Μετάβαση στο περιεχόμενο

pipakos

Core Members
 • Περιεχόμενα

  1.044
 • Εντάχθηκε

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Days Won

  2

Φήμη στην κοινότητα

319 Πολύ καλή

Σχετικά pipakos

 • Κατάταξη:
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Ανατολική Αττική
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

507 profile views
 1. Μήπως έχετε τιμή ζώνης για αυτά τα δύο? ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ https://www.google.gr/maps/place/37%C2%B006'32.0%22N+21%C2%B035'17.0%22E/@37.1086882,21.5877869,17.25z/data=!4m5!3m4!1s0x0:0x0!8m2!3d37.1088889!4d21.5880556 ΘΕΣΗ ΠΛΑΚΑΚΙΑ ΕΡΕΤΡΙΑΣ ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΒΟΥΡΛΙΩΤΩΝ https://www.google.gr/maps/place/38%C2%B023'57.0%22N+23%C2%B046'19.0%22E/@38.3991924,23.7717234,20z/data=!4m5!3m4!1s0x0:0x0!8m2!3d38.3991667!4d23.7719444
 2. Ναι το πιο πιθανό έτσι όπως το γράφει να εννοεί των ιδιοκτητών του οικοπέδου ή γηπέδου και όχι των ιδιοκτητών της κάθε οριζόντιας ή κάθετης ιδιοκτησίας, να μην υπάρχει δηλαδή απαίτηση ποσοστού κυριότητας όλων των ιδιοκτητών σε κάθε οριζόντια ή κάθετη ιδιοκτησία. Αυτό με το δικαίωμα συμψηφισμού θα μπορούσε να παραβλεφθεί με τη γνωστή λογική "ό,τι δεν απαγορεύεται επιτρέπεται"..
 3. Σύμφωνα με το helpdesk που λειτουργούσε επί εποχής 4178, ναι μπορούν να κάνουν μία αίτηση από κοινού. Στον δε νόμο δεν προκύπτει ξεκάθαρα ότι υπάρχει αυτή η δυνατότητα όταν οι ιδιοκτήτες είναι διαφορετικοί, ούτε όμως απαγορεύεται. Εγώ θα το προχώραγα με μία αίτηση.
 4. Υπέρβασης ύψους της οικοδομής, όχι της αποθήκης. Κι εγώ πιστεύω ότι μπορεί να μπει κατηγορία 3 χωρίς πρόβλημα, αφού την εξετάζουμε μεμονωμένα.
 5. Η γνώμη μου είναι ότι σε ενδιαφέρει το συνολικό εμβαδόν. Το άρθρο αναφέρεται σε κτίριο και σε αυτοτελή ιδιοκτησία. Σε εσένα το κτίριο και η αυτοτελή ιδιοκτησία ταυτίζονται αφού έχεις μεζονέτα, οπότε δεν έχεις λόγο να σε προβληματίζει το 6% του δευτέρου επιπέδου, αφού στο σύνολο είσαι ok. Επανέρχομαι και στο προηγούμενο ερώτημα που έθεσα εγώ. Από τη δική μου έρευνα προκύπτει ότι ακομα και αυτού του είδους η πρόχειρη κατασκευή που περιέγραψα δεσμεύει συντελεστή δόμησης. Το ερώτημα είναι αν γκρεμίζοντάς την μελλοντικά μετά την τακτοποίηση θα μπορεί ο πελάτης μου να κερδίσει πάλι το συντελεστή δόμησης που της αναλογεί. Θα χρειαστεί άδεια κατεδάφισης για τέτοιου είδους κατασκευή?
 6. Το ιηιη) της κατηγορίας 3 "πρόχειρες ξύλινες κατασκευές βοηθητικής χρήσης έως 8 τ.μ. και μεγίστου ύψους 2,50 μέτρων, που τοποθετούνται στον ακάλυπτο χώρο", αν ρυθμιστεί με τον 4495 σε οικόπεδο που έχει υπόλοιπο συντελεστή δόμησης, τότε θα προσμετρήσει κανονικά στη δόμηση και θα δεσμεύσει συντελεστή από το υπόλοιπο που απομένει? Συγκεκριμένα πρόκειται για ξύλινη κατασκευή με στέγη από λαμαρίνα 1,6*1,6*1,6 δηλαδή 2,56 τμ με 1,60 μ ύψος. Άνθρωπος μέσα όρθιος δεν χωράει.
 7. Κι εγώ αυτό τον συμβούλεψα, να το κλείσει, μετά άρχισα λίγο να το ψάχνω περισσότερο και μέσω του φόρουμ. Έχει βάλει το μπάνιο σε εκείνη την θέση και για αυτό χρειάζεται το παράθυρο. Όπως και να έχει ο ρόλος μου εδώ ως μηχανικός του είναι καθαρά συμβουλευτικός. Εγώ θα του μεταφέρω την συζήτηση που μόλις κάναμε και ας αποφασίσει εκείνος. Πιο πολύ με ενδιέφερε να είμαι σίγουρος κατά πόσο έπραξα σωστά που συμπεριέλαβα και το παράθυρο στη δήλωση4495. Και το υαλότουβλο φαντάζει τίμια λύση. Υποθέτω ότι αυτό είναι νόμιμο..
 8. Πελάτης μου το οποίου η οικοδομή εφάπτεται στο πίσω όριο του οικοπέδου του, έχει ανοίξει παράθυρο στην πλευρά αυτή της οικοδομής από το οποίο έχει θέα του διπλανού οικοπέδου παρανόμως, καθότι ανοίγματα σε πλευρές κτιρίου που κολλάνε στα όρια του οικοπέδου απαγορεύονται και προφανώς αυτό το παράθυρο δεν φαίνεται στην οικ. άδεια. Η διάνοιξη αυτού του παραθύρου έχει δηλωθεί μαζί με άλλες αυθαίρετες κατασκευές σε δήλωση του 4495 (λοιπή παράβαση). Ο γείτονας (κάτοικος εξωτερικού), που ξαφνικά μετά από χρόνια ανακάλυψε την ύπαρξη αυτού του παραθύρου, απειλεί μέσω του μηχανικού του ότι θα στείλει εξώδικο αν αυτό το παράθυρο δεν κλείσει. Το ερώτημα είναι το εξής: Από τη στιγμή που το παράθυρο έχει ρυθμιστεί με τον 4495 μπορεί να μείνει εκεί ως έχει ή οφείλει ο ιδιοκτήτης της οικοδομής να το χτίσει? Αν δεν κάνω λάθος δεν απαγορεύεται από κάπου η ένταξη αυτών των παραθύρων στις διατάξεις του 4495 ή μήπως μου διαφεύγει κάτι?
 9. Σωστός!! Όσαν αφορά το ενιαίο γεωτεμάχιο τηρεί όλες τις προϋποθέσεις, πλην της απαίτησης προσώπου σε αναγνωρισμένο προ του 1923 δρόμο. Και κάτι τελευταίο σχετικό με όμορα γεωτεμάχια του ίδιου ιδοκτήτη. Αφού θεωρούνται ενωμένα τοις πράγμασιν τότε αν υπάρχει αυθαίρετο κτίσμα που πατάει και στα δύο γεωτεμάχια, για αυτό το κτίσμα κάνουμε μία δήλωση ρύθμισης αυθαιρέτου και προσθέτουμε στην ίδια δήλωση και τις όποιες μικροπαραβάσεις υπάρχουν και στα 2 γεωτεμάχια, σωστά?
 10. Τελικά το δεύτερο συμβόλαιο, που οδήγησε στη συνένωση των δύο γεωτεμαχίων λόγω κοινού πλέον ιδιοκτήτη, έγινε το 2007. Άρα υπάρχει απαίτηση προσώπου για να είναι το ενιαίο γεωτεμάχιο άρτιο και οικοδομήσιμο ..
 11. Έχω κάνει επαναφορά δήλωσης από περαίωση σε υπαγωγή, λόγω υποχρέωσης διόρθωσης λάθος διεύθυνσης του ακινήτου. Μπορώ στην ίδια αυτή δήλωση να βάλω σημερινή ημερομηνία αυτοψίας επειδή έχει παρέλθει το δίμηνο ή πρέπει απαραιτήτως για την βεβαίωση μηχανικού να γίνει νέα δήλωση? Η ληγμένη βεβαίωση δεν έχει προσκομισθεί σε συμβολαιογραφική πράξη, έχει όμως χρησιμοποιηθεί από τον Δήμο για την έκδοση ΤΑΠ (δεν ξέρω αν θα γίνει η σχετική διόρθωση και στον Δήμο ή αν θα συνεχίσει η διαδικασία ως έχει).
 12. Το συμβόλαιο του ενός από τα δύο αγροτεμαχια το έχω κι έχει γίνει πριν το 2003. Το άλλο ο ιδιοκτήτης το ψάχνει ακόμα. Όταν το βρει θα ενημερώσω. Δεν θυμάται κι αυτός να μας πει σίγουρα πότε έγινε. Κάτι πάντως μου λέει ότι θα είναι μεταγενεστερο.
 13. Μια τελευταία (ευελπιστώ) ερώτηση: Αν από δύο τα συμβόλαια των δύο αγροτεμαχίων προκύψει ότι είναι στην κυριότητα του ίδιου ιδιοκτήτη από πριν το 2003, αλλάζει κάτι ως προς την απαίτηση προσώπου του ενιαίου γηπέδου σε επίσημα αναγνωρισμένο δρόμο προκειμένου να επιτευχθεί η αρτιότητα? Θεωρείται ως γήπεδο (συνενωμένο τοις πράγμασιν από τότε) που "υφίσταται κατά την έναρξη ισχύος του νόμου Ν. 3212_2003 (ΦΕΚ Α 308)"?
 14. Εγώ καταλαβαίνω πως εννοεί ότι σήμερα περιήλθαν τα 2 μη άρτια στον ίδιο ιδιοκτήτη, ενώ μέχρι τώρα ανήκαν σε διαφορετικούς.
 15. Έχω κι εγώ την ίδια απορία, ελπίζω να μπορούν να μας απαντήσουν οι ειδικοί του θέματος. Δημήτρη ο δρόμος αναγράφεται ως αγροτικός τόσο στο στέλεχος της άδειας του γείτονα, όσο και στο τοπογραφικό αδείας (του 1998 είναι η άδεια τελικά, όχι του 2001 όπως έγραψα λάθος πριν, αν παίζει κάποιο ρόλο). Στο δε τοπογραφικό του 2011 (πάλι του γείτονα) τον περιγράφει ως σκέτο "χωματόδρομος", ενώ σήμερα έχει ασφαλτοστρωθεί.
×

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.