Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

babis_xo

Members
  • Περιεχόμενα

    43
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by babis_xo

  1. Πολύ χρήσιμο, καιρό έψαχνα κάτι τέτοιο. Ευχαριστώ πολύ!
  2. Εξαιρετική δουλειά! Σίγουρα θα έχεις κουραστεί να το ακούς, αλλά... ευχαριστούμε πολύ!!!
  3. Υποψιάζομαι ακριβώς το αντίθετο: πιθανότατα να έχει κλείσει κι αυτός βιβλία!
  4. Ασυμβίβαστο υπάρχει όταν συνδέεσαι με οποιονδήποτε έννομο τρόπο με το έργο. Όσο γι αυτά που αναφέρονται στη διάταξη, η μαγική λέξη είναι «ενδεικτικά».
  5. ^ Ο Ε.Δ. δεν χρειάζεται να παρευρίσκεται στην κατεδάφιση. Καλείται μετά από αυτήν και απλά διαπιστώνει ότι η κατεδάφιση έχει ολοκληρωθεί. Άρα, δε νομίζω ότι πειράζει εάν αργήσει και λίγο... edit: εκτός εάν εννοείς ότι έγιναν εργασίες για νέα κτίριο πάνω στα "ερείπια"... (απλά συνεχίζω τη σκέψη του terry) ...εάν ο επιβλέπων δεν συντάξει δήλωση παραίτησης και Τ.Ε. και προκειμένου η ΥΔΟΜ να προχωρήσει σε αντικατάστασή του, τότε ο ιδιοκτήτης ζητά Ε.Δ. για διαπίστωση του σταδίου εργασιών (άρθρο 6 παρ.7 του Ν.4030/11)
  6. Η Πυθία ήταν αναστατωμένη και δεν μπορούσε να απαντήσει, προσπαθεί, λέει, να ερμηνεύσει τον χρησμό του Χαρδούβελη για τον ΕΝΦΙΑ που οφείλει το μαντείο των Δελφών. Εντός αρχαιολογικού χώρου, εκτός αντικειμενικών, της χρεώσανε και κάτι αναδρομικά χαράτσια για τα τελευταία 2.500 χρόνια που λειτουργεί χωρίς άδεια, άστα... Πάντως, ο "nik" έχει δίκιο.
  7. Εάν είναι αυτοτελές κτίριο καταστημάτων, τότε... Mallον
  8. Αυτό το θεωρώ πολύ σοβαρή πρόταση. Σωστόοοοος! Εμπρός διαχειριστές, έχετε δουλειά!
  9. @Παύλο Μια χαρά το έχεις αποσαφηνίσει: Η παρ. 3α είναι ο κανόνας και η 3β η εξαίρεση, μόνο για περιπτώσεις τμηματικής θεμελίωσης. Έτσι το αντιλαμβάνομαι κι εγώ...
  10. Όσον αφορά την αμοιβή ελεγκτή κι εγώ νόμιζα πως ήταν αφορολόγητη επειδή αναφέρεται ως αποζημίωση αλλά "εν οίδα ότι ουδέν οίδα" και ο λογιστής που ρώτησα δεν έχει ιδέα. Ποιον προτείνετε να ρωτήσουμε τελικά για έγκυρη ενημέρωση; εκτός από την εφορία βέβαια... μπρρρ... (ΥΓ: ναι, έχω σκεφτεί ν' αλλάξω λογιστή...)
  11. Αφού σε κάλεσαν για έλεγχο μηχανολογικών(?) άρα μιλάμε για τουλάχιστον 150€ αφορολόγητα, τα οποία δεν υπόκεινται σε καμία εισφορά ή κράτηση υπέρ τρίτων. Μήπως να το ξανασκεφτείς EDIT: Τώρα είδα τα 400 χλμ.... Άσ'το, το ξανασκέφτηκα εγώ
  12. Σωστός! δηλ. ρευματοδότηση μετά από έκδοση Π.Ε.Κ. και αυτό για το ποια έργα υπάγονται στο νέο σύστημα: Οδηγίες ΥΠΕΚΑ 621_9-3-2012
  13. Πολύ καλή η ιδέα σου! Που να σου στείλω το λογαριασμό για τα αντικαταθλιπτικά;
  14. @KOKARADI Εφόσον στο οικόπεδό σου τηρήσεις τα υψόμετρα που προβλέπει η μελέτη σου, δεν θα μεταβληθεί το υπόγειό σου σε ισόγειο, απλά θα έχεις ένα τυφλό τοιχείο υπογείου εκεί που "κολλάς" με τον όμορο. Ειδικά εάν ο όμορος σκοπεύει να διατηρήσει - ή μήπως όχι; - το τελικό του έδαφος χαμηλότερα, υποχρεούται να εξασφαλίσει το δικό σας οικόπεδο με τοιχεία αντιστήριξης. Όμως, απ' ότι καταλαβαίνω, ο όμορος έσκαψε ~3 μ. στο κοινό όριο, χωρίς καμία εξασφάλιση και ακολούθως, εσείς σκάψατε άλλο τόσο, ήρθατε στα "ίσα" και τώρα καλουπώνετε θεμέλια... Καλό θα ήταν να συνενοηθείτε μεταξύ σας οι επιβλέποντες και να δεις τι προβλέπει και η μελέτη του γείτονα.
  15. Εσύ θα κοιτάξεις τα... του οίκου σου Δεν καταλαβαίνω τι πρόβλημα υπάρχει. Εκτός εάν εννοείς ότι έχει μεγάλο βάθος εκσκαφής και δεν έχει εξασφαλίσει τα όμορα...
  16. Τότε έτσι θα'ναι... Σόρρυ για την παραπληροφόρηση! Στο ν.4030/2011, όπως αυτός τροποποιήθηκε με το άρθρο 50 παρ.4 του ν.4178/2013: "...ισχύει για τέσσερα (4) έτη από την έκδοσή της"
  17. Ρε παιδιά μην τρελλαίνεστε, μόνο εάν πάει κάποιος για έλεγχο και πληρωθεί, μόνο τότε υποχρεούται να κάνει δήλωση @STAVION τι μάρκα τσιγάρα να σου φέρνουμε?
  18. Η ΔΕΗ θέλει Π.Ε.Κ. οπότε χρειάζεσαι ελεγκτή. Προφανώς έναν τελικό έλεγχο.
  19. @Sisyphus Εύλογη η απορία σου, δεν είναι δα και μυστικό ότι το αντικείμενο (ακόμη και αυτό του ελέγχου) σιγά-σιγά μεταφέρεται στους ιδιώτες στη βάση "λιγότερο κράτος, λιγότερα έξοδα (υποτίθεται)" και αυτό δεν αφορά μόνο τους μηχανικούς (βλ. παιδεία, υγεία, απορρίμματα κλπ. κλπ.) Το ερώτημα όμως που θα πρέπει να μας απασχολεί είναι: "ποιο θα είναι το αντικείμενο μέλλον των ελ. επαγγελμ. μηχανικών" Το πρώτο μέρος της απάντησης το έδωσες ήδη: πολύ μικρό λόγω δραματικής μείωσης της οικοδομικής δραστηριότητας. Το δεύτερο μέρος, παίζεται τώρα και είναι η πλήρης μεταβίβαση του, στους ιδιώτες μηχανικούς. Το τρίτο μέρος είναι η συγκέντρωσή του σε κάποιους λίγους, μεγάλους, εκλεκτούς (και λίγο-πολύ γνωστούς...) Υ.Γ. εγώ ήδη την έχω στήσει έξω από την εταιρεία του Μπομπολ@ έτσι ώστε να πιάσω σειρά... όταν θα αρχίσει τις προσλήψεις
  20. (συμπληρώνω τον προλαλήσαντα...) ... και η ΥΔΟΜ "ενημερώνει" (την ΕΥΕΔ). Από τη νομοθεσία δεν προκύπτει "υποχρέωση" της ΥΔΟΜ να αλλάζει την αίτηση του επιβλέποντος, αλλά έχει την διακριτική ευχέρεια να το κάνει στην δικιά της αίτηση προς την ΕΥΕΔ (αναλαμβάνοντας και την ευθύνη). Τόσο για την αίτηση όσο και για την ενημέρωση, που γίνεται επίσης με αίτηση, υπεύθυνοι είναι αποκλειστικά και μόνο οι υπογράφοντες την εκάστη μια. Επομένως, εάν έχεις διαφορετική άποψη δυστυχώς(; ) δεν μπορείς να την επιβάλλεις, όμως καλού-κακού κράτα ένα αντίγραφο της δικιάς σου αίτησης με τη σφραγίδα (αρ.πρωτ.) της ΥΔΟΜ επάνω. Αχρείαστο να'ναι... γιατί αν το χρειαστείς σημαίνει ότι ο ιδιοκτήτης θα έχει υποβάλλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου για διαφυγόντα κέρδη
  21. Το μεγαλύτερο λάθος είναι πεισθείς εσύ ότι ο εργολάβος και ο καλουπατζής είναι ανεύθυνοι... Αμ' δε! ΟΟΟΛΑ ΣΤΗ ΜΑΜΑ! Eφόσον ο εκτελών την κατασκευή την έχει... εκτελέσει στα 6μ. (κοινώς έχει κάνει μακακία -την οποία οφείλεις να αναφέρεις στο βιβλίο του έργου που τηρείται στο εργοτάξιο, με τις σχετικές υποδείξεις) και δεν την επανορθώσει ΑΜΕΣΑ, τότε βλ. άρθρο 7 παρ. 9β του ν.4030/11. Όσο για το ζήτημα ποιες αποκλίσεις θεωρούνται μικρές κλπ., άποψή μου: βάλε ένα φίλο να επαναλάβει την επίμαχη μέτρηση. Άν διαπιστώσει και αυτός την ΙΔΙΑ απόκλιση τότε προφανώς είναι μεγάλη και θα μπορεί να τη διαπιστώσει και ο ελεγκτής (μεταξύ σοβαρού και αστείου αυτό). Προσωπικά, αν και έχω αποτυπώσει μερικές δεκάδες κτίρια, ποτέ δεν μπόρεσα να επαναλάβω όλες τις μετρήσεις στον πόντο... και όποιος υποστηρίζει το αντίθετο λέει ψέμματα (διότι μετά από αποτύπωση, είτε με ταινία είτε με laser, ποτέ μα ποτέ δεν "κλείνει" το ρημαδο-σχέδιο σωστά στο AutoCAD...)
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.