Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

xrhstos katheni

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Ενδιαφέροντα
    Enduro, διάφορες μεταλλικές και μηχανολογικές κατασκευές.
  • Τοποθεσία
    Εύβοια
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Μηχανολόγος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

515 profile views

xrhstos katheni's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλημέρα κύριοι! Ψάχνω να βρώ "τα όρια" του δικαιώματος της υπογραφής του Μηχ. Μηχανικού ΤΕΙ, για τον τομέα της βιομηχανίας και πιο συγκεκριμένα για εργοστάσιο, όπου: *Το εργοστάσιο εχει μια εγκατεστημένη ισχυς περίπου στα 500kw (απ'οτι μου είπαν) και ψυκτικά συγκροτήματα για ψυγεία και καταψήξεις (δεν μου έδωσαν κάποια άλλα στοιχεία). -Το ερώτημα λοιπόν είναι, αν εγω με το πτυχίο μου ΤΕΙ Μηχανολόγος Μηχανικός που εχω, μπορώ να καλύψω με την υπογραφή μου οποιαδήποτε ανάγκη συντήρησης-επέκτασής-κατασκευής ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να χρειαστει το εργοστάσιο απο πλευράς maintenance & projects? - Απευθύνθηκα στο Υπ.Αναπτυξης της περιοχής μου, αλλά δυστυχώς οι υπάλληλοι δεν είναι καθόλου εξυπηρετικοι! Απο το πιστοπιοιτικό εγγραφής μου στο βιβλίο πτυχιούχων Μηχ. Μηχαν. ΤΕΙ, μπήκα στο Β/Δ 657/1970 που γράφει, για να δω τι λέει σχετικα, αλλά δεν εβγαλα μια ξεκάθαρη άκρη. Απο αυτά που ως τώρα κατάφερα να "συμπεράνω" (γιατί είπαμε τα λέγανε τηλεγραφικά και στα γρήγορα), υποθέτω οτι πρέπει να κάνω Αίτηση Αναγγελίας και αφού μου απαντήσουν τι ακριβώς κατηγορίες δικαιούμαι, τότε να ψάξω μέσα απο τα Π/Δ της κάθε ενότητας και να δω τι ακριβώς θα γράφει.. Δυστυχώς όμως δεν εχω τόσο χρόνο να περιμένω γιατί πρέπει να δώσω μια ξεκάθαρη απάντηση στην επιχείρηση! -Γνωρίζει κάποιος να μου πεί απο δική του εμπειρία κλπ, αν μπορώ να ανταπεξέλθω με το πτυχίο μου στις ανάγκες αυτές του εργοστασίου μέχρι να προχωρήσει η διαδηκασία και να πάρω απάντηση απο το υπουργείο? Ευχαριστώ!
  2. Ψάχνω να βρώ "τα όρια" του δικαιώματος της υπογραφής του Μηχ. Μηχανικού ΤΕΙ, για τον τομέα της βιομηχανίας και πιο συγκεκριμένα για εργοστάσιο. *Το εργοστάσιο εχει μια εγκατεστημένη ισχυς περίπου στα 500kw (απ'οτι μου είπαν). -Το ερώτημα λοιπόν είναι, αν εγω με το πτυχίο μου ΑΤΕΙ Μηχανολόγος Μηχανικός που εχω, μπορώ να καλύψω με την υπογραφή μου οποιαδήποτε ανάγκη συντήρησης-επέκτασής-κατασκευής ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να χρειαστει το εργοστάσιο απο πλευράς maintenance & projects? -Επίσης, αν μπορώ να καλύψω και το κομμάτι του safety στο εργοστάσιο? Γνωρίζει κάποιος να μου πεί ή που μπορώ να απευθυνθώ για να μάθω λεπτομερώς τι και πώς? Ευχαριστώ! Υ.Γ: Αν το θέμα δεν είναι στη σωστή ενότητα, παρακαλώ τους διαχειρηστές όπως το μεταφέρουν, ευχαριστώ.
  3. Δεν ειναι μοναδα ροπης αυτο που γραφεις... Στήν συγκεκριμένη περίπτωση δημιουργείται ροπή αδράνειας που πρέπει να εξισορροπήσω,γιαυτό το έγραψα έτσι,αλλά μου είναι πολύ μικρή και δέν έχει μεγάλη σημασία για μένα. Για να καταλάβεις καλύτερα,η ροπή ενός μοτέρ υαλοκαθαριστήρων,μου φτάνει και μου περισσεύει περίπου 3 φορές!!! Φίλε μου σ΄ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία.Αυτό είναι ότι ακριβώς ψάχνω. http://www.alibaba.com/product-gs/641497242/ac_reversible_synchronous_gear_motor_low.html Το μόνο που με 'κολλάει' τώρα,είναι,οτι για αρχή θα ήθελα να είχα το 'ένα' για να κάνω τις δοκιμές μου και μετά να κάνω την παραγγελεία των 100 pieces που έχει σαν: Minimum Order Quantity: 100 Piece/Pieces sample supplied. Όσο και να το κάνεις είναι made in china .θα αντέξει η θα το πάρω γρήγορα στο χέρι;;
  4. Φτιάχω μια συσκεύη (που συγχωρέστεμε δεν μπορώ να σας πω περισσότερες λεπτομέριες),την οποία έχω σκοπό να την βγάλω σε παραγωγή αν όλα πάνε καλά! Οπότε λοιπόν,χρειάζομαι ενα μικρό,ελαφρύ και αθόρυβο μοτέρ,όσο το δυνατόν πιο οικονομικό μου βγεί! Το εύρος των στροφών μπορεί να είναι,απο 40 εως 60 rpm. Η ροπή που θα χρειάζεται να ασκεί θα είναι πολύ μικρή,ας πούμε κάτω απο 1 kg. Tο μοτέρ απο υαλοκαθαριστήρες είναι μια καλή περίπτωση,αλλα έχει κάπως μεγαλο κόστος και η λύση απο μεταχειρισμένα δεν μπορεί να μου είναι κάτι σταθερό. Ισως κάτι έτοιμο απο το εμπόριο θα με βοηθούσε καλύτερα,τουλάχιστον απο θέμα κόστους! Αν πάλι μπορώ να φτιάξω εγώ το μοτέρ με τις δικές μου προδιαγραφές τοτε πάλι καλώς,αλλά δεν γνωρίζω που μπορώ να το κάνω αυτό και πόσο θα μου κοστίσει;; Το κόστος που θα ήθελα να περιοριστώ θα ήταν μέχρι 20 ευρώ.
  5. Καλησπέρα σε ολούς! Σε μια κατασκευή που φτιάχνω,χρειάζομαι ενα όσο το δυνατόν μικρό και ελαφρύ μονοφασικό μοτέρ (αν είναι και επαναφορτιζόμενο με μπαταρία ακόμη καλύτερα) που να έχει στην έξοδο του εως 60 rpm.Για παράδειγμα,μοτέρ απο μικρές σούβλες για κοκορέτσι π.χ είναι ότι καλύτερο έχω βρεί εως τώρα,αλλα οι στροφές που βγάζουν είναι λίγες (μέχρι 18). Μήπως γνωρίζει κανείς που θα μπορούσα να βρώ κάτι τέτοιο;; Ευχαριστώ...
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.