Μετάβαση στο περιεχόμενο

Nstasino

Members
  • Περιεχόμενα

    37
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπ/στων

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

723 profile views

Nstasino's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

3

Φήμη στην κοινότητα

  1. !! Ναι. Πιστώθηκαν επιτέλους! (σορρυ για τον ενθουσιασμό)
  2. Έχει πάρει κανείς χρήματα πίσω από πιστωτικό υπόλοιπο; Δε βλέπω να έχει προχωρήσει καμία επιστροφή.
  3. Υπάρχει μεγάλη συζήτηση και για το θέμα αυτό σε άλλο thread. Εγώ θα πήγαινα στις Εισφορές. Εδώ περιγράφω τι δούλεψε για εμένα (αλλά στην Αθήνα). Δες και τα υπόλοιπα μηνύματα και των άλλων χρηστών.
  4. Από 1/1/2017 δεν είμαι αυτοαπασχολούμενος. Η εκκαθάριση αφορά λανθασμένη έκδοση ειδοποιητηρίων για μία περίοδο εντός 2017 κατά την οποία ήμουν μισθωτός. Ναι, μηδενικό με πιστωτικό υπόλοιπο ειδ. Οκτωβρίου18
  5. Επιβεβαιώνω ότι μετά τα μικρότερα ποσά εκδόθηκε και "εκκαθαριστικό-πιστωτικό" ειδοποιητήρια Οκτ18 με ημερομηνία εκτέλεσης 31/10/2018. Οδεύουμε προς το τέλος;
  6. Κι επειδη μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μην πεις: Ακυρώθηκαν οι εισφορές, αλλά παρέμεινε ένα ποσό που αφορά: ΜΙΣΘ-ΕΤΑΑ ΤΣΜΕΔΕ-ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΥΓΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ 6,45% ΜΙΣΘ-ΕΤΑΑ ΤΣΜΕΔΕ-ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΠΑΡΟΧΗ ΣΕ ΧΡΗΜΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ 0,50% Ήμουν μισθωτός μηχανικός χωρίς να είμαι παράλληλα αυτοαπασχολούμενος. Τι παίζει; edit | Προφανως, όσο ο εργοδότης (μισθωτής εργασίας) μου παρακρατούσε εισφορές με έβλεπε παράλληλα ασφαλισμένο ως και αυτοαπασχολουμενο. Συνεπώς, δεν παρακρατούσε Υπερ Υγείας εισφορές εργαζόμενου (για να μην πληρώνω εγώ δύο φορές). Άρα έτσι δικαιολογώ το ποσό. (Νομίζω το θέμα έχει συζητηθεί κάποιες φορές στο forum). ΥΓ. Η επιστροφή/συμψηφισμός δεν έχει γίνει ακόμη. Αναμονή.
  7. Πήγα στο ισόγειο με νουμεράκι. Διαχείριση εισφορών. Με εξυπηρέτησαν αρχικά από το γκισέ, όπου και κατέθεσα μία Γενική Αίτηση. Αφού πρωτοκολλήθηκε, μίλησα με τον Προϊστάμενο στον ίδιο όροφο.
  8. Σήμερα πήγα στο κεντρικό του ΤΜΕΔΕ (Αθήνα) για να καταθέσω διακοπή (τέλος 2016) και να ακυρωθούν οι εισφορές (2017). Το πρόβλημα έγινε αμέσως κατανοητό και λύθηκε με ακύρωσή τους. Η επιστροφή της μίας αχρεωστήτως καταβληθείσας εισφοράς θα γίνει στο δηλωμένο στον ΕΦΚΑ ΙΒΑΝ λογαριασμό. Φυσικά, τα παραπάνω περιμένουν επιβεβαίωση στο λογαριασμό μου. Θα ενημερώσω για τις εξελίξεις.
  9. Και ενώ έχω κλείσει βιβλία Δεκέμβριο 2016 (είμαι μισθωτός από Ιανουάριο 2017 και στη συνεχεια αρ9, Ν4387/2016) και περιμένω να βγάλουν άκρη με τη διακοπή μου (αχρεωστήτως καταβληθέντα κλπ) βλέπω και νέο ειδοποιητήριο υπολογισμένο στο εισόδημα του 2016. Το έργο δεν είναι εδώ και καιρό αστείο. Η ανικανότητα διαρκεί εδώ και 20 μήνες. Σημείωση: Είχαν σταματήσει να εκδίδουν τα λανθασμένα ειδοποιητηρια από το 11/2017 και ξαναξεκίνησαν 7/2018. Ευτυχώς για αυτούς και δυστυχώς για εμένα είναι Παρασκευή και το ανοίγουν Δευτέρα.
  10. Καλησπέρα, έχω μείνει περίπου ένα μήνα πίσω στις εξελίξεις. Η ΗΔΙΚΑ έχει ενημερωθεί για όλους όσοι είχαν κλείσει βιβλία έως και 31/12/2016; Ρωτάω γιατί και βλέπω ακόμη τα (λανθασμένα) ειδοποιητήρια του 2017 και έχω πληρώσει αφελώς και το 01/2017. Περιμένουμε τον πανδαμάτορα χρόνο ή πρέπει να ξαναξεκινήσω τις ενοχλήσεις για τις διορθώσεις (και επιστροφές αχρεωστήτων); Ευχαριστώ πολύ
  11. Για απαλλαγή ΦΠΑ η σχετική διάταξη βρίσκεται στο Άρθρο 3 Ν. 2859/2000.
  12. Επιτέλους. Τώρα μένει μόνο το ενδιάμεσο βήμα, να ενημερωθούν οι βάσεις ώστε να χαρακτηριστούν και οι εισφορές ως αχρεωστήτως καταβληθείσες.
  13. Κάνεις έναρξη επαγγέλματος στη εφορία δηλώνοντας ότι προσφέρεις υπηρεσίες ερευνητικές (υπάρχουν αντίστοιχοι ΚΑΔ). Στο ΑΠΥ που εκδίδεις γνωστοποιείς ότι κάνεις χρήση της παρ.9 του άρθρου 39 του ν.4387/2016, ο οποίος περιγράφει μισθωτή εργασία με μπλοκάκι υπό τις ισχύουσες προϋποθέσεις της τακτικής φύσης της εργασίας και του μοναδικού εργοδότη. Αν δικαιούσαι να απαλλαγείς και από την απόδοση ΦΠΑ υπάρχει και μία άλλη σχετική διάταξη.
  14. Δε μιλάω για θέσεις μη αμιγώς μηχανικών, αλλά αγορά εργασίας.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.