Μετάβαση στο περιεχόμενο

Urehit

Members
  • Περιεχόμενα

    178
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από Urehit

  1. @Pavlos33 Η άδεια πρέπει να έχει λήξει, δεδομένου ότι εκδόθηκε το 2006 και δεν είχε πάρει κάποια παράταση, για να την πιάσουν οι διατάξεις του άρθρου 50 του 4495/17 με τις παρατάσεις.

    Όσον αφορά στη στέγη, αύριο θα το διευκρινίσω αν είναι όντως υποχρεωτική ή όχι η κατασκευή της στέγης. Στην περίπτωση που είναι υποχρεωτική, δεν μπορεί με την τακτοποίηση να ενταχθεί η μη κατασκευή της και να θεωρηθεί η άδεια για ρεύμα;

    Η στέγη είναι υποχρεωτική από την οριοθέτηση του οικισμού με την απόφαση νομάρχη.

  2. Καλησπέρα,

    σε περίπτωση που είχε βγει άδεια για προσθήκη καθ' ύψος και προέβλεπε και στο τέλος την κατασκευή στέγης, αλλά αυτή δεν κατασκευάστηκε, γίνεται μείωση των ενσήμων στο ΙΚΑ για τη μη κατασκευή στέγης; Με την άδεια είχε γίνει ο υπολογισμός των ενσήμων σύμφωνα με τον Πίνακα 1.

  3. Με μια αναζήτηση βρήκα τα παρακάτω, τα οποία πιθανώς να σας αφορούν:

     

    Απόφαση ΥΠΕΧΩΔΕ ΔΜΕΟ/οικ/5076/στ-ζ/1971/Φ.132/17.08.2009 (ΦΕΚ 1720/19.08.2009 τεύχος Β΄)

    Απαγορεύεται η κατασκευή και τοποθέτηση εγκάρσιων υπερυψωμένων λωρίδων οδοστρώματος (σαμάρια) σε: Αυτοκινητόδρομους, στο Εθνικό ή στο Επαρχιακό δίκτυο και σε οδούς όπου διέρχονται Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (Αστική, Υπεραστική ή Δημοτική-τοπική συγκοινωνία), ανεξάρτητα από το αν βρίσκονται εντός ορίων κατοικημένων περιοχών.

    Πριν την εξέταση της δυνατότητας χρησιμοποίησης -σαμαριών-, θα πρέπει να έχουν αποκλεισθεί από τη σχετική μελέτη οδικής ασφάλειας όλοι οι άλλοι τρόποι ανάσχεσης της ταχύτητας. Οι τρόποι αυτοί μπορεί να είναι: Στενώσεις οδοστρώματος με επεκτάσεις πεζοδρομίων, κεντρικές νησίδες, εφαρμογή τραχείας επιφανείας οδοστρώματος με διαφορετικά υλικά, καθοδήγηση διαμπερών δρομολογίων (με άλλους δρόμους, οργάνωση σταθμεύσεων, παρεμβολή δενδροφύτευσης ή εμποδίων κ.λπ.).

    Την σκοπιμότητα εφαρμογής των -σαμαριών- θα κρίνει κάθε φορά, μετά από μελέτη οδικής ασφάλειας (ανάλυση ατυχημάτων που έγιναν στην περιοχή και τις συνορεύουσες ζώνες), η αρμόδια Υπηρεσία, όπως αυτή καθορίζεται στο αντίστοιχο άρθρο του ΚΟΚ (άρθρο 10), με δεδομένο ότι συντρέχουν για τη οδό οπωσδήποτε οι παρακάτω προϋποθέσεις:

    α. Εξυπηρετεί αποκλειστικά τοπική και όχι διαμπερή κυκλοφορία οχημάτων.

    β. Δεν δέχεται συχνή κυκλοφορία φορτηγών, λεωφορείων, οχημάτων που εξυπηρετούν μονάδες άμεσης επέμβασης (νοσοκομειακών, πυροσβεστικών κ.λπ.).

    γ. Εμφανίζει κυκλοφοριακό φόρτο μικρότερο από 30 οχήματα/ώρα

    δ. Μπορεί να δεχθεί εφαρμογή ανώτατου ορίου ταχύτητας κίνησης των οχημάτων 30 χλμ/ώρα χωρίς να δημιουργείται κυκλοφοριακό πρόβλημα.


    Προδιαγραφές υπάρχουν και στην: Απόφαση Υπ. Υποδ. Μετ.& Δικτ. ΔΜΕΟ/Ο/3050/31.07.2013 (ΦΕΚ 2302/16.09.2013 τεύχος Β')

     

  4. Τα σπίτια μπορούν και αναβαθμίζονται όσο αυτό είναι τεχνικά δυνατό και οικονομικά πρόσφορο. Επειδή κοιτάνε όλοι το θέμα της εξοικονόμησης δεν σημαίνει ότι όλα τα σπίτια μπορούν να αναβαθμιστούν. Για κάποια προφανώς δεν επιτρέπεται για διάφορους λόγους.

  5. Σε παλαιότερη περίπτωση αυτό είχα κάνει. Ωστόσο, νομίζω κάποια στιγμή είχα βρει επιλογή για να κάνει τη μελέτη με πρόβλεψη ορόφου, αντί να τους παράγεις. (ότι ότι είναι δύσκολο να κάνεις μια παραγωγή, αλλά θυμάμαι ότι όντως υπήρχε επιλογή)

  6. Καλημέρα,

     

    έχει κολλήσει το μυαλό μου και δεν μπορώ να βρω πουθενά την επιλογή για πρόβλεψη ορόφου. Θυμάμαι πως μέσα στις διάφορες επιλογές υπάρχει επιλογή για πρόβλεψη ορόφου όταν κάνεις μια μελέτη, αλλά δεν μπορώ να τη βρω πουθενά. Μήπως θυμάται κάποιος που βρίσκεται που είναι αυτή η επιλογή;

  7. Για να αλλάξει κάτι στο πρόστιμο, θα πρέπει η οποιαδήποτε ενέργεια να γίνει με επίσημη διαδικασία. Θα πρέπει να απευθυνθείτε σε μηχανικό για να δει τα χαρτιά σας και να σας συμβουλέψει για τις επόμενες ενέργειες που απαιτούνται.

  8. Πάντως η απόφαση για τη λειτουργία του e-poleodomia αναφέρει πως για να βγει νέο ΦΕΚ με πολεοδομική πληροφορία, πρέπει πρώτα να υπάρχει βεβαίωση ότι η πράξη έχει περαστεί στο e-poleodomia και μετά τη δημοσίευση της πράξης εμφανίζεται και στο σύστημα σε κοινή θέα.

    Το θέμα είναι με τις αρκετές ελλείψεις που υπάρχουν.

  9. Καλημέρα, έχω άδεια του 2008 σε ισχύ με τις παρατάσεις του αρ. 50 του Ν.4495. Από τα δύο κτίριο που προβλέπει η εκδοθείσα ΟΑ, το ένα κτίριο έχει κατασκευαστεί σε άλλη θέση νόμιμη, ως ότι δεν παραβιάζει πλάγιες αποστάσεις, και έχει κατά μισό μέτρο περίπου μεγαλύτερες διαστάσεις.

    Εγώ τώρα θα πρέπει να κάνω απευθείας αναθεώρηση της ισχύουσας ΟΑ με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα ή να κάνω πρώτα τακτοποίηση με ένδειξη προς έκδοση ΟΑ και μετά να καταθέσω την αίτηση για την αναθεώρηση της ΟΑ;

  10. Καλησπέρα. Αν και μάλλον η απάντηση στην ερώτηση είναι όχι, την κάνω μήπως μου ξεφεύγει κάτι. Όταν βγαίνει το πρόστιμο ανέγερσης/διατήρησης υπάρχει έκπτωση λόγω αναπηρίας του ιδιοκτήτη ή όχι;

  11. Εγώ καταλαβαίνω πως παίρνουν οριστική εξαίρεση με βάση το αρ. 112 και ότι αυτό υπερισχύει των απαιτήσεων της Κ5 για να γίνει οριστική εξαίρεση, ως ότι η τακτοποίηση γίνεται με ειδικές διατάξεις για στάσιμους οικισμούς και όχι με τις γενικές του αρ. 96.

    • Upvote 1
  12. Υπόστεγο με άδεια εκτός σχεδίου έχει κλείσει περιμετρικά και έχει γίνει εμπορική αποθήκη. Θεωρητικά δεν αλλάζουν τα μεγέθη της κάλυψης/δόμησης/όγκου, οπότε η αυθαιρεσία κατατάσσεται στην περίπτωση §3α των πολεοδομικών παραβάσεων του άρθρου 81;

    Επιπλέον, ανεξάρτητα από το ύψος του προστίμου ανέγερσης και διατήρησης αν βγάλω άμεσα άδεια νομιμοποίησης το πρόστιμο ανέγερσης περιορίζεται στα 200€ όπως αναφέρεται στο τέλος της §4 του αρ. 94;

    Είναι ορθή η σκέψη μου ή παραλείπω κάτι στη συλλογιστική μου;

  13. On 30/1/2020 at 1:25 ΜΜ, pirsogiannis said:

    Ιδιοκτήτης θέλει να κατασκευάσει δάπεδο από μπετόν στο εκτός σχεδίου γήπεδο του (είναι άρτιο και οικοδομήσιμο το γήπεδο, με χτισμένη κατοικία μέσα) από την είσοδο του γηπέδου έως την κατοικία που είναι στο βάθος του γηπέδου. Δεν υπάρχει έντονη κλίση του εδάφους, ο κύριος λόγος που θέλει την διάστρωση μπετόν είναι γιατί πρόκειται για εξοχική κατοικία που μένει ανεπιμέλητη μεγάλο διάστημα του έτους και ο υφιστάμενος "χωματόδρομος" που διανύει εντός του γηπέδου του χορταριάζει και βαλτώνει από νερά συχνά.Αναρωτιέμαι αν απαιτείται οικοδομική άδεια ή άδεια μικρής κλίμακας. Από τις εργασίες μικρής κλίμακας που διαβάζω στο ΦΕΚ 4520Β/16-10-2018 δεν υπάρχει καμία που να με καλύπτει. Από τις εργασίες οικοδομικών αδειών στον 4495/2017, άρθρο 29 το (γ) αναφέρει "εκσκαφές ή επιχώσεις μεγαλύτερες του συν/πλην 0,80 μέτρα, καθώς και επιστρώσεις, διαμορφώσεις οικοπέδων και γηπέδων με σκοπό τη δόμηση", ο τύπος όμως δεν έχει σκοπό την δόμηση...

    Αντιθέτως όμως στο άρθρο 30 του 4495/2017 στις εργασίες όπου δεν απαιτείται Ο.Α. ή Ε.Ε.Μ.Κ., διαβάζω: (ιδ) "κατασκευές, όπως σκάλες, κεκλιμένα επίπεδα (ράμπες), αντηρίδες και πεζούλια σε ακαλύπτους χώρους οικοπέδων και γηπέδων," και επίσης (ιστ) "διάστρωση δαπέδου ακάλυπτου χώρου, με την προϋπόθεση ότι αυτή δεν υπερβαίνει το 1/3 του ακάλυπτου χώρου." Άρα μήπως δεν απαιτείται Ο.Α ή Ε.Ε.Μ.Κ για την εργασία που θέλει να κάνει? 

    Για το 30§ιστ η οικία πολεοδομία σε αντίστοιχη ερώτηση είχε την άποψη πως από τη στιγμή που δεν ορίζεται ακάλυπτος χώρος (ως υποχρεωτικά ακάλυπτος) στα εκτός σχεδίου, δεν καλύπτει την διάστρωση με πλάκα μπετόν σε γήπεδα εκτός σχεδίου και πως απαιτείται κανονική οικοδομική άδεια.

  14. Εγώ είχα περάσει ΣΑ για ειδικό κτίριο σε άδεια νομιμοποίησης προ 4495 και η επιτροπή απλά ενέκρινε το υπάρχον κτίριο, ενώ σχολίαζε και το άστοχο της διαδικασίας, αφού δεν πρόκειται να έβαζαν τον ιδιώτη να κάνει αλλαγές στο ήδη υφιστάμενο κτίριο.

    • Like 1
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.