Μετάβαση στο περιεχόμενο

pkarypid

Members
  • Περιεχόμενα

    11
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Θεσσαλονίκη
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

pkarypid's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

8

Φήμη στην κοινότητα

  1. Δεν είμαι σίγουρος αν είμαι εντός θέματος αλλά διαθέτω ένα αχρησιμοποίητο ντεσιμπελόμετρο της εταιρείας TESTO, type 815, όποιος ενδιαφέρεται ας μου στείλει ένα μνμ.
  2. Γιατί γίνονται όλα αυτά; Επείδή άτυπα θεωρούμαστε κλειστό επάγγελμα. Επειδή αυτή που μας κυβερνάνε γνωρίζουν πως κανένας απο μας δεν είναι διατεθειμένος να παει να ξεγραφτεί απο το ΤΕΕ-ΤΣΜΕΔΕ και να ρίξει στο καλάθι τον αχρήστον την οποιαδήποτε επαγγελματική του σταδιοδρομία και τα έτη φοιτησής του (άσε που δεν προβλέπεται η διαγραφή απο το ΤΕΕ). Υπάρχουν ή οχι δουλειές είμαστε αναγκασμένοι να βρούμε αυτά τα χρήματα για να καλύπτουμε τις μαύρες τρύπες και να χρηματοδοτούμε όλο το σάπιο σύστημα, συστημα το οποίο το θρέβουμε έμεις οι ίδιοι απο τα υστερηματά μας. Δυστηχώς ένα καθεστώς που μας εξασφάλιζε τα οποιαδήποτε εργασιακά μας διακαιώματα (ΤΕΕ) τώρα γυρνάει σε μας πίσω ως μπουμεραγκ και μας καθιστά "σκλαβους" και υποχειριά τους. Δεν πίστευώ ούτε σε αριστερά ρεύματα, ούτε σε δεξία, ούτε σε κεντρώα, κάποιοι μας εκμεταλλεύονται σε αυτή την χρονική συγκυρία για το δικό τους όφελος και πάλι. Μας ζητάνε να βγούμε να παραπονεθούμε, το ανεκδιήγητο ΤΕΕ βγάζει ανακοινώσεις της πλάκας και παεί λέγοντας. Δεν καταλαβαίνω ΓΙΑΤΙ πρέπει να κατεβούμε στους δρόμους, άλλαξε τίποτα με την πολιτική του δρόμου; Δεν έχουμε ένα επιμελητήριο που υποτίθεται ότι προασπίζει τα συμφεροντά μας; Στην τελική αν κάπου πρέπει να διαμαρτυρηθούμε ή να πάμε να τα σπάσουμε έιναι στο ΤΕΕ. Εύστοχα διάβασα ένα σχόλιο συναδέλφου ότι τελευταία φορά που ενεργήσαμε συλλογικά και καταφέραμε κάτι ήταν το 1821. Η χώρα βάλετε, οι κοινωνικές τάξεις βάλονται και κανείς μας δεν γνωρίζει τι ξημερώνει αύριο. Αν μπορείτε διατηρήστε στάση πληρωμών και αξιοποιήστε τα χρηματά σας για ποιο άμεσες ανάγκες. Γράψτε τα παιδιά σας στο ΙΚΑ αν η συζηγό σας έχει ασφάλεια ΙΚΑ. Τι να πω, και είθε συλλογικά όλοι μαζί μακρυά απο χρώματα και αποκόματα να καταφέρουμε κάτι. Τα προβλήματα δεν τελείώνουν αλλά μάλλον τώρα αρχίζουν.
  3. Χαίρεται Για την συγκεκριμένη διάταξη δίκιο έχεις. Εγώ αναφερόμουν σε περιπτώσεις που σε κάθε διαμέρισμα αναχωρούν δυο σωλήνες, ένας κεντρικός προσαγωγής και ένας κεντρικός επιστροφών.
  4. Η λέβητες συμπύκνωσης έχουν απόδοση 109% επειδή λαμβάνουν στους υπολογισμούς τους την κατώτερη θερμογόνο δύναμη. Αν λάβεις ώς αναφορά την ανώτερη θερμογόνο δυναμη θα πέσεις στα λογικά επίπεδα. ----Συγχώνεψη---- Θα μπορούσατε να κάνετε ένα πείραμα στο σπίτι για το πως λειτουργεί αυτό το σύτημα. Πάρτε δυο ξυραφάκια, αυτά τα παλιά πλακέ, βάλτε ανάμεσα ένα μονωτικό υλικό π.χ. σπίρτα, και συνδέστε το κάθε ξυραφάκι αντίστοιχα με την φάση και τον υοδέτερο. Αφήστε μέσα σε ένα ποτήρι νερό. Το νερό θα βράσει σε πολύ λίγο χρόνο. Το συγκεκριμένο σύστημα είναι γνωστό στα σοβιετικά κράτη περίπου μισό αιώνα και ήταν η κοινή πρακτική τον φοιτητών και φαντάρων. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να έχουν βαθμό απόδοσης πάνω απο 100%. Θεωρητικά είναι εκεί κοντά. Λαμβάνοντας υπόψη την τιμή της κιλοβατόρας της ΔΕΗ είναι ασύμφορο η χρήση τέτοιου πράγματος για σκοπούς θέρμανσης.
  5. Χαίρεται, Οι μοναδικοί θερμιδομετρητές που τυγχάνει να γνωρίζω είναι αυτή σαν τα ρολόγια της υδρευσης. Η κύρια λειτουργία τους είναι να μετράνε την συνολική ογκομετρική παροχή και την θερμοκρασία του εισερχόμενου ρευστού. Ο συνδυασμός αυτών των δυο μεγεθών μας δίνει τις συνολικές θερμίδες που πέρασαν απο μέσα τους. Συνήθως είναι ηλεκτρονικής φύσεως και έχουν ένδειξη των θερμίδων. Γι' αυτό δεν κατανοώ για ποιες σχέσεις μιλάμε. Ενσωματώνει όλες τις λειτουργίες του ωρομετρητή με επίπλεον παράμετρο την θερμοκρασία, ένα σημαντικό μέγεθος στην θέρμανση. Ο τύπος με τα πέντε σημεία ή δεν ξέρει για ποιο πράγμα μιλάει ή εσκεμένα ψεύδεται. Προσωπικά δεν γνωρίζω θερμιδομετρητές που μπαίνουν κατευθείαν πάνω στα σώματα και για την ακρίβεια το θεωρώ υπερβολικό. Αν όμως σε περίπτωση ύπαρξης τέτοιων τότε η πολυκατοικία δεν έχει καμία σχέση με την ένδειξη αυτών των θερμιδομετρητών, προφανώς θα μπήκαν για προσωπικούς λόγους. Συνήθως οι θερμιδομετρητές τοποθετούνται στην κεντρική γραμμή που οδεύει στο διαμέρισμα π.χ. σαν την βάνα αυτονομίας. Το μοναδικό πλεονέκτημα των ωρομετρητών έναντι των θερμιδομετρητών είναι η σχετική απλότητα εγκατάστασης και το χαμηλό κόστος απόκτησης. Ωστόσο θα πρότεινα τους θερμιδομετρητές. Οι συνάδελφοι μηχανολόγοι προφανώς θα συμφωνούν και κατανοούν αυτήν την επιλογή. Ευχαριστώ.
  6. Αγαπητοί συνάδελφοι Επειδή τυγχάνει να είμαι γονιός ξέρω απο πρώτο χέρι τις παρακρατήσεις που κάνει η τράπεζα εθνικής. Για παράδειγμα για επιστροφές ΤΣΜΕΔΕ 50 ευρώ εγώ παίρνω 46 ευρώ καθώς τα 4 ευρώ τα παίρνουν *****. Ε ρε, τρόποι να κλεύεις τον κοσμάκη. Πήγα και άλλαξα λογαριασμό σε τράπεζα αττικής και βλέπουμε. Υ.Γ.: το μεγάλο μου παράπονο-ερώτημα είναι: γιατί υπάρχει αυτό *** το ΤΣΜΕΔΕ και τα/οι ............ που δουλεύουν εκεί; Με εκτίμηση Παρατήρηση: Συμπλήρωσε το προφίλ σου Παρατήρηση: Να εκφράζεσαι πιο κόσμια. Ευχαριστώ, petsagouris
  7. Θα σου προτεινα να μην σκορπας να λεφτα σου. Φιλική συμβουλή.
  8. Αν εννοείς τις συγκεντρώσεις CO2, CO, O2 στο καυσαέριο των ατομικών επίτοιχων λεβήτων αερίου (Φ.Α) τότε θα μπορούσα να σε βοηθήσω. Η διπλωματική μου συμπεριελάμβανε την μέτρηση σε αυτούς τους λέβητες, έχω 50 μετρήσεις - δειγματοληψίες. Το email μου είναι [email protected], στείλε μου ένα email για να σου στείλω τα δεδομένα (μετρήσεις).
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.