Μετάβαση στο περιεχόμενο

Redrum

Members
  • Περιεχόμενα

    19
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Redrum

  1. Από χθες μου εμφανίζει το μήνυμα ''δεν είναι δυνατή η επικοινωνία με την ΑΑΔΕ παρακαλώ προσπαθήστε αργότερα'' έχει πρόβλημα το σύστημα ξέρουμε?
  2. Να ευχηθω καλο κουραγιο απο αυριο σε ολους τους νεους, καλη υπομονη!
  3. 462 πηρε πριν λιγο πελατης μου και δεν βρισκει το Αφμ μου σαν συμβουλο εργου
  4. Γιατί δεν στέλνει το ΤΕΕ ή αν οχι το ΤΕΕ εμείς οι μηχανικοί ένα υπόμνημα στην Ευρωπαϊκή ένωση ή σε αυτούς που διαχειρίζονται αυτά τα κονδύλια του ΕΣΠΑ για να τους ενημερώσουν για αυτή την παρωδία που διαδραματιζεται με το πρόγραμμα Εξοικονόμηση κατόικον ΙΙ, μήπως και μπορέσει να αλλάξει κάτι με πίεση από τους χρηματοδότες του προγράμματός. Να ενημερωθούν οι χρηματοδότες πως με αυτόν τον γελοίο τρόπο που πάει να τρέξει το πρόγραμμα το μόνο που δεν υπάρχει στο μυαλό κανενός αυτή την στιγμή είναι η εξοικονόμηση ενεργείας. Θα έλεγα πως μέχρι στιγμής το μόνο που έχουμε καταφέρει είναι να κατασπαταλησουμε πολύτιμο χρόνο και άπειρες εργατοώρες για το τίποτα. Τέτοια προγράμματα δεν μπορούν σε καμιά περίπτωση να λειτουργήσουν ορθά και να πετύχουν στοχο τους υπό το καθεστώς ασφυκτικής πίεσης και βιασύνης, είναι δεδομένο πως από την βιασύνη θα προκύψουν σφάλματα, η δουλειά του μηχανικού δεν μπορεί να αξιολογηθεί με κριτήριο την ταχύτητα απεναντίας μάλιστα στην δική μας την δουλειά η ταχύτητα είναι σχεδόν πάντα συνώνυμο της προχειρότητας. Δεδομένο λοιπόν πως και το οποίο όφελος προκύψει από το Εξοικονομώ κατοικον ΙΙ (αν προκύψει κάποιο) θα είναι πρόχειρο και εφήμερο και θα χαθεί άλλη μια πολύτιμη ευκαιρία να αλλάξει ενεργειακά η Ελλάδα, θα χαθεί στην ουσία ο στόχος του Προγράμματος.
  5. Έχω μια μονοκατοικία σε όροφο στον οποίο ανεβαινεις με κλιμακοστασιο από το ισόγειο και έχει πόρτα εισόδου για να μπεις στην κατοικία, το ισόγειο χρησιμοποιείται ως αποθήκη και έχει διαφορετική είσοδο. Τα τετραγωνικά του ορόφου είναι 115 μαζί με το κλιμακοστασιο που είναι σαν κοινόχρηστο οικοδομής, στο Ε9 αναγράφονται 115τμ και ταυτίζονται με αυτά της οικοδομικής άδειας που έχει 115 όροφος κατοικία και 115 ισόγειο αποθήκη. Σύμφωνα με τον οδηγό είμαι στην κατηγορία μονοκατοικία και κτιριακή μονάδα οπότε έχω ωφέλιμη επιφάνεια 105τμ χωρίς το κλιμακοστασιο που έχει διαφορά μεγαλύτερη από τα 7τμ που επιτρέπεται. Όποτε έχουμε το εξής παράδοξο να είναι όλα νόμιμα και να μην μπορώ να εντάξω το ακίνητο στο πρόγραμμα γιατί δεν πληρώ τις απαιτήσεις.
  6. Τότε γιατί βγαίνουν οι υπουργοί και λένε πως συνεχίζεται το πρόγραμμα σε όλες τις περιφέρειες?
  7. Έχω περίπτωση με διώροφη οικοδομή στην επαρχία το ισόγειο αποτελείται από κατοικία και κατάστημα και ο όροφος είναι κατοικία, Οι κατοικίες έχουν διαφορετικές εξώπορτες και δεν επικοινωνούν εσωτερικά μπορώ να τις εντάξω στο εξοικονομώ κατοίκων σαν μια κατοικία?
  8. Στην αναστολή υπήρχε επίσημη τοποθέτηση από το ΕΤΕΑΝ σου επισυνάπτω το link http://www.tempme.gr/PublicPages/CurrentProgram.aspx?ID=10 Έχω ασχοληθεί αρκετά με το πρόγραμμα εξοικονομώ σαν επιθεωρητής αλλά και σύμβουλος έργου αλλά και σαν ιδιώτης ωφελούμενος από το πρόγραμμα. Η μέχρι τώρα αίσθηση που μου έχει αφήσει το πρόγραμμα είναι η εξής: Η αντιμετώπιση από τις τράπεζες είναι επιεικώς απαράδεκτη, γενικότερα δεν υπάρχει καμιά λογική και καμία σειρά στις υπαγωγές, δικές μου αιτήσεις με τρεις μήνες χρονική διαφορά εγκρίθηκε πρώτα η μεταγενέστερη, φάκελοι χάνονται, καμία δυνατότητα ενημέρωσης της πορείας του αιτήματος, παράλογες απαιτήσεις από τις υπηρεσίες της τράπεζας κατ τον έλεγχο των δικαιολογητικών και ένα πέπλο μυστικοπάθειας και αδιαφάνειας μαζί με το ύφος του χάρη σου κάνω και που σου μιλάω των υπαλλήλων της τράπεζας.
  9. Τελικά από ότι κατάλαβα κάνεις δεν έχει κάποια διαφορετική εμπειρία από την δική μου, το πρόγραμμα είναι ουσιαστικά σε αναστολή στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία. Βέβαια το γεγονός ότι κανένας δεν μου δίνει μια γραπτά υπεύθυνη απάντηση με κάνει να πιστεύω πως ίσως τελικά το πρόγραμμα να συνεχίζεται αλλά για αϊτούς που επιλέγουν οι τράπεζες με του δικούς του συνεργάτες.
  10. Πρόσφατα ανακοινώθηκε αύξηση των πόρων για το εξοικονομώ κατ οίκον με σκοπό να συνεχιστεί απρόσκοπτα το πρόγραμμα σε όλες τις περιφέρειες της χώρας. Από οι κατάλαβα βέβαια αυτά τα οποία λένε οι υπουργοί είναι εξαγγελίες μόνο για να τα ακούει ο κόσμος και να δειχνόμαστε, καθώς μετά από προσωπική επικοινωνία με καταστήματα και των τεσσάρων τραπεζών οι οποίες τρέχουν το πρόγραμμα αυτό βρίσκεται σε αναστολή στην περιφέρεια Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας και δέχονται μόνο αιτήσεις οι οποίες έχουν παλιά προέγκριση δηλαδή δεν δέχονται. Έχω στείλει email στο ETEAN για διευκρινίσεις το οποίο και δεν έχει απαντήσει; Έχει κάποιος συνάδελφος κάποια διαφορετική πληροφόρηση η εμπειρία από κάποιο κατάστημα τράπεζας της Κεντρικής ή Δυτικής Μακεδονίας; Που πρέπει να απευθυνθώ για να πάρω μια υπεύθυνη απάντηση για το τι γίνεται με το πρόγραμμα σε αυτές τις δυο περιφέρειες που υπάρχει μεγάλη ζήτηση; Νομίζω πως το θέμα απασχολεί πόλους μηχανικούς καθώς γενικά έχω παρατηρήσει μεγάλη αδιαφάνεια ως προς τις διαδικασίες του προγράμματος. Μήπως πρέπει σαν μηχανικοί να οργανωθούμε και να ζητήσουμε μεγαλύτερη διαφάνεια και τήρηση μια στοιχειώδους σειράς προτεραιότητας. Ένα κεντρικό σύστημα με ενιαίο ηλεκτρονικό αριθμό πρωτοκόλλου για κάθε περιφέρεια είναι κάτι πολύ εύκολο να γίνει για να υπάρχει μαι βασική σειρά.
  11. ναι μου το βγαζει κανονικα βασικα τωρα παει σφαιρα το buildingcert
  12. βασικά πρέπει ξεκολοθηκα14:39 έστειλα email και πάτησα να πάει στο τρίτο βήμα όπου δεν έβλεπε τίποτα, μετά από κάνα σαρανταλεπτο πάτησα εκει που λεει παραβολο και μου εβγαλε μια λιστα με αρχεια, περασα το παραβολο με τη μια, πατησα να περασω και τα υπόλοιπα δικαιολογητικα και κολλησε, εκανα μια ανανεωση και τα περασα ολα μαζι το ενα μετα το αλλο χωρις να τα εμφανισει στο κουτακι διπλα, σηκωθηκα για κανενα μισαωρο και μολις γυρισα τα ειχε περασει ολα εκανα ανανεωση οριστικη υποβολη και εβγαλε ενα κουτακι οτι ειναι επιτυχης. Κατεβασα και τα δυο αρχεια της αναγγελιας και την βεβαιωση αναγγελιας. Βασικα ειναι θεμα τυχης απο οτι καταλαβα γιατι τωρα δεν μπορω να κατεβασω παλι τα δυο αρχεια.
  13. μόλις κατάφερα να κάνω οριστική υποβολή και να κατεβασω την αναγγελία και την βεβαίωση υποβολής αναγγελιας
  14. Να ρωτήσω και εγώ μερικά πράγματα. Λέω να αγοράσω το sonel mpi 520, ισχύει ακόμα η προσφορά των 850 ευρώ, το πακέτο περιλαμβάνει και την αμπεροτσιμπιδα, και ειναι αυτη απαραιτητη για να κάνω τις μετρήσεις που ζηταει η νεα ΥΔΕ; Επίσης όταν θέλω να μετρήσω γείωση μέσα στην πόλη που δεν μπορώ να βρω φυσικό έδαφος πως μετράω;
  15. Τελικα ποιο ειναι το καλυτερο οργανο να παρει καποιος απο αποψη ευκολιας χειρισμου, ποιοτητας και ακριβειας μετρησεων; Ειναι ολα τα οργανα πιστοποιημενα για τις μετρησεις που κανουν; Υπαρχει καποια λιστα με πιστοποιημενα οργανα; Ποιο ειναι επισης πιο ασφαλες σε περιπτωσει μελλοντικων τροποποιησεων στον κανονισμο;
  16. Σε μονοκατοικία με λεβητοστάσιο το σύστημα θέρμανσης είναι το το 3.Α. Κεντρικό σύστημα θέρμανσης ή 3.Β. Ατομικός (επιτοίχιος) καυστήρας - λέβητας και αν θέλω να κάνω αντικατάσταση λέβητα καυστήρα πως συμπληρώνω τα 4ζ 4η.; Το λεω αυτο γιατι το συστημα ειναι κεντρικο οπως το βλεπω εγω, αλλα συμφωνα με το προγραμμα ειναι μαλλον το 3Β, ειδα επισης στην λιστα του τεμπε με του εγκριμενους μονοκατοικια με επιλεξιμο προυπολογισμο στο 3.Αναβάθμιση συστήματος θέρμανσης και συστήματος παροχής ζεστού νερού χρήσης 7300 δηλαδή 6000 απο 3.Α. και 1300€ απο 3.Ε. Να σημειωσω πως δεν εχω προβλημα με τον προυπολογισμο ειναι κατω απο 5000 απλα θελω να ξερω πιο ειναι το σωστο. Παρακαλώ συμπληρώστε την ειδικότητα στο προφίλ σας. Δείτε τους Κανόνες Συμμετοχής miltos
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.