Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

DIMITRIOU

Members
  • Περιεχόμενα

    12
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by DIMITRIOU

  1. ΟΚ. Η παρ. 3 Αρθρου8ΝΟΚ,αφορά ΒΙ.ΠΕ.( βλ. και Βιβλίο ΝΟΚ Λεμπέση τελευταία έκδοση). Εξ άλλου άν ίσχυε η παρ.3 άρθρου 8 και για σχέδια πόλης, τότε θα ερχόταν σε ευθεία αντίθεση με την παρ.2 άρθρου 8 ΝΟΚ, για τα ακραία ΟΤ.
  2. Στο άρθρο 8 παράγραφος 3 του ΝΟΚ για τα εκτός σχεδίου αναφέρεται ότι: 3. Γήπεδα ολόκληρα ή τμήμα αυτών που βρίσκονται σε περιοχές εκτός σχεδίου πόλης και έχουν πρόσωπο σε δρόμους, όπου έχουν θεσπιστεί ειδικοί όροι δόμησης και χρήσεις, είτε για τις περιοχές αυτές είτε γραμμικά για τους δρόμους αυτούς και οι οποίοι σημειώνονται στο εγκεκριμένο διάγραμμα με ρυμοτομική γραμμή ή με δύο γραμμές, ρυμοτομική και οικοδομική, οικοδομούνται με τους πιο πάνω ειδικούς όρους, μόνο κατά το τμήμα τους που έχει επιφάνεια ίση με την ελάχιστη επιφάνεια άρτιου γηπέδου που προβλέπεται από τους ειδικούς αυτούς όρους. Ερώτημα 1. : Εννοεί ότι και τα γήπεδα με πρόσωπο σε ακραίο εγκεκριμένο δρόμο ρυμοτομικού σχεδίου πόλης ( με τους όρους δόμησης που έχει) μπορεί να οικοδομηθεί; Στον ΓΟΚ 85 στο αντίστοιχο άρθρο 29 αντί για την ως άνω ρυμοτομική γραμμή είχε οικοδομική γραμμή. Ερώτημα 2.: Τι σημαίνει το " ειδικοί όροι δόμησης και χρήσεις". Εν προκειμένω συμπιπτουν και με τους όρους δόμησης του εγκεκριμένου σχεδίου πόλης; Θα παρακαλούσα για απάντηση στηριγμένη σε νομοθεσία κι όχι στην λογική μας.
  3. Από πια υπηρεσία του ΥΠΕΚΑ μπορώ να λάβω αντίγραφο χάρτη εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου πόλεως (1978)
  4. Είναι απαραίτητο να δοθεί παράταση στον Ν.4178 για την ανάρτηση των δικαιολογητικών και μόνο. Το αρμόδιο υπουργείο δεν έχει ακόμη διαθέσει τις αεροφωτογραφίες της κρίσιμης ημερομηνίας , ως όφειλε, προς απόδειξη του χρόνου κατασκευής των αυθαιρέτων . Εξ άλλου η παράταση δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα στο δημόσιο. Αν δεν δεν δοθεί παράταση χιλιάδες μηχανικοί εγκλωβίζονται με υπαιτιότητα του υπουργείου.
  5. Κύριε δεν χρειάζεται το πένθος, δεν πέθανε κάποιος.
  6. Δεν υπήρχε υποχρέωση τήρησης Ημερολογίου έργου. Τελείωσαν τα σκυροδέματα. Ο επιβλέπων αποχώρησε περιμένοντας ειδοποίηση απο τον ιδιοκτήτη για τη επόμενη φάση. Πλην όμως ο ιδιοκτήτης ,πίσω από τη πλάτη του επιβλέποντα, συμφώνησε ιδιωτικά γραπτά με άλλο μηχανικό (μελέτη -επίβλεψη)και κατασκεύαζε επι του στηθαίου του δώματος αρχιτεκτονική προεξοχή καθ υπέρβαση της Ο.Α. Εργάτης του εργολάβου σκυροδεμάτων ανεβασμένος στο καλούπι της ανωτέρω αρχ.προεξοχής κατα τη τοποθέτηση πλέγματος έπαθε ηλεκτροπληξία απο γραμμή που περνούσε σε ύψος 2,70μ απο το στηθαίο. Αυτό 4 ημέρες μετά το πέρας των σκυροδεμάτων. Δικάστηκε εκτός των άλλων και ο επιβλέπων, παρόλο που η πολεοδομία μετα απο αυτοψία σταμάτησε τις οικοδ. εργασίες και εγγράφως αποφάνθηκε ότι η κατασκευή αυτή δεν προβλεπόταν στην ΟΑδεια.
  7. Όμως , συνάδελφοι σε απόφαση πρωτόδικη και εφετείου θεωρείται υποχρεωτική η συνεχής παρουσία του επιβλέποντα στο έργο, παρά το γεγονός ύπαρξης εργολάβου! Στο επιχείρημα αυτό στηρίχθηκε καταδίκη επιβλέποντα μηχανικού ( βάσει Οικ.Αδειας). Όσα αναφέρετε είναι λογικά π.χ. για την αυτεπιστασία ή ακόμα και για την εκπροσώπηση του κυρίου του έργου. Είναι κρίσιμο αν υπάρχει διάταξη νόμου ή νομολογία που δεν υποχρεώνει την ανωτέρω συνεχή παρουσία. Το ψάχνω πάντως.
  8. Υπάρχει νόμος ή διάταξη που να υποχρεώνει τον επιβλέποντα μηχανικό να έχει συνεχή παρουσία στο έργο;
  9. Τα υπό ανέγερση κτίρια θα φαίνονται στο τοπογραφικό; Στις προδιαγραφές που είχαν εκδοθεί για τον νόμο 4030 έπρεπε να φαίνονται και μάλιστα με συντεταγμένες των κορυφών( το ίδιο και στο διάγραμμα δόμισης). Σύμφωνα με την επιστήμη τοπογραφικό κυρίως είναι η αποτύπωση της υπάρχουσας κατάστασης. Τα κείμενα που το συνοδεύουν σίγουρα είναι απαραίτητα. Τα κτίρια που δεν υπάρχουν και είναι μελλοντικά γιατί να φαίνονται; (Εξ άλλου αυτά τα υπο ανέγερση κτίρια με συντεταγμένες φαίνονται στ διάγραμμα δόμησης). Πάντως στο αρθρο 39-Ν.4495/17 δεν αναφέρει την σχεδίαση για τα υπο ανέγερση στο τοπογραφικό. Τι θα εφαρμόζουμε;
  10. Μου έστειλαν στο αρχείο αίτηση για πράξη χαρακτηρισμού ακινήτου που υπέβαλα πριν ένα χρόνο , λόγω ανάρτησης των δασικών χαρτών, η δε πολεοδομία αρνήθηκε την έκδοση άδειας δόμησης με την βεβαίωση που αναφέρει το άρθρο 142 του Ν.4483/17, λόγω μη οριστικοποίησης των δασικών χαρτών.
  11. Δεν ισχύει για έκδοση αδειών δόμησης , αφού ο ο χαρακτηρισμός της έκτασης, με υπ.δήλωση επί του τοπογραφικού από ιδιώτη, δεν έχει οριστική ισχύ , λόγω μη οριστικής κύρωσης των δασικών χαρτών. Δεν εκδίδονται πλέον πράξεις χαρακτηρισμού ακινήτων-γηπέδων, οπότε υπάρχει αδιέξοδο.!!
  12. Ευχαριστώ.Πολύ καλή δουλειά. Μπράβο για την βοήθεια που προσφέρεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.