Jump to content

pipakos

Core Members
 • Content Count

  1,101
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

pipakos last won the day on February 10 2015

pipakos had the most liked content!

Community Reputation

332 Πολύ καλή

About pipakos

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Ανατολική Αττική
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Recent Profile Visitors

740 profile views
 1. Αρχικά τους έδωσα τα στοιχεία που μου ζήτησαν από το τηλέφωνο. Στη συνέχεια μου έστειλαν το πρώτο mail «Προκειμένου να προβούμε σε έλεγχο της υπηρεσίας, παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε εάν επιθυμείτε να ανοίξουμε το πεδίο για την ανάρτηση του εκκαθαριστικού σας σημειώματος, έτσι ώστε να γίνει ο έλεγχος.» Στο οποίο απάντησα ότι επιθυμώ. Στη συνέχεια μου έστειλαν το δεύτερο mail: «Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι είναι απαραίτητο να προσκομίσετε έγγραφα ταυτοποίησης, για την απρόσκοπτη λειτουργία του Viva Wallet λογαριασμού σας. Παρακαλούμε ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα: 1. Συνδεθείτε στο Viva Wallet λογαριασμό σας 2. Επιλέξτε το μενού Ρυθμίσεις > Προφίλ > Ταυτοποίηση Λογαριασμού 3. Υποβάλλετε τα απαιτούμενα έγγραφα» Τα έγγραφα που ζητούσε η πλατφόρμα ήταν το εκκαθαρστικό σημείωμα της εφορίας και την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Τα ανέβασα και την επόμενη μέρα μου έστειλαν τα παρακάτω mail: «Η ταυτοποίηση του Viva Wallet σας έχει ολοκληρωθεί επιτυχώς. Σημείωση: Οποιαδήποτε στιγμή ενδέχεται να σας ζητηθούν επιπλέον έγγραφα για την ταυτοποίηση του Wallet σας.» Και «Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως το αίτημά σας για την απόκτηση δυνατότητας απομακρυσμένης χρέωσης καρτών έχει εγκριθεί. Προκειμένου να πραγματοποιήσετε χρέωση κάρτας μέσα από το διαχειριστικό περιβάλλον του επαγγελματικού Viva Wallet λογαριασμού σας, θα χρειαστεί να συνδεθείτε και στη συνέχεια να επιλέξετε «ΠΩΛΗΣΕΙΣ» -> «ΧΡΕΩΣΗ ΚΑΡΤΑΣ». Έπειτα, θα χρειαστεί να διαβάσετε και να αποδεχθείτε τους όρους, που αναφέρονται στο αναδυόμενο παράθυρο, επιλέγοντας «ΝΑΙ». Τέλος, καταχωρείτε τα στοιχεία του πελάτη σας και της κάρτας του, καθώς και το ποσό και επιλέγετε «Χρέωση Καρτας». Επιπλέον, σας παρέχεται και η δυνατότητα πραγματοποίησης προέγκρισης ποσού, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία που περιγράφηκε παραπάνω και επιλέγοντας στο τέλος «Προέγκριση Ποσού». Προκειμένου να ακυρώσετε προέγκριση ποσού, θα χρειαστεί να εντοπίσετε τη συναλλαγή επιλέγοντας «ΠΩΛΗΣΕΙΣ» -> «ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ» και καταχωρώντας την ημερομηνία που διενεργήθηκε. Εφόσον την εντοπίσετε, επιλέγετε «Ακύρωση», επιλογή που βρίσκεται δεξιά από την εγγραφή της συναλλαγής. Στην περίπτωση που επιθυμείτε περαιτέρω διευκρινίσεις, θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε, είτε τηλεφωνικά στον αριθμό 2117604000, είτε εγγράφως στη διεύθυνση [email protected]» Οπότε από τη στιγμή που το αίτημα έχει εγκριθεί θεωρώ πως είμαστε ok.
 2. Κι εμένα μου ενεργοποίησαν την υπηρεσία με το τρίτο τηλεφώνημα κι έπειτα από το ανέβασμα των απαραίτητων δικαιολογητικών, ενώ στα 2 πρώτα τηλεφωνήματα ο κάθε υπάλληλος μου έλεγε το κοντό του και το μακρύ του. Ενοοείται να ξαναδοκιμάσεις!
 3. Σίγουρα θα χρειαστεί να κάνεις νέο τοπογραφικό και ΔΚ αν είσαι κατηγορία 4 ή 5 και να τα ανεβάσεις στην πλατφόρμα. Το τοπογραφικό με τις σημερινές προδιαγραφές (ΕΓΣΑ, κτλ). Στην πολεοδομία ίσως και να μην χρειάζεται να τα πας από τη στιγμή που δεν κάνεις ολική ανασύσταση. Με επιφύλαξη το τελευταίο.
 4. Και σε εμένα αυτό είπαν την τελευταία φορά που επικοινώνησα μαζί τους. Το να καθυστερήσει μία αίτηση να διεκπεραιωθεί το καταλαβαίνω, το να απορριφθεί τελείως όμως δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο και με ποια κριτήρα;; Δεν ξέρω επίσης αν υπάρξει κάποιο πρόβλημα με την εφορία, αφού όσοι κάνουμε αυτή τη διαδικασία το πιο πιθανό μείνουμε ένα διάστημα χωρίς κάλυψη, συγκεκριμένα από αύριο που σταματάει το freepos μέχρι την ενεργοποίηση του web pos..
 5. Μα κι εγώ ενεργοποιημένο το είχα, από όσο γνωρίζω τουλάχιστον. Τι θέλουν, επικαιροποίηση στοιχείων και είμαστε καλυμμένοι? Και γιατί δεν μας το λένε (στους μισούς) και μας πλασάρουν τα τερματικά τους? Θα μας τρελάνουν τελείως!!!
 6. Μου ζήτησαν κι εμένα τα στοιχεία μου και πάλι μου είπαν ότι δεν καλύπτομαι. Και προφανώς μου πρότειναν να προμηθευτώ pos από αυτούς.
 7. Αυθαίρετες κατασκευές συνδυασμός κατηγορίων 3, 4 και 5 στα ΦΚ (ΥΔ, ΥΚ, 1 λοιπή παράβαση, διαμερισμάτωση κτλ), σε κτίριο με οικ. άδεια που έχει υπαχθεί στον 4495 σε φαση υπαγωγής, στο οποίο έχει γίνει και συμψηφισμός παλαιότερων πληρωμών, μου βγάζει ότι απαιτούνται για πληρότητα τα αρχεία που φαίνονται στο επισυναπτόμενο. Η ερώτησή μου είναι η εξής: Δεν θα έπρεπε το σύστημα να ζητάει και τα υπόλοιπα? Δηλαδή στέλεχος, τοπογραφικό αδείας, ΔΚ, τομή κτλ? Αφού δεν έχω ούτε αποκλειστικά κατηγορία 3, ούτε αποκλειστικά λοιπές παραβάσεις, ούτε στάσιμο οικισμό κτλ, τότε γιατί μου ζητάει τόσο λίγα δικαιολογητικά? Να ανεβάσω λέτε και τα υπόλοιπα από μόνος μου ή να πω ευχαριστώ για το δωράκι? Ψάνω όμως να βρω ποιον λάκκο έχει η φάβα. Σημειώνω ότι είναι η δεύτερη φορά που μου συμβαίνει αυτό, και με την πρώτη δήλωση δεν είχα βγάλει άκρη. Σας έχει τύχει?
 8. Κι εμένα μου είπαν πριν από λίγο στο τηλέφωνο ότι δεν καλυπτόμαστε νομικά, δυστυχώς...
 9. Ναι σωστά, μπερδεύτηκα γιατί κοίταξα την ανώνυμη οδό προς τον βορρά (την πάνω οδό του ΟΤ). Απεράθου γράφεται στα google maps. 750 (πρώην 800) σωστά και πάλι. θενκς!
 10. Τιμή ζώνης εδώ please? Ανώνυμη οδός, περιοχή αρτέμιδα. Σύμφωνα με τη δική μου έρευνα 700 (πρώην 750). Απλά μια επιβεβαίωση λόγω αμφιβολίας.. https://www.google.gr/maps/place/37°57'41.0"N+23°59'48.6"E/@37.9613125,23.996091,18.25z/data=!4m5!3m4!1s0x0:0x0!8m2!3d37.9613889!4d23.9968333
 11. Νομίζω ότι μόνο η ιδιότητα του πολύτεκνου (από 4 παιδιά και πάνω) διατηρείται ισόβια.
 12. (11+2)=13>(9,5+3)=12,5 => Υπερύψωση στέγης με αναλυτικό. Αν και πάνω από το περίγραμμα του κλιμακοστασίου προβλεπόταν στην άδεία στέγη, τότε σίγουρα υπολογίζεται με αναλυτικό και η αυθαίρετη συνέχεια του κλιμακοστασίου (αφού έχει φτάσει μέχρι το ύψος της υπερυψωμένης στέγης και δεν υπερβαίνει τα 11+2), αλλιώς πας λογικά με max τα 11μ για το κλιμακοστάσιο μόνο, και ίσως είναι σωστότερο να χρεώσεις απλή ΥΥ για την επιφάνεια του περιγράαματος του κλιμακοστασίου, χωρίς ΥΔ..
 13. Ερώτηση 1: Έχει δημιουργηθεί αυθαίρετη απόληξη κλιμακοστασίου στο επίπεδο της στέγης ή απλά υπάρχει μία τρύπα στο ήδη υπάρχον κλιμακοστάσιο που βγάζει στην υπερυψωμένη στέγη? Ερώτηση 2: Το κλιμακοστάσιο στα σχέδια έχει μερήσει στη δόμηση σε όλους τους ορόφους? Ερώτηση 3: Το κλιμακοστάσιο στο ισόγειο στα σχέδια είναι ανοιχτό ή κλειστό? Ερώτηση 4: Η υπερύψωση της στέγης και η συνέχεια του κλιμακοστασίου ξεπερνάνε το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος της περιοχής?
 14. Κατ’ εμέ αν υπάρχει τμήμα της στέγης που ξεπερνάει το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος της περιοχής παίρνει συντελεστή υπέρβαση ύψους χωρίς υπέρβαση δόμησης. Το κλιμακοστάσιο αν είναι ανοιχτό τότε με αναλυτικό, αν είναι κλειστό με ΥΔ και ΥΥ το τμήμα που ξεπερνάει το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος της περιοχής. Κάτι που έχω συναντήσει μερικές φορές σε παλιά συνήθως κτίρια είναι κοινόχρηστα κλιμακοστάσια σε οικοδομές με αυτοτελή διαμερίσματα, τα οποία στο ισόγειο είναι ανοιχτά μόνο από την πλευρά που βλέπει στο δρόμο και στους από πάνω ορόφους είναι κλειστά και από τις 4 πλευρές + πλάκα οροφής στον τελευταίο όροφο που έβγαζε συνήθως στο δώμα, τα οποία παραμένουν ανοιχτοί μη θερμαινόμενοι χώροι λόγω της επικοινωνίας τους με το ισόγειο όπου εκεί μόνο το κλιμακοστάσιο είναι ανοιχτό από τη μία πλευρά. Εκεί στο ισόγειο το κλιμακοστάσιο υπολογίζεται σίγουρα με αναλυτικό, ίσως και να μπορούσαν να συνυπολογιστούν στις λοιπές παραβάσεις και οι από πάνω όροφοι του κλιμακοστασίου, αν και νομίζω ότι είναι πιο ασφαλές να χρεωθούν με ΥΔ οι πάνω όροφοι του κλιμακοστασίου + ΥΥ όσοι ξεπερνάνε το μέγιστο της περιοχής. Αν αυτή είναι η μόνη αυθαιρεσία σου θα μπορούσες να εξετάσεις αν μπορεί να σε καλύψει κάποια από τις εξαιρέσεις του 4495 ή του ΦΕΚ 1643Β/2018 (ίσως το ια) του άρθρου 2), αλλά ας μας απαντήσει καλύτερα συνάδελφος ΠΜ που γνωρίζει το αντικείμενο καλύτερα.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.