Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

marioskal

Members
  • Περιεχόμενα

    17
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by marioskal

  1. Δεν γινεται...Μιλάμε οτι έχει λαμαρίνα αμιάντου με ελαφρα κατασκευή στέγης.. αν είχε πλάκα απο Ο/Σ δεν νομιζω να την είχαν τόσα χρόνια ως αποθήκη.
  2. Καλημέρα συνάδελφοι! Σε γήπεδο εκτός οικισμού μη άρτιο και μή οικοδομήσιμο στο οποίο είχε ανεγερθεί ισόγεια κατοικία με άδεια χωροφυλακής έχει κατασκευαστεί και υφίσταται προ του 1976 αυθαίρετη ισόγεια αποθήκη με οροφή από λαμαρίνα στην οποία ο ιδιοκτήτης θέλει να γίνει αντικατάσταση της στέγης με πλάκα απο οπλισμένο σκυρόδεμα και να γίνει αλλαγή χρήσης απο αποθήκη σε κατοικία. έχοντας υπόψη την παράγραφο 5 και 9 του άρθρου 107 του Ν.4495 ρωτάω αν θα μπορούσε να γίνει όλο αυτό καθώς τίθεται θέμα σχετικά με την αρτιοτητα και οικοδομησιμότητα του γηπέδου..Γνωριζει κανεις? Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  3. Καλημέρα συνάδελφοι ! Μου έχει προκύψει μια πολύ ιδιαίτερη περίπτωση και δεν ξέρω πως να την χειριστώ..κάθε βοήθεια και άποψη καλοδεχούμενη , ευχαριστώ εκ των προτέρων! Σε οικόπεδο εντός οικισμού στο οποίο είχε γίνει συμβολαιογραφική πράξη σύστασης κάθετων ιδιοκτησιών εκδόθηκε ,κατόπιν αγοράς (τον Ιούνιο του 1981) μιας εκ των καθέτων, οικοδομική άδεια τον Ιούλιο του 1981 για την ανέγερση μιας διώροφης οικοδομής κατοικίες. Στην παραπάνω οικοδομική άδεια έγινε χρήση στο διάγραμμα κάλυψης των όρων δόμησης και κάλυψης του ενιαίου οικοπέδου και όχι της καθέτου με τα αναλογούντα σε αυτήν ποσοστά δόμησης –κάλυψης σύμφωνα με το ποσοστό συνιδιοκτησίας της στο ενιαίο οικόπεδο καθώς στο διάγραμμα κάλυψης εμφαινόταν σαν ενιαίο οικόπεδο χώρις να γίνεται αναφορά στην σύσταση καθέτων. Έπειτα από κάποια χρόνια ο τότε ιδιοκτήτης προέβη σε μερικώτερη σύσταση της καθέτου αυτής σε νέες οριζόντιες και κάθετες ιδιοκτησίες. Σήμερα ο νέος ιδιοκτήτης της μίας εκ των δύο οριζοντίων ιδιοκτησιών (Ά Όροφος της διώροφης οικοδομής για την οποία εκδόθηκε η οικοδ. άδεια) θέλει να τακτοποιήσει αυθαιρεσίες που υπάρχουν εντός της οριζόντιας καθώς και την αυθαίρετη μετακίνηση που έχει η οικοδομή. Να προσθέσω ότι η άδεια δεν έχει ανακληθεί ούτε έχει γίνει κάποιας μορφής διεκδίκησης (δικαστική αγωγή κλπ.) από τους ιδιοκτήτες των υπόλοιπων κάθετων ιδιοκτησιών από τις οποίες έγινε απομείωση της επιτρεπόμενης δόμησης και κάλυψης. Εγω να θεωρήσω ότι η άδεια ισχύει και είναι νόμιμη ή όχι ; Αν ναι με ποιους όρους δόμησης και κάλυψης θα συγκρίνω τις αυθαίρετες κατασκευές προκειμένου να εξετάσω αν θα ενταχθούν στην Κατηγορία 4 ή 5 αλλα και για τον υπολογισμό των συντελεστών τετραγωνιδίων της παραγράφου 1 του Άρθρου 100 όπως αναφέρει η παράγραφος 2 του άρθρου 100 για τις περιπτώσεις συγκυριότητας ;
  4. Καλημέρα συνάδελφοι. Υπάρχει κάποιος ο οποίος έχει το έγγραφο της Εγκ-57161/13/02 Εγκ-13/02 και να μπορεί να μου το στείλει . Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  5. Καλησπέρα! Προσπαθώ να βρώ κάποια διάταξη που να λέει πόση πρέπει να είναι η απόσταση ενος εξωτερικού τοίχου του κτιρίου απο τα όρια με όμορο οικόπεδο ώστε να επιτρέπεται η διάνοιξη ανοιγμάτων σε αυτό τον τοίχο. Αν γνωρίζει κάποιος και μπορεί να βοηθήσει θα το εκτιμούσα πολύ.. έχω σοβαρό πρόβλημα με την υπηρεσία νεωτέρων μνημείων που θέλει να προβεί ο ιδιοκτητής σε διάνοιξη σφραγισμένων ανοιγμάτων που βρίσκονται πολύ κοντα σε όρια με όμορο οικόπεδο.. Έχεις δημοσιεύσει 5 φορές σε 5 διαφορετικές θέσεις το ίδιο ερώτημα, κάτι που απαγορεύεται από τους κανόνες συμμετοχής. Λαμβάνεις προειδοποιητική ποινή 2 βαθμών για παραβίαση κανόνων. Oι υπόλοιπες δημοσιεύσεις σου έχουν διαγραφεί. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ. Pavlos 33
  6. Καλημέρα! Θα μπορούσατε αν έχετε την καλοσύνη να ανεβάσετε το έγγραφο αυτο;
  7. Συναδελφοι καλησπέρα έχω σκοπο να αγοράσω το Scanner Canon imagePROGRAF L24e προκειμένου να σαρώσω ενα σχετικά μεγάλο αρχείο απο διαφάνειες καθώς και plotter μιας και το προηγουμενο που είχα ενα canon ipf605 εβγαλε προβλημα στη πλακέτα όπως μου είπε ο τεχνικος της intersys και είναι ασυμφορο να επισκευαστεί. Είμαι ανάμεσα στο HP Desingnjet T520 24'' και στο Canon imagePROGRAF IPF670 24''. Ερώτηση 1η : Απο προσωπική εμπειρία τι γνωμη έχετε και αν έχει προκύψει καποιο προβλημα. Ερώτηση 2η : Έχει κάποιος προσωπική εμπειρια απο το συγκεκριμένο scanner ή το L36 καθώς και αν λειτουργεί αυτόνομα χωρίς δηλαδή την ύπαρξη κάποιου canon plotter ; Ευχαριστώ!
  8. Συνάδελφοι καλησπέρα είμαι νέος στο επάγγελμα θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κανεις για το αν έχει καταργηθεί η εισφορά υπέρ ΤΕΕ που βγαίνει απο την εντολή πληρωμής του συστήματος αμοιβών του ΤΕΕ σχετικά με δήλωση αυθαιρέτων. Σήμερα το πρωί πήγα στην Εθνική και ο υπάλληλος προς εκπληξή μου βλέπω να μου έχει περάσει στην απόδειξη πληρωμής μόνο το ποσό της συμφωνηθείσας αμοιβής και το Φ.Π.Α. του λέω δεν έχεις περάσει την εισφορά υπέρ ΤΕΕ και μου απαντά : οι υπόλποιποι συνάδελφοι στο νησί δεν πληρώνουν αυτη την εισφορά πληρώνουν μονο την αμοιβή και το Φ.Π.Α. ...Γνωρίζει κανεις κάτι; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  9. Καλησπέρα καλή χρόνια με υγεία σε όλους τους συναδέλφους ! Γνωρίζει κανείς αν έχουν αναρτηθεί οι περιβόητες αεροφωτογραφίες προ τις 28/7/2011 ? Ευχαριστώ εκ των προτέρων .
  10. Καλησπέρα καλή χρόνια με υγεία σε όλους τους συναδέλφους ! Γνωρίζει κανείς αν έχουν αναρτηθεί οι περιβόητες αεροφωτογραφίες προ τις 28/7/2011 ? Ευχαριστώ εκ των προτέρων .
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.