Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Σ.Μαγουλάς

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Πειραιάς, Αττική
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Χημικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

870 profile views

Σ.Μαγουλάς's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλημέρα σε όλους. Να πω ότι το δικό μου κομμάτι αφορά στην δήλωση υπαγωγής σε ΠΠΔ του έργου οδοποιίας, κάτι που μου ανατέθηκε μετά από ηλεκτρονική κλήρωση του 4412. Επίσης, να πω ότι, όπως θα δείτε και σε άλλο thread που ξεκίνησα, ζητώντας τεχνική μελέτη του έργου, από την ΤΥ του Δήμου, μου δόθηκε απλώς μια οριζοντιογραφία του έργου με συντεταγμένες ΕΓΣΑ, το οποίο είχε εκπονηθεί από άλλον τοπογράφο. Επομένως, όταν ήρθε η ώρα να συμπληρώσω το σχετικό έγγραφο για τις γνωμοδοτήσεις, με τα διαθέσιμα στοιχεία, ζήτησα την σχετική πληροφορία από την αρμόδια Υπηρεσία. Δεν νομίζω ότι εμπλέκεται κάπου ο Ν.651/1977 και η ευθύνη μου σχετικά με αυτό, εφόσον, από όσο διάβασα, αφορά αυθαίρετα και αρτιότητα-οικοδομησιμότητα, κάτι που δεν βλέπω να έχει εφαρμογή στην προκείμενη. Η δική μου προσέγγιση σχετικά με την απάντηση της εν λόγω ΥΔΟΜ είναι να μου απαντήσουν εγγράφως ώστε, εάν και εφόσον υπάρχουν παραλείψεις, να απευθυνθώ στην δική μου Αναθέτουσα ώστε να επιληφθούν του θέματος. Είναι θέμα συνέχειας και καταμεριζομένων ευθυνών νομίζω.
  2. Κάτι τέτοιο φαντάστηκα κι εγώ. Ευχαριστώ για την άμεση απόκριση και την πολύτιμη βοήθεια.
  3. Καλημέρα σας. Θα ήθελα να ζητήσω τη συμβολή σας και τις γνώσεις σας επί του ακόλουθου: Σε διαδικασία υπαγωγής σε ΠΠΔ έργου διάνοιξης τοπικής οδού σε χωριό νησιού των Κυκλάδων, προκειμένου να συμπληρωθεί το σχετικό ερωτηματολόγιο του αντίστοιχου ΦΕΚ, υπέβαλα στην αντίστοιχη πολεοδομία το παρακάτω ερώτημα, συνοδευόμενο από τοπογραφικό - σε ηλεκτρονική μορφή - με συντεταγμένες ΕΓΣΑ του έργου. "...αιτούμαστε προς την υπηρεσία σας την χορήγηση των ακολούθων εγγράφων:  Βεβαίωση για το κατά πόσο το έργο χωροθετείται σε περιοχή με συγκεκριμένες δεσμεύσεις χωρικού σχεδιασμού (ΓΠΣ, ΣΧΟΑΑΠ, κλπ);  Βεβαίωση για το κατά πόσο το έργο βρίσκεται εντός ή εκτός οικισμού (όνομα οικισμού), όπως αυτός χωροθετείται με το σχετικό ΦΕΚ (αριθμός ΦΕΚ) ......" Η προφορική απάντηση της υπηρεσίας ήταν ότι θα πρέπει να κατατεθεί ΥΔ του Ν.651/1977 μαζί με δύο φυσικά του τοπογραφικού, στην οποία θα αναφέρω εγώ αν το έργο είναι εντός ή εκτός του οικισμού, προκειμένου να μου απαντήσουν στο ερώτημα αυτό. Μπορείτε να με διαφωτίσετε σχετικά?
  4. Καλησπέρα και πάλι. Μετασχηματίζω το ερώτημα ακόμα μια φορά, συμπληρώνοντας την εικόνα. Το έργο αφορά σε απευθείας ανάθεση, μέσω ΚΗΣΚ (Ηλεκτρονικές Κληρώσης), της Περιβαλλοντικής Μελέτης Διάνοιξης Οδού εντός Οικισμού. Με βάση αυτό, μου απεστάλησαν ένα Πρωτογενές καθώς και μια Οριζοντιογραφία. Διαβάζοντας την Εγκ. 38 καθώς και τις σχετικές ΟΜΟΕ, ζήτησα από την ΤΥ της Αναθέτουσας τα Τεχνικά Στοιχεία (ΤΤΔ, ΣΤΥ κλπ) ώστε να έχουμε την τεχνική ταυτότητα του έργου, σε πρώτη φάση τουλάχιστον την Κατάταξη του Έργου, ώστε να μπορεί να ξεκινήσει ΚΑΠΩΣ η εκπόνηση της Μελέτης. Σε επικοινωνία με την ΤΥ, μάλλον ενοχλημένοι, μου είπε ότι αυτά είναι μέρος της ανάθεσής μου και θα πρέπει εγώ να βρω την Κατηγορία του Έργου και τα υπόλοιπα. Επιπλέον, η Οικονομική της ΑΑ ανήρτησε στο ΚΗΜΔΗΣ Σύμβαση την οποία δεν έχω καν υπογράψει. Μιλώντας με την ΔΜΕΟ του ΥΥΠΟΜΕΔΙ, με ενημέρωσαν ότι, από την ΤΥ της ΑΑ, θα πρέπει να μου δώσουν κάποια στοιχεία όπως Προκαταρκτική Οδοποιίας, Υδραυλικά, Αποχέτευση κλπ. ενώ είναι λάθος η ανάρτηση στο ΚΗΜΔΗΣ Συμβάσεως που δεν έχω υπογράψει. Τελικά, το θέμα αναλύεται ως εξής: 1. Ποια είναι τα απαραίτητα προαπαιτούμενα στοιχεία που θα πρέπει να δίνονται σε ένα Περιβαλλοντικό Μελετητή όταν του ανατίθεται η εκπόνηση μιας Περιβαλλοντικής Μελέτης? 2. Τι κάνουμε σε περιπτώσεις όπως η παραπάνω? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  5. Μετασχηματίζοντας την απορία μου: Κατόπιν ανάθεσης Περιβαλλοντικής Μελέτης για Διάνοιξη Δρόμου, διαβάζοντας την σχετική Εγκ. 38/2005, καταλαβαίνω ότι θα πρέπει να υπάρχουν διαθέσιμα κάποια στοιχεία, από τα οποία θα προκύπτει η ταυτότητα του υπό μελέτη έργου, ώστε να κατευθυνθώ έπειτα την αντίστοιχη σχετική νομοθεσία. Μιλώντας με υπάλληλο της ΤΥ, με ενημέρωσε ότι το μόνο που υπάρχει διαθέσιμο είναι μια οριζοντιογραφία. Εμένα μου φαίνεται ότι ΠΡΕΠΕΙ ή ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να υπάρχουν κι άλλα δεδομένα. Μπορεί κάποιος σχετικά κατατοπισμένος συνάδελφος να βοηθήσει, διαφωτίζοντας?
  6. Καλησπέρα σας. Θα ήθελα την βοήθειά σας όσον αφορά το θέμα του Τίτλου. Ψάχνω την πλέον πρόσφατη νομοθεσία που εφαρμόζεται για την κατάρτιση Περιβαλλοντικής Μελέτης για Οδικό Έργο Διάνοιξης Οδού ούτως ώστε να δω ποια είναι τα ελάχιστα προαπαιτούμενα ανά κατηγορία μελέτης (ΜΠΕ Α1, ΜΠΕ Α2, ΠΠΔ). Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.