Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

antonisl

Members
  • Περιεχόμενα

    34
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

antonisl's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Γειά σου μήπως έχεις κάποιο λινκ με παλιό firmware του ipf750 για κατέβασμα ή αν το έχεις στον ΗΥ το email μου ειναι [email protected]?ευχαριστώ!

  2. Καλήμερα panosf η μόνη περίπτωση να γλυτώσει κάποιος από το μπλοκάρισμα της κεφαλής στους canon είναι να καταφέρει downgrade στο λογισμικό του ploter. Αφού κάνεις την υποβάθμιση λογισμικού αγοράζεις μια καινούργια και την έχεις για ΠΑΝΤΑ ... μέχρι να λιώσει πιστέψτε με θα τυπώνει. Έχω πληρώσει 4 κεφαλές μέχρι να μάθω.
  3. Η άδεια έχει λήξει και είχε βγει με τον προηγούμενο ΓΟΚ. Άρα δεν μιλάμε για ενημέρωση ή αναθεώρηση της παλιάς αλλά για νέα άδεια αν τελικά γίνεται αυτό που θέλει. Η άδεια έχει εκδοθεί σε γήπεδο κατά παρέκκλιση άρτιο ως εντός ζώνης οικισμού. Συγγνώμη για το μπέρδεμα έπρεπε να τα γράψω από την αρχή. Ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση.
  4. Ειναι πραγματικα απίστευτο πως μπορούν κάποιοι να ανακατεύουν όλο τον κόσμο και να κανουν τη ζωή όλων δύσκολη, για τα μικροσυμφέροντα τους. Τσακώνονται οι βροντακιδες με τους φουρτουνακιδες και ασχολείται μαζί τους το ΣτΕ. Ειναι τεράστια η Δημοκρατία, όλα τα χωράει.
  5. Συνάδελφοι μια βοήθεια παρακαλώ, όποιος γνωρίζει. Έχω κτίριο υπεραγοράς με οικοδομική άδεια προ ΝΟΚ. Έχει πάρει παρέκκλιση (λόγο υπεραγοράς) για παραπάνω κάλυψη την οποία και έχει εξαντλήσει. Ο ιδιοκτήτης ζητά να κατασκευάσει γκαράζ εκτός περιγράμματος του κτιρίου και κάτω από την στάθμη του εδάφους (ένα μέτρο και περισσότερο). Έχει αυτή τη δυνατότητα;
  6. Συνάδελφοι έχω την εξής απορία: Σε αγροτεμάχιο εκτός σχεδίου έχει ολοκληρωθεί ισόγειο κτίριο του οποίου η άδεια είναι σε ισχύ. Το κτίριο έχει κατασκευαστεί σε θέση που επιτρέπετε κατά ΓΟΚ, αλλά είναι διαφορετική απο την προβλεπόμενη της άδειας. Τα επίπεδα του ισόγειου κτιρίου ήταν δύο με διαφορά 50 cm. Αυτά τα επίπεδα έχουν κατασκευαστεί ακριβός ανάποδα από τα προβλεπόμενα (αυτό που ήταν χαμηλότερα έγινε ψιλότερα και αυτό που ήταν ψιλότερα χαμηλότερα) με την ίδια διαφορά (50 cm). Κάτω από την προβλεπόμενη υπαίθρια βεράντα κατασκευάστηκε μη προβλεπόμενη μικρή αποθήκη ή οποία γίνετε να νομιμοποιηθεί. Η ερώτηση μου είναι πως δηλώνοντα αυτές οι αυθαιρεσίες (αναλυτικά αλλά πως; ) και πως θα ηλεκτροδοτηθεί ολόκληρο το κτίριο και όχι μόνο η αποθήκη, αφού λογικά η βεβαίωση του ΤΕΕ θα αναφέρει στα τετραγωνικά μόνο αυτή. Σημειωτέον ότι ο ιδιοκτήτης δεν θέλει να κάνει αναθεώρηση και να τελειώνουμε. Θέλει να το ταχτοποιήσει ή να βγάλει άδεια μέσα στην τριετία, το ρεύμα το θέλει σήμερα όμως.
  7. Καλησπέρα συνάδελφοι. Μια ερώτηση θέλω να κάνω: Ισχύει ότι δεν απαιτείτε Π.Ε.Α. σε κτίρια μικρότερα των 50 τετραγωνικών μέτρων προκειμένου να γίνει συμβολαιογραφική πράξη; Ίσως φανεί γελοία η ερώτηση αλλά με τόσα πράγματα που αλλάζουν, φοβάμαι μήπως έχει βγει καμία εγκύκλιος και δεν την έχω δει. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων. ikaros13 Απαντήθηκε με PM από ikaros13 Οχι δεν απαιτείται ΠΕΑ για κτίρια μικρότερα από 50 τ.μ..... Σου στέλνω τις διευκρινιστικές προς συμβολαιογράφους για το εν λόγω θέμα....Πρόσεξε ιδιαίτερα στη σελίδα 2 το β και γ. http://portal.tee.gr...olaiografoi.pdf
  8. Φυσικά συνάδελφοι «μόνο για τα εκτός σχεδίου στα νησιά (εκτός Κρήτης& Εύβοιας) αναφέρεται, η τροπολογία...» αυτή είναι και η δική μου γνώμη…. Η ερώτηση ποιους αφορά άραγε; είναι σχεδόν ρητορική. Δεν σας φαίνετε λίγο περίεργο το γεγονός ότι κάνουν πρόβλεψη για «περιφερειακή ενότητα» στην οποία δεν έχει καθοριστεί τιμή ζώνης; Δεν είναι σαν να έχουν ζωγραφίσει κάποιες λίγες μεμονωμένες περιπτώσεις ακινήτων - ανθρώπων; Πέρα από αυτό έχει καταλάβει κάποιος γιατί τη μια αναφέρονται σε «αξίας των κτισμάτων» και την άλλη σε «υπολογισμό των προστίμων» ;
  9. Οι συνάδελφοι απάντησαν, και από τον τρόπο της απάντησης αντιλαμβάνομαι ότι έκανα λάθος και δεύτερον αυτό δεν σηκώνει κουβέντα, αρα συνάδελφε apostolosg της πολυκατοικίας.
  10. Επειδή αλλού γραφεί αξία κτισμάτων και αλλού προστίμων,αν συμφωνείτε βέβαια ότι το τελικό κείμενο είναι αυτό, μπορεί κάποιος να μου πει αν έγινε εκ παραδρομής η όντος περιλαμβάνει στα μουλωχτά και φορολογική αλλαγή η παράγραφος; Και κάτι άλλο υπάρχει περιφερειακή ενότητα στην Ελλάδα που δεν έχει καθόλου αντικειμενικές; Ποιους αφορά άραγε; 7.α. Για τα ακίνητα τα ευρισκόμενα στην ηπειρωτική Ελλάδα και στα νησιά Κρήτη και Εύβοια, στην περίπτωση που δεν έχει καθοριστεί τιμή ζώνης σύμφωνα με το σύστημα των αντικειμενικών αξιών του Υπουργείου Οικονομικών στην περιοχή του ακινήτου, για τον υπολογισμό της αξίας των κτισμάτων λαμβάνεται υπόψη η ελάχιστη τιμή ζώνης που ισχύει στην τοπική ή δημοτική κοινότητα, όπου βρίσκεται το ακίνητο και εάν δεν έχει καθοριστεί σε αυτή, η ελάχιστη τιμή ζώνης που ισχύει στην περιφερειακή ενότητα, όπου βρίσκεται το ακίνητο. Ειδικά δε για τα ακίνητα του προηγούμενου εδαφίου που βρίσκονται σε περιοχές εκτός σχεδίου πόλεως και εκτός ορίων οικισμού, που δεν έχει καθοριστεί τιμή ζώνης, σύμφωνα με το σύστημα αντικειμενικών αξιών του Υπουργείου Οικονομικών, για τον υπολογισμό των προστίμων λαμβάνεται υπόψη η ελάχιστη τιμή ζώνης που ισχύει στην περιφερειακή ενότητα, εφόσον στην οικεία δημοτική κοινότητα του ακινήτου η μέγιστη τιμή ζώνης δεν υπερβαίνει τα 2.200 ευρώ. β. Για τα υπόλοιπα ακίνητα της Επικράτειας, στην περίπτωση που δεν έχει καθοριστεί τιμή ζώνης, σύμφωνα με το σύστημα των αντικειμενικών αξιών του Υπουργείου Οικονομικών στην περιοχή του ακινήτου, για τον υπολογισμό της αξίας των κτισμάτων λαμβάνεται υπόψη η ελάχιστη τιμή ζώνης που ισχύει στην τοπική ή δημοτική κοινότητα, όπου βρίσκεται το ακίνητο και εάν δεν έχει καθοριστεί σε αυτή, η ελάχιστη τιμή ζώνης που ισχύει στο δήμο και εάν δεν έχει καθοριστεί σε αυτόν, η ελάχιστη τιμή ζώνης που ισχύει στην περιφερειακή ενότητα, όπου βρίσκεται το ακίνητο. Ειδικά δε για τα ακίνητα του προηγούμενου εδαφίου που βρίσκονται σε περιοχές εκτός σχεδίου πόλεως και εκτός ορίων οικισμού, που δεν έχει καθοριστεί τιμή ζώνης, σύμφωνα με το σύστημα αντικειμενικών αξιών του Υπουργείου Οικονομικών , για τον υπολογισμό των προστίμων λαμβάνεται υπόψη η ελάχιστη τιμή ζώνης που ισχύει στον Δήμο και εάν δεν έχει καθοριστεί σε αυτόν, η ελάχιστη τιμή ζώνης που ισχύει στην περιφερειακή ενότητα, εφόσον στην οικεία τοπική ή δημοτική κοινότητα η μέγιστη τιμή ζώνης δεν υπερβαίνει τα 2.000 ευρώ Σε περίπτωση που δεν έχει καθοριστεί τιμή ζώνης στην περιφερειακή ενότητα, όπου βρίσκεται το ακίνητο για τον υπολογισμό της αξίας των κτισμάτων λαμβάνεται υπόψη η μέση τιμή ζώνης που ισχύει στην περιφέ ρεια .
  11. Λογικά με βάση το ποσοστό της δόμησης που δικαιούται από την σύσταση ο ιδιοκτήτης του, πιο απλά του διαμερίσματος.
  12. Η γνώμη μου ταυτίζετε με την δική σου όσο αναφορά το άρθρο και σε ευχαριστώ για το link, αν και στο τέλος πρέπει να προσθέσουμε : 7.α. Για τα ακίνητα ……………………………… δεν υπερβαίνει τα 2.200 ευρώ. β. Για τα υπόλοιπα ακίνητα ………………… δεν υπερβαίνει τα 2.000 ευρώ. Σε περίπτωση που δεν έχει καθοριστεί τιμή ζώνης στην περιφερειακή ενότητα, όπου βρίσκεται το ακίνητο για τον υπολογισμό της αξίας των κτισμάτων λαμβάνεται υπόψη η μέση τιμή ζώνης που ισχύει στην περιφέρεια Δηλαδή έχουμε περίπτωση α περίπτωση β και γενική περίπτωση. Όσο αναφορά αυτό που λες: «Σε διαφορετική περίπτωση πρέπει να βιαστούμε, να τελειώσουμε τις υποθέσεις εκτός σχεδίου που έχουμε σε εκκρεμότητα, γιατί σε πάρα πολλές περιπτώσεις εκτός σχεδίου αυθαιρέτων, το πρόστιμο θα αυξηθεί κατά πολύ» Το ακριβός εννοείς,
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.