Μετάβαση στο περιεχόμενο

EvanDouz

Members
  • Περιεχόμενα

    19
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Μηχανολόγος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

EvanDouz's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

3

Φήμη στην κοινότητα

  1. Και έρχομαι να ρωτήσω την άποψη των συναδέλφων μιας και οι υπηρεσίες βρίσκονται σε μία συγχηση. Άδεια αποθήκης τροφίμων (Αρθρο 45) από που λαμβάνουμε?
  2. Συνάδελφοι καλημέρα. Όταν λάβει κάποιος σε επεξεργάσιμη μορφή την άιτηση ας την ανεβάσει. Μου την δώσανε από τον δήμο κηφισιάς αλλά είναι μπάχαλο.
  3. 1.603 downloads

    Συνάδελφοι, Η παλιά και αγαπημένη 3/81 για χώρους με πληθυσμό, σιγά σιγά μα αφήνει χρόνους. Από την έκδοση του παραπάνω στην εφημερίδα της κυβέρνησης, ισχύει η καινούρια ... η ξανθιά!!!
  4. Ευχαριστώ πολύ..Βέβαια αλλαγή χρήσης δεν μπορεί να γίνει γιατι πλέον είναι περιοχή αμιγους κατοικίας. Άντε να δούμε πότε θα γίνει αναθεώρηση του γενικού πολεοδομικού!!!
  5. Ερώτηση προς πάσα κατεύθυνση : Έχω χώρο ισογείου με wc με πολεοδομική άδεια το '76, που στο στέλεχος αναφέρεται ως κατάστημα (λόγω ύπαρξης wc σημαίνει ΚΥΕ). Το '80 με μια αναθεώρηση έχω αλλαγή χρήσης από κατάστημα σε αρτοποιείο. Το '94, οι χρήσεις γης χαρακτηρίζουν την περιοχή ως αμιγούς κατοικίας. Τώρα θέλει ο πελάτης να κάνει πολεοδομικό διαχωρισμό για να ιδρύσει αναψυκτήριο. α) Στην πολεοδομία μου είπαν οτι εφόσον έχει αλλάξει η χρήση σε αρτοποιείο χάνω κάθε πιθανότητα της χρήσης καταστήματος. Ισχύει κάτι τέτοιο? β) Από χώρο αρτοποιείου σε κατάστημα χρειάζεται αλλαγή χρήσης?(γενικά) Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
  6. Καλησπέρα, Η άποψή μου είναι η εξής : Α.Κάποιο στέλεχος οικοδομικής άδειας έχεις στα χέρια σου? Β.Πολεοδομικά σχέδια ίσως? Γ.Το κομμωτήριο θεωρείται δραστηριότητα παροχής υπηρεσιών υγειονομικού ενδιαφέροντος, οπότε αν αναφέρεται κάπου ως κατάστημα και στα σχέδια υπάρχει το wc τότε είσαι οκ!! Δ.Πιστοποιητικό δεν χρειάζεσαι εφόσον συμπληρώνεις την ΥΔ του μηχανικού για την τήρηση αυτών. Επίσης μεγάλο ρόλο παίζει και η περιοχή για το θέμα των χρήσεων σε μία ενδεχόμενη αλλαγή χρήσης. Υ.Γ. Τα Α,Β,Γ,Δ δεν αντιστοιχούν στα δικά σου ερωτήματα.
  7. Συνάδελφοι καλημέρα, Έχει ασχοληθεί κάποιος με έκδοση πιστοποιητικού για χώρο που χρησιμοποιείται ως αστυνομικό τμήμα ??
  8. Στην περίπτωση της προέγκρισης το χαρτί που καίει είναι η υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη/ διαχειρηστή. Μεταβίβαση της προέγκρισης γίνεται με αίτημα για αλλαγή της επωνυμίας εφόσον η δραστηριότητα μένει ως έχει στην υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη/ διαχειριστή. Βεβαία παίζει και όλο ο υπάλληλος που θα σε εξυπηρετήσει, ο Δήμος κτλ
  9. Όποιος έχει γυρίσει λίγο την πιάτσα ξέρει ότι ένα πτυχίο ΤΕΙ ή ΑΕΙ είναι απλά ένα χαρτί. Το αν και ποίος είναι πιο ικανός μετράει στο ποιανού το τηλέφωνο χτυπάει. Κάπου διάβασα για τα επαγγελματικά δικαιώματα, αυτό ναι είναι σωστό. Εκεί πρέπει να γίνει ένας διαχωρισμός. Αλλά μην μπαίνετε στην λογική αυτός είναι ΤΕΙτζής ο άλλος του Πολυτεχνείου. Όλοι μας ξέρουμε περιπτώσεις για τζιμάνια και άσχετους!!
  10. Γενικά πάντως οι υπάλληλοι στους δήμους έχουν μεσάνυχτα. Και ότι έγινε με τα καταστήματα της κατηγορίας ΙΙΙ σε λίγο θα γίνει και με τα υπόλοιπα!! Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον stvxri!!! Απλούστευση = Περισσότερο μπέρδεμα!!
  11. 1. Στην Υ.Δ. του μηχανικού, στο κένο που συμπληρώνεις βάζεις: α) αριθμό οικοδομικής άδειας ή την τακτοποίηση του χώρο(αλλαγή χρήσης κτλ.) β) τον αριθμό ΧΠΕ ή τον αριθμό κατάθεσης για το πιστοποιητικό στην Π.Υ. (άρα πρέπει να έχει πιστοποιητικό) 2. Στο κατάστημα πρέπει να υπάρχει διάγραμμα ροής+ τεχνική έκθεση αυτού υπογεγραμμένα από τον μηχανικό ή τον υγειονομικά υπεύθυνο και καλό θα ήταν να υπάρχουν και σχέδια. 3. Ισχύει ο νόμος του ισχυρού ή αλλιώς της πλειοψηφίας, δλδ εφόσον θες άδεια κατηγορίας 3 + 1 άλλη πας με τον 3402/13. Εγώ αυτό κάνω και μέχρι τώρα μόνο τα μάτια τους ανοίγω στους δήμους που ούτε αυτοί ξέρουν τι τους γίνεται!! Ελπίζω να βοήθησα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.