Μετάβαση στο περιεχόμενο

dplitsi

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

548 profile views

dplitsi's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Πάλι ψέματα γράφουν,τα παρουσιάζουν όπως θέλουνε, ασφαλώς, Δεν ισχύει αυτό που λένε, για εχθές και προχθές, για το πόσο γρήγορα έγιναν οι οριστικές αιτήσεις, γιατί στον πρώτο κύκλο καταχωρήθηκε και οριστικοποιήθηκε αίτηση με αρ. πρωτ. σχεδόν 40.000 τις πρώτες δύο ημέρες, ενώ στον δεύτερο κύκλο, με δοκιμασμένο τον πρώτο κύκλο, δεν οριστικοποιήθηκαν ούτε καν οι μισές αιτήσεις, για παράδειγμα αιτήσεις με αρ. πρωτ. περίπου 20.000. Το σύστημα καθυστερούσε επίτηδες όπως την προηγούμενη φορά, έτσι ώστε να μην υποβάλλουν οριστική αίτηση 40000 δικαιούχοι και χάσουν την μπάλα με τα χρήματα, που σημαίνει ότι κάθε φορά το σύστημα επιταγχυνόταν ή επιβραδυνόταν κατά το δοκούν του διαχειριστή μέχρι να εξαντλήσουν το σύνολο των πόρων (αν και τους ξέφυγαν και 18 εκατομμύρια στη σούμα).
  2. Έπρεπε να κάνεις τη μεταβολή στο Ε9 εντός ενός μήνα από την ημερομηνία της άδειας. Τώρα εάν κάνεις τη μεταβολή (που πρέπει να την κάνεις, εφόσον θα είναι μία κατοικία πλέον) θα σου βγάλει ότι θα πληρώσεις 100 ευρώ πρόστιμο. Για τη ΔΕΗ, θα βάλεις ένα μετρητή, και τον άλλον κανονικά πρέπει να τον καταργήσεις. Εξαρτάται και πάλι από το τι έχεις αποφασίσει να κάνεις με τις δύο κατοικίες- εννοώ εάν έχεις αποφασίσει να είναι ενωμένες ή να τις ξαναχωρίσεις στο μέλλον. Στο εξοικονομώ δέχονται έναν μετρητή, δεν γνωρίζω εάν ελέγχουν και τα τετραγωνικά. Συνήθως, στο πρόγραμμα θέλουν τη ΔΕΗ για να ελέγξουν εάν κατοικείται το σπίτι.
  3. Και μία γνωστή μου περιμένει απάντηση για την ένσταση πάνω στον ίδιο λόγο απόρριψης, θα ενημερώσω και εγώ για την απόφαση της ένστασης, μόλις βγει.
  4. Αν τα περάσεις στο Ε9 ως 110 τμ ενιαία (έναν αριθμό Ταυτότητας Ακινήτου (ΑΤΑΚ)) και πληρούν όλες τις υπόλοιπες προϋποθέσεις (άδεια, τακτοποίηση τυχόν αυθαιρεσιών, συμβόλαια και για τα δύο) και η χρήση του νέου διαμερίσματος (τα 100 τμ) είναι κύρια κατοικία, τότε ναι. Και εννοείται να πληροίς και τα άλλα κριτήρια (εισόδημα, τίτλο κτλ).
  5. Δεν ξέρω αν βρήκες την άκρη μέχρι τώρα, απλά παραθέτω το εξής: Έβγαλα ΕΕΜΚ το Νοέμβριο, ρώτησα στην Πολεοδομία (επειδή δεν είχα ασχοληθεί μέχρι τότε) τι γίνεται με το ΙΚΑ και μου είπε μην αγχώνεσαι, θα στείλει την άδεια η Πολεοδομία στο ΙΚΑ, και θα καλέσουν να κάνεις τον Πιν. 3, και να πληρωθούν τα ένσημα. Εγώ επαναπαύτηκα, εκτέλεσα τις εργασίες (δηλ. δύο θερμοπρόσοψεις για το εξοικονομώ, με δύο ΕΕΜΚ) και μόλις την προηγούμενη εβδομάδα (Μάρτιος 2019) ήρθε απειλητικό έγγραφο ότι μέσα σε 5 μέρες οφείλει ο ιδιοκτήτης να πάει στο ΙΚΑ κάποια -λίγα-έγγραφα (Τεχνική έκθεση, Πιν. 3, Συμβόλαιο, Ταυτότητα, Απόδειξη ΑΦΜ μέσω λογαριασμού πχ ΔΕΗ, για απόδειξη συγχρόνως και κατοικίας, τιμολόγια, υπεύθυνη δήλωση του γυψοσανιδά για στεγασμένο επάγγελμα και, τέλος το έντυπο απογραφής). Στο ΙΚΑ φυσικά μου είπαν ότι έπρεπε να είχε πάει ο ιδιοκτήτης πρίν ξεκινήσουν οι εργασίες να ανοίξει καρτέλα στο ΙΚΑ. Το πρόστιμο για κάθε μήνα που άργησε η αναγγελία πριν την έναρξη των εργασιών είναι 0,67% (θα δηλώσω υπέρ αγνώστων, 21 ευρώ/ ημέρα για τη μία άδεια). Το πρόστιμο για την εκπρόθεσμη αναγγελία με την προσκομιση τιμολογιων από στεγασμένο επάγγελμα (για τη θερμοπρόσοψη, για τη δεύτερη ΕΕΜΚ) για τη μείωση των ενσήμων, είναι 30%. Τι έκανες στην περίπτωση σου; Θα ήθελα μία ακόμη άποψη.
  6. Σιγά μην του πούμε και ευχαριστώ! Δίναμε τόσα γιατί θα παίρναμε- υποτίθεται- σύνταξη 2000 ευρώ. Τώρα θα πάρουμε 500-600 ευρώ! Και μάντεψε, κάποιοι από εμάς έχουμε δώσει για χρόνια αυτά τα ποσά από την τσέπη μας και δεν πρόκειται να μας τα δώσουν πίσω γιατί....τα κουρέψανε. Τα αναδρομικά από το 2011-2012-2013 που ήρθαν πέρυσι, πρέπει να τα πληρώσουμε. Για το 2016-2017, πρέπει, επίσης. Για κάθε αύξηση που θα κάνει το κράτος εμείς πρέπει να δίνουμε αναδρομικά μετά από 1 εώς 7 χρόνια. Πότε λοιπόν πληρώσαμε το ποσό κατρούγκαλου (250 και όχι 169 ευρώ); Πού βρίσκετε συνάδελφοι τόσα χρήματα και τα δίνετε; Γιατί δεν πάμε στο Τσμέδε μαζικώς; Και λίγα μαθηματικά. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες χρωστάνε από αυτό τον μήνα και για τα επόμενα 2 χρόνια: 250000 ελεύθεροι επαγγελματίες Χ 773,64/έτος Χ 2 έτη (2017, 2018)=386.820.000 ευρώ, και πρόκειται για τα αναδρομικά για την κατώτατη εισφορά. Χωρίς τους τόκους υπερημερίας που μπορεί να προκύψουν. Δεν θέλω να είμαι απαισιόδοξη , αλλά επικουρική και εφάπαξ δε νομίζω να πάρουμε. Να θυμόμαστε, λοιπόν, μετά από 20 χρόνια, ότι το δώσαμε αυτό το ποσό από το υστέρημα μας.
  7. Όχι ο οδηγός ΔΕΝ είναι ξεκάθαρος ως προς αυτό. Μόνο για τα διαμερίσματα που ενοικιάζονται λέει (όχι ο ψιλός κύριος) Για το πρόσφατα αποκτηθέν ακίνητο θα το τόνιζε επίσης. Κάποια παρεξήγηση έγινε με τον οδηγό. Κάποιο λάθος του ανθρώπου που το συνέταξε. Εσείς δηλαδή είδατε ότι είναι ξεκάθαρος?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.