Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Reaper

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Καλαμάκι Δ. Φαιστου
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Reaper's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα εχω να βγαλω άδεια για πισίνα 12*4 τμ σε οικόπεδο μερικώς εντός οικισμού. Το ένα όριο του οικοπέδου είναι σε επαφή με ρέμα μη διευθετημένο(αναφέρεται και στο συμβόλαιο). Ο πελάτης θέλει την πισίνα στα 5μ από το ρέμα. Η ελέγκτρια της πολεοδομίας μου είπε ότι η πισίνα μπορεί να τοποθετηθεί εκεί αρκει ο μηχ. εξοπλισμός της να είναι σε απόσταση 20μ από το ρέμα.Γενικά ισχύει ότι οι κατασκευές σε αυτές τις περιπτώσεις απέχουν τουλάχιστον 20μ από μη διευθετημένο ρέμα. Η δεξαμενή δε νοείται ως κατασκευή? σε κάθε περίπτωση ξερει κανείς πόσο πρεπει να απέχει από το ρέμα? ευχαριστώ πολύ
  2. εγώ έχω περίπτωση που κτίσμα με άδεια του 1968 είχε πλάγια απόσταση 5μ. που για τότε ήταν δεκτή στην εκτός σχεδίου δόμηση (εμβαδό οικοπέδου 7στρ.). το οικόπεδο όμως μετά την κατασκευή του κτηρίου ενώθηκε με όμορο.το 2001 το όμορο αυτό οικόπεδο πουλήθηκε και μάλιστα με 3 συμβόλαια και έμεινε το αρχικό οικόπεδο.στην πράξη έχω πάλι την πλάγια απόσταση 5μ. στο ίδιο οικόπεδο με αυτό που είχα το 1968 αλλά το οικόπεδο μου προέρχεται από κατάτμηση αρα θεωρείται οικόπεδο που δημιουργήθηκε το 2001.αν το βάλω στο Ν4014 μπορώ να το νομιμοποιήσω ή απλά τακτοποιώ το κτίσμα?
  3. αν πάει με το 4014 δεν γίνεται να νομιμοποιησουμε τα κτίσματα αφού έχουν άδεια του 1960?Να έχουμε δηλαδή το Δ του τότε ΓΟΚ?
  4. παιδιά καλησπέρα. εχω το εξής θέμα.σε μονάδα που έχει 20 bungalows και λειτουργεί από το 1963 θέλω να βγάλω αδεια ενίσχυσης.μου ζητούν όμως εισοδο-έξοδο από την πολεοδομία.Μπροστά μου έχω δευτερεύον δίκτυο εθνικής οδού και η ΔΕΣΕ μου ζητάει να κάνω επέκταση της κυκλοφοριακής σύνδεσης του διπλανού.ο διπλανός δεν θέλει να συνεργαστεί.με δεδομένα ότι ο φόρτος μου είναι μικρός(κάνω τα 20 δωμάτια 10 άρα έχω 20 κλίνες μόνο) και η απόσταση από τη διπλανή συνδεση (Δ κατα παρέκκλιση και δε συμμαζεύεται) είναι 50μ (από το τέλος της λωρίδας επιτάχυνσής του) τι θα με συμβουλεύατε να κάνω?είσοδο έξοδο θα μπορούσα να κάνω?το οικόπεδό μας είναι μπροστα στις γραμμές αιγ. και παρ. (έξω από αυτές) κοινόχρηστος χώρος δηλαδή,αλλά χωρίς να υπάρχει παραλιακός δρόμος μπροστά μας.ευχαριστώ
  5. γεια σας. ότι και να βεβαιώνει, έχει δικαίωμα ο μηχανικός να διαιρέσει οικόπεδο δημιουργώντας πρόβλημα νομιμότητας σε κτίσματα που κατασκευάστηκαν βάσει οικοδομικής άδειας? Ο εκάστοτε ιδιοκτήτης μπορεί να δώσει εντολή κατάτμησης χωρίς να γνωρίζει τιποτα για τις συνέπειες. εμείς ως μηχανικοί δεν έχουμε την ευθύνη να τον προστατέψουμε?λέω τώρα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.