Μετάβαση στο περιεχόμενο

JafalcosEng

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

JafalcosEng's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Τι εννοείς Ioannis? Θα μπορούσες να προσθέσεις κάτι. Υπάρχουν πολλοί λόγοι (θεωρητικά) αλλά αυτοί βασίζονται στην λογική. Οι αποφάσεις που παίρνονται όμως συνήθως έχουν ώς βάση το συμφέρον. ..και φυσικά υπάρχουν και οι παράμετροι, ποιοι θα πάρουν επαγγ. δικαιώματα, όλοι? παλιοί? καινούργιοι? πότε? και με ποια κριτήρια. Δεν περιμένω απάντηση αντίστοιχα φυσικά, απλά ήθελα να διαβάσω το σκεπτικό σου.
  2. Επειδή μου έστειλαν αρκετά παιδιά pm, θα γράψω κάποια γενικά εδώ και θα προσπαθήσω να απαντήσω και ξεχωριστά στον καθένα με pm. Σχετικά με τις διαδικασίες των αιτήσεων. ______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ Για UK είναι πιο απλουστευμένα τα πράγματα και ουσιαστικά δεν έχουν deadline με τις αιτήσεις. Αλλα θεωρώ σημαντικό να στέλνεις νωρίς αίτηση, άσχετα που συνήθως αναφέρουν πως δεν είναι First come, First Served οι θέσεις. Πτυχίο Αναλυτική Diploma Supplement CV Cover Letter Passport IELTS Για συστατικές στέλνεις το mail (Επαγγελματικό ή/και ακαδημαϊκό-να μην είναι gmail, yahoo κλπ) του καθηγητή και στέλνουν φόρμα τα πανεπιστήμια σε αυτούς. Ελληνικά + Μεταφρασμένα-Eπικυρωμένα -> Σκαναρισμένα και upload μετά στις φόρμες του site του κάθε πανεπιστημίου-προγράμματος. _______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ Για TUM όλα τα παραπάνω Περασμένα στην online φόρμα του TUM + Συστατικές σε σφραγιστούς φακέλους (είτε τους βάζετε στον φάκελο σας με τα υπόλοιπα έγγραφα είτε τα στέλνουν μόνοι τους οι καθηγητές-εργοδότες) + Απολυτήριο Λυκείου + Εργασία που είχα κάνει στον Περιβαλλοντικό Σχεδιασμό στην Σχολή + Ευρωπαϊκή κάρτα Ασφάλισης από ΙΚΑ. (ΓΙα Γερμανία πρέπει να είσαι ασφαλισμένος πριν πάς, δλδ απο την χώρα σου. Οι Διπλωματούχοι είστε έτσι κ αλλιώς είστε στο ΤΣΜΕΔΕ οπότε δεν έχετε πρόβλημα.) [Επικυρωμένα-Μεταφρασμένα(στα Αγγλικά)-Φωτοτυπίες εννοείται-ΟΧΙ πρωτότυπα] Δηλαδή και ηλεκτρονικά και ταχυδρομικά τα έντυπα. Όλα τα έγγραφα σε φάκελο και αποστολή με ταχυδρομείο στην διεύθυνση που υποδεικνύουν. Μέχρι πρόπερσι ίσως και πέρυσι δεν θυμάμαι ακριβώς δεν έκανες online αίτηση στο TUM αυτό άλλαξε τώρα. Επίσης να αναφέρω κάτι με το deadline, αναφέρει στο site πως είναι 1 Jan - 31 May . Υπάρχουν όμως 2 περίοδοι που εξετάζουν αιτήσεις, αυτές που παραλαμβάνουν μέχρι 15 Μαρτίου και σου απαντάν μέχρι τέλη Μαρτίου και αυτές που έρχονται μετά τις 15 Μαρτίου και οι επιλογές γίνονται μετά τις 31 Μαϊου. Οπότε και πάλι όσο πιο νωρίς τόσο καλύτερα να γίνονται οι αιτήσεις. Επίσης όπως μου ανέφεραν σε pm και είδα και στο Ιντερνετ, πλέον βάλαν και interview ή writen exam για να σε πάρουν. Εμένα δεν με ειδοποίησαν για κανένα interview. Εγώ Δεκέμβριο που έβλεπα το site του TUM ( το Site έχει αλλάξει ) δεν τα ανέφερε αυτά. Ιανουάριο είχα ήδη στείλει τα έγγραφα. Το θέμα είναι να βοηθηθούν όσοι είναι σε αντίστοιχη αναζήτηση. Αλλά πάντα στα WebSite των προγραμμάτων που σας ενδιαφέρει έχουν οδηγίες αναλυτικά. Τα παραπάνω αφορούν τα διαδικαστικά, αν και το τόπικ το άνοιξα, αφορούσε για εντυπώσεις και εμπειρίες στην εργασιακή-ακαδημαϊκή ζωή στις αντίστοιχες χώρες. Μεγάλο βγήκε το κείμενο. Ελπίζω να μην κούρασε.
  3. OK, παρεξήγηση, όταν έγραψες "Newcastle παίρνει μόνο με CV" στην προηγούμενη σελίδα , θεώρησα ότι εννοείς χωρίς να δείξεις πτυχία-βαθμούς-αγγλικά κλπ πρακτικά εννοούσες όλα τα υπόλοιπα χωρίς συστατικές. Αυτό που αναφέρεις μάλλον ισχύει εν μέρει, Στην δική μου περίπτωση 1 βδομάδα περίπου μετά το uncoditional offer μου είπε καθηγητής και εργοδότης πως πήραν mail από το Uni για τις συστατικές. Τώρα για ποιόν λόγο έχουν αυτήν την πολιτική και ζητάν μετά το offer δεν γνωρίζω. Επίσης ας παραμείνουμε στο τόπικ "Γερμανια vs UK", Εμπειρίες-Θετικά-Αρνητικά κλπ ωστόσο @εργοτέλη πές μας και για Δανία εδω πέρα. Πολλοί θα βρούν χρήσιμες τις πληροφορίες.
  4. 7.29 βαθμό πτυχίου. Αλλά είχα 9 στην Περιβαλλοντική Τεχνική και επίσης καλούς βαθμούς σε όλα τα Μαθηματικά και Φυσικές. Γλώσσα IELTS Overall 6.5 και κανένα κάτω απο 5.5 ζητάνε. Στα οποία είχα L7.0 R7.0 W6.0 και S6.5 Θεωρώ όμως οτι με δέχτηκαν λόγω εμπειρίας και καλής συστατικής. (x2) Είχα πολύ καλή συστατική από δουλειά, - δημόσια έργα είχαμε μόνο στο γραφείο (έργα υποδομών κυρίως και κάποιες πλατείες-πάρκα). και άλλη μία από τον καθηγητή Περιβαλλοντικής της σχολής. Στην οποία δεν ξέρω τι έχει γράψει ο καθηγητής. Άλλο ένα + ήταν ότι έκανα αίτηση Ιανουάριο 2013 το οποίο θεωρείται νωρίς, μου απάντησαν γρήγορα μέσα σε 3 μέρες. Αυτό δε νομίζω ότι ισχύει, πως μπορεί να γνωρίζει κάποιος πως αποφασίζει το συμβούλιο που είναι υπεύθυνο για να αποφασίσει? για να κάνεις αίτηση, ζητάει να κάνεις upload: -Πτυχίο -Αναλυτική -Diploma supplement -CV -Motivation Letter -IELTS Για τις συστατικές δίνεις email και επικοινωνεί το Newcastle μετά. ( Τα ίδια έκανε και ένας συνάδελφος μου σε άλλο πρόγραμμα του ίδιου πανεπιστημίου ..και από του οποίου το PC γράφω-άχρηστη πληροφορία του πόστ )
  5. Το επιστήμονας είναι κάπως υποκειμενικό δεν είμαι σίγουρος οτι καταλαβαίνω απόλυτα τι εννοείς. Δλδ στην Γερμανία σε θέλουν με προσωπικότητα και στην Αγγλία όχι.? στο Imperial ΘΑ έχεις προσωπικότητα και αλλου UK όχι? Εκτός αν το αναφέρεις μόνο για το reputation. Στην εργασία σε όποια χώρα και να είσαι πάντα θέλουν σε μίνιμουμ χρόνο την μέγιστη παραγωγή. Πάντως ακαδημαική καριέρα δεν με ενδιαφέρει και ίσως δεν θα μπορούσα να κάνω (έρευνα-καθηγητιλίκη κλπ) , το βλέπω ρεαλιστικά για τον εαυτό μου. Ο καθένας πρέπει να ξέρει την θέση του Επίσης έχω ξεφύγει και σε ηλικία, ~27 χρονων . Συνήθισα στην δουλειά κατα κάποιο τρόπο. Ακόμα, θεωρώ αυτην "έλξη" των Ελλήνων για τα καλά πανεπιστήμια στο εξωτερικό ουτοπική ως ένα σημείο. Επίσης μπορεί κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα να είναι πολύ καλύτερο σε κάποιο Uni με χαμηλότερο reputation. Αλλα αυτό είναι προσωπική άποψη και ίσως για άλλο τόπικ. _ ..και όπως και στην Ελλάδα έτσι και στο εξωτερικό, η εμπειρία συχνά υπερνικάει τις σπουδές σε μια ενδεχόμενη θέση. Αυτά πολύ θεωρητικά όλα βέβαια αφου δεν έχω ζήσει παρα μόνο την Ελληνική πραγματικότητα. απο την άλλη έχεις κάνει και στις 2 χώρες και παίρνω σοβαρά υπόψιν αυτά που γράφεις.
  6. Ναι έχει μαθήματα Γλώσσας 1 ή 2 φορές την βδομάδα, μέσα στο Πανεπιστήμιο.
  7. Χαιρετώ το φόρουμ. καινούργιος λοιπόν, με οδήγησε εδώ πιο έμπειρος συνάδελφος. Απόφοιτος απο τμήμα Πολιτκών Έργων Υποδομής. Έχω ολοκληρώσει στρατό και έχω δουλέψει και μια ~3ετία περίπου στην Ελλάδα. Τελευταίο χρόνο δεν δουλεύω. Έκανα αιτήσεις για MSc και με δέχτηκαν σε Southampton, Newcastle και TUMünchen και τα 3 είναι παραπλήσια προγράμματα, ~Environmental Engineering. ___________________ Μόναχο -> 2 χρόνια, Αγγλόφωνο, και ελάχιστα Δίδακτρα/εξάμηνο φτηνή εστία ___________________ UK -> 1 χρόνος -6,000 Λίρες -καθημερινά εξοδα+νοίκι στο UK > Γερμανία Το πρόγραμμα είναι ενδιαφέρον σε όλα τα ιδρύματα και δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο. Ο στόχος είναι η εργασία εξωτερικό μετά την αποφοίτηση. Γερμανικά δεν γνωρίζω, θα πρέπει να τα μάθω σε πολυ καλό επίπεδο αν θέλω να εργαστώ Γερμανία. Αν είναι να ψάχνω εργασία μετα την Γερμανία σε Αγγλόφωνες χώρες, θα ήταν καλύτερα να πάω απο την αρχή UK. Τι λέτε πάνω σε αυτό? Οποιαδήποτε άποψη ή εμπειρία θα ήταν ευπρόσδεκτη.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.