Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΒΑΣΙΛΗΣ Κ.

Core Members
  • Περιεχόμενα

    41
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    18

ΒΑΣΙΛΗΣ Κ. last won the day on Δεκέμβριος 29 2016

ΒΑΣΙΛΗΣ Κ. had the most liked content!

4 Ακόλουθοι

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

3.193 profile views

ΒΑΣΙΛΗΣ Κ.'s Achievements

Apprentice

Apprentice (2/15)

  • Reacting Well Rare
  • Very Popular Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Dedicated Rare

Recent Badges

708

Φήμη στην κοινότητα

  1. Το κρίμα στο λαιμό τους. Είχαν τη δύναμη να απαιτήσουν τη συνέχεια της σύνταξης συμβολαίων χωρίς ηλεκτρονική ταυτότητα. Τους Συμβολαιογράφους το υπουργείο τους ακούει. Τους Μηχανικούς τους έχουν γραμμένους... Από αύριο αρχίζω ταυτότητες, με ότι και αν συνεπάγεται αυτό. Δυστυχώς τα συμβόλαια θα καθυστερούν και οι ιδιοκτήτες θα επωμίζονται επιπλέον κόστος για να μεταβιβάσουν η να πουλήσουν το ακίνητό τους.
  2. Ίσως κάτι να γίνει από τους συμβολαιογράφους στη συνέλευση τους, αυτή την εβδομάδα (9/5), και να ζητήσουν την αναστολή της ηλεκτρονικής ταυτότητας...
  3. Με την Ηλεκτρονική Ταυτότητα οι υπεύθυνοι κατάφεραν να κάνουν κάτι άχρηστο, δύσχρηστο, πολύπλοκο, χρονοβόρο, που θα επιβαρύνει με επιπλέον κόστος τους ιδιοκτήτες και πιθανά να είναι και ένας ακόμα λόγος που όχι μόνο θα καθυστερεί, αλλά και θα αποτρέψει κάποιες συμβολαιογραφικές πράξεις (γονικές παροχές). Πιθανά να είναι και ακόμα μια αιτία μικρής επιπλέον αύξησης στις τιμές πώλησης των ακινήτων. Υπάρχουν κάποιοι λίγοι συνάδελφοι που επιμένουν ότι η Ηλεκτρονική Ταυτότητα είναι κάτι χρήσιμο που πρέπει να εφαρμοστεί και μεταξύ αυτών είναι και όσοι συμβουλεύουν το υπουργείο. Δυστυχώς οι αρμόδιοι δεν έχουν το θάρρος να παραδεχτούν το λάθος τους και να την καταργήσουν και θα επιμείνουν σε αυτό το λάθος.
  4. Άδεια του 2002. Διαμέρισμα 41 μ² σε όροφο περίπου 200 μ². Υπέρβαση ένα έρκερ στο διαμέρισμα 0,4x4,1=1,64 μ². Η υπέρβαση είναι μικρότερη από 5% της επιφάνειας. Το αντιμετωπίζω ως κατηγορία 3 η υπέρβαση δόμησης κατηγορία 4; Παρακαλώ όποιος μπορεί να απαντήσει άμεσα.
  5. Υπουργέ δώσε παράταση για συμβολαιογραφικές πράξεις με βεβαίωση Ν.4495 χωρίς να απαιτείται Ηλεκτρονική Ταυτότητα, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2022. Μην ακούς τους Στασινούς και τους συμβούλους τους από το ΤΕΕ. Άκου τους Μηχανικούς που τόσα χρόνια συνεχίζουν να δουλεύουν ώστε να προχωράει το σύστημα των νομιμοποιήσεων και των μεταβιβάσεων που έχετε φτιάξει.
  6. Πρέπει να αρχίσουμε όλοι να ζητάμε κι άλλη παράταση για την Ηλεκτρονική Ταυτότητα. Αλλιώς προβλέπω πάγωμα συμβολαιογραφικών πράξεων από 1/4/2022. Όσοι έχουν πρόσβαση σε πρόεδρο ΤΕΕ και Υπουργείο ας κάνουν προσπάθεια να τους ενημερώσουν. Πρέπει να πείσουμε και τους Συμβολαιογράφους ότι έτσι όπως έχει παρουσιαστεί η Ηλεκτρονική Ταυτότητα πάσχει σε πολλά σημεία και δεν μπορεί να προχωρήσει. Ελπίζω και αυτή τη φορά οι Συμβολαιογράφοι να βγάλουν το φίδι από την τρύπα. Όσο για εμάς τους Μηχανικούς τί να πω. Ίσως επιλέγουμε να μας εκπροσωπούν αυτοί που μας αξίζουν. Ας προσέχαμε. Η μάλλον ας προσέξουμε την επόμενη φορά. Βέβαια είναι ήδη πολύ αργά...
  7. Αποδεικνύεται για ακόμα μία φορά ότι τον υπουργό τον συμβουλεύουν οι Στασινοί που θέλουν τα 20άρικα για το ΤΕΕ και δεν ακούει τους Μηχανικούς της αγοράς. Ελπίζω τελευταία στιγμή να δωθεί πάλι παράταση. Ελπίζω επίσης η πλατφόρμα του 4495 να είναι έτοιμη να δεχτεί ταυτόχρονα πολλούς χρήστες τις επόμενες 15 μέρες. (η εμπειρία από την πλατφόρμα του buildingcert τις τελευταίες 15 ημέρες πριν λήξει η προθεσμία του εξοικονομώ έδειξε ανοργανωσιά) Ελπίζουμε πάλι από τους συμβολαιογράφους που θα δουν ότι αναγκαστικά θα παγώσουν οι συμβολαιογραφικές πράξεις να ζητηθεί και να δωθεί παράταση. Η Ηλεκτρονική Ταυτότητα με την μορφή που παρουσιάστηκε δεν μπορεί να προχωρήσει. Θα δημιουργηθούν τεράστιες προστριβές μεταξύ των Μηχανικών που έχουν κάνει τη ρύθμιση με 4014, 4178, 4495 σε μια ιδιοκτησία και των Μηχανικών που θα κάνουν την Ηλεκτρονική Ταυτότητα στη ιδιοκτησία αυτή. Ψηφιοποιήστε πρώτα όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά από δημόσιες υπηρεσίες και μετά προχωρήστε στην Ηλεκτρονική Ταυτότητα.
  8. Όσο για τις δηλώσεις αυθαιρέτων των 3 νόμων, νομίζω ότι κανείς Συνάδελφος Μηχανικός δεν πρέπει να δεχτεί να ελέγξει άλλο Συνάδελφο Μηχανικό. Να βρεί το κράτος τον τρόπο να κάνει τους ελέγχους που θέλει και οι έλεγχοι να αφορούν μόνο τον αν σκόπιμα ο Μηχανικός προσπάθησε να βλάψει τα κρατικά έσοδα. Το κάθε άρθρο στις νομιμοποιήσεις μπορεί να ερμηνευτεί με 10 διαφορετικούς τρόπους και θα έχουμε πανηγύρι. Το 95% των δηλώσεων θα πρέπει να διορθωθούν η να ξαναγίνουν. Όσο για τον 1 μήνα προθεσμία να διορθωθεί η δήλωση αυθαιρέτου...ακόμα γελάω...
  9. Έχεις δίκιο το τσέκαρα και εγώ. Πρέπει κάποιος να επικοινωνήσει τηλεφωνικά μαζί τους να το διορθώσουν. Δεν μου ανοίγει τις πληροφορίες για τα τηλέφωνα επικοινωνίας. Θα προσπαθήσω να πάρω στο ΚΑΠΕ που μάλλον βρίσκονται οι servers....... .....Πήρα στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΑΠΕ και μου είπαν να πάρω μετά τις 9:00 στο 2106603309. Αν μπορεί κάποιος ας επικοινωνήσει μαζί τους.
  10. Ακόμα πεσμένο είναι το buildingcert. Η ανακοίνωση στην αρχική σελίδα τώρα είναι εξοργιστική.
  11. Ναι αλλά στην πλατφόρμα αυτή δεν βλέπω κάπου δυνατότητα υποβολής παραστατικού "Απόδειξη Παροχής Υπηρεσιών". Έχει τιμολόγια και αποδείξεις λιανικής. Δεν καταλαβαίνω ως τι κατηγορία θα καταχωρήσω τα χειρόγραφα παραστατικά τον επόμενο μήνα. Πρέπει η ΑΑΔΕ να μας ενημερώσει με βίντεο και για αυτή τη διαδικασία. Το 90% των αυτοαπασχολούμενων και ελευθέρων επαγγελματιών Μηχανικών (όσοι έχουμε ακαθάριστα έσοδα κάτω από 50000€ το χρόνο) έχουμε τη δυνατότητα να καταχωρούμε εκ των υστέρων στο Mydata τις χειρόγραφες αποδείξεις και τιμολόγια και νομίζω ότι θα ακολουθήσουμε αυτή τη διαδικασία.
  12. Εγώ γιατί νομίζω ότι μπορούμε να κόβουμε χειρόγραφα αποδείξεις και να τις σηκώνουμε στο mydata μέχρι τις 20 του επόμενου μήνα; Αν είμαι λάθος ας με διορθώσει κάποιος. Αν έχω όμως δίκιο καλό θα ήταν από την ΑΑΔΕ να μας ενημερώσουν με βίντεο και για αυτή τη διαδικασία.
  13. Η παράταση που δόθηκε είναι ανεπαρκής. Επιμένω πως με τα σημερινά δεδομένα δεν μπορεί να εφαρμοστεί η Ηλεκτρονική Ταυτότητα. Πολύ θα ήθελα να μπορούσα να ενημερώσω για τις αδυναμίες της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας τους αρμοδίους του υπουργείου που αποφασίζουν. Αλλά φαίνεται πως ενημερώνονται από άσχετους συμβούλους. Σίγουρα πάντως δεν ενημερώνονται από Μηχανικούς της "αγοράς".
  14. Για ακόμα μία φορά γράφτηκε κάτι για να ψαρέψουν τις αντιδράσεις των Μηχανικών. Καλά δεν έχουν καταλάβει στο ΤΕΕ και στο υπουργείο ότι αν δεν ξαναδώσουν παράταση στην Ηλεκτρονική Ταυτότητα, για κάποιο μεγάλο χρονικό διάστημα θα παγώσουν οι Συμβολαιογραφικές πράξεις; Το αστείο είναι ότι ο υπουργός ενημερώνετε από τους Στασινούς που θέλουν το 20άρικο για το ΤΕΕ και έτσι δεν έχει το υπουργείο πραγματική εικόνα της κατάστασης από τους μάχιμους μηχανικούς. Κανονικά έπρεπε ήδη να έχουν ανακοινώσει παράταση για την Ηλεκτρονική Ταυτότητα για να μην τρέχουν όπως το πρώτο 20ήμερο του Ιουλίου και του Οκτωβρίου.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.