Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

vagelis_bl

Members
  • Περιεχόμενα

    21
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by vagelis_bl

  1. Και ποια περίπτωση διαλέγουμε στο σύστημα συνάδελφε; Την πρώτη που στην ουσία λέει ότι δεν υπάρχουν αυθαιρεσίες? Δεν πιστεύω την τρίτη που λέει ότι δεν έχει κτίσμα ούτε τη δεύτερη που αναφέρεται στις εξαιρέσεις....
  2. Σε οικόπεδο εντός οικισμού και σε κτίσμα προ του '55 (δεν υπάρχει ο.α.) που χρησιμοποιούνταν για αποθήκη 65τ.μ. (αποδεικνύεται από συμβόλαια) σήμερα χρησιμοποιείται ως κατοικία με την αλλαγή της χρήσης να πραγματοποιείται το 1981. Τι αντιμετώπιση θεωρείται ότι θέλει? Ισχύει ότι για αλλαγές χρήσεις προ του ΓΟΚ '85 δεν χρειάζεται υπαγώγη στο Ν. 4178/2013?
  3. Συναδέλφοι για να ακονίσουμε λίγο τα μυαλά μας σας δίνω τα παρακάτω θέμα: Υπόγειος χώρος κατασκευασμένος το 1979 με ύψος 3,00μ. στα συμβόλαια ξεχωριστή οριζόντια ιδιοκτησία, από το 1981 λειτουργεί ως χώρος συνάθροισης κοινού, κανονικά με άδειες ώσπου το 2004 κλείνει καθόσον η πολεοδομία μετά από καταγγελιά δίνει έγγραφο που λέει ότι βάσει αδείας δεν έχει υπολογιστεί στον Σ.Δ. οπότε και δεν μπορεί να θεωρείται χώρος κυρίας χρήσης οπότε δεν μπορεί να λειτουργεί εκεί τέτοιου είδους χρήση. Από τότε μένει κλειστό δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ ως αποθήκη ούτε αναφέρεται πουθενά ότι είναι αποθήκη ή χώρος βοηθητικής χρήσης ή κάτι τέτοιο. Σήμερα τακτοποιείται. Ερωτήματα: 1) Ισχύει το 19. 5 ότι δεν βάζω τον ειδικό συντελεστή αλλαγής χρήσης διότι είναι αλλαγή χρήσης από βοηθητικό σε κύριο χώρο από το 1981; 2) Επίσης υπολογίζεται η υπέρβαση συντελεστή δόμησης; Αυτά θεωρώ είναι και τα πιο βασικά ερωτήματα όσον αφορά την αλλαγή χρήσης σε αυτόν το Νόμο....
  4. Σε ευχαριστώ. Ειμαι δυνατόν οι Διεθνείς και Εθνικές οδοί να μην θεωρούνται κοινόχρηστοι δρόμοι; Δεν μπορω να πιστέψω ότι ειναι λάθος του νομοθέτη η διατύπωση στο νόμο του 2003. Τι να πω; Σηκώνω τα χέρια ψηλά. Θα ήθελα την άποψη σου Manolis Gon.
  5. Το μπέρδεμα μου Manolis Gon είναι ότι κοινόχρηστοι οδοί θεωρούνται και οι επαρχιακές εθνικές δημοτικές κοινοτικές κλπ. Ετσι ερμηνεύουν τον νομό και τον όρο νομικοί, και επιφυλασσομαι ως μηχανικός για ερμήνευση νόμων... Αλλα πες μου σε παρακαλω τι εννοείς με το "οι πραγματικοί κοινόχρηστοι χώροι θα έρθουν απο το μέλλον"; Ποιο ειναι το Π.Δ. που εννοεί αυτός η παρ.15 άρθ.20 τουΝ.3937/11 που παραθέτεις παραπάνω; Το έχεις ψάξει; Manolis Gon μήπως μπορείς να μου πεις που μπορω να βρω το Εγγρ1256/01-03-2005
  6. Ακόμη όμως φίλε dimitris GM δεν βγάζω άκρη με την φράση κοινόχρηστος δρόμος. Δικηγόρο που ρώτησα και είδε και την εγκύκλιο μου είπε ότι είναι και η εθνική οδοί μέσα οπότε χρειάζεται 25μ. πρόσωπο... Υπάρχει εμπειρία απο κάποια πολεοδομία με ανάλογο θέμα γιατι μου φαίνεται μόνο απο εκει μπορεί να δωθει απάντηση αν και νομίζω ότι ο κάθε υπάλληλος ίσως να το ερμηνεύει διαφορετικά.
  7. Συνάδελφε Manolis gon αναφέρομαι στο νόμο 3212/2003 όπου αντικαθιστά την παρ. α. του άρθρου 1 και αναφέρεται σε πρόσωπο 25μ. επί κοινόχρηστου δρόμου Σύμφωνα με εγκύκλιο που αναφέρθηκε σε παραπάνω δημοσίευση (5/2004) από κάποιον συνάδελφο κοινόχρηστοι δρόμοι είναι και οι Εθνικές οδοί. Οπότε ο νομοθέτης ίσως το κάνει επίτηδες αυτό και το αναφέρει γενικά έτσι για να καλύψει όλες τις περιπτώσεις. Το ζητούμενο είναι, αν είναι έτσι γιατί δεν λέει ότι αντικαθίσταται η παρ. α και β του άρθρου 1 του νόμου του 1985 αλλά λέει ότι αντικαθίσταται μόνο η παράγραφος α. Είναι θέμα ερμηνείας του νόμου όπου νομικοί θα πουν ότι σίγουρα σημαίνει και για εθνικούς δρόμους, ότι δηλαδή χρειάζεται πρόσωπο 25μ. τι είναι όμως εν τέλει σωστό?
  8. Από που προκύπτει αυτό συνάδελφε Pavlos33; Συνάδελφε pavlos33 εννοείς ότι δύναται να κατατμηθεί όταν πληροί τις προυποθέσεις της παρ. 1.β. του νόμου του 1985 ή ότι τα νεοκατατμηθέντα πρέπει να πληρούν τις προυποθέσεις αυτού του άρθρου, γιατί εμένα με ενδιαφέρει το δεύτερο... (δεν βρίσκω το κουμπί επεξεργασία)
  9. Καλημέρα συνάδελφοι θα ηθελα να παραθέσω και εγώ τον προβληματισμό μου επί του θέματος, άρα λοιπόν, αφού σύμφωνα με την εγκύκλιο που παραθέτει παραπάνω ο συνάδελφος ως κοινόχρηστος δρόμος θεωρείται και ο Εθνικός, σημερινή κατάτμηση εκτός σχεδίου πόλεως με πρόσωπο επί Εθνικής οδού θέλει εμβαδόν 4000τ.μ. και πρόσωπο 25μ.? Δηλαδή τεχνιέντως καταργεί και την 1.β. παράγραφο του Ν. του 1985?
  10. Αγαπητοί Συνάδελφοι, Επανέρχομαι μετά από καιρό στο θέμα, αφού δούλεψα αποκλειστικά διά επιθέσεως να σας πω τα αποτελέσματα της δουλειάς μου και να συζητηθεί όσο διεξοδικότερα γίνεται προς κοινό όφελος όλων μας. Αφού λοιπόν αποτυπώσα σε Ε.Γ.Σ.Α. δρόμους ρέμματα παλιές μάντρες και ότι άλλο παλιό υπήρχε στην ύπαιθρο σε απόσταση 2km από την περιοχή ενδιαφέροντος μου, το οποίο φαινόταν στα σχέδια του Υπουργείου Γεωργίας επιχείρησα να κάνω την πρώτη ''επίθεση'' της αποτύπωσης μου στα σχέδια του Υπουργείου. Οι δουλειές που είχα ήταν δυό το ένα τεμάχιο σε μία θέση και 5 τεμάχια από μία ζώνη της παλιάς διανομής σε μία άλλη θέση 350 μέτρα δυτικότερα από το πρώτο. Το πρώτο που παρατήρησα ήταν ότι η απόσταση από την μία σταθερή κορυφή του πρώτου τεμαχίου σε σχέση με μία γνωστή πλευρά από την δεύτερη ομάδα τεμαχίων ένω στους χάρτες μετρώντας την με κλιμακόμετρο ήταν 347,5 μ. στην πραγματικότητα έξω ήταν 312,35!!!!!!!!!! 35,15 μ. διαφορά!!!!! επίσης η πλευρά της ζώνης των τεμαχίων αθροίζοντας όλες τις πλευρές στο χαρτί όπως μοιράστηκαν ήταν 312μ. και έξω το πρώτο τεμάχιο από το τελευταίο που σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες είναι σωστά είχε απόσταση 337 μ.!!!!! 25 μέτρα διαφορά. Αν δεν σας ζάλισα και τα περιέγραψα με ανοχική λεπτομέρεια περιμένω απόψεις!!! Τρομερή εντύπωση μου κάνει ότι οι δύο διαφορετικές δουλειές (θέσεις ενδιαφέροντος) απέχουν μεταξύ τους 35 μ. Μου φαίνεται απίστευτο κάποιο από τα χώραφια να ''κουνήθηκε'' τόσο πολύ! Όταν ''κουνάω'' την διαφάνεια με την εκτύπωση της μέτρησης μου αυτά τα 35 μέτρα οι ζώνες ''κουμπώνουν'' τέλεια. Τα ξαναλέμε.
  11. Theoxari ta exo kanei ola... Exo parei ta panta... xartes, stoixeia orosimon, ktimatologikous pinakes... exo orgosei tin perioxi ekato fores den iparxei tipota stathero. einai skamena apo etaireies pou ftiaxnoun touvla!!! einai poly to provlima... fovamai min jekiniso na xarazo me grafiko tropo opos anaferei o sinadelfos panagiotis (tropos xrisimos alla oxi epistimonikos pragmatika) kai katalijo ta teleutaia xorafia na peftoun mesa sta potamia... an iparxei kapoio programma i kapoia methodos pou mporo na efarmoso ajiopisti perimeno plirofories! Συνάδελφε εάν είσαι μηχανικός κι όχι μπακάλης (δεν φταίω εγώ αν δεν γράφεις την ειδικότητά σου στο προφίλ...), τα έχεις κάνει όλα εκτός από το να γράφεις σε ΕΛΛΗΝΙΚΑ. Θα παρατήρησες πιστεύω πως είσαι ο ΜΟΝΟΣ εδώ μέσα που γράφει greeklish. Κι επειδή ούτε εγώ ούτε ο Avgoust, έχουμε την διάθεση να καθόμαστε να μεταφράζουμε τις δημοσιεύσεις σου..... περιμένω να το κάνεις ΕΣΥ. Είναι εύκολο...: πατάς κάτω από κάθε δημοσίευσή σου το κουμπί EDIT και επεξεργάζεσαι το κείμενο. Αν αυτό δεν γίνει σύντομα τότε θα αποκλειστείς από το φόρουμ για 10ημέρες. Επίσης θα παρακαλούσα τους συναδέλφους να μην απαντάνε σε ερωτήσεις του vagelis_bl έως ότου συμμορφωθεί με τους κανόνες του φόρουμ. GRTOPO
  12. Agapitoi sinadelfoi, sas ypereuxaristo gia to endiaferon!! Vlepo oti anoigoun kai alla themata otan anoigeis ena se auto edo to site kai gia auto to site auto einai toso spoudaio kai xrisimo. Theoxari ola auta pou aneferes ta exo kanei alla kai pali fovamai gia tis akriveies. An mporeis na proteineis kati akomi pio sigkekrimeno kai xrisimo to ektimo. Sinadelfe panagioti auto pou proteineis to vrisko ejipno kai dimiourgiko kai to oti den to exo skeftei to kanei gia emena spoudaio. Omos ejo den iparxei apolitos tipota!!! Oute mia korifi piase to augo kai koureuto!!!! Apo ekei kai pera tha mou fanei poly xrisimo se opoiadipote alli douleia opote se euxaristo. Opoiadipote alli protasi dekti... Theoxari mipos gnorizeis kapoio programma pou tha me voithisei telika stin periptosi mou?
  13. Αγαπητοί συνάδελφοι, σαν νέος μηχανικός που νιώθει υπεύθυνος για τις δουλειές που παραδίδει, με ενδιαφέρει πολύ η σωστή μετατροπή μεταξύ συστημάτων συντεταγμένων. Συγκεκριμένα έχω μία δουλειά σε ένα μεγάλο αγρόκτημα της επαρχίας και πρέπει να χρησιμοποιήσω τα παλαιά διαγράμματα του Υπουργείου Γεωργίας και για να είμαι πιο σαφής ένα από αυτά έχει ως Κ.Φ.Χ. το L = 38.48 και M = -1.21 Από ότι έχω καταλάβει από το εκτενές ψάξιμο που έχω κάνει για το θέμα αυτό είναι από το παλαιό HATT σε 6' (αν και δεν έχω συνειδητοποιείσει ακόμη την διαφορά ανάμεσα στο 3' και στο 6'). Με το coord αν τσεκάρω το κουτάκι που λέει 6' και ''παίξω'' με τις παραμέτρους πετυχαίνω το -1.21 αλλά όχι το 38.48 με αποτέλεσμα να με πεταέι δύο ''πεντάρια'' νοτιοδυτικότερα. Αν δεν το τσεκάρω το κουτάκι πάλι μου βγάζει 1 ''πεντάρι'' λάθος αυτήν την φορά ανατολικότερα. Σε καμμία περίπτωση δεν θέλω να πάω με ότι βρω στην ύπαιθρο γιατί φοβάμαι ότι όταν θα φτάσω να χαράζω τεμάχια στο τέλος θα πέσω στο διπλανό κτήμα. Εννοείται ότι από σταθερά ορόσημα δεν υπάρχει τίποτα και η δουλειά αναφέρεται στην χάραξη πολλών γεωτεμαχίων. Πρέπει λοιπόν να μπορέσω να κάνω μία αξιοπίστη μετατροπή των συντεταγμένων των γεωτεμαχίων που έχω λάβει από την τοπογραφική υπηρεσία της περιοχής σε Ε.Γ.Σ.Α. για να αρχίσω να δουλεύω με το G.P.S. Κάπου διάβασα ότι δεν υπάρχει τρόπος να μετατραπούν τα παλαία ΗΑΤΤ σε Ε.Γ.Σ.Α. αξιόπιστα. Ισχύει; Αν ναι τι με συμβουλεύετε να κάνω; Αν όχι με ποιον τρόπο θα κάνω αξιόπιστα μετατροπή; Συγνώμη για το μεγάλο μήνυμα αλλά έχω ψιλοπελαγώσει... Κάθε πρόταση δεκτή. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
  14. Σας ευχαριστώ όλους για το άμεσο ενδιαφέρον. Είναι αλήθεια ότι μάλλον δεν θα βγει άκρη αλλά είναι ένα θέμα πως αυτές οι καταστάσεις θα πρέπει να λύνονται. Άντε να ψάξεις τις οικοδομικές άδειες των άλλων και άντε να βγάλεις άκρη στους καιρούς που ζούμε. Ελπίζω σε οποιαδήποτε ακόμη γνώμη που θα δώσει λύση, κάποιο κόλπο και πληροφορία, για κάποιο ''παραθυράκι'' που ενδεχομένως μπορεί να υπάρχει....
  15. Χαιρετώ άπαντες. Έχω ένα οικόπεδο σε περιοχή προαστιακή τις Αθηνας με πράξη εφαρμογής η οποία δεν έχει επικυρωθεί μέχρι τέλους. Έχει κολλήσει και κανείς δεν ξέρει πότε θα ξεκολλήσει. Θέλω να εκδώσω άδεια οικοδομησιμότητας μήπως και μπορέσω να εκμεταλλευτώ με κάποιον τρόπο μιας και είναι κρίμα να ''μένει' έτσι. Έχουμε και λέμε... Ροτόντας έμαθα ότι δεν μπορείς να εκδόσεις την εν λόγο άδεια αν κάποιο από τα οικόπεδα που προκύπτουν από την πράξη εφαρμογής χρήζει τακτοποιήσεως. A)Πρώτο ερώτημα: οποιοδήποτε από τα οικόπεδα του Ο.T. που προκύπτουν από την πράξη εφαρμογής η κάποιο όμορο? Ρωτάω επειδή κάποιοι στο ίδιο Ο.T. έχουν χτίσει με οικοδομησιμότητα αλλά έχω έγκυρες πληροφορίες ότι κάποιο από τα οικόπεδα χρήζει τακτοποίησης!!!! Επιπλέον αν συγκεντρώσω τα απαραίτητα έγγραφα και πάρο αρνητική απάντηση μετά από πόσο καιρό θα μπορώ να ξανακάνω αίτηση, η ''λερώνω' το οικόπεδο m για πάντα? G)Και τελικά, αν κάποιο από τα οικόπεδα χρήζει τακτοποίησης, και η πράξη εφαρμογής δεν ξεκολλήσει ποτέ, γιατί στην Ελλάδα ζούμε, το οικόπεδο είναι για τον κάλαθο τον αχρήστων???? Ελπίζω σε οποιαδήποτε βοήθεια γιατί η αλήθεια είναι ότι βρίσκομαι σε dead end!!!!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.