Jump to content

Urehit

Members
 • Content Count

  164
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

13 Ουδέτερη

About Urehit

 • Rank
  Παλιό Μέλος

Profile Information

 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

425 profile views
 1. Εγώ καταλαβαίνω πως παίρνουν οριστική εξαίρεση με βάση το αρ. 112 και ότι αυτό υπερισχύει των απαιτήσεων της Κ5 για να γίνει οριστική εξαίρεση, ως ότι η τακτοποίηση γίνεται με ειδικές διατάξεις για στάσιμους οικισμούς και όχι με τις γενικές του αρ. 96.
 2. Έχει χρησιμοποιήσει κάποιο το συγκεκριμένο lisp σε nanocad να μας πει αν δουλεύει;
 3. Υπόστεγο με άδεια εκτός σχεδίου έχει κλείσει περιμετρικά και έχει γίνει εμπορική αποθήκη. Θεωρητικά δεν αλλάζουν τα μεγέθη της κάλυψης/δόμησης/όγκου, οπότε η αυθαιρεσία κατατάσσεται στην περίπτωση §3α των πολεοδομικών παραβάσεων του άρθρου 81; Επιπλέον, ανεξάρτητα από το ύψος του προστίμου ανέγερσης και διατήρησης αν βγάλω άμεσα άδεια νομιμοποίησης το πρόστιμο ανέγερσης περιορίζεται στα 200€ όπως αναφέρεται στο τέλος της §4 του αρ. 94; Είναι ορθή η σκέψη μου ή παραλείπω κάτι στη συλλογιστική μου;
 4. Εγώ βάζω τη σφραγίδα από εικόνα απευθείας στο pdf με το Foxit Reader.
 5. Πάντως σε αντίστοιχη ερώτηση, ΥΔΟΜ ανέφερε ότι οι τσιμεντόλιθοι καλύπτουν την απαίτηση της λιθοδομής για αυτής της κατηγορίας αποθήκες.
 6. Για το 30§ιστ η οικία πολεοδομία σε αντίστοιχη ερώτηση είχε την άποψη πως από τη στιγμή που δεν ορίζεται ακάλυπτος χώρος (ως υποχρεωτικά ακάλυπτος) στα εκτός σχεδίου, δεν καλύπτει την διάστρωση με πλάκα μπετόν σε γήπεδα εκτός σχεδίου και πως απαιτείται κανονική οικοδομική άδεια.
 7. Εγώ είχα περάσει ΣΑ για ειδικό κτίριο σε άδεια νομιμοποίησης προ 4495 και η επιτροπή απλά ενέκρινε το υπάρχον κτίριο, ενώ σχολίαζε και το άστοχο της διαδικασίας, αφού δεν πρόκειται να έβαζαν τον ιδιώτη να κάνει αλλαγές στο ήδη υφιστάμενο κτίριο.
 8. Η ΔΑΟΚΑ είχε βγάλει έγγραφο ότι η θερμομόνωση δώματος δεν απαιτεί έκδοση ΕΕΜΚ, καθώς όψεις θεωρούνται οι κατακόρυφες και οι κεκλιμένες επιφάνειες και όχι οι οριζόντιες. (α.π. ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/66800/4333/ 18-10-2018)
 9. Συνάδελφε το ευχαριστώ παραμένει πολύ λίγο για μια ακόμα φορά. Ωστόσο, σου ξέφυγαν τα bookmarks στο pdf.
 10. Ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση συνάδελφε! Σε περίπτωση που σου ξέφυγε τα v8 & v8A pdf αρχεία έχουν χάσει τα περιεχόμενά τους, που υπήρχαν στις προηγούμενες εκδόσεις.
 11. Ναι, εντός Natura έχεις όριο κατάτμησης και αρτιότητας τα 10 στρ. «2. α) Στις περιοχές που βρίσκονται εκτός εγκεκριμένων σχεδίων πόλεως ή εκτός ορίων οικισμών νομίμως προϋφιστάμενων του 1923 ή εκτός ορίων οικισμών με πληθυσμό μέχρι 2.000 κατοίκους και εμπίπτουν σε ΕΖΔ ή Ζ.Ε.Π., το ελάχιστο όριο αρτιότητας και κατάτμησης των γηπέδων ορίζεται σε 10.000 τ.μ., εφαρμοζομένης κατά τα λοιπά, όπως ισχύει της παρ. 1 του άρθρου 1 του π.δ. της 24-31.5.1985 (ΦΕΚ 270 Δ΄). Κατ’ εξαίρεση, θεωρούνται άρτια και οικοδομήσιμα κατά παρέκκλιση, γήπεδα έκτασης τουλάχιστον 4.000 τ.μ., τα οποία, κατά τη δημοσίευση του παρόντος, θεωρούνται άρτια και οικοδομήσιμα, σύμφωνα με τις οικείες πολεοδομικές διατάξεις. β) Το πιο πάνω καθοριζόμενο ελάχιστο εμβαδόν γηπέδων δεν ισχύει για την ανόρυξη φρεάτων, την κατασκευή αντλητικών εγκαταστάσεων, μικρών γεωργικών αποθηκών και υδατοδεξαμενών και την εγκατάσταση συνοδών έργων σταθμών ηλεκτροπαραγωγής από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. γ) Ειδικότερες υφιστάμενες διατάξεις ρύθμισης του χώρου, οι οποίες προβλέπουν μεγαλύτερα όρια αρτιότητας ή περιορίζουν τις επιτρεπόμενες χρήσεις γης, διατηρούνται σε ισχύ.» (αρ.9, ΦΕΚ 60Α/2011) Από τη στιγμή που τώρα θα κοπεί τμήμα από την όλη έκταση, αυτή πρέπει να είναι τουλάχιστον επιφάνειας 10 στρ.
 12. Υπάρχει κάποια οδηγία/εγκύκλιος ή κάποιο σχετικό έγγραφο που να αναφέρει ότι η άδεια πηγαίνει στην αντίστοιχη κατηγορία με το αν ήταν ανέγερση του ίδιου κτιρίου; Πρόκειται για ειδικό κτίριο εμβαδού περίπου 350τμ εντός οικισμού<2000. Σε αντίστοιχη συζήτηση με την υδομ δεν μπορούν να εκφέρουν άποψη γιατί νομιμοποίηση αναφέρεται μόνο στην κατηγορία 2 για όταν απαιτείται αυτοψία και για την συγκεκριμένη περίπτωση περιμένουν οδηγίες και μέχρι τότε δεν μπορούν να κάνουν κάτι για να προχωρήσει η διαδικασία να βγει η άδεια. Σαν ανέγερση θεωρώ πως πάει Κατ 1, αλλά το πρόβλημά μου είναι ότι δεν είναι ανέγερση αλλά νομιμοποίηση χωρίς αυτοψία.
 13. Καλησπέρα σας, Σε αυθαίρετα προ του 2011 τα οποία εντάσσονται σε νόμο αυθαιρέτων (4178/4495) προς έκδοση άδειας πλέον σε ποια κατηγορία εντάσσεται το έργο; Σύμφωνα με το νόμο στην κατηγορία 2 εντάσσονται οι νομιμοποιήσεις που απαιτούν αυτοψία πριν την έκδοση της άδειας, άρα θεωρώ πως εννοεί τα αυθαίρετα μετά το 2011 που πάνε με τη διαδικασία της αυτοψίας και καταλογισμού προστίμου ανέγερσης και διατήρησης πριν την έκδοση της άδειας νομιμοποίησης. Για τα αυθαίρετα που εντάσσονται σε νόμο αυθαιρέτων και δεν απαιτείται αυτοψία από την ΥΔΟΜ σε ποια κατηγορία εντάσσεται η οικοδομική άδεια; Υπάρχει κάποια οδηγία;
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.