Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

SALOUSTROS

Members
  • Περιεχόμενα

    18
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by SALOUSTROS

  1. ια. Στα ειδικά κτίρια και κτίρια μικτής χρήσης, εφόσον κατασκευάζονται στο ισόγειο άλλες χρήσεις εκτός κατοικίας, ένας υπόγειος όροφος επιφάνειας ίσης με εκείνη που καταλαμβάνουν οι άλλες χρήσεις, ποσοστό του οποίου μέχρι 50% μπορεί να προορίζεται για κύρια χρήση με την προϋπόθεση τήρησης των κανονισμών λειτουργίας του, ανεξάρτητα εκπλήρωσης προϋποθέσεων φυσικού φωτισμού − αερισμού. Σύμφωνα με την ια παρ. σε υπόγειο ξενοδοχείου μπορούμε να κατασκευάσουμε παρασκευαστήριο κουζίνας?
  2. Οικοδομική Αδεια πισίνας κατηγορία 3. Καλησπέρα συνάδελφοι. Γνωρίζει κάποιος αν η αδεια για πισίνα κατηγορία 3 χρειάζεται προέγκριση και οχι βεβαίωση όρων δομησης γιατί όπως μου απάντησε σήμερα η πολεοδομία: ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΔΙΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 36 ΤΟΥ Ν.4495/2017 ΔΕΝ ΕΜΠΙΠΤΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓ. 3 ΔΙΟΤΙ ΕΥΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΧΩΡΙΣ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΣΗ, ΓΠΣ Η ΣΧΟΟΑΠ. ΝΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΗΣΕΤΕ ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΗ'. Όσο και να έχω ψάξει δεν μπορώ να βρω από που προκύπτει αυτό, μπορεί να βοηθήσει κάποιος αν γνωρίζει καλύτερα το θέμα;
  3. Καλημέρα και καλές γιορτές. Τελικά έχει καταργηθεί το μέσο ελεύθερο ύψος 2.20 στις σοφίτες? Έχει μιλήσει κανείς με πολεοδομία? Με προβληματίζει ότι στο στην παράγραφο 91 του άρθρου 2 έχουν αφήσει στην τομή για το παράδειγμα μέσο ύψος της στέγης 2,20μ. Τί θα διορθώσουν άραγε την παράγραφο της σοφίτας ή το σχέδιο?
  4. Εντελώς λάθος να αναδημοσιεύονται εδώ μέσα τέτοια επικίνδυνα άρθρα για τους ιδιοκτήτες που πλήρωσαν ή έχουν σκοπό να πληρώσουν για να τακτοποιήσουν το αυθαιρετο τους και για τους μηχανικούς που περιμένουν ένα εισόδημα από αυτή την δουλειά. Είναι ένα άρθρο μόνο για να μαζέψει κάμποσα κλικ στην σελίδα και τίποτα άλλο. Αν κάποιος Μηχανικος πιστεύει αυτά που γράφονται σε αυτό τότε καλύτερα να αλλάξει επάγγελμα.
  5. Μου αρέσει η απάντησή σου. Μακάρι να είναι έτσι γιατί έλυνε αρκετά προβλήματα σε περιπτώσεις οικογενειών που συγκατοικούσαν σε πολυκατοικία και όλα ήταν στο όνομα του πατέρα ενώ κατοικούσαν τα παιδιά με τα εγγόνια και δεν μπορούσαν να τα τακτοποιήσουν και να πάρουν τις εκπτώσεις που μπορούσαν.
  6. Συνάδελφοι με το συμβολαιογραφικό προσύμφωνο συστάσεως διηρημένων ιδιοκτησιών που προβλεπόταν στον 4178 τι γίνεται; Συνεχίζει με τον νέο νόμο; Δεν το βλέπω να το αναφέρει κάπου.
  7. Στο σχέδιο του νέου νόμου προβλέπεται για την έκδοση τον οικοδομικών αδειών έλεγχος καταβολής εισφορών προς ΕΦΚΑ και δημόσιο από τον ιδιώτη και έλεγχος της απόδειξης παροχής υπηρεσιών για την συμφωνηθείσα αμοιβή του μηχανικού. Δεν αναφέρει πουθενά για ασφαλιστικές ενημερότητες, βεβαιώσεις ΤΕΕ, κατάθεση αμοιβής στην Εθνική, κωδικούς ΤΕΕ κλπ. Εχει εντοπίσει κάποιος συνάδελφος κάτι διαφορετικό;
  8. Με την λέξη εισφορές δηλαδή τι εννοεί ο νομοθέτης; Αφού οι μοναδικές εισφορές του μηχανικού ειναι η ασφάλεια του ΤΣΜΕΔΕ και του ΤΕΕ όλα τα υπόλοιπα ειναι κρατήσεις που προκύπτουν από το κάθε έργο. Δηλαδή έπρεπε να γράφει ασφαλιστικές; Νοιζω ότι ξεκάθαρα η εγκύκλιο απαριθμεί ένα προς ένα τα δικαιολογητικά τίποτα λιγότερο τίποτα περισσότερο.
  9. Πως είναι δυνατόν συνάδελφοι να λέτε ότι επειδή δεν γράφει ότι καταργείται η ασφαλιστική ενημερότητα θα ισχυριστούν στις πολεοδομίες ότι πρέπει να την ζητάνε? Το έγγραφο είναι ξεκάθαρο ''οικ. 226/ 2017 Διευκρινίσεις σχετικά με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά των παρ. 1γ και 2ιδ του αρθ. 3 του ν. 4030/2011 (ΦΕΚ 249/Α'/25-11-2011)''. Πως μπορεί ένας υπάλληλος στα απαιτούμενα να θεωρήσει και όσα ήταν απαιτούμενα αλλά δεν αναφέρονται στην εγκύκλιο?
  10. Επίσης η εκσκαφή δεν εχει γίνει πριν τις 28-7-11 για να μπορεί να δηλωθεί στον 4178.
  11. Δεν θέλει να αποκαταστήσει το έδαφος θέλει να τοποθετήσει ένα κτίριο σε αυτήν τη σταθμη. Με την αρχαιολογία εμπίπτει σε έλεγχο εκσκαφών. Οπωσδήποτε θα πρέπει να φαίνεται στο τοπογραφικό η σημερινή κατάσταση. Το ερώτημα ειναι βγαίνει αδεια και με ποιες επιπτώσεις στον ιδιοκτητη;
  12. Οταν τον ρώτησα γιατί το έκανε μου είπε ότι πριν δυο χρόνια είχε κάποια χρήματα και έβαλε ένα χωματουργο να το σκάψει και να πάρει τα προϊόντα εκσκαφής για να το χρησιμοποιεί για στάθμευση των αυτοκινήτων της οικογένειας του κοντά στο σπίτι του.
  13. Γνωρίζει κάποιος συνάδελφος τι γίνεται στην περίπτωση που ζητάει ο ιδιοκτήτης να εκδοθεί αδεια δόμησης σε οικόπεδο που εχει κάνει παλιότερα εκσκαφή χωρίς αδεια και εχει εμφανέστατα αλλοιωθεί το φυσικό έδαφος; Πως το αντιμετωπίζουμε στην Πολεοδομια και στην αρχαιολογια που θα ζητήσουμε έγκριση εκσκαφών;
  14. 'Έχετε δίκιο το πρόβλημα είναι στην γραμμή ανάβασης και στις γωνίες της. Σας ευχαριστώ πολύ.
  15. Αφού επιλέξω το ράστερ και την γραμμή ανάβασης επιλέγω την εντολή Create Stair Using Selection και μου ανοίγει το παράθυρο stair type selection και επιλέγω πάνω την σκάλα όχι την ράμπα και την μοναδική ξεπαγωμένη σκάλα που είναι τέρμα κάτω στο κέντρο και δεν έχει πλατύσκαλο στην συνέχεια πατάω οκ και μου ανοίγει το παράθυρο stair.gsm εκεί μου δείχνει την σκάλα με το πλατύσκαλο και δεν έχει κάποια επιλογή για να το αφαιρέσω .
  16. Καλησπέρα. Μήπως μπορεί κάποιος συνάδελφος να με βοηθήσει στον σχεδιασμό σκάλας στο Archicad 18? Προσπαθώ να σχεδιάσω σκάλα μη τυποποιημένης μορφής από την βιβλιοθήκη με την εντολή ''Create Stair Using Selection'' άλλα ότι μορφή και όποιες διαστάσεις και να δώσω πάντα μου την σχεδιάζει με πλατύσκαλο. Υπάρχει τρόπος να αφαιρεθεί το πλατύσκαλο? Όταν πηγαίνω στη εντολή ''edit stair'' στο ''geometry settings'' είναι όλα παγωμένα και δεν μπορώ να επέμβω εκτός από το ύψος της σκάλας.
  17. Πολύ μελέτη χρειάζεται στον παράρτημα με τους συντελεστές. Με τις αλλαγές που έχουν κάνει με μια πρώτη ματιά νομίζω ότι στις περισσότερες περιπτώσεις υπάρχει αύξηση προστίμου σε σχέση με τον 4178.
  18. Έχει καταλάβει κάποιος στο παράρτημα, για τα εκτός σχεδίου χωρίς οικοδομική άδεια πιο συντελεστή τετραγωνιδίων θα χρησιμοποιούμε? 1β=1, 31γ=1,5, 1δ=1,7, 1 ε=2,0.
  19. Νέο ΦΕΚ με κωδικοποίηση και τροποποίηση της κατάταξης της περιβαλλοντικής αδειοδότησης των έργων Ν.2943-ΦΕΚ-Β-2471 Download attachment: Ν.2943-ΦΕΚ-Β-2471-Κωδικ-και-τροποπ-περιβαλλοντ-αδειοδότ-έργων.pdf Click here to view the είδηση
  20. Νέο ΦΕΚ με κωδικοποίηση και τροποποίηση της κατάταξης της περιβαλλοντικής αδειοδότησης των έργων Ν.2943-ΦΕΚ-Β-2471 Ν.2943-ΦΕΚ-Β-2471-Κωδικ-και-τροποπ-περιβαλλοντ-αδειοδότ-έργων.pdf
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.