Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

eipol

Members
  • Περιεχόμενα

    11
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

581 profile views
  • drajen

eipol's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Στην παρ. 9 του άρθρου 11 του Ν. 4178 αναφέρεται: "Τεχνική έκθεση αρμόδιου μηχανικού για τον ηλεκτρομηχανολογικό έλεγχο του πίνακα των γειώσεων και των λοιπών ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, αν υπάρχουν για κάθε μεμονωμένη αυθαίρετη κατασκευή, εξαιρουμένων των κατοικιών, καθώς και για αυθαίρετη κατασκευή ή αλλαγή χρήσης που έχει εκτελεστεί ή εγκατασταθεί σε κτίρια που δεν έχουν χρήση κατοικίας." Η ΕλΕΜ για την αντίστοιχη Τ.Ε. του Ν. 4014 : "Σε όλα τα κτήρια πλην κατοικιών, τεχνική έκθεση αρμοδίου Μηχανικού για τον Η/Μ έλεγχο του πίνακα γειώσεων και των λοιπών Η/Μ εγκαταστάσεων που υπάρχουν." είχε διατυπώσει τη θέση-άποψη: "προφανώς εννοεί ως προς την αποτελεσματική λειτουργία του πίνακα γειώσεων και των λοιπών Η/Μ εγκαταστάσεων του κτίσματος με αυθαίρετα"
  2. Ευχαριστώ για την απάντηση. Ναι η άδεια για όλο το κτίριο είναι κατοικία. 'όχι αν δεν προκύπτει έμμεση υπέρβαση από την διαφορά όρων δόμησης μεταξύ των χρήσεων ' μπορείτε να μου διευκρινήσετε αυτό? Αν το ερμηνεύω σωστά εννοείται π.χ. αν πρόκειται για περιοχή αμιγούς κατοικίας και επιτρεπόταν μέχρι 80 τ.μ. κατάστημα και έχουν κτιστεί 100, τότε τα 20 είναι η υπέρβαση?
  3. eipol

    ΔΕΔΟΤΑ 2014

    Συγχαρητήρια!!!ευχαριστούμε πολύ!!!!
  4. Καλησπέρα, έχω αναλάβει την τακτοποίηση ενός αυθαιρέτου το οποίο αρχικά ήταν πιλοτή. Η άδεια έχει βγεί το 78' και έχει αποκλειστική χρήση. Έπειτα έκλεισαν την πιλοτή και σε ένα συμβόλαιο του 98' το περιγράφει ώς κατάστημα και παραπέμπει σε μία αρχιτεκτονική κάτοψη ενός μηχανικού. Στη σύσταση οριζοντίων ιδιοκτησιών καθώς και στον πίνακα χιλιοστών το αναφέρει ως κατάστημα. Οι απορίες μου είναι οι εξής: α. όταν το τακτοποιήσω θα το θεωρήσω κατάστημα και επομένως στην επικρατούσα χρήση και στο είδος χρήσης θα συμπληρώσω Υπηρεσίες β. θα το αντιμετωπίσω ως κατοικία και θα κάνω αλλαγή χρήσης. Σ αυτήν την περίπτωση στην επικρατούσα χρήση θα βάλω Κατοικία και στο είδος χρήσης Υπηρεσίες? Και στις δύο περιπτώσεις χρειάζεται Μελέτη Στατικής Επάρκειας? Ευχαριστώ πολύ
  5. Καλησπέρα συνάδελφοι. θέλω να κάνω προσθήκη πυλωτής σε υπάρχον κτίριο και κατά την αποτύπωση παρατήρησα τις παρακάτω αυθαιρεσίες 1)αλλαγή θέσης του προβλεπόμενου με οικοδομική άδεια 120/87 κτιρίου σε άλλη θέση, χωρίς να παραβιάζονται οι πολεοδομικές διατάξεις , 2)εξώστη 0.76μ2 και αλλαγή θέσης και διαστάσεων κουφωμάτων. Α) μπορώ να τα βάλω όλα στην κατηγορία 3; Β) εάν όχι τότε σε ποια κατηγορία ανήκουν οι λοιπές πολεοδομικές παραβάσεις το λέω αυτό γιατί το σύστημα δεν με αφήνει να τικαρω τις λοιπές πολ/κες παραβάσεις αν όταν είμαι στην κατηγορία 3 αλλά΄ουτε μου επιτρέπει να προσθέσω φύλλο καταγραφής χωρίς κατηγορία . ευχαριστώ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.