Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

AgriChalkida

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    12
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από AgriChalkida

  1. Εγώ πάλι έτσι όπως το βλέπω, νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα από την κατασκευή, πιθανά συγκόλησης μπετού πλάκας η οποία δεν ρίχτηκε μονοκόμματη. Αλλιώς πως δικαιολογούνται οι ολόισιες "ταινίες" υγρασίας 15εκ στα ταβάνια όπως ακριβώς φαίνονται στην κάτοψη αλλά και στις φωτογραφίες ταβάνι1+2+3.

     

    Το θέμα είναι ποιά είναι η σωστή διαδικασία ώστε να μην έχω πρόβλημα καταρχήν υγρομόνωσης αλλά εάν είναι δυνατό και θερμομόνωσης με προϋπόθεση να είναι βατή μετά η ταράτσα.

     

     

    Με λίγα λόγια έχεις διαμπερείς ρωγμές και απόπλυση τουλάχιστον της πάνω ζώνης. Η αντοχή σκυροδέματος της πλάκας μπορεί να σου δώσει μια αίσθηση τσιμέντου. Η απόπλυση επάνω θα πρέπει να φύγει και να καθαριστεί για να βρούμε καλό CSH. Χωρίς αυτά κρυσταλοποίηση δεν γίνετε. Οταν καθαρίσεις την πλάκα και την βρέξεις θα βρείς τις ρωγμές (φουσκάλες!!!).  

    Δηλαδή αν κατάλαβα καλά καλό καθάρισμα, μετά βρέξιμο και όπου φουσκάλες=ρωγμές. Το καλό CSH πως το βρίσκουμε και πως το καταλαβαίνουμε;

  2. Έχω διαβάσει ολόκληρο το θέμα καθώς και αποσπάσματα συζητήσεων σε αυτόν αλλά και σε άλλους ιστοχώρους.

     

    Θεωρώ ότι η συγκεκριμένη συζήτηση με προσανατόλισε περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη.

     

    Γι' αυτό το λόγο έκανα εγγραφή και θέλω να θέσω με τη σειρά μου ορισμένα ερωτήματα για τη μόνωση της ταράτσας μου. Χρειάζεται να κάνω υδρομόνωση καθώς και θερμομόνωση. Στη συνέχεια ή παράλληλα είναι πιθανό, πολύ πιθανό να τοποθετηθεί isobox 20τ.μ. στην ταράτσα ή οποία θα χρησιμοποιείται σαν βεράντα, καρέκλες, τραπέζια κ.τ.λ.. Από όσα έχω διαβάσει μέχρι τώρα έχω σκεφτεί τα εξής:

    1.Αρχικά να χρησιμοποιήσω penetron για να ξεμπερδέψω με την υγρομόνωση ή κάποιο παρόμοιο υλικό αναζητώντας ανάμεσα στις εταιρίες penetron, basf, sika, mapei.

    2. Nα τοποθετήσω το isobox.

    3. Στην υπόλοιπη επιφάνεια να εφαρμόσω climacool της Kraft γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι δεν κάνω θερμομόνωση απλά βελτιώνω την κατάσταση ή κάποιο αντίστοιχο ή κάτι άλλο (;;;; ;).

     

    Ερωτήματα:

    1. και βασικότερο. Πως τι βλέπετε συνολικά τη λύση;

    2. Ο κ. Ροδόπουλος λέει "Τα συστήματα κρυσταλοποιησης χρειάζονται μια κατηγορία σκυροδέματος περίπου 20/25 και πάνω για να δουλέψουν σωστά. Δεν πρέπει να βρούμε ρωγμές μεγαλύτερες απο 0,15 χιλ κλπ." και "θα προσπαθούσα να περάσω κάποιο ένεμα στεγάνωσης με βαρυτική έκχυση".

    Πως μπορω να τα διαπιστώσω αυτά;;; Το πρόβλημα που φαίνεται έχει ως εξής: Στα ταβάνια του σπιτιού υπάρχουν 2 λωρίδες 15εκ που δείχνουν υγρασία. Μάλιστα σε μεγάλης χρονικής διάρκειας βροχή έχουν στάξει σταγόνες, ελάχιστες μεν αλλά έχουν στάξει.

    http://www.michanikos.gr/gallery/image/885-%CE%9A%CE%AC%CF%84%CE%BF%CF%88%CE%B7/

     

    http://www.michanikos.gr/gallery/image/886-%CE%A4%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CE%BD%CE%B91/

     

    http://www.michanikos.gr/gallery/image/887-%CE%A4%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CE%BD%CE%B92/

     

    http://www.michanikos.gr/gallery/image/888-%CE%A4%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CE%BD%CE%B93/

     

    Επίσης το προφίλ της ταράτσας μου είναι αυτό (από καροτιέρα)

    http://www.michanikos.gr/gallery/image/889-%CE%A0%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%AF%CE%BB/

     

    και η επιφάνεια είναι αυτή

    http://www.michanikos.gr/gallery/image/890-%CE%A4%CE%B1%CF%81%CE%AC%CF%84%CF%83%CE%B1/

     

    Τέλος, πάνω στην επιφάνεια υπάρχουν ήδη μερεμέτια

    http://www.michanikos.gr/gallery/image/891-%CE%A0%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%AD%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%85%CE%AD%CF%82/

     

    http://www.michanikos.gr/gallery/image/892-%CE%A0%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%AD%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%85%CE%AD%CF%822/

     

    και θα δημιουργηθούν και άλλα. Θα βγούν οι συγκεκριμένες βάσεις, ίσως κοπούν τα σίδερα στις παρακάτω φωτογραφίες κ.τ.λ..

    http://www.michanikos.gr/gallery/image/893-%CE%9D%CE%AD%CE%B5%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%85%CE%AD%CF%82/

    Τι ειδική εργασία χρειάζεται να γίνει σε αυτά;

     

    Τέλος, για το ζήτημα της θερμομόνωσης καμιά σκέψη;;;

     

    Υ.Γ. Τις φωτογραφίες τις έβαλα με λινκ για να μη γίνει τεράστιο το ήδη τεράστιο κείμενο.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.