Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

koytsikos2

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Contact Methods

  • Skype
    xristoforoskoytsikos

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ.Μηχ/ος Παραγωγής και Δ/σης

koytsikos2's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Είμαι σε απόγνωση...άλλαξα το ρυθμιστή φόρτισης και πάλι τα ίδια νούμερα μου κάνει. Παραθέτω τα link από αυτά που αγόρασα μήπως και μπορέσει κάποιος αν προτίνει κάτι. ρυθμιστής: http://www.ebay.com/itm/171104980489?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649 inverter: http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=330937999652&ssPageName=ADME:X:RTQ:GB:1123 panels : http://www.soldist.com/wp-content/uploads/2011/05/UP-M235-240P.pdf έχω το 230.
  2. Καλησπέρα, γνωρίζω ότι το Open circuit voltage είναι η τάση που υπάρχει οταν το φωτοβολταικό δεν είναι συνδεδεμένο σε μπαταρία. Η απορία μου είναι όταν το Panel γράφει Open circuit voltage 36V και Voltage at Pmax 29.6V ποια απο τις δυο τάσεις λαμβάνω υπόψην για την επιλογή του κατάλληλου ρυθμιστή φόρτισης?
  3. Ύστερα απο πολλά πειράματα και μελέτη έφτασα στο συμπέρασμα πως το inverter δε συνεργάζεται με το συγκεκριμένο ρυθμιστή φόρτισης...! Η max τάση εισόδου του inverter είναι 29.3V Μεγαλύτερη τάση απο αυτη και συγκεκριμένα μέχρι τα 30.3 αναβοσβήνει το fault σαν να παράγεται παλμός και απο κει και πάνω δεν δίνει ρεύμα στην έξοδο (ΑC). Επιπλέον άνοιξα το Inverter να δω τι σόι κατασκευή ήταν και απογοητεύτικα και λυπήθηκα τα λεφτά που πέταξα....Στην είσοδο έχει ένα πυκνωτή 330V 470μF που εν συνεχεία με ένα πολυδονητή παράγεται ένας παλμός που μοιάζει με ημίτονο και το οδηγεί σε ένα μικρό μετασχηματιστή και με μετά απο 2 μικρά πυκνωτάκια το οδηγεί στην έξοδο....Εν τέλει για να μην πετάξω κι άλλα λεφτά γύρισα τον controller και αγόρασα ένα της πλάκας με πολυ΄χαμηλό κόστος που κόβει την φόρτιση στο 28.8V και ξεμπέρδεψα
  4. Ευχαριστώ πολύ για τη συμβουλή...ο ρυθμιστής φόρτισης που έχω έχει μια επιλογή βαθμούς C/cell το οποίο απο default είναι στο -03 αν το πειράξω και το πάω στο -09 τότε σταματάει αυτό το πρόβλημα αλλά για ένα ανεξήγητο όταν δύει ο ήλιος και δίνει απο 1.5-0Α ανοίγει το ανεμηστηράκι του inverter και γυρνά σαν τρελό χωρίς να υπάρχει κανένα φορτίο πάνω.... αν μπορέσω να λύσω αυτό το πρόβλημα τότε πιστεύω πως θα μαι καλυμένος
  5. Καλησπέρα σας! Έχω ένα πρόβλημα με μια φωτοβολταική εγκατάσταση που παραμένει άλυτη εδώ και καιρό παρά τις απόπειρες πουτ έχω κάνει! Έχω 2 φωτοβολταικά πλαίσια up-solar πολυκρυσταλλικά 33.1V (open circuit) 8 Α το καθένα...Συλονικά 16Α για τη φόρτιση της 24βόλτης συστοιχίας μπαταριών που έχω. Έχω 4x 100A μπαταρίες κλειστού τύπου βαθειάς εκφόρτισης και ένα Inverter 24V DC to 230V AC καθαρού ημιτόνου 1000 watt με pic 2000 watt. Το πρόβλημα που έχω απο ότι κατάλαβα έγγυται στο ρυθμιστή φόρτισης των μπαταριών. Αρχικά είχα ένα mppt μάρκας tracer (150V input 20A max). ¨οταν φόρτιζαν οι μπαταριές και φτάνανε μεταξύ 85-100% το inverter άρχιζε να αναβοσβήνει το problem led και με την ίδια συχνότητα που αναβόσβηνε το Led με τον ίδιο ακριβό ρυθμό αναβόσβηναν και οι λάμπες στο σπίτι! Μόλις άνοιγα το ψυγείο που απιατούσε ισχύ και έπεφτε η τάση όλα καλά μετά πάλι τα ίδια! Με ενημέρωσαν πως ο συγκεριμένος ρυθμιστής φόρτισης είναι ελλατωματικός και δοκίμασα λοιπόν με ένα pwm της steca τον PR1010 με ένα μόνο πάνελ συνδεμένο και πάλι είχα το ίδιο πρόβλημα...Από ότι κατάλαβα οι μπαταρίες φορτίζοπυν με παλμό και ο παλμός αυτός εφόσον οι μπαταρίες θεωρούνται πλήρως φορτισμένες στα 28-29V για το 24βόλτο σύστημα ο παλμός φόρτισης στιγμιαία ανέβαζε τις μπαταρίες παραπάνω απο 30V που έχει σαν input το inverter....Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει να βρώ μια λύση γιατί ταλαιπωρόυμε αρκετούς μήνες με πειράματα χωρίς αποτέλεσμα!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.