Jump to content

NeckBreaker

Core Members
 • Content Count

  221
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

NeckBreaker last won the day on February 27 2020

NeckBreaker had the most liked content!

Community Reputation

95 Καλή

About NeckBreaker

 • Rank
  Παλιό Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Τοποθεσία
  Αθήνα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. @georgegaleos πλέον το επιτόκιο είναι 3% από 6% που ήταν πριν την ψήφιση του 4607/2019. Η εφαρμογή βγάζει 8,00% το οποίο εξ'όσων γνωρίζω δεν ισχύει.
 2. Απαραίτητη διόρθωση: πάνω από 100 έως 300 στρέμματα, 1.400 ευρώ πάνω από 300 στρέμματα, 3.300 ευρώ
 3. Μόνο εγώ ρε παιδιά δεν μπορώ να δω την αιτωλοακαρνανία? ζουμάρω και εξαφανίζεται 😂
 4. @pirsogiannis Έχεις απόλυτο δίκιο. Το πρόβλημα ξεκινάει από την κάκιστη νοοτροπία των πολιτών και την κακή φήμη που δημιούργησε το πλήθος κατσαπλιάδων μηχανικών. Πολίτες που αγοράζουν ακίνητα των 400 χιλιάδων χωρίς να έχουν για τεχνικό τους σύμβουλο έναν μηχανικό. Πολίτες που θεωρούν όλες τις δουλειές των μηχανικών απλή γραφειοκρατία (δεν έχουν πάντα άδικο φυσικά). Και από την άλλη μηχανικοί που όλα τα σφάζουν όλα τα μαχαιρώνουν, κατασκευαστές που πωλούσαν δέκα δέκα τα αυθαίρετα και τα κλειστά μπαλκόνια και ταράτσες και άσε να τρέχουν οι επόμενοι (πελάτες που αγόρασαν και μηχανικοί να τακτοπο
 5. @dimitris GM Έγινε αποδεκτή απ'ότι είδα στο site του ΝΣΚ από τον νέο υπουργό λογικά. Οπότε αναμένουμε.
 6. Aυτή η βεβαίωση από τη Διεύθυνση Προγραμματισμού και Συντονισμού Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων του ΣΕΠΕ περί μη υποβολής προστίμου υπάρχει; ή κάνουμε απλά μία ΥΔ;
 7. Επίσης ο οδηγός τα λέει μπερδεμένα. Ένα θέμα είναι αυτό που θέτει ο @Ena paidi koitaei t astra, αυτή τη στιγμή ο διαχειριστής και εκπρόσωπος δεν μπορεί να μπει να αυθεντικοποιήσει το μέιλ του. Δεύτερο θέμα ότι οι ωφελούμενοι μεμονωμένα, μπαίνουν αρχικά και λένε το ΟΚ αλλά παραμένουν μέσα ενώ ο διαχειριστής περνάει την αίτηση; κάνουν κάτι άλλο; δεν είναι καθόλου σαφές.
 8. @cv98019 απόφαση ΔΕΔ Θεσ/νίκης 1445/2018 , ξεκαθαρίστηκε ότι φυσικά και μπορεί να ανοίξει βιβλία στην Ελλάδα. Από πριν και με βάση τις διατάξεις σπάνια υπήρχε πρόβλημα παρά μόνο σε λίγες εφορίες όπου κάποιος κολλημένος δημιουργούσε πρόβλημα. Οι περισσότεροι δεν αντιμετώπισαν προβλήματα και όπως έγραψα και παραπάνω το βασικό είναι η τυπικότητα στα έγγραφα που ζητούνται. Αν όλα είναι πλήρη ποτέ/έως σπάνια υπάρχει πρόβλημα.
 9. @cv98019 Αν είσαι τυπικός στα έγγραφά σου και τα έχεις όλα όπως ζητούνται, δεν έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα. Αν ειδικά έχεις μισθωτή σχέση στο εξωτερικό και αποδεικνύεις εύκολα και απλά ότι αυτή είναι συνεχόμενη ακόμα και με πολλές εταιρείες και το ατομικό σου μπλοκάκι ανοιχτό δεν έχεις κανένα πρόβλημα. Αν κινείσαι σε γκρίζες ζώνες ή πολλαπλές μη μισθωτές απασχολήσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό καλείσαι να αποδείξεις ότι τα ζωτικά σου συμφέροντα βρίσκονται στο εξωτερικό και ότι εκεί κατοικείς πάνω από 183 μέρες το χρόνο. Εκεί συνήθως υπάρχει δυσκολία απόδειξης καθώς τα προηγούμενα κυρίως χρόνια
 10. @naper26 Όσο είσαι στο εξωτερικό σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται και παραπάνω και με βάση τον ευρωπαϊκό κανονισμό 883/2004, υποχρεούσαι να είσαι ασφαλισμένος εκεί που διαμένεις μόνιμα ή εκεί που έχεις μισθωτή εργασία. Οι εδώ εισφορές είναι επιπλέον και πλέον κακώς κατ'εμέ πληρώνεις εδώ εισφορές. Πάρε ένα Α1 από εκεί και στείλτο στο ΤΣΜΕΔΕ από την ΑΡΧΗ που πληρώνεις εισφορές στο εξωτερικό. Επισύναψε το καταστατικό της εταιρείας και πρόσφατη εκτύπωση απ΄το τάξις που να φαίνεται ότι είσαι εταίρος. Αν ήσουν μόνο μηχανικός εδώ με κλειστά βιβλία δεν απαιτείται πλέον το Α1 γιατί έχει καταργηθεί η ασφάλ
 11. @naper26 Άπαξ και πάρεις την απαλλαγή καθάρισες. Από 1/1/2017 πληρώνεις ένα ταμείο (ΕΦΚΑ) και μόνο ως εε, το πως το επιμερίζουν αυτοί μετά είναι δικό τους θέμα, πλέον έχει σταματήσει και αυτό οπότε μην αγχώνεσαι.
 12. @naper26 Αν είσαι πρωτοασφαλισμένος μετά την 1/1/1993 δεν υποχρεούσαι σε διπλή ασφάλιση από το 2011-2017 αλλά έπρεπε να έχεις πάρει απαλλαγή από τον ΟΑΕΕ, δηλαδή να προσκομίσεις τα χαρτιά σου της ασφάλισης από το ΤΣΜΕΔΕ και με βάση αυτά να τύχεις απαλλαγής. Κάποια στιγμή πήγαινε κάντο γιατί αλλιώς όντως μπορεί κάποτε να σε θυμηθούν. Αν είσαι ασφαλισμένος πριν τις 31/12/1992 ναι έπρεπε να πληρώνεις διπλή ασφάλιση.
 13. @antrinio Δεν υπάρχει αποτυχία στη ζωή παρά μόνο πρόοδος. Κάθε πράγμα που συμβαίνει και το βλέπεις ως τρομερό ή καθοριστικό δεν είναι παρά ένα απαραίτητο γρανάζι στο ταξίδι που λέγεται ζωή. Θα σε οδηγήσει κάπου που πιθανόν δεν έχεις φανταστεί και θα συμβάλλει και αυτό με τον τρόπο του στην εξέλιξή σου και στην πορεία σου. Συμβουλή δεν υπάρχει, κάνε ότι λέει το ένστικτό σου και εμπιστεύσου το. Καλή επιτυχία και καλή πορεία!
 14. Καλημέρα, σε αίτηση που εγκρίθηκε ενώ τα ποσά και τα τμ είναι όλα σωστά εκ παραδρομής υπήρξε λάθος στην καταχώρηση μίας παρέμβασης, αντί της 2Γ1 ΙΙ (Θερμομόνωση) μπήκε κατά λάθος το 1Γ1 ΙΙ (Αλουμίνια με pvc) . Το έντυπο παρεμβάσεων φυσικά είναι σωστό αλλά η καταχώρηση έγινε με αυτό το λάθος. Σώζεται; Ευχαριστώ.
 15. @dimitris GM Θεωρώ πως θα την αποδεχτεί μιας και αυτός τη ζήτησε τη γνωμοδότηση και το θέμα αγγίζει πολλούς (έχει κινηθεί και ο συνήγορος του πολίτη γιατί οι καταγγελίες είναι πάρα πολλές και είχε κάνει αναφορά στο υπουργείο). Αν δεις την απάντηση για το δεύτερο θέμα λέει ότι η αποσβεστική προθεσμία αγγίζει και αυτούς που είναι μετά την ψήφιση του ν4315/14. Εντυπωσιακό ομολογουμένως.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.