Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

geofun

Members
  • Περιεχόμενα

    93
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

715 profile views

geofun's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ήταν παλιό διαμέρισμα σε δώμα, αυθαίρετο που τακτοποιήθηκε και είχε συμβόλαιο. Πριν τους νόμους των αυθαιρέτων μεταβιβάζονταν αυτά τα ακίνητα. Συναίνεση ζητάμε/ χρειαζόμαστε; εμείς σαν μηχανικοί για να του βγάλουμε την άδεια νομιμοποίησης.
  2. Είναι οριζόντια ιδιοκτησία, αλλά στο συμβόλαιο δεν αναγράφεται ποσοστό επί του οικοπέδου, γράφει μετά του αναλογούντος ποσοστού επί του οικοπέδου... Σε κάθε περίπτωση αντιλαμβάνομαι η εξασφάλιση συναίνεσης είναι μονόδρομος.
  3. Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς , ο ιδιοκτήτης έχει την οριζόντια ιδιοκτησία στο δωμα η οποία και ρυθμίστηκε. Δεν εχει καποια άλλη αποκλειστική χρήση επί του δωματος. Με άδεια νομιμοποίησης λέμε και μεις αλλά υπάρχει το ζήτημα της ..συναίνεσης. Χρειάζεται συναίνεση των συνιδιοκτητών του οικοπέδου;
  4. Καλημέρα σας συνάδελφοι, Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι μήπως μπορείτε να μας βοηθήσετε. Σε διαμέρισμα αυθαίρετο στο δώμα μιας οικοδομής που ρυθμίστηκε με το ν.4495/17, εκδόθηκε άδεια μικρής κλίμακας για την ανακαίνισή του. Κατά τη διάρκεια των εργασιών της ανακαίνισης, ο ιδιοκτήτης, πέραν των εργασιών που προέβλεπε η άδεια μικρής κλίμακας, αποφάσισε να αυξήσει το εσωτερικό ύψος του διαμερίσματος, ανέβασε την οροφή και γείτονες του έκαναν καταγγελία. Πως θα μπορούσαμε να χειριστούμε την υπόθεση; Να κάνουμε δήλωση 4495/17 προς έκδοση άδειας νομιμοποίησης; Το ύψος είναι εντός του επιτρεπόμενου.
  5. Καλημέρα σας συνάδελφοι, Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι μήπως μπορείτε να μας βοηθήσετε. Σε διαμέρισμα αυθαίρετο στο δώμα μιας οικοδομής που ρυθμίστηκε με το ν.4495/17, εκδόθηκε άδεια μικρής κλίμακας για την ανακαίνισή του. Κατά τη διάρκεια των εργασιών της ανακαίνισης, ο ιδιοκτήτης, πέραν των εργασιών που προέβλεπε η άδεια μικρής κλίμακας, αποφάσισε να αυξήσει το εσωτερικό ύψος του διαμερίσματος, ανέβασε την οροφή και γείτονες του έκαναν καταγγελία. Πως θα μπορούσαμε να χειριστούμε την υπόθεση; Να κάνουμε δήλωση 4495/17 προς έκδοση άδειας νομιμοποίησης; Το ύψος είναι εντός του επιτρεπόμενου.
  6. Επειδή κατάλαβα ότι είναι περίπλοκο πήρα τηλέφωνο 2 συμβολαιογράφους για να δω τι θα μου πουν και μου είπαν και οι δυο 950... Και επειδή ένας από αυτούς θα κάνει και τα συμβόλαια στη συνέχεια λέω να βάλω 950. Τι να πω ... δεν ξέρω τι προγραμμα έχει ο καθένας για να σχηματίσω κι γω τη δικη μου άποψη.
  7. Τελικά συμβολαιογράφος μου είπε 950. Ίσως επειδή έχει πρόσοψη στην Παπανικολάου.
  8. καλησπέρα, Μπορείτε σας παρακαλώ να μου πείτε τιμή ζώνης 2016 για Λεωφόρο Παπανικολάου 54 Πεύκα Θεσσαλονίκης , Δήμος Νεάπολης Συκεών . Οι γύρω οδοί είναι Αναγεννήσεως , Παξινού, Σολωμού. Ευχαριστω εκ των προτέρων.
  9. Ευχαριστώ πολύ. Αυτό ομως σε ποιο σημείο της εγκυκλίου αναφέρεται; (δενσυμπεριλαμβάνονται όσες αντιστοιχούν σε χώρο με επιφάνεια-π.χ. η αποθήκη <15 ή το ξύλινο μέχρι 8 τ.μ. κλπ.)
  10. Καλησπέρα, Σύμφωνα με την εγκύκλιο 2 μπορώ να συνδυάσω μικρές αυθαίρετες κατσκευές κατηγορίας 3 με αναλυτικό ετσι; με πρόστιμο 250 +15 ευρω μονο Όταν το βάζω στο φύλλο καταγραφής , δεν το παίρνει. Πρέπει να το βάλω σε άλλη κατηγορία; πχ 4; Η΄' κάνω κάποιο λάθος γενικότερα; Το αντιμετωπίζω σαν λοιπή παράβαση και απλά στην τεχνική έκθεση γράφω ότι υπάρχουν και αυθαίρετες κατασκευές της κατηγορίας 3;
  11. Καλησπέρα, Θα ήθελα σας παρακαλώ μια τιμή ζώνης για τακτοποίηση. οδός Προμηθέως και Φαρμάκη Θεσσαλονίκη ευχαριστώ εκ των προτέρων
  12. Καλησπέρα σας, Μπορώ να έχω τιμή ζώνης 2016 για τακτοποίηση αυθαιρέτου για δήμο Ευόσμου Θεσσαλονίκης , οδός Ιθάκης με γύρω οδούς Μαυρομιχάλη, Γαμβέτα, Άρεως. Ευχαριστώ προκαταβολικά🙌
  13. καλημέρα . μπορείτε να μου πείτε τιμη ζωης για αυθαιρετο στην καλαμαρια στην οδό Κίου, στο οικ.τετραγωνο με Νικαιας , Αγίου Αυξεντιου και Νικομήδειας;
  14. ναι ειναι εντος σχεδιου. Η οικοδομική άδεια ειναι παλιά και δεν υπάρχει καν η έννοια του σδ μόνο κάλυψης που ήταν τότε η δόμηση και στο τοπογραφικό δεν αναγράφει κάτι σχετικό.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.