Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

lamproud

Members
  • Περιεχόμενα

    142
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by lamproud

  1. Η προηγούμενη δημοσίευση μου αναφέρεται στο συγκεκριμένο post.
  2. Καλησπέρα συνάδελφε, Έχω αντίστοιχη περίπτωση λειτουργικά εξαρτημένης προσθήκης <50τμ με εσωτερική επικοινωνία χωρίς χώρισμα με το υφιστάμενο. Πως το χειρίστηκες τελικά; Ευχαριστώ!
  3. Καλησπέρα συνάδελφοι, Σε μονοκατοικία στα πλαίσια του Εξοικονομώ πρόκειται να εγκατασταθεί αντλία θερμότητας αέρα - νερού για θέρμανση και ΖΝΧ. Τι βαθμό απόδοσης πρέπει να καταχωρίσω στο ΠΕΑ για ΖΝΧ; Βάζω το COP όπως και στη θέρμανση κι αν ναι για όλους τους μήνες;
  4. Καλησπέρα συνάδελφοι, Μου έτυχε τακτοποίηση σε ακίνητο που οι αυθαίρετες κατασκευές εμπίπτουν στην Κατηγορία 5. Το ακίνητο ανήκει σε 3 συνιδιοκτήτες εξ' αδιαιρέτου. Οι 2 το απέκτησαν πολύ πρόσφατα από κληρονομιά του πατέρα τους ενώ η τρίτη που είναι αδελφή του θανόντα το απέκτησε γύρω στο 2010 που πέθανε η μητέρα της. Το ακίνητο βρίσκεται σε εντός σχεδίου περιοχή. Πιστεύετε ότι μπορεί να γίνει υπαγωγή για το συγκεκριμένο ακίνητο σύμφωνα με την περίπτωση β του άρθρου 128 αν υποβληθεί αίτηση από τους 2 που το απέκτησαν πρόσφατα;
  5. Σε περίπτωση που ήταν καθορισμένο το όριο του ρέματος και ήταν σε επαφή με το αγροτεμάχιο θα μπορούσε να κατασκευαστεί η περίφραξη ή θα έπρεπε να τηρηθεί η απόσταση των 20μ;
  6. Καλησπέρα, Ιδιοκτήτης θέλει να βγάλει άδεια μικρής κλίμακας για να περιφράξει γεωτεμάχιο εκτός σχεδίου με συρματόπλεγμα και πασσάλους. Στους χάρτες του αναδασμού το αγροτεμάχιο βρίσκεται σε επαφή με ρέμα, το οποίο στην πραγματικότητα σήμερα δεν υπάρχει, είναι έκταση που την καλλιεργούν. Γνωρίζετε αν οι αποστάσεις από τα ρέματα αφορούν και τις περιφράξεις;
  7. Καλημέρα, Γνωρίζει κάποιος συνάδελφος σε ποιο άρθρο του Π.Δ. της 24-05-85 υπάγονται τα πλυντήρια - λιπαντήρια;
  8. Καλησπέρα, Θα ήθελα τη γνώμη σας για την ακόλουθη περίπτωση. Πρόκειται για οικόπεδο εντός σχεδίου πόλης στο οποίο υπάρχει σύσταση οριζοντίου και καθέτου ιδιοκτησίας. Συγκεκριμένα υπάρχουν 3 κάθετες ιδιοκτησίες και στη μία εξ αυτών υπάρχει διώροφη οικοδομή με 7 οριζόντιες ιδιοκτησίες΄(διαμέρισμα 1 ισογείου, αποθήκη ισογείου, διαμέρισμα 2 ισογείου, υπόγειο, διαμέρισμα 1 ορόφου, διαμέρισμα 2 ορόφου, καθ' ύψος επέκταση). Όλες οι ιδιοκτησίες εκτός από το διαμέρισμα 1 ορόφου (για το οποίο έχει γίνει ήδη τακτοποίηση) ανήκουν στο ίδιο άτομο σήμερα και ενδιαφέρεται να κάνει τακτοποίηση για όλα τα αυθαίρετα που έχει. Με προβληματίζουν τα εξής: 1) Υπάρχει αυθαίρετο υπόγειο που έγινε κατά την κατασκευή της οικοδομής αλλά το απέκρυψαν όταν έγινε η σύσταση. Τακτοποιείται σαν αυθαίρετη κατασκευή επί κοινόχρηστου μέρους της οικοδομής από τον ιδιοκτήτη που την ιδιοχρησιμοποιεί (δηλαδή από τον πελάτη μου)? Θα μπορούσε να θεωρηθεί καθ' ύψος επέκταση και να τακτοποιηθεί με το ποσοστό της αντίστοιχης οριζόντιας ιδιοκτησίας? 2) Ο πελάτης μου κατασκευάσε αυθαίρετο λεβητοστάσιο σε κοινόχρηστο μέρος της οικοδομής το οποίο εξυπηρετεί τα 3 διαμερίσματα που έχει στην ιδιοκτησία του. Σε περίπτωση που για το προηγούμενο ερώτημα μπορεί γίνει υπαγωγή σύμφωνα με την παράγραφο 9 άρθρο 98 θα μπορούσε να γίνει μία κοινή δήλωση για το υπόγειο και το λεβητοστάσιο? Επίσης, με ποιο τρόπο γίνεται η σύγκριση των αυθαίρετων μεγεθων με τα επιτρεπόμενα αφού δεν έχουν κάποιο ποσοστό που να τους αναλογεί? 3) Έχει γίνει αυθαίρετη προσθήκη στέγης και κατασκευή του κοινόχρηστου κλιμακοστασίου σε άλλη θέση. Για την τακτοποίηση τους απαιτείται συναίνεση όλων των συνιδιοκτητών? Τέλος, άσχετα με τα προηγούμενα αλλά αφορά την ίδια υπόθεση. 4) Υπάρχει αυθαίρετη κατασκευή που πατάει πάνω σε δύο κάθετες ιδιοκτησίες. Μπορούν να γίνουν 2 ξεχωριστές δηλώσεις για το τμήμα που πατάει σε κάθε κάθετη ιδιοκτησία? Ευχαριστώ!
  9. Καταρχήν ευχαριστώ για την απάντηση.. Εγώ θα βγάλω την μικρή κλίμακα για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού. Πρώτη φορά ασχολούμαι αλλά επειδή ξέρω ότι για να βγει άδεια σε μισθωμένο ακίνητο απαιτείται συμβολαιογραφική πράξη τους ζήτησα να γίνει. Στη συνέχεια ο σύμβουλος της εταιρείας που θα κάνει την επένδυση μου προώθησε τα έγγραφα που επισυνάπτω & είπε πως για άλλα έργα έχουν βγάλει μικρή κλίμακα προσκομίζοντας μόνο το ιδ. συμφωνητικό. Η άποψη της αρμόδιας Πολεοδομίας είναι να γίνει συμβολαιογραφική πράξη μίσθωσης & μεταγραφή. Εσύ συνάδελφε θεωρείς ότι το ιδ. συμφωνητικό αρκεί και για τη μικρή κλίμακα; Ξέρεις αν κάποια πολεοδομία έχει αυτή την άποψη; 2012 _ 8967_ΥΑΠΕ_Φ1_2007_οικ.15123.pdf 2012 _ Γνωμοδότηση Ν.Σ.Κ. 245-2012.pdf
  10. Καλησπέρα, Γνωρίζει κάποιος αν στην περίπτωση μίσθωσης του ακινήτου που θα εγκατασταθούν τα φωτοβολταικά πρέπει η μίσθωση να γίνει συμβολαιογραφικά και να μεταγραφεί ή αρκεί ιδιωτικό συμφωνητικό ως αποδεικτικό νόμιμης κατοχής;
  11. Καλησπέρα, Μπορεί κάποιος να με κατατοπίσει για τη διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής ΑΠΔ? Για να μπω στο ηλεκτρονικό σύστημα πρέπει να μου δώσουν κωδικούς από το ΙΚΑ κατά την απογραφή του έργου ή ακολουθώ τη διαδικασία εγγραφής? Ευχαριστώ.
  12. Καλησπέρα, Για τοποθέτηση μόνωσης σε οροφή κάτω από μη θερμομονωμένη στέγη στα πλαίσια του εξοικονομώ απαιτείται ΕΕΔΜΚ? Ρωτάω συγκεκριμένα για την εργασία της μόνωσης. Εννοείται ότι για τη σκαλωσιά θα βγει ΕΕΔΜΚ. Ευχαριστώ.
  13. Καλησπέρα, Θέλω να βγάλω ΕΕΔΜΚ για εσωτερικές διαρρυθμίσεις σε υφιστάμενο ισόγειο κατάστημα. Στο ακίνητο έχει εκδοθεί άδεια ανέγερσης αποθήκης το 1968 και έχει γίνει υπαγωγή στον Ν.4178/13 για αλλαγή χρήσης από αποθήκη σε κατάστημα και υπέρβαση επιφάνειας σε σχέση με την άδεια. Μεταξύ των δικαιολογητικών που πρέπει να υποβληθούν στο σύστημα του ΤΕΕ για την ΕΕΔΜΚ είναι και η μελέτη ενεργητικής πυροπροστασίας. Γνωρίζει κάποιος αν απαιτείται ή όχι? Ευχαριστώ.
  14. Καλησπέρα, Ο χάρτης έχει φ: 40 27΄ και λ: 0 51' και πρόκειται όντως για ιδιοκτησίες οπότε θα χρειαστεί υπόδειξη ορίων. Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση.
  15. Καλησπέρα, Έχω αναλάβει την σύνταξη τοπογραφικού διαγράμματος για 2 τεμάχια που βρίσκονται στην Επανομή. Δεν έχω κάνει άλλη δουλειά στην περιοχή κι ήθελα αν κάποιος συνάδελφος έχει δουλέψει εκεί να μου δώσει κάποιες πληροφορίες γιατί πήγα στο Τμήμα Πολιτικής Γης για να πάρω ορόσημα και τριγωνομετρικά και διαπίστωσα ότι ο χάρτης δεν έχει καθόλου ορόσημα ούτε διαστάσεις. Ευχαριστώ.
  16. Καλημέρα, Κάνω ΠΕΑ για κατάστημα με υπόγειο στο οποίο υπάρχει πρόσβαση μέσω καταπακτής. Το κατάστημα βρίσκεται στο ισόγειο πολυκατοικίας και επικοινωνεί στη μία πλευρά με εξωτερικό αέρα, στη δεύτερη με το κλιμακοστάσιο της πολυκατοικίας, στην τρίτη με όμορο κτίριο και στην τέταρτη με άλλο κατάστημα της ίδιας πολυκατοικίας. Το ΠΕΑ βγαίνει για ενοικίαση του καταστήματος μαζί με το υπόγειο ως βοηθητικό χώρο. Το ΠΕΑ θα γίνει για τμήμα κτιρίου. Θα ήθελα τη γνώμη σας για το αν είναι ορθότερο να οριστεί το υπόγειο ως ΜΘΧ με διαχωριστική επιφάνεια το δάπεδο του καταστήματος ή να ακολουθήσω την παραδοχή του 1/2 (όπως για το κλιμακοστάσιο) για το δάπεδο του καταστήματος κι άρα να μην ορίσω το υπόγειο. Ευχαριστώ.
  17. Καλησπέρα συνάδελφοι, Υπάρχει κάποιο νεότερο σχετικά με τις προκαταβολές προμηθευτή και τεχνιτή? Θα μπορούσαν να είναι μικρότερες από το 40% του τιμολογίου ώστε αθροίζοντας προκαταβολές και ένσημα, για το σύνολο της παρέμβασης ο ωφελούμενος να έχει εξοφλήσει το 40% του επιλέξιμου προϋπολογισμού, δηλαδή τα ίδια κεφάλαια? Νομίζω πως το σύστημα δεν ελέγχει αν κατάτεθηκε το 40% κάθε τιμολογίου αλλά ελέγχει αν συνολικά έχει εξοφληθεί το 40% του επιλέξιμου προϋπολογισμού.
  18. Καλώς. Ευχαριστώ και πάλι! Ρώτησα γιατί τον Νοέμβρη δε χρειαζόταν 2η υποβολή για να εμφανιστεί σωστά το πρόστιμο, οπότε φαντάστηκα ότι θα διορθωθεί. Από τη στιγμή που είναι δοκιμασμένο θα προχωρήσω έτσι!
  19. Ευχαριστώ πολύ συνάδελφε για την άμεση απάντηση..Άρα προχωράω την 1η φορά σε υπαγωγή παρόλο που το πρόστιμο εμφανίζεται αυξημένο και κανώ επαναϋποβολή της δήλωσης και το πρόστιμο τελικά βγαίνει λαμβάνοντας υπόψη την έκπτωση 10%. Έτσι θα αντιμετωπίσουμε όλες τις δηλώσεις ή σου είπαν ότι σκοπεύουν να το διορθώσουν?
  20. (μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos33) Καλησπέρα συνάδελφοι, Σήμερα πήγα να προωθήσω από αρχική υποβολή σε υπαγωγή μία δήλωση με ημερομηνία πληρωμής παραβόλου 02/04/2019 και παρατήρησα ότι το σύστημα επαναϋπολογίζει το πρόστιμο προς τα πάνω χωρίς να λαμβάνει υπόψη την έκπτωση του 10%. Αυτό σημαίνει ότι όσοι πλήρωσαν παράβολο μέχρι 10/05/2019 τελικά δεν κατοχυρώνουν την έκπτωση; Στην προηγούμενη μετάβαση από έκπτωση 20% σε 10% δεν άλλαζε το πρόστιμο κατά την προώθηση της δήλωσης σε υπαγωγή μετά τις 31/10/2018 που έληξε η έκπτωση 20%. Για παράδειγμα έχω δήλωση με ημερομηνία πληρωμής παραβόλου 10/10/2018 που προωθήθηκε σε υπαγωγή στις 24/11/2018 και δεν επαναϋπολογίστηκε το πρόστιμο προς τα πάνω. Παίρνω τηλέφωνο στο ΤΕΕ και δεν το σηκώνουν. Μήπως κάποιος άλλος συνάδελφος που το διαπίστωσε κατάφερε να επικοινωνλησει? Θεωρώ ότι είναι λάθος του συστήματος και πρέπει να διορθωθεί από τη στιγμή που οι πελάτες πλήρωσαν το παράβολο πριν από την 10/05/2019, όπως άλλωστε συνέβαινε και με τις δηλώσεις που έγιναν τον Οκτώβρη..
  21. Καλησπέρα, Την ίδια διαπίστωση έκανα κι εγώ για 2 αιτήσεις που ήταν σε παράταση και κανονικά έληγαν 20/05 και 25/05. Έχει ξεκαθαρίσει κάποιος αν είναι λάθος του συστήματος ή όντως ισχύουν αυτές οι προθεσμίες?
  22. Καλημέρα, Σε περίπτωση κουφώματος με επικαθήμενο ρολό που το κουτί βρίσκεται μέσα στον τοίχο πάνω από το άνοιγμα και όχι στο ύψος του ανοίγματος πιστεύετε ότι απαιτείται πιστοποίηση θερμικών ενεργειακών χαρακτηριστικών για το ρολό ή όχι σύμφωνα με την οδηγία που έχει αναρτηθεί στη σελίδα του προγράμματος ΕΚΟ 2 κι αφορά τις πιστοποιήσεις?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.