Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

civil76

Members
  • Περιεχόμενα

    26
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by civil76

  1. Σε ευχαριστώ πολύ Παύλο! Οπότε σε μια λοιπή παράβαση κατ 2 θα βάλω τις υπερβάσεις του συνολικού ύψους του κτιρίου και της επιφάνειας απόληξης. Μετά την υπαγωγή θα γίνει πώληση και ο νέος ιδιοκτήτης θα κάνει ΣΟΙ στην διώροφη κατοικία - οπότε στην αποθήκη δώματος είτε θα δώσει χιλιοστά, είτε θα την θα την κάνει κοινόχρηστη...
  2. Καλησπέρα και χρόνια πολλά! Στο δώμα ενός διώροφου κτιρίου στην Αθήνα (χωρίς ΣΟΙ με ΟΑ του 1978) έχει πραγματοποιηθεί μια μεγαλύτερη σε επιφάνεια απόληξη κλιμακοστασίου σε σχέση με την ΟΑ με υπέρβαση ύψους 20cm και μια αποθήκη κατηγορίας 3. (Το πλυντήριο σύμφωνα με την ΟΑ δεν πραγματοποιήθηκε) Η απόληξη κλιμακοστασίου (πραγματική επιφάνεια - αυτής της ΟΑ) και η υπέρβαση ύψους της υπολογίζεται με ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ? ή με ΥΔ? Πιστεύετε ότι έχουμε και Διαμ/τωση? Σημείωση: (και ο κάθε όροφος έχει υπέρβαση ύψους 20cm όπως και η απόληξη...) Σας ευχαριστώ πολύ!
  3. Καλησπέρα σας! Σε πολυώροφο κτίριο με Σ.Ο.Ι. στην Αθήνα του 1960 λόγω απώλειας του φακέλου της Ο.Α. υπάγω όλα τα διαμερίσματα ξεχωριστά κατ1. Η ξεχωριστή δήλωση για τους κοινόχρηστους χώρους (κλιμακοστάσιο, αποθήκη ακάλυπτου) με συναίνεση 80% μπορεί να υπαχθεί κατ 1 με το παράβολο των 250ε? Σας ευχαριστώ!
  4. Καλημέρα, Σε μια οικοδομή του 2005 το υπόγειο έχει επεκταθεί εντός πρασιάς. Στην πραγματικότητα και κατα σύσταση μια αποθήκη 2τμ παράρτημα διαμερίσματος βρίσκεται εκτός ΟΓ. Φυσικά δεν υπάρχει στην ΟΑ. Θα μπορούσε να ρυθμιστεί η αποθήκη υπογείου εκτός ΟΓ? Σε περίπτωση που δεν ρυθμίζεται πιστεύεται πως αν μπαζωθεί η αποθήκη θα μπορούσε να μεταβιβαστεί το διαμέρισμα? Ευχαριστώ πολύ!
  5. Καλημέρα! Θέλω να υδροδοτήσω ένα διαμέρισμα Γ' ορόφου, σε μια παλιά 4όροφη πολυκατοικία στο Χαλάνδρι 45 ετών, το οποίο δεν έχει υδροδοτηθεί ποτέ. Για να φτάσω την σωλήνα ύδρευσης στον Γ' όροφο θα πρέπει πρώτα να μεταφέρω την παροχή από το πεζοδρόμιο στον πίσω ακάλυπτο της πολυκατοικίας. Αυτό μπορώ να το κάνω είτε διαμέσου καταστήματος ισογείου (όπου περνάνε όλες οι υπόλοιπες παροχές) είτε μέσω κοινόχρηστου κλιμακοστασίου. 1. Μπορεί το κατάστημα να μου αρνηθεί να περάσω την παροχή μέσα από αυτό την στιγμή που η μελέτη ύδρευσης της άδειας και οι παροχές περνούν μέσα από αυτό? 2. Το κοινόχρηστο κλιμακοστάσιο είναι επενδυμένο με μάρμαρο εκτός της οροφής φυσικά. Θα μπορούσε να μου αρνηθεί η πολυκατοικία να περάσω την σωλήνα από το κλιμακοστάσιο αφού θα φαίνεται? Υπάρχει κάποια νομοθεσία για αυτό? Ευχαριστώ!
  6. Ευχαριστώ πολύ! Εχθές το βράδυ δεν την είχε την επιλογή από όλους τους browsers... Σήμερα το πρωί όλα καλά! κ πάλι ευχαριστώ!
  7. Καλησπέρα! Ρυθμίζω κλειστό Η/Χ σε κτίριο με ΟΑ του 2005. Στο φύλλο καταγραφής στο πεδίο παλαιότητα τι ημερομηνία επιλέγω? .... δεν έχει επιλογή από 2004-2011 .... Ευχαριστώ!
  8. Καλημέρα! Σχετικά με τις <<Εργασίες για τις οποίες δεν απαιτείται Οικοδομική Άδεια ή Έγκριση Εργασιών Μικρής Κλίμακας>> του Άρθρου 30 όπως τροποποιήθηκε, αναφέρεται ότι <<συντάσσεται υποχρεωτικά ηλεκτρονική βεβαίωση αρμόδιου μηχανικού, που εκδίδεται από πληροφοριακό σύστημα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Τ.Ε.Ε.), ότι στην περιοχή του ακινήτου για τις παραπάνω εργασίες δεν απαιτείται έγκριση από κάποιον φορέα>> Γνωρίζει κανείς αν η βεβαίωση αυτή είναι η κλασσική βεβαίωση που εκδίδει το σύστημα? Υπάρχει κάποια διευκρίνηση όσο αφορά το κείμενο της τεχνικής έκθεσης? Υποθέτω ότι δεν απαιτείται στην περίπτωση αυτή ταυτότητα.... Σας ευχαριστώ!
  9. Ευχαριστώ! Σε συνέχεια της ερώτησης μου όμως, μπορεί να γίνει μονομερής τροποποίηση της σύστασης και μεταβίβαση αν εκ κατασκευής μια οριζόντια ιδιοκτησία έχει κάνει κατάληψη κοινόχρηστου χώρου αλλά δεν επαναλαμβάνεται αυτό και στους άλλους ορόφους?
  10. Δημήτρη καλησπέρα! Γνωρίζεις πότε θα γίνει η τελική μορφή του Άρθρου 98? Έχω μια αποθήκη υπογείου η οποία είναι κατά αποκλειστική χρήση ΟΙ καταστήματος Ισογείου. Η αποθήκη έχει κάνει κατάληψη τμήματος κοινόχρηστου διαδρόμου (σύμφωνα με άδεια και σύσταση) εκ κατασκευής. Παλιότερα κάναμε μονομερή τροποποίηση της σύστασης αν συντρέχανε και οι δύο λόγοι της παρ5 Αρ98 δηλαδή η αυθαίρετη επέκταση υφίσταται σε όλους τους ορόφους ΚΑΙ είναι εκ κατασκευής.... Με την τροποποίηση της παρ5 αρ98 το <ΚΑΙ> έγινε <ή>. Επειδή η επέκταση της αποθήκης έγινε εκ κατασκευής μπορεί να γίνει μονομερής τροποποίηση και να μεταβιβαστεί?.... (γιατί δεν συντρέχει η δεύτερη προϋπόθεση σε όλους τους ορόφους....) Σε ευχαριστώ!
  11. Καλησπέρα! Σε κτίριο προ 1975 το περίγραμμα της ΟΙ τρίτου ορόφου είναι σύμφωνα με την ΟΑ. Έχω όμως επέκταση τμήματος εξώστη πάνω από κοινόχρηστο δρόμο πόλης μπροστά από Ερκερ. (Στην ΟΑ έχω περιμετρικά της ΟΙ συνεχόμενο εξώστη και διακόπτεται εκεί που έχω το ερκερ) Μπορώ να υπάγω το τμήμα του εξώστη μπροστά από το ερκερ? Σε τι κατηγορία? Ευχαριστώ πολύ!
  12. Ευχαριστώ θερμά όλους τους συναδέλφους που μου απάντησαν! Πράγματι και από τις ερωταπαντήσεις του ΤΕΕ και σε πολεοδομία που ρώτησα προτείνεται η υπαγωγή "χωρίς άδεια" σε ακίνητο που έχει χαθεί η ΟΑ . Είναι πολύ μεγάλο κτίριο με 7 οριζόντιες ανά όροφο και δεν θέλω να εμπλακώ με ανασύσταση! Απλά στην δικιά μου περίπτωση (λειτουργική συνένωση 2 οριζοντίων, προ 75, με κατεστραμμένο φάκελο ΟΑ) αναρωτιέμαι αν μπορώ να πάω κατ1 (2x250) αφού πρόκειται για 2 οριζόντιες κατά σύσταση. Και αν πάω κατ1 χωρίς άδεια πως θα το κάνω? Στην κοινή κάτοψη υπαγωγής (και για τις 2 δηλώσεις ) θα απεικονίζω το συνολικό συνενωμένο διαμέρισμα και θα αναφέρω για το κάθε τμήμα του την δήλωση που αναφέρεται? Γιατί σκεφτόμουνα για ΥΔ κατ 2 αλλά έχει μεγάλο πρόστιμο...
  13. Συνάδελφε, νομίζω ότι επιτρέπεται να υπάγουμε χωρίς άδεια αφού έχει χαθεί ο φάκελλος της ΟΑ και ας είναι κτίριο κατασκευασμένο με ΟΑ .... το έχω ρωτήσει αυτό σε προηγούμενη δουλειά.... Σίγουρα μπορώ ανασύσταση αλλά είναι μεγάλο κτίριο και δεν θέλω να μπλέξω. Απλά δεν μπορώ να καταλάβω πως θα κάνω δύο δηλώσεις (Κατ 1 2x250) σε ένα λειτουργικά συνενωμένο διαμέρισμα (που κατά σύσταση είναι 2 οριζόντιες). Πως θα την κάνω την κάτοψη? Θα απεικονίζω στην κάτοψη το κάθε τμήμα του διαμερίσματος που υπάγει η κάθε δήλωση? Ευχαριστώ!
  14. Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! Είναι κτίριο με άδεια του 1972 και στην κάτοψη σύστασης - τίτλους έχουμε δύο ξεχωριστές οριζόντιες. Έχουν όμως συνενωθεί λειτουργικά εκ κατασκευής προ 75. Από την ΟΑ έχω μόνο το στέλεχος. Ο φάκελος ΟΑ έχει καταστραφεί! Για να γλιτώσω την ανασύσταση σκέφτηκα να το εντάξω κατ 2 χωρίς άδεια (ας είναι και προ 75 αφού κατά τίτλους πρόκειται για 2 οριζόντιες και κατ 1 υπάγουμε ανά οριζόντια) αλλά βγαίνει μεγάλο πρόστιμο... Μπορώ να το εντάξω κατ 1 χωρίς άδεια δηλαδή με παράβαση διαμερισμάτωσης?
  15. Σε ευχαριστώ για την απάντηση! Κατηγορία 1 δεν μπορώ να βάλω γιατί πρόκειται για δύο οριζόντιες ιδιοκτησίες που έχουν συνενωθεί. Κατηγορία 2 μπορώ χωρίς Άδεια μόνο. Απλά δεν ξέρω αν μπορούμε να κάνουμε έλεγχο με την κάτοψη σύστασης επειδή είναι οικοδομή του 72..... ή μερική ανασύσταση ορόφου....
  16. Καλησπέρα, Σε κτίριο του 1972 στον Πειραιά έχει απολεσθεί ο φάκελος οικοδομικής αδείας και η ρύθμιση αφορά δύο όμορες ανεξάρτητες οριζόντιες που έχουν συνενωθεί. Είναι διαθέσιμές μόνο οι κατόψεις ορόφων της ΣΥΣΤΑΣΗΣ και το στέλεχος. Μπορώ να χρησιμοποιήσω την κάτοψη της σύστασης και να αποτυπώσω τις παραβάσεις πάνω σε αυτήν?
  17. Καλημέρα Συνάδελφοι! Διάβασα προσεκτικά τις προηγούμενες αναρτήσεις όσο αφορά την απόδειξη παλαιότητας, και όλα τα έγραφα για την απόδειξη αυτής που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε. Σε ένα οικόπεδο με ισόγεια κατοικία και δύο αποθήκες ΧΩΡΙΣ ΣΥΣΤΑΣΗ. 1. Για να είμαστε καλυμμένοι όμως, ΜΟΝΟ η ανάρτηση του διορθωμένου Ε9 με την σωστή παλαιότητα και τα τετραγωνικά που θα υπαχθούν αρκεί? 2. Στο Ε9 αφού δεν έχουμε σύσταση, η ισόγεια κατοικία (κύριος χώρος) και οι αποθήκες (βοηθητικοί) δηλώνονται ξεχωριστά? 3. Οι λοιπές παραβάσεις που ΔΕΝ είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τους τακτοποιημένους κλειστούς χώρους πως αποδεικνύεται η παλαιότητα τους (πχ περιμετρικός μαντρότοιχος)? 4. Αποθήκη κατηγορίας 3 χρειάζεται απόδειξη παλαιότητας? Ευχαριστώ
  18. Καλησπέρα και χρόνια πολλά! Τιμές Ζώνης για: 1) Δαμάρεως 118 Αθήνα 2) Πραξιτέλους 139 Πειραιάς 3) Ζέας 65 Πειραιάς Ευχαριστώ!
  19. Δηλαδή ο 4495 χρησιμοποιεί συγκεκριμένες ΤΖ διαφορετικές (σε πολλές περιπτώσεις) από αυτές που χρησιμοποιούν ΣΗΜΕΡΑ οι Συμβολαιογράφοι σωστά? Θα μπορούσες σε παρακαλώ να μου προτείνεις κάποιο εμπορικό λογισμικό που έχει ΤΖ για 4495? Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!
  20. Καλησπέρα! Όσο αφορά τις τιμές ζώνης που εισάγουμε στο σύστημα του ΤΕΕ των αυθαιρέτων: 1) Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτές που αναγράφονται στους λογαριασμούς ΔΕΗ; 2) Έχουν διαφορά οι τιμές ζώνης του 4495 με τις σημερινές που χρησιμοποιεί το ΤΕΕ; 3) Υπάρχει κάποιο επίσημο link με τις τιμές; Ευχαριστώ πολύ!
  21. Καλησπέρα... έχω πληρώσει στις τρέχοντες οφειλές του ΕΦΚΑ ένα ποσό και ενώ αυτό εμφανίζεται στις καταβολές ότι το πλήρωσα, το ποσό αυτό δεν έχει συμπεριληφθεί στην εξόφληση των δόσεων που οφείλω..... περίπου πόσες μέρες παίρνει η καταβολή αυτή να εξοφλήσει οφειλόμενες δόσεις??? Ευχαριστώ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.