Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Patsoum

Members
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Patsoum

  1. Πηγαίνεις σε αυτό το σύνδεσμο https://supportemployees.services.gov.gr/ μπαίνεις με τους κωδικούς του taxis κ βλέπεις την αίτησή σου; Στη δική μου πχ επειδή ήταν λάθος και δεν έχουν μπει λεφτά σου επιτρέπει να την τροποποιήσεις, να την τυπώσεις και να την ακυρώσεις. Στης συζύγου για παράδειγμα που έβαλαν τα λεφτά μπορείς απλά να την εκτυπώσεις. Συνεπώς, ευελπιστώ όλους εμάς που δε μας έχουν βάλει ακόμα λεφτά να μας επιτρέψουν να κάνουμε οποιεσδήποτε διορθώσεις μέχρι τη λήξη της προθεσμίας και μετά να μας βάλουν τα χρήματα!
  2. Συνάδελφοι καλησπέρα, είμαι ελεύθερος επαγγελματίας και δεν έχω λάβει ακόμα τα 600€. Χτες ευτυχώς παρατήρησα λάθος στο ΙΒΑΝ της αίτησης (από τα ΚΕΚ), το διόρθωσα και υπέβαλα ξανά την αίτηση. Γνωρίζουμε αν κάποιος συνάδελφος με κάποιο λάθος στα στοιχεία του που υπέβαλε ξανά έχει λάβει χρήματα; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!
  3. Συναδελφοι ακολουθωντας το παραπανω link παρατηρησα οτι το ΚΕΚ ειχε κανει λαθος το ΙΒΑΝ γι αυτο κ δεν εχω λαβει ακομα χρηματα. Το θεμα ειναι οτι τροποποιησα τη δηλωση κ συμπληρωσα το σωστο. Εχουμε καποια ιδεα για το ποτε θα πραγματοποιηθουν οι επομενες πληρωμες; Μηπως οταν κλεισει οριστικα η πλατφορμα στις 8/5? Ευχαριστω!
  4. Συνάδελφε υπάρχει κάποιο κείμενο που να ορίζει κάθε ειδική κατηγορία τουριστικού καταλύματος ποιον κανόνα ακολουθεί; Εγώ βρίσκω στο ΦΕΚ 580 27/7/1999 ότι όλα τα τουριστικά καταλύματα (κλασσικά ξενοδοχεία, ξενώνες, επιπλωμένα, κλπ) για οικόπεδο μέχρι 50 στρέμματα έχουν μέγιστο συντελεστή δόμησης 0.2. Δεν αναφέρει κάποιο άλλο ανώτατο όριο. Μην κάνεις άσκοπη παράθεση όλου του αμέσως προηγούμενου μηνύματος. Pavlos33
  5. Συνάδελφε καλησπέρα. Έβγαλες τελικά καμία άκρη με την περίπτωσή σου; Σε ρωτάω διότι για παρόμοιο κατάστημα (μέγιστη δόμηση 600τ.μ. και συντελεστή 0,2) που οι ιδιοκτήτες επιθυμούν να μετατρέψουν σε επιπλωμένες κατοικίες πήγα στην αρμόδια υπηρεσία και μου απάντησαν ότι δεν επιτρέπεται καθώς οι επιπλωμένες κατοικίες εμπίπτουν στην κατοικία με μέγιστη δόμηση τα 200 τ.μ. Μου είπαν ότι για να αυξηθεί η δόμηση πρέπει να κατασκευαστεί ξενοδοχειακή μονάδα (με αστέρια) αλλά αυτό απαιτεί αρκετά μεγαλύτερο γεωτεμάχιο (το δικό μου είναι περίπου 4000τ.μ. και απαιτούνται τουλάχιστον 15000τ.μ.). Ευχαριστώ!
  6. Επομένως, ο μόνος χώρος που ελέγχω είναι ο ΗΧ του ισογείου, σωστά;
  7. Σε ευχαριστώ πολύ. Επομένως, για να κλείσω το θέμα, εκ πρώτης όψεως φαίνεται να δημιουργείται ανοικτός ΗΧ στο ισόγειο (επιφάνειας ίσης με του περιγράμματος) και προφανώς εξώστης στον όροφο λόγω βατότητας. Το άθροισμα, λοιπόν, αυτών των ίσων επιφανειών δεν πρέπει να υπερβαίνει το 40% της επιτρεπόμενης δόμησης σωστά;
  8. Συνάδελφοι καλημέρα. Σε αλλαγή χρήσης διώροφης κατασκευής (από κατάστημα σε κατάλυμα), λόγω απουσίας εξωστών στον όροφο θέλω σε ολόκληρη την πλευρά του κτηρίου να κατασκευάσω μεταλλικούς εξώστες. Συνεπώς, στο ισόγειο δημιουργείται στεγασμένος χώρος με 3 ανοικτές πλευρές προς τους κοινόχρηστους χώρους. Ο έλεγχος για τον αν θεωρείται ΗΧ ο χώρος αυτός (άνοιγμα συγκρινόμενο με το 35% του περιγράμματος) και άρα θα προστεθεί στον έλεγχο για το 40% εξωστών και ΗΧ θα πραγματοποιηθεί για το μεγαλύτερο άνοιγμα ή για το άθροισμα των ανοιγμάτων των ανοικτών πλευρών; Επίσης, αν για στατικούς λόγους χρειαστεί ενδιάμεσα στην πλευρά να τοποθετήσω επιπλέον μεταλλικά υποστυλώματα θεωρείται ότι ο χώρος αυτός διαιρείται σε μικρότερους ΗΧ ή αντιμετωπίζεται ως ενιαίος; Ευχαριστώ πολύ!
  9. Συνάδελφοι καλημέρα σας. Μία σύντομη ερώτηση. Γνωρίζω ότι μέχρι πρόσφατα εφόσον κάποιος έδινε εξετάσεις στο ΤΕΕ γινόταν μέλος του και ταυτόχρονα γραφόταν στο ΤΣΜΕΔΕ. Επομένως, στο φάκελο εκτός από την άδεια επαγγέλματος λάμβανε και μία βεβαίωση εγγραφής στο ΤΣΜΕΔΕ (μαζί με μία βεβαίωση εγγραφής στο ΤΕΕ). Απλά ενημερώθηκα από τους ανθρώπους στο ΤΕΕ ότι πλέον το ΤΕΕ δεν έχει καμία σχέση με το ΤΣΜΕΔΕ σωστά? Επομένως, φαντάζομαι για να κάνεις κάποιος έναρξη στην εφορία πρέπει πρώτα να γραφτεί στο ΤΣΜΕΔΕ. Ποια είναι τα απαραίτητα δικαιολογητικά ενός νέου μηχανικού για την εγγραφή στο ΤΣΜΕΔΕ? Γενικά μπορεί κάποιος να μου περιγράψει τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.