Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

farha

Members
  • Περιεχόμενα

    21
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

farha's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Dedicated Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπερα, εχω περιπτωση αυθαιρετου που είχε ενταχθει στον Ν4014 και ειχα ανεβασει ολα τα απαιτουμενα σχεδια/εγγραφα. Μετα απο καταγγελία, η ΥΔΟΜ δεν δεχεται την περαιωση του Ν4014 και απαιτει την ενταξη στον Ν4178/13. Γνωριζετε αν αναφερεται καπου η υποχρεωση μεταφορας σε αυτες τις περιπτωσεις? Ευχαριστω
  2. Καλησπερα, εχω περιπτωση ενιαιου καταστηματος με εσωτερικο αυθαιρετο παταρι. Το καταστημα στα συμβολαια ειναι χωρισμενο σε τρια καταστηματα και 3 διαφορετικους ιδιοκτητες(αδερφια). Απο την αρχη και συμφωνα με την αδεια κατασκευαστηκε ομως ενα ενιαιο καταστημα που νοικιαζεται στο συνολο του. Το παταρι που θελουμε να νομιμοποιησουμε (να το ενταξουμε και να βγαλουμε αδεια καθως εχουμε τετραγ.) καταλαμβανει εκταση και απο τις 3 διαφορετικες οριζοντιες ιδιοκτησιες. Εγω τελικα πως πρεπει να προχωρησω? να κανω μια αιτηση για το συνολο του κτιριου(εχει και κοινοχρηστους χωρους)? η πρπει να κανω ξεχωριστη αιτηση ανα ιδιοκτητη? να σημειωσω πως υπαρχει κοινος επικαρπωτης ο πατερας και στις 3 ιδιοκτησιες σε μικρο ομως ποσοστο. συγγνωμη αν εχει απαντηθει αλλα εχω μπερδευτει με οσα διαβαζω...
  3. ναι δικιο εχεις. για αυτο μπηκα και στην διαδικασια να ρωτησω τους συναδελφους καθως δεν μου ειχε ξανατυχει περιπτωση αδειας. θα το υποβαλλω αρχικα "ρυθμιση", θα βγαλω το 5σελιδο και μετα θα το γυρισω "προς αδεια". ελπιζω να με αφησει το συστημα να το κανω... βεβαιωση κυριας χρησης δεν μου ζητησανε. αλλωστε ακομα και αν εχει υψος το παταρι>2,40(παω βασει κτιριοδομ. γιατι ειναι απο το 1994 το κτιριο) το παταρι το εχω μετρησει στους χωρους με μειωτικο συντελεστη. ειναι ανοιχτο γυρω γυρω σαν εσωτερικος εξωστης του ισογειου, αρα στην βεβαιωση θα αναφερεται εκει και οχι στους χωρους κυριας χρησης.
  4. για αδεια λειτουργιας φανταζομαι οτι θελει να εξασφαλιστει. Αρα εσυ πως θεωρεις οτι πρεπει να προχωρησω? υπαγωγη και να πληρωσουμε ολοκληρο το ποσο του προστιμου? δεν υπαρχει τροπος μεσα απο την διαδικασια της αδειας? σκεφτομουν απλα να τους δωσω το 5σελιδο που φαινεται η εξοφληση του 30% για να δουν οτι εχει μπει σε διαδικασια ρυθμισης.
  5. palvos33 το ξερω, απλα το ζητανε οι ενοικιαστες σαν ορο για να υπογραψουν. για να ειναι σιγουροι οτι ειναι νομιμο. stvxri θεωρεις πως υπαρχει και αλλος τροπος? σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας.
  6. Καλησπερα, πελατης μου εχει ισογειο καταστημα μεσα στο οποιο εχει κατασκευαστει χωρις αδεια μεταλλκο παταρι ανοιχτο. Αποφασισε να το νομιμοποιησει με εκδοση αδειας(εχει τετραγωνικα). Χρειαζεται ομως την βεβαιωση αμεσα για την ενοικιαση. επειδη δεν μου εχει ξανατυχει περιπτωση αδειας, πως πρεπει να το προχωρησω ωστε να βγαλω την βεβαιωση μη αυθαιρεσιας? θα το υποβαλω πληρωνονταςτο παραβολο που μου βγαζει σαν απλη υπαγωγη (το παραβολο ξεπερναει το 30% του προστιμου) και μετα μπορω να το αλλαξω "προς εκδοση Ο.Α."? η δεν χρειαζεται αυτη η διαδικασια? θα το εκτιμουσα αν καποιος μπορουσε να βοηθησει...
  7. τελικα για τα γραφεια χρειαζομαστε δεδοτα η μελέτη στατικης επαρκειας? επειδη δεν βρισκω καποια αναφορα στις δυο κατηγοριες που απαιτουν μελετη, θεωρω πως κανουμε απλα δεδοτα. εχει καποιος καταληξει καπου?
  8. Ναι οντως αυτο συμβαινει. Εχω βγαλει το τελος ανταποδοσης αλλα δεν εχω κανει υπαγωγη ακομα. Συγνωμη για το μπλεξιμο. Οποτε λογικα μετα την υπαγωγη θα μου βγαλει κανονικα τις εντολες πληρωμης. Ευχαριστω γιατι κολλησα τελειως.
  9. Σε περιπτωση αυθαιρετου ειχε δηλωθει στον Ν4014/11 με επιλογη εξοφλησης εφαπαξ καταβολης, αλλα δεν πληρωθηκε μεχρι σημερα. Μετά την μεταφορά στον Ν4178/2013 δεν μου εμφανιζει νεα εντολη πληρωμης για το ποσο αυτο, αλλα ουτε το δειχνει σαν ανεξοφλητο. Μπορει να πληρωθει τωρα μετα την μεταφορα με την παλια εντολη πληρωμης του Ν4014? Θα ενημερωθει το συστημα? Εχει τυχει σε κανεναν?
  10. Αναφερομαι στις αμοιβες του μηχανικου για τις δηλωσεις του Ν4014. Καθως οι δηλωσεις αυτες δεν οριστικοποιηθηκαν , δεν πληρωθηκαν και οι αμοιβες καθως και οι αντιστοιχες κρατησεις. Τωρα θα μεταφερθουν στον Ν4178 και θα βγουν καινουριες αμοιβες - κρατησεις. Τι γινεται ομως με τις παλιες ? θεωρεις πως πρεπει να πληρωθουν ή απλα να τις αγνοησω και να πληρωσω ότι βγαζει ο Ν4178?
  11. Ιασονα σε ευχαριστω για την απαντηση. Οσο για τις αμοιβες που εμειναν απληρωτες τι γνωμη εχεις?πρεπει να πληρωθουν ή να πληρωσω μονο τις καινουριες του Ν4178?
  12. Εχω περιπτωσεις που εχουν εξοφληθει τα προστιμα με τον Ν4014 αλλα δεν εχουν ανεβει τα απαιτουμενα σχεδια, οποτε οι δηλωσεις εμειναν σε προσωρινη υποβολη. Εγω καταλαβαινω οτι και αυτες θεωρουνται εκκρεμεις αρα πρεπει να μεταφερθουν στον Ν4178 μεχρι 6/2/14. Ηθελα απλα μια γνωμη πανω σε αυτο. Επισης στις δηλωσεις αυτες επειδη δεν ολοκληρωθηκαν δεν εχουν πληρωθει αμοιβες. Με την ενταξη στον Ν4178 πρεπει να πληρωθουν και οι παλιες ή να τις αγνοησω και να πληρωσω τις νεες?
  13. Δηλαδή δηλώσεις του Ν4014/11 που είχε επιλεγεί η εφάπαξ πληρωμή, πληρωθηκε το παράβολο αλλα όχι το υπόλοιπο ποσό και βρίσκονται σε προσωρινη υπαγωγή, μεχρι ποτε πρεπει να μπουν στον 4178?
  14. apokal πως και ζητησε ενσημα το ΙΚΑ? εννοω πως βρηκε οτι εχεις δηλωσει κατι στο συγκεκριμενο ακινητο και τι εχεις δηλωσει?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.