Μετάβαση στο περιεχόμενο

anastakr

Members
  • Περιεχόμενα

    53
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Τοποθεσία
    Βόλος
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

anastakr's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

3

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα! η χρήση είναι πολυκατοικία και όσον αφορά τις διατάξεις εγώ θα έβαζα Γ..
  2. anastakr

    Νόμος 4495/2017

    μπράβο για τη δουλειά που έκανες και ένα μεγαλύτερο μπράβο που τη μοιράζεσαι!!
  3. του ρυθμισμένου, το οποίο μετά τη ρύθμιση θα υφίσταται νομίμως αφού θα εξαιρεθεί από την κατεδάφιση λόγω κατηγορίας 1. Δεν έχει εκδοθεί καμία άδεια στο κτίριο έτσι κι αλλιώς, οπότε θα τακτοποιηθεί όλο
  4. Το κτίριο είναι κατηγορίας 1 και 2 και εξαιρείται οριστικά της κατεδάφισης και άρα σύμφωνα με το ΝΟΚ θα θεωρείται νομίμως υφιστάμενο (ακόμα δεν έχει γίνει η ένταξη στο 4178). Νομιμοποίηση δεν μπορεί να γίνει γιατί η κάλυψη υπερβαίνει το 70%... Το οικόπεδο είναι 80 τμ. και υπάρχει υπόλοιπο δόμησης 140 τμ. Εγώ θέλω να κάνω προσθήκη 50 τμ. στον όροφο (πάνω από τμήμα του υφιστάμενου). Μπορεί να εκδοθεί άδεια δόμησης εφόσον το κτίριο θεωρείται μεν νόμιμο αλλά η κάλυψη που θα υπάρχει στο διάγραμμα δόμησης θα είναι μεγαλύτερη από την επιτρεπόμενη??
  5. καλησπέρα! Σε τακτοποιημένο κτίριο με το 4178 που έχει εξαιρεθεί της κατεδάφισης (και άρα θεωρείται πλέον νομίμως υφιστάμενο), η κάλυψη είναι περίπου 75% ωστόσο υπάρχει μεγάλο υπόλοιπο σδ. Μπορεί να εκδοθεί άδεια προσθήκης ορόφου καθ' ύψος?
  6. μήπως πρόκειται για κτίριο τριτογενή τομέα που δεν έχει απαιτήσεις για ζνχ σύμφωνα με τον πίνακα στην αρχή της ΤΟΤΕΕ?? σε αυτή την περίπτωση βγαίνει 0, μου έχει τύχει..
  7. Όχι, πρέπει να έχουν εγκατασταθεί όλα τα συστήματα. Πρέπει να συγκεντρώσεις τιμολόγια - πιστοποιητικά - δελτία αποστολής που να αποδεικνύουν τι έχει εγκατασταθεί..
  8. Αυτό καταλαβαίνω από αυτά που διαβάζω στους νόμους. Το πεα που κανω βγαίνει β+ ενώ η μελέτη βγάζει το κτίριο β. Και δε θέλω να μπλεξουμε με ενημερωση της μελέτης κλπ.. Ελπίζω να μην έχουμε πρόβλημα. Οι ελάχιστες προδιαγραφές τηρούνται έτσι κι αλλιώς. Στάλθηκε από το GT-I8260 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
  9. Καλησπέρα! Από πού προκύπτει η υποχρέωση για ενημέρωση φακέλου? Νομίζω ότι η συγκεκριμένη παράγραφος αφορά περιπτώσεις όπου η πράξη είναι δυσμενέστερη της μελέτης.. ακολουθεί άλλωστε η παράγραφος 5, που γράφει ότι "Σε περίπτωση που στο πόρισμα του Ενεργειακού Επιθεωρητή διαπιστώνεται η μη τήρηση των παραπάνω απαιτήσεων ακολουθείται η διαδικασία που προβλέπεται στην παράγραφο 2.9 του άρθρου 15 της Δ6/οικ.5825/2010 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (Β΄407), με σκοπό τη συμμόρφωση με τις προδιαγραφές για τα δομικά στοιχεία του κελύφους και τα τεχνικά συστήματα του κτιρίου ή της κτιριακής μονάδας, καθώς και με την ενεργειακή κατηγορία που προβλέπονται στη ΜΕΑ." Και ηπαράγραφος 2.9 του ΚΕΝΑΚ: "Ειδικά για τις περιπτώσεις νέων ή ριζικά ανακαινιζόμενων κτιρίων, εάν κατά τη διαδικασία της ενεργειακής επιθεώρησης για έκδοση ΠΕΑ, κατά τα οριζόμενα στην παράγραφο 1 του άρθρου 6 του ν. 3661/08, διαπιστωθεί ότι δεν ικανοποιούνται οι ελάχιστες απαιτήσεις ενεργειακής απόδοσης και επομένως το κτίριο δεν κατατάσσεται τουλάχιστον στην ενεργειακή κατηγορία Β, τότε ο εκάστοτε ιδιοκτήτης/διαχειριστής του κτιρίου υποχρεούται να εφαρμόσει εντός προθεσμίας ενός (1) έτους από την έκδοση του ΠΕΑ, μέτρα βελτίωσης τα οποία εξασφαλίζουν την ένταξη του κτιρίου στην ενεργειακή κατηγορία Β σύμφωνα με τις συστάσεις του Ενεργειακού Επιθεωρητή που αναφέρονται στο ΠΕΑ." κλπ... Άρα καταλαβαίνω ότι δεν αναφέρεται στις περιπτώσεις που με το ΠΕΑ βγαίνει καλύτερη κατηγορία σε σχέση με τη μελέτη.. μου φαίνεται πολύ τραβηγμένο.. Εχει συμβεί μήπως σε κάποιον συνάδελφο?
  10. Νομίζω θα κοιτούσα το γενικότερο πλαίσιο του κουφώματος, ακόμα κι αν το ανοιγόμενο τμήμα στο οποίο αναφέρεσαι δεν έχει πλαίσιο. Οπότε αν υποθέσουμε ότι είναι μεταλλικό το πλαίσιο του κουφώματος, για πόρτα 7,4 και για παράθυρο 8,7.
  11. Καλημέρα! Έχω ένα κατάστημα όπου υπάρχει θέρμανση με αντλίες θερμότητας (20-ετίας) και δίκτυο διανομής με αεραγωγούς. Στο ταμπελάκι της εξωτερικής μονάδας φαίνεται το μοντέλο, αλλά είναι πολύ παλιό και δεν υπάρχουν καθόλου στοιχεία στο ίντερνετ. Για την απόδοση μπορώ να βάλω αυτό που λένε οι τοτεε. Για την ισχύ όμως τι βάζω αν δεν έχω στοιχεία?
  12. καλησπέρα! τα τιμολόγια και κυρίως τα πιστοποιητικά σήμανσης CE υπάρχει περίπτωση να ζητηθούν από την πολεοδομία?
  13. ευχαριστώ! (τα απαιτούμενα δικαιολογητικά φαίνονται μετά την οριστική υποβολή δυστυχώς...)
  14. ευχαριστώ! και αεροφωτογραφίες? απ' ό,τι καταλαβαίνω δε χρειάζεται, δεν συμπεριλαμβάνεται στα δικαιολογητικά που αναφέρει το άρθρο 16..
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.