Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

teolas14142

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχ/γος & Αερ/γος Μηχ/κος

teolas14142's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καταρχήν σας ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκρισή σας. Οι απορίες ουσιαστικά δεν είναι δικές μου αλλά της συντρόφου μου η οποία σπουδάζει στην αρχιτεκτονική και κάνει τη διπλωματική της πάνω στο συγκεκριμένο κτήριο. Εγώ απλά τη βοηθάω γιατί είμαι άνεργος και όπως καταλαβαίνετε έχω αρκετό ελεύθερο χρόνο. Να διευκρινιστεί ότι το κτήριο κατασκευάστηκε το 1930 από λιθοδομή όπως αναφέρεται σε πηγές και ήταν ξενοδοχείο. Σήμερα έπειτα από πολλές προσθήκες που έγιναν είναι όπως φαίνεται στις φωτογραφίες. Θα θέλαμε να ρωτήσουμε αν γνωρίζετε σε τι ρυθμό παραπέμπει η πολυγωνική προεξοχή, χαρακτηριστικό και άλλων κτισμάτων της εποχής που βρίσκονται κοντά στο ξενοδοχείο. Επίσης η κυλινδρική γωνιακή άρθρωση μπορεί να θεωρηθεί νεοκλασικό στοιχείο; Καθώς μετά από βιβλιογραφική έρευνα διαπιστώθηκε ότι ορισμένα νεοκλασικά κτήρια της περιόδου αυτής είχαν παρόμοιο τέτοιο στοιχείο ωστόσο σε μια από τις εξωτερικές γωνίες του κτηρίου. Επίσης αν και ξεφεύγει από το θέμα της αρχικής μου ερώτησης θα ήθελα να θέσω δύο ερωτήσεις όσο αφορά τη κατασκευαστική μεθοδολογία του κτηρίου. Στο γκρεμισμένο τμήμα του τοίχου της φωτογραφίας αποκαλύπτεται μία ή δύο σειρές τούβλα και πάνω σε αυτά ξύλα. Δεδομένου ότι περασιά αυτών είναι περίπου πάνω από τα ανοίγματα θα μπορούσε να θεωρηθεί η ζώνη τούβλων σενάζ περιμετρικά του πέτρινου τοίχου και ξύλα ως πρέκι πάνω από κάθε άνοιγμα; Τέλος τα δύο κατακόρυφα δομικά στοιχεία που παρεμβάλονται μεταξύ των τριών παραθύρων της πρόσοψης, όπως απεικονίζεται στη φωτογραφία, θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι είναι από οπτόπλινθους(Οι διαστάσεις τους είναι 30cm*64cm με τη μεγάλη τους διάσταση να είναι όσο το πάχος του πέτρινου τοίχου); Με τις διαστάσεις αυτές θα μπορούσαμε αν θεωρήσουμε ότι είναι φέροντα δομικά στοιχεία; Σας ευχαριστώ και πάλι!!
  2. Συνάδελφοι καλησπέρα. Θα ήθελα μια βοήθεια σχετικά με τον αρχιτεκτονικό ρυθμό που ακολουθείται στο κτίριο της φωτογραφίας.
  3. Συνάδελφοι καλησπέρα. Είμαι νέος μηχανολόγος μηχανικός και ενδιαφέρομαι να ασχοληθώ με την εκπόνηση μελετών πυροπροστασίας. Θα ήθελα να ρωτήσω αν χρειάζεται κάποια πιστοποίηση μέσω σεμιναρίου ή όχι για να μπορέσω να βάλω υπογραφή. Ευχαριστώ!
  4. Καλησπέρα συνάδελφοι, είμαι μηχανολόγος μηχανικός και αναζητώ μεταπτυχιακό πρόγραμμα πάνω στη διασφάλιση της ποιότητας. Είναι κάποιος που θα μπορούσε να μου δώσει τα φώτα του για κάποιο αντίστοιχο πρόγραμμα στο εξωτερικό;
  5. Ευχαριστώ για τις διαφωτιστικές απαντήσεις!!
  6. Καλημέρα συνάδελφοι. Μόλις ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στο τμήμα Μηχανολόγων μηχανικών στη Πάτρα και σιγά σιγά κάνω τα πρώτα μου βήματα στο χώρο της αναζήτησης είτε εργασίας είτε μεταπτυχιακού. Ο βαθμός πτυχίου μου είναι 6,99. Η απορία μου λοιπόν είναι αν παίζει ρόλο να είναι πάνω από 7 ο βαθμός όπως έχω ακούσει από πολλούς συναδέλφους. Είτε για δουλειά είτε για μεταπτυχιακό.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.