώ μην αναλύσουμε τώρα αυτό το θέμα για τις πυλωτές) Αυτό μου με ενδιαφέρει είναι όταν κάνω μια κοινή δήλωση για όλο το ακίνητο πρέπει το άθροισμα των ιδιοκτητών να κάνει 100% Θα βάλω τα χιλιοστά που έχει ο καθένας βάσει της υπάρχουσα σύστασης. Οπότε οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής δυο: 1. Θα βάζατε και την ιδιοκτητρια που δεν συμφωνει για να βγαίνει στην αίτηση 100% άθροισμα, ή μόνο αυτούς που συμφωνούν? 2. και επίσης μιας και αναφέρθηκε παραπάνω, γιατί να ακυρωθεί μια τακτοποίηση αληθής, στην οποία συμφωνεί πάνω από το 50% των ιδιοκτητών και δεν το απαγορεύει η σύσταση ή ο κανονισμός πολυτκατοικίας?
  9. Εχω ξεκαθαρίσει ότι μπορεί να μην συμφωνήσει σε τροποποίηση της σύστασης, και ότι πιθανόν μπορεί να διεκδικήσει την πυλωτή μελλοντικά. όχι όμως να ακυρώσει την τακτοποίηση. Γιατί να μπορεί να την ακυρώσει?
  10. ναι το γνωρίζω ότι δεν χρειάζομαι συναίνεση. αυτό που ρωτάω είναι αν θα βαζατε το όνομα αυτού που δεν συμφωνεί στους ιδιοκήτες για να συμπληρωθεί το 100% ή αν θα τοπ μοιρλάζατε ως ποστό αναλογικά στους υπολοίπους
  11. Καλημέρα. όλο το κτίριο έχει μικρή αλλαγή στο περίγραμμα. προσθήκη στο κοινόχρηστο υπόγειο δηλαδή σαν επέκταση της αποθήκης-λεβητοστάσιο, και σε κάποιους ορόφους διαφορετική διαμερισμάτωση, και κλείσιμο σε τμήμα της πυλωτής που έχουν στην αποκλειστική τους χρήση συμβολαιογραφικά αυτοί που συμφωνούν
  12. Καλημέρα συνάδερφοι, σε πολυκατοικία συμφωνούν το 900/1000 από τους συνιδιοκτήτες για τακτοποίηση του ακινήτου. Στην καρτέλα που γράφει του ιδιοκτήτες της αίτησης θα βάλω και τον ιδιοκτήτη που δεν συμφωνεί με το ποσοστό του και δίπλα στο πεδίο που γράφει αιτών θα πατήσω το όχι,,,? ή θα μοιράσω το ποσοστό του σε αυτούς που όντως κάνουν την αίτηση και απλά θα περιγράψω αναλυτικά το ιδιοκτησιακό καθεστώς στην τεχνική έκθεση? Η απορία αυτή μου γεννήθηκε καθώς όταν βάζω και αυτόν που δεν συμφωνεί στους ιδιοκτήτες, παρόλο που τσεκάρω όχι στο αιτών, το όνομα του εμφανίζεται μαζί με τα άλλα στην εντολή πληρωμής του παραβόλου.
  13. Σας ευχαριστώ πολύ. Ένα άλλο θέμα που με απασχολεί είναι αν μπορούν να τοποθετηθούν στοιχεία στον περιβάλλοντα χώρο, όπως πχ πισίνα ή πέργκολα εντός της ζώνης μέτρων υπεραστικής συγκοινωνίας, που στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι 40,00 μ. από το όριο απαλλοτρίωσης της Ε.Ο. Γνωρίζει κάποιος?
  14. Καλησπέρα συνάδερφοι θέλω να με βοηθήσετε σχετικά με τους όρου δόμησης εκτός σχεδίου. Ο πελάτης θέλει να εκδώσουμε οικοδομική άδεια για νέο κτίσμα με μεικτή χρήση (κέντρο αναψυχής - εμπορική αποθήκη) ή (κέντρο αναψυχής - αποθήκη). Θα κατασκευαστεί ένα ενιαίο κτίσμα, το ένα τμήμα του οποίου θα λειτουργεί ως κέντρο αναψυχής και το υπόλοιπο τμήμα θα χρησιμοποιείται ως αποθηκευτικός χώρος διαφορετικής δραστηριότητας του ιδίου (είναι έμπορος ηλεκτρολογικού εξοπλισμού και κατασκευής συναυλιακών εγκαταστάσεων). Πρακτικά θα θέλει να χρησιμοποιεί τον χώρο για events όπως πχ συναυλίες και γάμους, αλλά και να μπορεί από τον αποθηκευτικό χώρο να φορτώνει εξοπλισμό για τις εκδηλώσεις που αναλαμβάνει εκτός του δικού του χώρου. 1. Καταρχάς ποιος πιστεύετε ότι είναι ο σωστός τίτλος όσον αφορά την χρήση του κτιρίου; ( "Νέο ισόγειο μεταλλικό κτίριο, κέντρο αναψυχής & εμπορική αποθήκη" ; 2. Με ποιους όρους δόμησης θα σχεδιάσω το κτίσμα; (Σύμφωνα με την Εγγρ-28137/09-11-2001 οι όροι δόμησης για κέντρο αναψυχής εκτός σχεδίου διέπονται από τις διατάξεις του άρθρου 1 του ΦΕΚ270/Δ/85. Δηλαδή κάλυψη 10% δόμηση 0,20 ύψος 7,50 + 1,20 μ. στέγη. Με καλύπτουν αυτοί οι όροι δόμησης για την μικτή χρήση ως δυσμενέστεροι από τους όρους του άρθρου 9 για εμπορική αποθήκη;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.