Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Forefather

Members
  • Περιεχόμενα

    40
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    2

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.559 profile views

Forefather's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Helpful Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Reacting Well Rare
  • Week One Done

Recent Badges

55

Φήμη στην κοινότητα

  1. @verda~Ρώτησε τον υπάλληλο της ΥΔΟΜ για ποιο λόγο ζητάει απαλλακτικό από τη ΔΕΗ για κτίριο του οποίου ο όγκος θα είναι μικρότερος των 2.500 κ.μ. με εξάντληση του ΣΔ του οικοπέδου. Η νομοθεσία λέει, σαφώς, ότι δεν απαιτείται έγκριση από τη ΔΕΗ.
  2. @getsakna~Ελέγχεις την αποτύπωση του υφιστάμενου κτιρίου.
  3. @Faethon11~ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/11170/321/2020 – ΦΕΚ 313/Β/6-2-2020 (άρθρο 4, παρ. 10): "Στις περιπτώσεις που έχει εκδοθεί θετική γνωμοδότηση του Σ.Α. και κατά τον έλεγχο της αδειοδότησης για την εκτέλεση οικοδομικών εργασιών ή κατά την εκτέλεση του έργου προκύψουν μικρής έκτασης επουσιώδεις μεταβολές στη μελέτη οι οποίες δεν επηρεάζουν την κεντρική ιδέα, τις συνθετικές αρχές και δεν θίγουν την αρχιτεκτονική άποψη της μελέτης (όπως μικρή μετατόπιση ή αλλαγή διαστάσεων ενός ανοίγματος χωρίς πρακτικώς να αλλοιώνεται η αναλογία του, μικρές διαφοροποιήσεις των εξωτερικών διαστάσεων των όψεων χωρίς να γίνεται αντιληπτή η τροποποίηση της αναλογίας τους ή να επηρεάζεται η αντιληπτική εικόνα της ογκοπλασίας του κτιρίου), δεν απαιτείται εκ νέου γνωμοδότηση του Σ.Α."
  4. @tasosi~Δηλώνεις τον λογαριασμό με συνολική αξία το ποσό πριν τη στρογγυλοποίηση. Το αλγεβρικό άθροισμα των στρογγυλοποιήσεων, σε βάθος χρόνου, θα είναι μηδενικό. Γι' αυτό δεν έχει νόημα η καταχώρηση των επιμέρους (αμελητέων) ποσών.
  5. 1. Είχα την εντύπωση ότι δεν επιθυμείς να προχωρήσει η τακτοποίηση με αυτόν τον εργολάβο-μηχανικό. Εάν είναι έτσι, καλύτερα να μην επικοινωνήσει ο ιδιοκτήτης μαζί του. 2. Δεν ασχολείσαι με αυτό. 3. Ναι αυτό σημαίνει, εκτός εάν έχει παραποιήσει έγγραφο προστίμου άλλης υπόθεσης. 4. Αυτό να το κάνεις.
  6. @verda~Η ΔΕΗ (μέσω του ΔΕΔΔΗΕ πλέον) δεν δίνει απαλλακτικό, εδώ και μια δεκαετία, σε καμμία περίπτωση. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις δημιουργείται γιατί η πολεοδομία ζητάει απαλλακτικό. Ο έλεγχος γίνεται για τον όγκο του κτιρίου μετά από εξάντληση του ΣΔ. Χρησιμοποιώντας τις παρακάτω εγκυκλίους, προσπάθησε να συνεννοηθείς με τους υπαλλήλους της ΥΔΟΜ.
  7. @sdakos~Η ηλεκτρονική ταυτότητα δεν είναι δικαιοπραξία. Συντάσσεται με σκοπό την έκδοση πιστοποιητικού πληρότητας ώστε να πραγματοποιηθεί δικαιοπραξία (π.χ. πώληση).
  8. Ωραία, τα προφορικά δεν μας ενδιαφέρουν. Για αναζήτηση πιθανής αίτησης υπαγωγής του ακινήτου απευθύνεσαι στην: Υποστήριξη Θεμάτων Διαχείρισης του Πληροφοριακού Συστήματος Δηλώσεων Αυθαιρέτων Κτισμάτων: email: [email protected] τηλ.: 210 32 91 642, 547, 554
  9. @MAKAP~Εάν δεν υπάρχει συμφωνητικό, στερούνται νοήματος οι οικονομικές απαιτήσεις του εργολάβου-μηχανικού και μπορείς να τις αγνοήσεις. Με ποιον τρόπο ανατέθηκε, προ διετίας, η τακτοποίηση των αυθαιρεσιών; Εγγράφως ή μόνο προφορικά; Έχει γίνει αίτηση υπαγωγής στον Ν 4495/17; Το τελευταίο μπορείς να το πληροφορηθείς από το ΤΕΕ.
  10. @Faethon11~Εκπίπτει ο ΦΠΑ όλων των δαπανών (καύσιμα, διόδια κλπ.) επαγγελματικού αυτοκινήτου.
  11. @tyberius7~Εάν είσαι σε κανονικό καθεστώς ΦΠΑ και δικαιούσαι έκπτωση λόγω εξόδων, επιλέγεις το πρώτο (με δικαίωμα έκπτωσης). Στην αντίθετη περίπτωση (καθεστώς απαλλαγής από ΦΠΑ), επιλέγεις το δεύτερο (χωρίς δικαίωμα έκπτωσης).
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.