Jump to content

NeckBreaker

Members
 • Content Count

  156
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

NeckBreaker last won the day on February 27

NeckBreaker had the most liked content!

Community Reputation

66 Καλή

About NeckBreaker

 • Rank
  Παλιό Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Τοποθεσία
  Αθήνα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. @Inzaghi Αμ δε... "Για τους αυτοτελώς απασχολουμένους και ελεύθερους επαγγελματίες εφόσον καταβάλλουν εμπρόθεσμα τις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές περιόδου απασχόλησης μηνών Φεβρουαρίου και Μαρτίου του έτους 2020, παρέχεται δυνατότητα καταβολής μειωμένων εισφορών κατά ποσοστό είκοσι πέντε τοις εκατό (25%) επί του ποσού που αντιστοιχεί στην ασφαλιστική κατηγορία επιλογής ή κατάταξής τους. Στην περίπτωση αυτή, ως συντάξιμες αποδοχές για τον υπολογισμό του ανταποδοτικού μέρους της κύριας σύνταξης ορίζεται το ποσό της μηνιαίας ασφαλιστικής εισφοράς που έχει πράγματι καταβληθεί δια του συντελεστή 0,20." Μας θεωρούνε εντελώς μ@@@@@@
 2. @georgegaleos To ζήτημα όμως δεν είναι μόνο αυτό. Γιατί δεχόμαστε ο αντίστοιχος μισθωτός του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα να απολαμβάνει 100% την ασφαλιστική του εισφορά αυτούς τους μήνες από το κράτος και εμείς τα κορόϊδα πρακτικά να έχουμε μηδενικό όφελος και να πληρώνουμε το 100% από την τσέπη μας; Είναι ίση αντιμετώπιση αυτή ή νορμάλ μεταχείριση;
 3. Στην περίπτωση αυτή, ως συντάξιμες αποδοχές για τον υπολογισμό του ανταποδοτικού μέρους της κύριας σύνταξης ορίζεται το ποσό της μηνιαίας ασφαλιστικής εισφοράς που έχει πράγματι καταβληθεί δια του συντελεστή 0,20. Αθάνατος Βρούτσης! Ακόμα και από εκεί να κόψει στους ελεύθερους επαγγελματίες. Το κράτος-πατερούλης πληρώνει αυτό το μήνα τους μισθωτούς και τις ασφαλιστικές εισφορές τους ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ. Για τα κορόϊδα τους εε αν πληρώσουν με την έκπτωση τους κόβει από τις συντάξιμες αποδοχές. Γελοίος πραγματικά. Αν υπήρχε έστω και η μισή από την όλη κινητοποίηση του κλάδου που υπάρχει αυτές τις μέρες για τα 800ευρώ για το ασφαλιστικό και το συνταξιοδοτικό που ψηφίστηκε τον προηγούμενο μήνα δεν θα τόλμαγε να εξευτελίζει με τέτοιο τρόπο όλους τους εε που τα ακουμπάνε από την ΤΣΕΠΗ τους κάθε μήνα. Και για να το εξηγήσουμε: όσοι έχουν την 1η ασφαλιστική κατηγορία και πληρώνουν 155 ευρώ/μήνα για τον κλάδο ΚΣ αυτά αντιστοιχούν σε 155/0,2=775ευρώ ασφαλιστέων αποδοχών. Αν κάνουν χρήση της έκπτωσης θα πληρώσουν 124 ευρώ τα οποία θα αντιστοιχηθούν για αυτό το μήνα σε ασφαλιστεό μισθο 620ευρώ. Πόσο κόμπλεξ έχει αυτός ο άνθρωπος πραγματικά.
 4. Φιλοσοφικό και υπαρκτό ερώτημα ταυτόχρονα, τι κάνουμε άμα θέλουμε ασφαλιστική ενημερότητα;;οέο; Κλείνουμε ραντεβού και κατεβαίνουμε κλαυθμώνος; ή μήπως ήρθε η ώρα να βγαίνει και αυτή ηλεκτρονικά να τελειώνουμε.
 5. https://www.kathimerini.gr/1071338/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/ma3imoy-ayrio-h-anakoinwsh-oloklhrwmenoy-sxedioy-gia-thn-oikonomia Φήμες κυκλοφορούν από γνωστούς "κύκλους" ότι θα συμπεριλαμβάνονται και οι επιστήμονες στις νέες ανακοινώσεις. Οψόμεθα.
 6. O Γραβιάς είναι σοβαρός άνθρωπος και συνήθως προσέχει τι γράφει. Σε κάθε περίπτωση θα επικοινωνήσω τη Δευτέρα με το υπουργείο εργασίας και θα ενημερώσω.
 7. H τελευταία ενημέρωση της ΕΡΓΑΝΗ είναι στις 25/3 και αναφέρει: 25/03/2020:Το νέο Έντυπο-Δήλωση μπορεί να συμπληρώνεται και από τις ατομικές επιχειρήσεις που δεν έχουν ΑΜΕ ή δεν είναι αυτό ενεργό. Το ίδιο ισχύει και για τους ελεύθερους επαγγελματίες, επιτηδευματίες , ή αυτοαπασχολούμενους που επίσης δεν έχουν ΑΜΕ ή δεν είναι αυτό ενεργό, συμπληρώνοντας μόνο τα στοιχεία μίσθωσης ακινήτων, εφόσον είναι δικαιούχοι, μη συμπληρώνοντας τα πεδία που αφορούν τους εργαζόμενους. Υπάρχει μεγάλο μπέρδεμα σχετικά με το αν πρέπει ή δεν πρέπει οι αυτοαπασχολούμενοι χωρίς προσωπικό και οι εταιρείες χωρίς προσωπικό να υποβάλλουν τη δήλωση. Οι λογιστές λένε: Κάντε τη δήλωση ΚΕΝΗ, χωρίς εργαζομένους και νοίκι (αν δεν υπάρχει τίποτα από τα δύο) Αλλού γράφουν ότι θα βγει νέα πλατφόρμα για όσους δεν έχουν προσωπικό. Θα τους ταράξω στα τηλέφωνα τη Δευτέρα μήπως και βγάλω άκρη.
 8. Δεν μιλάμε για τα χρήματα, μιλάμε για όλα τα ευεργετήματα. Και εγώ είμαι επιφυλακτικός και θα περιμένω μέχρι την τελευταία μέρα για να σιγουρευτώ.
 9. Θεωρώ και έπειτα σε συνεννόηση με τον λογιστή ότι όλοι πρέπει να κάνουμε την αίτηση (όσοι δεν απασχολούμε προσωπικό) και αυτό για να μπορούμε να εντασσόμαστε σε όλα τα ευεργετήματα που θα προκύπτουν σε όσους θεωρούνται πληττόμενοι από το κράτος.
 10. Προϋπόθεση για την έκπτωση του 25% είναι να έχεις κάνει ήδη αίτηση για να ευεργετηθείς στην εργάνη, έτσι μου είπε ο λογιστής για όλους φυσικά πρόσωπα αυτοαπασχολούμενους είτε εταιρείες. Το ψάχνω αν όντως είναι έτσι γιατί δεν έχω εμπιστοσύνη στους λογιστές..
 11. https://www.capital.gr/epikairotita/3441050/metra-enisxusis-amesis-apodosis-gia-epixeiriseis-kai-eleutherous-epaggelmaties-zita-o-proedros-tou-tee Καταπέλτης ο πρόεδρος. Πρώτα έστειλε το δελτίο τύπου στα ΜΜΕ (γιατί γι'αυτά μόνο πραγματικά νοιάζεται) και αργότερα θα το ανεβάσει και στο site των μηχανικών βλέπε ΤΕΕ. Με καθυστέρηση μισής ώρας ορίστε και στο ΤΕΕ: https://web.tee.gr/eidisis/metra-enischysis-amesis-apodosis-gia-epicheiriseis-kai-eleytheroys-epaggelmaties-zita-o-proedros-toy-tee/
 12. @georgegaleos Έχεις άποψη γι'αυτό; Ερώτηση: Οι εταιρείες χωρίς προσωπικό με ΚΑΔ 71.12 δικαιούνται το 800άρι; αν δεν νοικιάζουν χώρο τι νόημα έχει η υποβολή δήλωσης; Όπως και για εμάς σαν ατομικούς επιχειρηματίες τι νόημα έχει η συμπλήρωση της δήλωσης; η αναστολή των όποιων υποχρεώσεων;
 13. Ερώτηση: Οι εταιρείες χωρίς προσωπικό με ΚΑΔ 71.12 δικαιούνται το 800άρι; αν δεν νοικιάζουν χώρο τι νόημα έχει η υποβολή δήλωσης; Όπως και για εμάς σαν ατομικούς επιχειρηματίες τι νόημα έχει η συμπλήρωση της δήλωσης; η αναστολή των όποιων υποχρεώσεων;
 14. https://www.tvopen.gr/watch/23621/adonisgeorgiadhstrimhnhanastolhplhromongiaopoionexeiplhgei?fbclid=IwAR2XDwrsTvlvpsPmAudQqkcgZmcaIKshRpBjTpJBGboppUXX3vLmzoTzU70 Μετά το 17:00 για όσους ακόμα νομίζουν ότι θα πάρουν τα 800 ευρώ. Θα φάτε τρίμηνη αναστολή και σεμινάρια.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.