Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

steliosatha1978

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

steliosatha1978's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. είμαι στην αθήνα δυστυχώς. απο μερικά τηλέφωνα που έκανα σε κλινικές και μια μέρα νοσηλεία (συμπεριλαμβανόμενου του 30% που είναι η συμμετοχή μου στα νοσήλεια) όλο το πακέτο βγαίνει γύρω στα 2 χιλιάρικα, χωρίς την αμοιβή του γιατρού. Είναι πολλά τα λεφτά.
  2. Καλημέρα Έχω χρόνιο πρόβλημα δισκοκήλης, η οποία δυστυχώς επιδεινώθηκε τελευταία (ασήκωτο πλέον το αριστερό πόδι) και η λύση θα είναι μάλλον το χειρουργείο. Επειδή είναι η πρώτη φορά που θα μπω για εγχείρηση, όποιος έχει περάσει κάτι αντίστοιχο και μπορεί να επιβεβαιώσει αυτά που έχω βρει ή να με διαφωτίσει περισσότερο σχετικά με τη διαδικασία, είναι ευπρόσδεκτος. Ο γιατρός (νευροχειρούργος με έδρα σε στρατιωτικό νοσοκομείο – το αναφέρω, ίσως και αδιάφορο) που με παρακολουθεί, μου έχει προτείνει την επέμβαση να την κάνει σε ιδιωτική κλινική στην οποία είναι μέλος. Η επέμβαση θα γίνει σεπτέμβρη (αν οριστικοποιηθεί η λύση του χειρουργείου και αφού ψάξω και για άλλες γνώμες σχετικά με την επέμβαση). 1. Καταρχάς, από όσο έχω ψάξει το ΤΣΜΕΔΕ – ΕΤΑΑ (ΕΟΠΠΥ) είναι συμβεβλημένο με δημόσια νοσοκομεία και ιδιωτικές κλινικές και είναι αυτά που αναφέρονται εδώ. Σε κάθε κλινική ή νοσοκομείο αναφέρει (ανάλογα και με το τι προσφέρει κάθε κλινική) πάνω κάτω κάτι σαν και αυτό: ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ, ΜΟΝΑΔΑ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΝΕΦΡΟΥ, ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΡΑΚΛΙΝΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ, ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ Από ότι καταλαβαίνω η νοσοκομειακή περίθαλψη που αναφέρεται έχει να κάνει με τη νοσηλεία μου στο νοσοκομείο για μία ή δύο μέρες (όσο χρειαστεί) και με το χειρουργείο που θα γίνει. Κάνω λάθος σε αυτό? 2. Ποια ακριβώς έξοδα καλύπτει η νοσοκομειακή περίθαλψη? Η συμμετοχή μου είναι μηδενική σε δημόσιο νοσοκομείο ενώ αντίθετα σε συμβεβλημένη κλινική 30 % σύμφωνα με εδώ. 3. Η διαδικασία σχετικά με την έκδοση του εισιτηρίου για την είσοδο και την παραμονή μου στο νοσοκομείο, είναι μια διαδικασία που την αναλαμβάνει το νοσοκομείο εξ ολοκλήρου όπως περιγράφεται εδώ. Ισχύει ή θα χρειαστεί και δική μου παρουσία στο ΤΣΜΕΔΕ, όπως αναφέρεται εδώ (εκτός αν τα κείμενα δεν έχουν αλλάξει) 4. Επειδή η κλινική που μου προτάθηκε δεν είναι στις συμβεβλημένες υπάρχει η δυνατότητα να γίνει σε δημόσιο νοσοκομείο από τον γιατρό μου ή αυτό είναι αδύνατο? Το αναφέρω αυτό ώστε να μπορεί να γίνει η εγχείρηση σε συμβεβλημένο νοσοκομείο ή κλινική (και να καλυφθεί από το ταμείο βλέπε 1) και να πληρώσω μόνο την αμοιβή του γιατρού μου? έχει κανείς αντίστοιχη εμπειρία? διαφορετικά θα πρέπει να βρω γιατρό που να δουλεύει στα συμβεβλημένα νοσοκομεία για να μην επιβαρυνθώ το κόστος της νοσηλείας! 5. Πρέπει να ψάξω να βρω το κοστολόγιο για τα υλικά του χειρουργείου? Πόσα έξοδα καλύπτονται? Είδα κάτι αντίστοιχο εδώ για αυτό το αναφέρω. Ξέρει κανείς τι δικαιολογητικά απαιτείται να προσκομίσω στην περίπτωση αυτή? Σας ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.