Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

stamatop

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

1 Ουδέτερη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Ευτυχώς στην παρούσα περίπτωση έχουμε τη σύμφωνη γνώμη του συνιδιοκτητη για τη σύνταξη ενός νέου συμβολαίου που θα αφορά τη σύσταση καθετων στο αγροτεμαχιο, που νομίζω ότι είναι το πιο ορθό. Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής Ευχαριστώ, danaikaterina
  2. Η απάντηση που πήρα από ΥΠΕΚΑ ήταν να χρεωθεί μια παράβαση αναλυτικού προϋπολογισμού για τη μη υλοποίηση πέργκολας - διάσπασης όγκου. Αλλα, ήθελα μια άποψη αν τίθεται θέμα εγκυρότητας του συμβολαίου σύστασης οριζοντιων ιδιοκτησιων από τη διάσπαση όγκου.
  3. Σας ευχαριστώ ιδιαιτέρως για τις απαντήσεις. Δυστυχώς αποτελώ και τον μηχανικό μου!
  4. Πιο συγκεκριμένα. Υπαρχουν δύο οριζοντιες ιδιοκτησίες που σε καθεμία έχει δοθεί ένα τμήμα αγροτεμαχιου αποκλειστικης χρήσης με συμβόλαιο το 2002. Όπως καταλαβαίνω από τη σύντομη κουβέντα μας, παρόλο που το τμήμα αποκλειστικης χρησης ανήκει και στους δύο ιδιοκτήτες των οριζοντιων ιδιοκτησιων κατά 50% ΠΚ, το άρθρο 98 μας δίνει τη δυνατότητα να υποβαλλουμε ΜΙΑ δήλωση υπαγωγής στο Ν. 4495(διορθώστε με αν κάνω λάθος). Παρεμπιπτόντως, σε περίπτωση που πραγματοποιήθηκε διάσπαση όγκου του κτηρίου ( δε κατασκευαστηκε η πέργκολα μεταξύ των δύο οριζοντιων ιδιοκτησιων) τίθεται θέμα εγκυρότητας της πράξης σύστασης οριζοντιων ιδιοκτησιων?
  5. Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση! Παρ όλα αυτά δεν προκύπτει αναντιστοιχία στο ιδιοκτησιακό καθώς τη δήλωση υποβάλλει ο ιδιοκτήτης της οριζόντιας ιδιοκτησίας ενώ στο τμήμα της αποκλειστικης χρήσης έχει ποσοστό πλήρους κυριότητας και ο ιδιοκτήτης της άλλης οριζόντιας ιδιοκτησίας?
  6. Σε εκτός σχεδίου αγροτεμάχιο έχει γίνει σύσταση οριζοντιων ιδιοκτησιων και εχει οριστεί τμήμα αγροτεμαχιου αποκλειστικης χρήσης για κάθε οριζόντια ιδιοκτησια. Πέρα από τις αυθαιρεσίες στην οριζόντια ιδιοκτησία, υφίστανται αυθαίρετα κτίσματα και στα τμήματα αποκλειστικης χρήσης. Είναι δυνατόν με μια δήλωση 4495 ο κάθε ιδιοκτήτης της οριζόντιας ιδιοκτησίας να τακτοποιησει τις αυθαιρεσίες της οριζόντιας ιδιοκτησίας μαζι με τις αυθαίρετες κατασκευές στο τμήμα αποκλειστικης χρήσης που του αντιστοιχεί?
  7. Τουλάχιστον θα έπρεπε να έχει διευκρινιστεί τι συμβαίνει σε περίπτωση που απαιτούνται ενισχύσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.