Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

aias500

Members
  • Περιεχόμενα

    71
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

2.183 profile views

aias500's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

21

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα Η προσαύξηση που παρουσιάζεται αντιστοιχεί στις τιμές που ισχύουν σήμερα. Όταν γίνει η υπαγωγή το σύστημα θα λάβει υπόψη του την ημερομηνία εξόφλησης του παραβόλου(28/09/2020) και το πρόστιμο θα επανέλθει σε αυτό που αντιστοιχεί στην περίοδο που εξοφλήθηκε το παράβολο.
  2. Όσες δηλώσεις έχουν τις ως άνω προϋποθέσεις και είναι Κατηγορίας 5 μπορούν να μεταφερθούν στον Ν.4495/17 μέχρι 30.9.2020, ενώ οι δηλώσεις των άλλων Κατηγοριών μπορούν να μεταφερθούν και μετέπειτα της 30.09.2020. Οι υπόλοιπες δηλώσεις του Ν 4178/13 Κατηγορίας 5 που δεν μεταφέρονται, εάν βέβαια δεν υπάρξει νεότερη ανακοίνωση, έχω την γνώμη ότι θα πρέπει να γίνουν σε κατάσταση οριστικής υπαγωγής μέχρι την 30.9.2020, με δυνατότητα για τα δικαιολογητικά τους να ανέβουν μέχρι τις ημερομηνίες της Ανακοίνωσης
  3. Η ως άνω πρόβλεψη του Ν 4495 επέτρεπε την μεταφορά από τον Ν 4178 μόνο όσων δηλώσεων είχαν τις άνω προυποθέσεις, ενώ απέκλειε τις υπόλοιπες δηλώσεις. Δεν σχετίζεται με την πρόσφατη ανακοίνωση του ΥΠΕΝ.
  4. Ακριβώς αυτή είναι η σωστή αντιμετώπιση ενός πρόσφατου Ε9 ετών πχ 2012-2019, με τροποποιημένη την παλαιότητα κτίσματος σε πριν την 28.7.2011. Μπορεί να είναι αληθές μπορεί και όχι. Η Εγκύκλιος 2 ορίζει ότι -Σε περίπτωση υποβολής εντύπου που έχει παραληφθεί από την αρμόδια υπηρεσία, όπως προκύπτει από σχετική θεώρηση, δεν απαιτείται περαιτέρω βεβαίωση. (Σημαίνει ότι για Ε9 πριν το 2010 που υποβάλλονταν με έντυπο στις ΔΟΥ δεν χρειάζεται τίποτα να γίνει, εάν στο αντίγραφο του ιδιοκτήτη υπάρχει η θεώρηση παραλαβής από τη ΔΟΥ και υποβάλλεται ως έχει στο σύστημα. Διαφορετικά προηγείται θεώρηση από τη ΔΟΥ στο αντίγραφο του ιδιοκτήτη ότι είναι ακριβές αντίγραφο του πρωτοτύπου που βρίσκεται στη ΔΟΥ, με το ενδεχόμενο βέβαια το πρωτότυπο να έχει χαθεί και να μη μπορεί να δοθεί η θεώρηση). -μαζί με το ηλεκτρονικό έγγραφο θα πρέπει να συνυποβάλλεται και βεβαίωση της αρμόδιας φορολογικής αρχής από την οποία θα προκύπτει ο χρόνος υποβολής του και οι τυχόν τροποποιήσεις του στο σύστημα. (Σημαίνει ότι για Ε9 μετά το 2010 που υποβάλλονταν και τροποποιούνται πλέον ηλεκτρονικά πρέπει να συνυποβάλλεται και η ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ που υπάρχουν πχ την 1η Ιανουαρίου 20.. και τυπώνεται μέσα από το ΤΑΧΙS από τους ιδιοκτήτες και είναι της μορφής: Η υποβολή της δήλωσης Στοιχείων Ακινήτων (Ε9) Έτους πχ 2017 ολοκληρώθηκε επιτυχώς, για τον υπόχρεο με Α.Φ.Μ.: 000001110, με αριθμό δήλωσης 290000 και ημερομηνία υποβολής 21-07-2017. Εφόσον η τροποποίηση έγινε πχ την 21-07-2017, η Εγκύκλιος αφήνει να εννοηθεί ότι το Ε9 από μόνο του δεν μπορεί να θεωρηθεί ως αποδεικτικό παλαιότητας. Η δυνατότητα εκτύπωσης πχ του αποδεικτικού υποβολής δήλωσης Ε9 για το έτος 2016 (σε αρχείο .pdf) Αρ. δήλωσης: 250600 (Ημ/νία υποβολής: 16/05/2016) βρίσκεται μέσα στη εφαρμογή του ΤΑΧΙS σε κάθε έτος, στο κάτω μέρος, στο πεδίο των ‘’εκτυπώσεων’’) Τα υπόλοιπά είναι όπως τα γράφεις.
  5. Πράγματι ένα Ε9 του 2019 δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αποδεικτικό χρόνου κατασκευής(πχ προθήκης) και να υπερισχύει αεροφωτογραφίας του 2011 που έρχεται σε αντίθεση(δεν υπάρχει η προσθήκη).
  6. H Εγκύκλιος 2 διευκρινίζει ότι σε περίπτωση πισίνας: - δεν απαιτείται επιπρόσθετα πρόστιμο για το μηχανοστάσιο της - εάν το Εμβαδόν της καθαρής επιφάνειας της(χωρίς τα περιμετρικά τοιχία) είναι μικρότερο των 50τμ, το πρόστιμο της υπολογίζεται έχοντας επιλέξει τον Δείκτης μείωσης προστ. πισίνας ήτοι όγκος του ύδατος VΧ50ευρώ/κυβικό μέτρο Χ 0,50
  7. Δεν τίθεται θέμα να γίνει κάποια διόρθωση στο σύστημα. Το σύστημα υπολογίζει έκπτωση 10% επί του προστίμου, σύμφωνα με την ημερομηνία υπαγωγής, που προσδιορίζεται από την ημερομηνία πληρωμής του παραβόλου. Εάν η πληρωμή του παραβόλου έχει γίνει μέχρι και την ημερομηνία αυτή τότε η δήλωση δικαιούται την έκπτωση του 10% και το σύστημα την παρέχει με τον επανυπογισμό που κάνει τη δεύτερη φορά. Την πρώτη φορά το σύστημα κάνει τον υπολογισμό με τα σημερινά δεδομένα και χρειάζεται μία δεύτερη υποβολή για να υπολογισθεί το σωστό πρόστιμο(έχει γίνει σχετική επιβεβαίωση των ανωτέρω).
  8. Το θέμα είναι λυμένο(έχει γίνει επιβεβαίωση). Χρειάζεται μόνο να γίνει η υποβολή της δήλωσης στο σύστημα δύο φορές. Με την πρώτη υποβολή της δήλωσης το σύστημα ενημερώνεται για την καταβολή του τέλους υπαγωγής και του τέλους αναταπόδοσης μέχρι και την 10.05.2019. Με την δεύτερη υποβολή της δήλωσης το σύστημα έχοντας ενημερώθεί για την καταβολή του τέλους υπαγωγής και του τέλους αναταπόδοσης μέχρι και την 10.05.2019 επανυπολογίζει το πρόστιμο με την έκπτωση του 10%.
  9. Το θέμα είναι λυμένο(έχει γίνει επιβεβαίωση). Χρειάζεται μόνο να γίνει η υποβολή της δήλωσης στο σύστημα δύο φορές. Με την πρώτη υποβολή της δήλωσης το σύστημα ενημερώνεται για την καταβολή του τέλους υπαγωγής και του τέλους αναταπόδοσης μέχρι και την 10.05.2019. Με την δεύτερη υποβολή της δήλωσης το σύστημα έχοντας ενημερώθεί για την καταβολή του τέλους υπαγωγής και του τέλους αναταπόδοσης μέχρι και την 10.05.2019 υπολογίζει το πρόστιμο με την έκπτωση του 10%.
  10. Εάν υπάρχει λάθος μπορεί να διορθωθεί σε περιβάλλον 4495, όπως μπορούν να γίνουν οι όποιες αλλαγές σε περιβάλλον 4178, πριν την μεταφορά. Όπως αναφέρει και το ενημερωτικό του ΤΕΕ σε περίπτωση μεταφοράς η δήλωση του ν. 4178/13 θα είναι πλέον απενεργοποιημένη χωρίς δυνατότητα υποβολής οποιουδήποτε αιτήματος. Το κυριότερο είναι ότι εάν γίνει εισαγωγή του αιτήματος δεν υπάρχει τρόπος επιστροφής στον 4178, στην περίπτωση που κάποιος αλλάξει γνώμη.
  11. Πράγματι η χρήση των POS επιβαρύνει με πρόσθετο κόστος τις συναλλαγές. Η αίτηση πάντως για POS σε Τράπεζα επέτρεπε το άνοιγμα νέου επαγγελματικού λογαριασμού, ειδικά αν δεν υπήρχε κανένας λογαριασμός στην τράπεζα αυτή.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.