Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ12

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    17
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

536 profile views
  1. Γεια σας, Μετά από δικαστική απόφαση η κυρία κατοικία μου, από ρυμοτομούμενη, εκρίθη πολεοδομικά αρρύθμιστη . Μπορείτε να μου πείτε ποια είναι τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να υποβάλλω, ώστε να ρυθμισθεί πολεοδομικά ; ( άρση ρυμοτόμισης - μερική επιβολή ρυμοτόμισης - επανυποβολή ρυμοτόμισης).
  2. Καλημέρα σας. Το τοπογραφικό διάγραμμα που διαθέτω είναι αυτό που συνοδεύει το συμβόλαιο αγοράς της κατοικίας , προ 23 χρόνια δηλαδή. Εγώ ευρίσκομαι στη πόλη του Βόλου *** Η αναζήτηση μηχανικών, επαγγελματιών και γενικώς πάροχων υπηρεσιών δεν επιτρέπεται σε θέματα του φόρουμ. To μήνυμά σου έχει τροποποιηθεί καταλλήλως. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ Pavlos33
  3. Μετά από δικαστική απόφαση, κρίθηκε το ρυμοτομούμενο τμήμα της ιδιοκτησίας μου, πολεοδομικά αρρύθμιστο. Προκειμένω να ληφθεί σχετική απόφαση (επανυποβολή ρυμοτόμησης - μερική εαπανυποβολή - άρση) από την Αρχή (ΥΠΕΝ),απαιτείται η υποβολή προς το ΥΠΕΝ σχετικής αιτήσεως συνοδευομένης από παραστατικά.Σας παρακαλώ μπορείτε να μου πείτε αναλυτικά ποια παραστατικά θα πρέπει να συνοδεύουν την αίτηση μου;
  4. Γεια σας! Θα ήθελα, σας παρακαλώ τις απόψεις σας επί των παρακάτω ερωτημάτων τα οποία αφορούν πολεοδομικό θέμα: ΤΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΘΕΜΑ: Σε οικισμό προ του 1923,υφίσταται η ιδιοκτησία μου, η οποία ρυμοτομείται με το σύστημα της απαλλοτρίωσης (ΝΔ.27/ 1923). Από τα 281,56 τμ ρυμοτομούνται τα 117 τμ. (Fοτο.1) Η πράξη εφαρμογής πρόκειται να κυρωθεί σύντομα από την περιφέρεια. EΡΩΤΗΜΑ 1:Θα κληθούμε να υποβάλλουμε ενστάσεις προς την περιφέρεια; Πώς θα ειδοποιηθούμε; ΕΡΩΤΗΜΑ 2: Στην πράξη αναλογισμού, όλο το ρυμοτομούμενο θεωρείται αυτό αποζημίωση.Δεδομένου ότι ρυμοτομείται το 40% περίπου της ιδιοκτησίας,μπορώ να το χρησιμοποιήσω αυτό σαν μαχητό επιχείρημα και να προσφύγω δικαστικά;Επίσης είμαι σε διαδικασία μέτρησης υψομετρικής διαφοράς μεταξύ υπό κατασκευή δρόμου και οικίας,διότι οπτικά η ισόγειος οικία γίνεται υπόγεια - ημιυπόγεια ( θα δούμε τι θα βγάλει ο τοπογράφος). Σε ποια φάση πρέπει να προσφύγω ; Αμέσως μετά την κύρωση της πράξης;Τι άλλο μπορώ να χρησιμοποιήσω ως επιχείρημα; ΕΡΩΤΗΜΑ 3: Καλούμαι να αποζημιώσω για 4τμ παρόδιο ιδιοκτήτη.Πως υπολογίζονται τα 4 τμ; Μπορώ να ζητήσω από την πολεοδομία να μου υποδείξει τα 4τμ επί του τοπογραφικού και να μου περιγράψει την ωφέλεια που έχω; Σε ποια υπηρεσία θα απευθυνθώ, ώστε να ελέγξει αν ωφελούμε από τα 4 τμ ; Πότε πρέπει να το πράξω; Αμέσως μετά την κύρωση της πράξης; EΡΩTHMA 4:Σε συμβολαιογραφική πράξη παραχώρησης σε κοινή χρήση με ενοχική αξίωση για αποζημίωση (συν ταχθείσα το 1999) , δεν υφίσταται απόφαση δημοτικού συμβουλίου για αποδοχή της παραχώρησης.Σηματοδοτεί κάτι αυτό; Σας ευχαριστώ.
  5. Γεια σας, Παρακαλώ θα ήθελα την άποψη σας για το παρακάτω πρόβλημα. 1.Έχω ισόγεια οικία (προ του 1983) , η οποία ευρίσκεται σε παραδοσιακό οικισμό , συντελεστής δόμησης 0,80. 2.Στον παραδοσιακό οικισμό όπου ευρίσκεται η οικία μου , υφίσταται από είκοσι τετραετίας , ακύρωτη πράξη εφαρμογής. 3. Το ρυμοτομικό βάρος της οικίας μου είναι το 50% της αυλής και κάπου 10 τμ οικήματος ( και εδώ εστιάζω το πρόβλημα ) που είναι η πρόσοψη της οικίας. Πρόσοψη οικίας και αυλή είναι παραχωρημένα με συμβολαιογραφική πράξη παραχώρησης για κοινόχρηστη χρήση ( δημιουργία δρόμου). 4.Θέλησα να χτίσω επάνω από το σπίτι και μετέβην στην εδώ πολεοδομία , απ όπου έλαβα την εξής απάντηση. 1.Πρέπει να γκρεμίσεις τον μαντρότοιχο. 2.Πρέπει να γκρεμίσεις την πρόσοψη του σπιτιού σου.(δηλαδή να κατεδαφίσω το σπίτι μου για να χτίσω από επάνω ) 3. Δικαίωμα για χτίσιμο έχεις τέσσερα μέτρα ΠΙΣΩ από την ρυμοτομική γραμμή που έχει τεθεί στη πρόσοψη της οικίας μου.Δηλαδή μου αφήνει το μεγαλύτερο μέρος της ταράτσας ως προκήπιο και περιορίζεται κατά πολύ ο χώρος οικοδομής ορόφου. 5.Είμαι στα δικαστήρια προκειμένω να φύγει η ρυμοτομική γραμμή επάνω από την πρόσοψη του σπιτιού. 6. Το ερώτημα μου είναι: Στη περίπτωση που δικαιωθώ και φύγει η ρυμοτομική γραμμή από επάνω από την πρόσοψη του σπιτιού, θα έχω το δικαίωμα να χτίσω ακριβώς από πάνω από την υφιστάμενη οικία και το προκήπιο να μεταφερθεί εμπρός (δηλαδή εκτός του σπιτιού και μέσα στην αυλή). 7.Σας στέλνω και ένα σχεδιάγραμμα για καλύτερη κατανόηση του θέματος. (α. Το έντονο κόκκινο που σαν τρίγωνο είναι η ρυμοτομούμενη πρόσοψη της οικίας. 2. Η λεπτή κόκκινη γραμμή περιβάλει το ρυμοτομούμενο τμήμα της αυλής.) Παρακαλώ για την άποψη σας.
  6. Είπε θα πάει να το δει...αλλά ακόμα πάει... δεν πρόκειται να ασχοληθώ άλλο μ αυτόν. Το θέμα είναι απο εδώ και πέρα ποιά είναι η οικονομικώτερη λύση .
  7. Δεν υπάρχουν ναί και δεν ξέρω γιατί , ενώ τις φόρτωσα. Τέλος πάντων δείχναν την ταράτσα περασμένη με τη μόνωση και την υγρασία στο ταβάνι της γκαρσονιέρας.
  8. Γειά σας! Έχω βρεί πολλές φορές λύσεις σε θέματά μου, μέσα απ αυτό το πολύ καλό site.Eλπίζω να βρώ και τώρα. Λοιπόν το θέμα μου είναι το εξής; Toν περασμένο Οκτώβριο έκανα μόνωση στη ταράτσα γκαρσονιέρας (30τμ).Η μόνωση ήταν του τύπου : αστάρωμα και επάλοιψη με κάποιο μονωτικό (FOTO.1).Aποτέλεσμα ήταν τα ταβάνια αλλά και οι τοίχοι της γκαρσονιέρας να πάρουν υγρασία.(FOTO.2.KAI FOTO.3.).Επειδή είμαι άσχετος μ αυτά τα θέματα συγχωρέστε μου τα παρακάτω ερωτήματά μου αν είναι αφελή.: 1.Μπορεί να διορθωθεί η υπάρχουσα μόνωση με νέα επάλοιψη μόνωσης; 2.Πρέπει να ξηλωθεί η υπάρχουσα μόνωση και να γίνει εξ αρχής πάλι η εργασία; 3.Πρέπει να κάνω άλλου είδους μόνωση -αυτή με πισσοχαρτο κλπ - η οποία στοιχιζει πολύ περισσώτερα χρήματα ; 4.Ποιό μήνα θα πρέπει να γίνουν οι όποιες εργασίες , δεδομένς της υπάρχουσας υγρασίας στο διαμέρισμα ; Σας ευχαριστώ.
  9. Ευχαριστώ για την απάντησή σας. Ιδιαίτερα διευκρινιστικό αυτό που γράφεται για τον συντελεστή. Σας ευχαριστώ και πάλι.
  10. Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Λοιπόν , εγώ αγόρασα το σπίτι το 2000 . Ο ιδιοκτήτης απο τον οποίον αγόρασα το σπίτι ,προκειμένω να το πουλήσει ,το έτος 1999, το εξαίρεσε απο την κατεδάφιση και στην συνέχεια εξεδωσε οικοδομική άδεια νομιμοποιήσης της οικίας (νομιμοποιήση παλαιάς οικίας υφισταμένη προ του 1983 , οπως αναφέρει στην άδεια οικοδομής).Αυτό έγινε διότι η οικία είχε χτισθεί το 1957 και τότε χτιζόνταν με μια απλή άδεια της αστυνομίας.Επειδή όμως υφίστατο και πράξη εφαρμογής (η οποία οπως εχω αναφέρει ΔΕΝ έχει κυρωθεί ακόμα ) - υποχρεώθηκε σε συμβολαιογραφική πράξης παραχώρησης , των όσων τετραγωνικών μέτρων απαλλοτριωνόνταν βάσει του σχεδίου (117 τμ εξ ών τα 9 οικία και τα υπόλοιπα αύλειος χώρος).Τώρα όπως ανέφερα η οικοδομική άδεια έγραφε επάνω οτι νομιμοποιεί οικία προ του 1983. Η εφορία αυτή δέχτηκε ως ημερομηνία του κτίσματος. Ως τόσο εγω κατέχω βεβαίωση απο τη ΔΕΗ , στην οποία αναφέρεται ως έτος πρώτης ηλεκτροδότησης το έτος 1960 . Η εφορία όμως δεν κάνει δεκτή αυτή την ημερομηνία , διότι λεει πως ΔΕΝ επίσημο έγγραφο. Και ξαναθέτω πάλι τα ερωτήματα: 1.Γιατί να πληρώνω ενφια για ένα σπίτι του 1960 ωσάν να είναι του 1983 ; Γιατί ΔΕΝ είναι επίσημο έγγραφο αυτό της ΔΕΗ ; 2.Παραχωρημένο ναι , αλλά δεν έχει αποσπασθεί απο την ιδιοκτησία μου αφού δεν έχει κυρωθεί η πράξη εφαρμογής( και κατά συνεπεία δεν έχει γίνει μετεγγραφή του ακινήτου στο υποθηκοφυλάκειο με το νέο εμβαδο του ) - ποός πληρώνει τον ενφια λοιπον ; εγώ η ( διαζ) ο ΟΤΑ; Και άν τον πληρώνει ο ΟΤΑ - μήπως του ανοίξω την όρεξη για καμιά ατομική πράξη εφαρμογής ; (πάω για μαλί και βγώ κουρεμένος δηλαδή ) Πιστεύω να έγινα κατανοητός. Σας ευχαριστώ και πάλι.
  11. Κατ αρχάς ευχαριστώ για όσα μου γράφετε. Αλλά εάν θέλετε κοιτάξτε καλύτερα το πρώτο μου ερώτημα διότι δεν μου απαντάτε σ 'αυτό.Όσο για το δεύτερο ερώτημά μου , έχω την ίδια άποψη - (αν και Δεν είναι προφανές πως ΔΕΝ ανήκει στην ιδιοκτησία μου , διότι δεν έχει συντελεσθεί η απαλλωτρίωση και συμφωνα με το σύνταγμα ουδείς στερείτε την ιδιοκτησία του αν πρώτα δεν αποζημιωθεί, ούτε έχω παραιτηθεί αυτού του δικαιώματος , το αναφέρω ρητά και στη συμβολαιογραφική πράξη παραχώρησης)...αλλά κάνω την εξής σκέψη: για τα παραχωρημένα ποιος θα πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ ; ο ΟΤΑ ; εάν είναι έτσι μήπως του ανοίξω την όρεξη και με πάει σε καμιά ατομική πράξη εφαρμογής; διότι υφίσταται περίπτωση στην περιοχή μου άρσης των απαλλοτριώσεων λόγω παρέλευσης πολλών ετών χωρίς κύρωση της πράξης εφαρμογης . και πάλι ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.