Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Oddball

Members
  • Περιεχόμενα

    70
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.189 profile views

Oddball's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

53

Φήμη στην κοινότητα

  1. Συνάδελφε η συντριπτική πλειοψηφία των αδειών λειτουργίας Κ.Υ.Ε. απαιτούν βεβαίωση νομιμότητας χώρου και β.κ.χ. καθώς επίσης και αρχιτεκτονικά σχέδια. Είσαι σίγουρος πως τα υπογράφουν ηλεκτρολόγοι/μηχανολογοι αυτά?
  2. είναι του Κεντρικού ,μέλη της Διοικούσας και αρμόδιοι εισηγητές της πρότασης.
  3. Για να αποφευχθεί οποιαδήποτε σύγχυση,καλό είναι να διευκρινίσουμε πως οι παραπάνω προτάσεις είναι προτάσεις επιτροπών (5-7 ατόμων/μηχανικών) ενός τοπικού τμήματος και τίποτα παραπάνω. Επειδή τυγχάνει να έχω μια εμπειρία από τις μόνιμες επιστημονικές επιτροπές ,ενημερώνω πως τα πορίσματα των τοπικών επιτροπών δε συνιστούν επίσημη θέση κεντρικού ΤΕΕ ή Δ.Ε. ΤΕΕ. Δεν κρίνω αν είναι σωστές ή λάθος οι προτάσεις των συναδέλφων απλά θέτω το θέμα στην πραγματική του υπόσταση.
  4. έχω μάτι γερακιού ...τότε μήπως θα ήταν σκόπιμο να κατεβάσεις το έγγραφο word και να παραθέσεις μόνο to link με το τελικό κείμενο (το λέω για να μη δημιουργηθούν άσκοπες παρερμηνείες). Για την εκτίμηση αξίας ακινήτων συμφωνώ με τον συνάδελφο Μουστάκα...έπεσε ύπνος δυστυχώς.
  5. getsakna μια γρήγορη παρατήρηση: Το κείμενο του εγγράφου "σχέδιο ΠΔ" που έχεις ανεβάσει έχει διαφοροποιήσεις στα ε.δ. με το κείμενο του link που παραθέτεις (syspeirosiaristeronmihanikon.blogspot.gr). Ποιό από τα 2 είναι το έγκυρο? Επίσης ,γενικά χρειάζεται αρκετή μελέτη και ηρεμία για να βγάλουμε συμπεράσματα. υ.γ. είναι ιδέα μου ή η "φάκα" ,ειδικά για τις νέες ειδικότητες μηχανικών,κρύβεται στις μεταβατικές διατάξεις?
  6. ούτε internet,ούτε τηλεόραση,ούτε τεχνολογίες...αυτά είναι...το καλύτερο αγχολυτικό είναι το μέρος!
  7. φαντάζομαι πως θα μπορείς να αποδείξεις αυτά που λες με κάποια ανακοινωση των παραπάνω κρατικων λειτουργών μετά και την απόφαση του ΣΤΕ. Δεν χρειάζεται να λέμε κάτι άλλο και να το κουράζουμε.Εσύ να υπογράφεις εξαρτημένα τοπογραφικά αγαπητέ και να κοιμάσαι ήσυχος....
  8. άλλο το "εκκρεμούν ε.δ σε κάποιες σχολές" που όταν αποδοθούν θα καθορίζεται το πλαίσο των Τ.Ε.(δε διαφωνησε κανεις,θα το δούμε τότε) κι άλλο ο ισχυρισμός οτι "οι Τ.Ε. μπορούν να υπογράφουν εξαρτημένα τοπογραφικα". Ας είμαστε λίγο ώριμοι και προσεκτικοι με αυτά που λέμε ειδικά σε νεότερους γιατί η ανάκληση άδειας ή η ακυρωση συμβολαίου δεν είναι καθόλου αστείο πράγμα και ειδικά για τον πελάτη.
  9. ποιοί συνταγματολόγοι ρε παιδιά? Εκτός όλων των προηγούμενων που σωστά αναφέρει ο παραπάνω συνάδελφος.Το τι γινόταν σε κάποιες περιπτώσεις καταχρηστικά και στα πλαίσια ανοχής δεν συνιστά δικαιολογία..υπάρχει απόφαση ΣΤΕ. Τι δεν καταλαβαίνουμε δηλαδή? Θα αμφισβητούμε και τα αυτονόητα πλέον?
  10. epapamik αν συνταγογραφείς κιόλας,θα κάνεις θραύση...ειδικά με αυτά που ακούμε ώρες-ώρες δεν τα γλυτώνουμε τα φάρμακα...πες μου που είναι το "ιατρείο-τεχνικό γραφείο" σου...μόλις κέρδισες νέο πελάτη!
  11. Κρίνοντας απ'το ύφος σου και τις απαράδεκτες κατηγορίες που εκτοξεύεις,δεν έχω σκοπό να κάνω κανένα διάλογο μαζί σου,ούτε να σου παραθέσω τίποτα. Όλα κυκλοφορούν στο διαδίκτυο άλλωστε(νόμοι,αποφάση ΣΤΕ υπ.αρ.267)...μαζί και οι πρόσφατες ανακοινώσεις των Συλλόγων ΑΤΜ και ΠΜ. Ξαναλέω πως με το ζόρι δεν γίνεται να πείσεις κανένα...ο καθείς αναλαμβάνει την ευθύνη και τις συνέπειες των πράξεών του. Μπορεί όποιος θέλει να πάει να υπογράφει τα πάντα αψηφώντας τις αποφάσεις...βέβαια μετά την πρώτη ανάκληση πράξης ίσως το ξανασκεφτεί...
  12. Η νομοθεσία είναι πολύ συγκεκριμένη γεγονός που έκανε το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο να πατήσει πάνω της για να εκδόσει την απόφασή του.Δεν χωράει διαστρέβλωση σε τίποτα. Η κατηγορία πως παραποιώ την αλήθεια είναι τουλάχιστον γελοία και επιστρέφεται. Τώρα τι δεν καταλαβαίνουν ορισμένοι συνειδητά ή μη..... Νόμοι υπάρχουν,μυαλό υπάρχει,με το ζόρι δε γίνεται να πείσεις κανένα να είναι νόμιμος...ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του και τις συνέπειες των πράξεών του. Τόσο απλά...
  13. Επίσης στα πλαίσια της ανταλλαγής πληροφοριών και της πρόληψης δυσάρεστων καταστάσεων καλό είναι όλοι οι συνάδελφοι να λάβουν υπ'όψιν και να ενημερώνουν ειδικά τους νεότερους πως δικαίωμα υπογραφής εξαρτημένων τοπογραφικών έχουν μόνο οι ΑΤΜ και οι ΠΜ των Πολυτεχνείων...τουλάχιστον μέχρι να έχουμε κάποια νεότερη νομοθετική εξέλιξη,αυτό είναι το ισχύον πλαίσιο.
  14. Η απόφαση υπ.αρ. 267/2016 του ΣΤΕ ουσιαστικά λέει πως δικαίωμα υπογραφής εξαρτημένων τοπογραφικών διαγραμμάτων έχουν μόνο οι ΑΤΜ και οι ΠΜ .Το ΣΤΕ δικαίωσε τις θέσεις του ΤΕΕ. Η συγκεκριμένη απόφαση έχει αποσταλεί από αρκετούς συλλόγους (ΑΤΜ,ΠΜ) στα μέλη τους εδώ και 3 εβδομάδες. Επίσης (για να τα λέμε όλα) αναφέρεται πως πρέπει να εκδοθεί πδ για επαγγ.δικαιώματα για τους απόφοιτους ΤΕΙ με βάση την αξιολόγηση του προγράμματος σπουδών απ'τις αρμόδιες επιτροπές. υ.γ. θεωρώ πως οι "τυφλοί" απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί δεν τιμούν κανέναν.
  15. Από τη στιγμή που το ισόγειο κατάστημα αποτελεί ξεχωριστή ιδιοκτησία εξετάζεις ως προς τη νομιμότητα μόνο το ισόγειο κατάστημα . (*μόνο αν δεν έχει γίνει ποτέ σύσταση ιδιοκτησιών οφείλεις να εξετάσεις όλο το κτίριο)
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.