Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

B23TZ

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Εταιρία Λογισμικού

B23TZ's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Collaborator Rare

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ομολογώ ότι με κατατοπίσατε σε μεγάλο βαθμό... Παρολαυτά ακόμη μου διαφεύγει κάτι το οποίο προσπαθώ να κατανοήσω.. Απο πού θα λάβω γνώση αν έχει γίνει η απαλλοτρίωση και πώς γίνεται πρακτικά αυτή η διαδικασία? Προσπαθώ να βγάλω άκρη απο το σχετικό άρθρο ν. 2971/2001 "άρθρο 7 ... 2. Εμπράγματα δικαιώματα ιδιωτών, επί ακινήτων της παραλίας, απαλλοτριώνονται λόγω δημόσιας ωφέλειας με και από τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της απόφασης του Υπουργού Οικονομικών, που επικυρώνει την έκθεση και το διάγραμμα του αιγιαλού και παραλίας κατά την παράγραφο 5 του άρθρου 5, χωρίς να απαιτείται άλλη πρόσθετη διαδικασία για την κήρυξη της απαλλοτρίωσης. Τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.) παραχωρούν χωρίς αντάλλαγμα στο Δημόσιο τα εμπράγματα δικαιώματά τους επί ακινήτων που βρίσκονται στην παραλία. 3. Για την παραλία εφαρμόζονται οι διατάξεις περί απαλλοτριώσεων λόγω ρυμοτομίας. Αρμόδια υπηρεσία για την περαιτέρω διαδικασία είναι το Πολεοδομικό Γραφείο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Δήμοι και κοινότητες, που ωφελούνται από τη δημιουργία της παραλίας, δύνανται να συνεισφέρουν στην αποζημίωση για την αναγκαστική απαλλοτρίωση των ακινήτων, που καταλαμβάνει η παραλία, κατά τα οριζόμενα με προεδρικά διατάγματα, που εκδίδονται κατόπιν πρότασης του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημόσιων Έργων ειδικά για κάθε περίπτωση." Έχω στα χέρια μου μόνο το τοπογραφικό με την ανωτέρω περιγραφή και το ΦΕΚ δημοσίευσης ορισμού αιγιαλού και παραλίας, το οποίο αναγράφεται στο τοπογραφικό .... Σας ευχαριστώ πολύ!
  2. Καλησπέρα σας! Θα ήθελα τη βοήθεια και τη γνώση σας στο εξής : Σε τοπογραφικό διάγραμμα απεικονίζεται οικόπεδο ολικού εμβαδού 2.878,40 τμ, απο το οποίο τμήμα οικοπέδου εμβαδού 297,34 τμ αναφέρεται ως τμήμα οικοπέδου εντός ζώνης παραλίας και απομένει άρτιο και οικοδομήσιμο οικόπεδο εμβαδού 2581,06 τμ. Το τμήμα του οικοπέδου εντός ζώνης παραλίας, αποτελεί ιδιοκτησία του κυρίου του όλου ακινήτου? Φορολογείται και μεταβιβάζεται κανονικά?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.